• Jesenné prázdniny 🍂🍃🍁

          • Milí NAŠI,

            všetkým Vám prajeme príjemné chvíle počas jesenných prázdnin.

            Oddýchnite si a naberte nové sily a energiu do ďalších školských dní.

            Tešíme sa na Vás opäť 02.novembra. 😊

          • Jediní v okrese!

          • Veríme, že VŠETKÝCH nás poteší pohľad na mapu vyššie. 

            Ako škola sa snažíme o všestranný rozvoj našich žiakov a umožňujeme im skúšať nové veci, zapájať sa do rôznych projektov. Konkrétne v tomto prípade sme sa stali súčasťou medzinárodnej iniciatívy pomáhajúcej budovať žiakom pozitívny vzťah k programovaniu a informatike. Do tejto iniciatívy sme sa podľa mapy zapojili ako JEDINÁ ŠKOLA v našom okrese.

            Sme si istí, že v dnešnej digitálnej dobe je to prínosom pre budúcnosť našich žiakov. 😊

          • Septembrovo-októbrová pestrofarebnosť v ŠKD🍂🍃🍁

          • V našom školskom klube sme si za prvé dva mesiace školského roka spoločne užili veselé a zaujímavé dni. V úvode septembra sme si kresbou zážitkov z prázdnin zaspomínali na pekné letné chvíle.

            Nezabudli sme medzi „družinármi“ privítať milých prváčikov, ktorí dostali od starších detí pekný darček.

            Pripomenuli sme si tiež týždeň športu, a to cvičením pri hudbe, súťažným popoludním v telocvični, porozprávali sme sa o úspechoch našich svetoznámych športovcov...

            Venovali sme sa aj dopravnej výchove, v rámci ktorej sme si prostredníctvom interaktívnych cvičení zopakovali, ako sa máme správať na ceste v role cyklistu a chodca.  

            Jeseň, pani bohatá, nám v októbri priniesla veľa možností k tvorivej činnosti. Opadané gaštany sme využili na výrobu veselých postavičiek a zvieratiek. Z pestrofarebných listov sme zasa vytvorili unikátne účesy. Druhý októbrový týždeň sme sa venovali zdravej výžive. Porozprávali sme sa o dôležitosti vyváženého a striedmeho stravovania. Z jesenných druhov ovocia a zeleniny, ktoré deti  z domu priniesli  sme si urobili peknú výstavku a neskôr aj chutný jablkovo - mrkvový šalát. Počas týždňa venovaného sviatku jabĺk sme sa zasa dozvedeli  zaujímavé informácie o jablku, napr. to, že jablko nám slúži ako výborný domáci lekár, ktorý pomáha pri rôznych zdravotných ťažkostiach. Súťažili sme o najkrajšie jabĺčko, pozorovali jablone v obci, prečítali sme rozprávku o jabĺčkovej bábike, tvorili z vrchnákov z PET fliaš, maľovali, spievali...

            Nezabudli sme však ani na našich milých starých rodičov, ktorých si v októbri obzvlášť ctíme a pripravili sme im pekné pozdravy s milým poďakovaním.

            Počasie nám prialo, a tak sme veľa času trávili na čerstvom vzduchu športovaním na školskom ihrisku, vychádzkami ale aj púšťaním šarkanov.

          • Myslíme na ON-LINE BEZPEČNOSŤ našich žiakov

          • V rámci projektu Príručky Denníka N pre školy si žiaci 9. ročníka mohli upevniť, ale aj doplniť poznatky o nástrahách, ktoré na nich číhajú v on-line priestore a o spôsoboch, ako im predchádzať, či ako sa brániť. Oboznámili sa so skutočnými príbehmi a tí odvážnejší sa aj pozdieľali so svojimi skúsenosťami.

            Veríme, že aj takéto hodiny im prinesú osoh do ich súkromných životov.  

          • Projekt Šafran na našej škole

          • Projekt Šafran je írska iniciatíva Nadácie Írska pre vzdelávanie o holokauste, ktorá v súčasnosti zahŕňa niekoľko európskych krajín, medzi ktoré patrí aj Slovensko. Nadácia v rámci projektu poskytuje vybraným školám okrem iného aj cibuľky žltých šafranov, ktoré škola vysadí na pamiatku jeden a pol milióna židovských detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Cibuľky po vykvitnutí pripomínajú žlté Dávidove hviezdy, ktoré Židia museli nosiť pripnuté na oblečení počas nacistickej vlády. 

          • Naši štvrtáci 👨‍💻 👩‍💻 si vyskúšali kódovanie

          • Európsky týždeň programovania je nezávislá iniciatíva, ktorej cieľom je priblížiť každému programovanie a digitálnu gramotnosť zábavnou a pútavou formou. Naša škola sa aj tento rok zapojila do tejto celoeurópskej iniciatívy.

            O tom, že na programovaní nie je nič ťažké, sa dnes presvedčili naši šikovní štvrtáci. 💻👌

          • Oznam

          • Nájdená náušnica

            V priestoroch základnej školy sa našla dievčenská zlatá náušnica. Kto ju stratil, nech si po ňu príde do kancelárie zástupkyne RŠ. 

          • KARANTÉNA tried 5.A, 7.B a 9.B

          • Na základe pozitívnych výsledkov PCR testov a odporúčaní RÚVZ budú triedy 5.A, 7.B a 9.B od 18.10.2021 v karanténe 10 dní. Žiaci, ktorí absolvujú na piaty deň PCR testovanie s negatívnym výsledkom, sa vracajú k prezenčnému vzdelávaniu po siedmych dňoch, teda 25.10.2021. Do tohto dňa bude zabezpečené dištančné vzdelávanie. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID 19 kontaktovať ošetrujúceho lekára. Prípadné zmeny Vám oznámime prostredníctvom stránky školy.

          • KARANTÉNA tried 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 8.A, 8.B a 9.A

          • Na základe pozitívnych výsledkov PCR testov a odporúčaní RÚVZ budú triedy 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 8.A, 8.B a 9.A od 14.10.2021 v karanténe 10 dní .Žiaci, ktorí absolvujú na piaty deň PCR testovanie s negatívnym výsledkom, sa vracajú k prezenčnému vzdelávaniu po siedmych dňoch, teda 21.10.2021. Do tohto dňa bude zabezpečené dištančné vzdelávanie. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID 19 kontaktovať ošetrujúceho lekára. Prípadné zmeny Vám oznámime prostredníctvom stránky školy.

          • OKTÓBER = Mesiac úcty k starším

          • Mesiac október sa v našich mysliach už dlhoročne spája so symbolickou jeseňou života človeka. Tento jesenný mesiac majú v pamäti aj žiaci a pedagógovia našej školy. No keďže dnešná  doba osobným stretnutiam nepraje, tak sme sa  snažili jeseň života našich starkých v dennom stacionári ASEN spríjemniť milými srdiečkovými odkazmi a malým prekvapením, ktoré im  vyčarili úsmev na vráskavej tvári a všedné októbrové dni sa hneď stali o niečo krajšími.          

            My sme potešili starkých a naše srdiečka zasa potešil tento mail:

            Vyslovujeme veľké Ďakujeme vedeniu  ZŠ s MŠ v Pečovskej
            Novej Vsi ako aj kolektívu učiteľov a žiakov, ktorí nás príjemne
            prekvapili milým darčekom k sviatku mesiaca úcty k starším.

            Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
                                       kolektív Denného stacionára ASEN

          • 18.10.2021 - Staň sa tvorcom pokoja 

          • Ľudské slová majú svoju silu, vedia zraniť, ale aj povzbudiť a pohladiť.

            Dnes vyslov modlitbu ruženca - prosbu za mier a pokoj na celej Zemi v iniciatíve Milión detí sa modlí ruženec.

            Aj pápež František nás k tomu pobáda. K modlitbe pridajme aj skutky ľudskosti a pokoj naplní každého z nás aj celý svet.

          • Chránime naše životné prostredie...♻️

          • Ako? 

            Zberom druhotných surovín.

            Milí žiaci,

            ako každý rok, tak aj v tomto školskom roku sa môžete zapojiť do zberu:

            • papiera,
            • gaštanov,
            • elektroodpadu,
            • SABI viečok a tetrapakov.

            Pravidlá sú rovnaké ako v minulom školskom roku: papier zbierate priebežne počas celého školského roka (odovzdáte na vrátnici a nahlásite nazbierané množstvo), gaštany tiež odovzdáte na vrátnici, podobne ako čisté tetrapaky od mlieka – počet tetrapakov hlásite svojmu triednemu učiteľovi a SABI viečka zbierate v triede a zapisujete nazbierané množstvo.

             Veľa chuti do záchrany nášho nášho životného prostredia !

          • Trénujeme, aby sme boli ešte lepší

          • Naša škola sa každoročne úspešne zapája do medzinárodnej informatickej súťaže iBobor. Nebude tomu inak ani tento rok. No organizátori súťaže tento rok prišli s novinkou, a to tréningovým kolom, v ktorom si žiaci mohli vyskúšať, ako to v súťaži funguje, aké typy úloh v súťaži sú, ako sa prepína medzi jednotlivými úlohami a pod. V tréningovom kole bolo úspešných 21 žiakov. Blahoželáme im a veríme, že do súťaže ešte potrénujú aj ostatní a počet našich úspešných žiakov bude ešte vyšší.

          • Náučne a zaujímavo na besedách🗣️

          • Dňa 4.10.2021 sa žiaci 4. ročníka v rámci Výchovy k manželstvu a rodičovstvu zúčastnili besedy: Z húsenice motýľom a naši deviataci besedovali na tému: Kým začneš....

            Štvrtákom sa veľmi páčilo,že sú už v puberte a naši deviataci sa dozvedeli oveľa viac ako chceli. Vraj to využijú, keď budú mať dvadsať. 😉

             Tak im držme palce, aby to tak bolo.🤞

            Dôležité na besede bolo, že bola zaujímavá, náučná a  splnila svoj cieľ

          • Informácia k noseniu rúšok v škole

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Od 4.10.2021 je v platnosti nová vyhláška ÚVZ, ktorá upravuje povinnosť nosenia rúšok nasledovne:

            1. Povinnosť prekrytie horných dýchacích ciest sa nevzťahuje na žiakov v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu (To znamená, že rúška nie sú povinné počas výučby v triede).

            2. Nosenie rúšok je aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu napr. chodba, šatne, toalety. V prípade účasti na hromadných podujatiach ostáva nosenie rúšok pre žiakov povinné.

          • A zas sme tak trochu klokanmi...🦘🦘🦘

          • Na konci minulého školského roka sa 36 žiakov rozhodlo, že si vyskúšajú, či je ťažké získať klokana. Nie takého ozajstného, ale matematického. A veruže, žiaci sa tejto súťaže zhostili vynikajúco. Popasovali sa s mnohými deťmi sveta v riešení tých najrôznejších matematických úloh. Zadania v teste boli zaujímavé, na ich riešenie bol potrebný skôr zdravý sedliacky rozum ako náročná matematika. Pri každej úlohe si žiaci vyberali správnu odpoveď z piatich ponúknutých možností. Všetky správne odpovede získali v našej škole dvaja žiaci: Fecková Dianka Kolesár Filipko, obaja z 2.A, ktorí sa taktiež pýšia titulom Školský šampión. Najviac mohli žiaci získať až piatich klokankov, a to sa podarilo až 15 žiakom z celkového počtu súťažiacich.

            Čo dodať?

            Jednoducho matematika nás baví!

          • Európsky týždeň športu v ŠKD

          • Ľudia z mnohých krajín Európy a mnohých Slovenských miest a dedín sa každoročne v dňoch 23. – 30. septembra zapájajú rôznymi športovými akciami do týždňa športu. Počas tohto týždňa taktiež deti z nášho školského klubu vo zvýšenej miere športovali, dozvedeli sa veľa aj o Slovenských športovcoch a ich úspechoch na svetových súťažiach a celý týždeň sa niesol v športovom duchu. Každý deň po príchode do ŠKD si veselo zacvičili pri hudbe a v stredu zasúťažili v telocvični. Výtvarnými prácami so športovou tematikou si vyzdobili aj svoje triedy ŠKD. Pohybom tak prispeli nielen k dobrej a veselej nálade, ale naučili sa aj, že športovanie je súčasťou zdravého životného štýlu a športovať sa dá v každom počasí a za každých okolností.

          • ♬♩♪♩ Spev slávikov sa niesol školou... ♬♩♪♩

          • ... vo štvrtok 30.9. sme mali opäť po dlhšom čase možnosť vypočuť si spevácke výkony našich slávikov speváčikov. Súťažilo sa v speve ľudových piesní v troch kategóriách a na okresnom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska nás budú reprezentovať Lívia Zubrická a Emma Bujňáková.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili a želáme im, nech im to stále spieva!

            Lívii Emmou držíme palce v okresnom kole!

             

            Umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

            1. kategória: 1. miesto neudelené, 2. miesto: Tamara Fecková (1.B), 3. miesto: Diana Fecková (2.A)
            2. kategória: 1. miesto Lívia Zubrická (4.A),2. miesto: Monika Voľanská (5.A), 3. miesto: Ema Slivková (4.A), Anna Popovičová (5.A)
            3. kategória: 1. miesto Emma Bujňáková (9.B), 2. miesto: Aneta Stajančová (7.B), 3. miesto: Alexandra Sabolíková (7.B), Aneta Straková (9.B)
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje