• 🍪⛄Vyrob sám, upeč chutne, daruj ochotne... 🎄🎁

          • 🎄🎁BUDE BURZA!🍪⛄

            Veríme, že aj tento rok dokážeme spoločnými silami prispieť a zorganizovať vianočnú burzu.

            S dobrým úmyslom sa obraciame na Vás všetkých a dúfame, že podporíte akýmkoľvek spôsobom tento náš miniprojekt.🤎

          • Pamätáte si nášho olympionika - bežca Ferka?🏃

          • V závere minulého školského roka sme sa zapojili do projektu Odpad ako umenie, ktorý organizovala Francúzsko-slovenská obchodná komora v spolupráci s Ministerstvom školstva SR. Cieľom projektu bolo podporiť edukáciu žiakov zameranú na ochranu životného prostredia. Do projektu sa zapojilo viac ako 200 základných škôl z celého Slovenska. I my sme sa zapojili, dali sme odpadu druhú šancu a vytvorili sme umelecké dielko na tému Olympijské hry Paríž 2024. A náš bežec Ferko bol zaradený medzi 28 najlepších !

            Dnes nás v pošte potešil milý darček, ktorý využijú žiaci našej školy.

          • Samovo "zlaté" druhé miesto🏓

          • Minulý štvrtok sa niekoľko našich žiakov zúčastnilo stolnotenisového turnaja pod záštitou Stolnotenisového oddielu Pečovská Nová Ves. Turnaja sa zúčastnili i žiaci zo ZŠ s MŠ Brezovica a CZŠ Sabinov. Primárnym záujmom je spopularizovať tento šport mladej generácii. Žiaci súperili v dvojhre každý s každým a po pekných vzájomných súbojoch si 1. miesto vybojoval žiak CZŠ Sabinov, na 2. miesto sa prebojoval náš Samuel Verešpej, 8.A a bronz si odniesol opäť žiak CZŠ Sabinov.

            Veríme, že sme inšpirovali žiakov k láske k stolnému tenisu a rozšírime naše rady o nových hráčov.

            Príďte medzi nás, budeme sa na Vás tešiť! 

          • BUBNOVAČKA 2023

          • S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizuje podujatie “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“. Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť" aj tento rok upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti. 

            Na našej škole zaznie bubnovanie v pondelok, 20.11.2023 od 10:30 do 10:40, aby sme si pripomenuli, že hlas detí je dôležitý!

          • Jazykový šampionát - Sprachmeisterschaft - krajské kolo WocaBee

          • Ako sme avizovali pred pár dňami, v priebehu minulého týždňa prebiehalo krajské kolo súťaže s názvom Jazykový WocaBee šampionát.

            Dve partie našich žiakov (ôsmaci a deviataci) bojovali medzi konkurenciou 39 škôl. Postup do celoslovenského kola sa im síce nepodaril, ale my veríme, že im účasť umožnila nabrať nové skúsenosti, rozšíriť si slovnú zásobu a posunúť samých seba.😊Naši ôsmaci získali svojím výkonom konečné 10. miesto a deviataci 23. miesto.

          • 41 diplomov v rukách - obyčajne neobyčajný iBOBOR!

          • V priebehu minulého týždňa sa na našej škole opäť premýšľalo, hútalo, logicky diferencovalo, analyzovalo i systematicky postupovalo pri riešení úloh, ktoré našich dobrovoľných účastníkov preverilo z každého rožka. Aj tento rok sme boli súčasťou informatickej súťaže pod názvom iBobor.

            Prečo práve bobor? Pôvod súťaže nájdeme v Litve v roku 2004. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach).

            Tak sme medzinárodne a úspešne iBobrovali v tomto školskom roku i my.😊

          • Kocka nemusí byť len geometrický útvar😉

          • Hlavne nie vtedy, keď v sebe ukrýva príbeh. Prezradíme Vám tajomstvo. Tie kocky v našej knižnici skrývajú mnoho príbehov. Neveríte? Tak sa príďte pozrieť, možnože práve niektorý z nich nepoznáte a zaujme Vás.

            Medzinárodným dňom školských knižníc sme odštartovali celotýždňovú aktivitu – tvorenie príbehových kociek. V našej školskej knižnici si malí i veľkí čitatelia vypočuli od svojich kamarátov alebo aj od samotných pani učiteliek príbeh – rozprávku, bájku, poviedku,...

            Ich úlohou bolo potom vyzdobiť polystyrénovú kocku svojimi ilustráciami k príbehu. Výsledné kocky nám nielen zútulnia priestory našej školskej knižnice, ale môžu rozpovedať príbehy, ktoré niektorí žiaci nepoznajú, a tak inšpirujú k prečítaniu ďalšej knihy. Dúfame, že to tak bude!😊😊😊

          • Spomienku nosíš v srdci, vyjadríš ju krókusmi ...💛

          • Sadili sme cibuľky žltých krókusov. Vložili sme ich do záhonu v našej novej školskej záhrade. Až do jari budú schované v zemi.

            Toto je spomienka na židovské deti, ktoré zahynuli v koncentračných táboroch.

            MALI ROVNAKÉ PRÁVO NA ŽIVOT ako my. Právo na bezstarostné a veselé časy, ktoré im dopriate neboli. Preto sme sa my, siedmaci, rozhodli zapojiť do projektu Krókus. Aby na nich nikto nezabudol a každý sa usiloval o pokoj a mier. Nad projektom má záštitu Múzeum židovskej kultúry v Bratislave. Držíme si palce, aby na jar naše krókusy zakvitli a pripomenuli všetkým, že krása života je v spolupatričnosti a vzájomnej úcte.

            Deti sú ako kvety zeme, ktoré k rastu potrebujú nehu, lásku a ľudskosť vzťahov.

          • Vitajte v NÁRODNÍ ŠKOLE

          • ...alebo teda v jej zmenšenej podobe, ktorej ukážku sa nám podarilo mať k dispozícii v priebehu posledných týždňov v jednej z našich učební. Za expozíciu a odborný výklad ďakujeme p.uč. Igorovi Kolečanskému, ktorý nám zapožičal predmety zo svojej osobnej zbierky. 

            Možno sa i u Vás doma nájdu ešte podobné učebnice, šlabikáre, či staré zošity, ktoré ste písali krasopisom. :) 

          • La Mia Alta Via

          • Naši ôsmaci a deviataci sa minulý týždeň usadili v kine. Teraz však nie rekreačne, ale kvôli vzdelaniu. Mali sme možnosť pozrieť si dobrodružno-cestopisno-dokumentárny film o štyroch kamarátoch z okolia Sabinova (Jakub Piga, Barbora Berková, Martin Pašen, František Berko), ktorí sa vydali na 7-dňovú cestu cez talianske Dolomity.

            Film nás preniesol do jedinečného príbehu plného priateľstva, vyčerpania a emócií, kde nechýbajú vtipné situácie, nové perspektívy turistiky a krása talianskych Dolomitov. Okrem filmu žiaci absolvovali besedu so samotnými aktérmi filmu, ktorí im predstavili históriu vzniku týchto pohorí. ⛰️

          • Ak nemôžeš ísť Ty za jazykom, príde jazyk za Tebou😋

          • Aká je najlepšia cesta naučiť sa po anglicky? Najlepšie by bolo navštíviť krajinu, kde sa anglicky hovorí. Áno, sen mnohých angličtinu milujúcich žiakov. Ale čo tak priniesť kúsok skutočnej angličtiny na Slovensko? Nám sa to podarilo!

            Na našej škole sa v priebehu minulého týždňa hovorilo anglicky viac ako inokedy. Hovorilo, hralo, písalo aj počúvalo. To všetko si vyskúšali žiaci, ktorí sa zúčastnili ANGLICKÉHO TÝŽDŇA. Učiteľ, pre ktorého je angličtina rodným jazykom, si pripravil pre našich žiakov množstvo zaujímavých činností. Pomocou rôznych hier, zábavných aktivít, dramatizácie a iných foriem komunikácie si žiaci veľmi rýchlo osvojili hovorovú angličtinu, rozvíjali svoje komunikačné zručnosti a porozumenie jazyku a získavali tak sebadôveru v jeho používaní. Ohlasy žiakov boli jednoznačne pozitívne.

            Kurz bol pre nich obrovským prínosom a my sa už tešíme sa, že sa zopakuje aj budúci rok.

          • 🖥️🤖Keď kódujeme my, každá postavička tancujeee... 💃🕺

          • Že to sa nedá? Že ako môžeme kódovať tanec? Tak sa na to pozrite bližšie, lebo naši druhostupniari to počas CODE WEEK urobili.

            V priebehu októbra sa časť našich druhostupniarov zapojila do medzinárodnej a nezávislej iniciatívy Európsky týždeň programovania. Jej cieľom je priblížiť každému programovanie a digitálnu gramotnosť zábavnou a pútavou formou.  Autori tejto iniciatívy prichádzajú s myšlienkou, že keď sa naučíme programovať, pomôže nám to pochopiť svet okolo nás, ktorý sa rýchlo mení, rozšíriť si vedomosti o fungovaní technológií a rozvinúť si zručnosti a schopnosti, vďaka ktorým objavíme nové nápady a inovácie. Naši žiaci sa počas jedného z októbrových týždňov oboznámili a precvičili programovanie prostredníctvom stránky code.org.

            Ich úlohou bolo podľa inštrukcií naprogramovať nimi zvolenú postavičku, ktorá sa podľa ich pokynov pohybovala v tanečnom rytme. A teda tancovalo to na každom monitore! 😊

          • 🚴Stali sme sa prvými cyklistami na novom úseku cyklochodníka! 😊

          • Po dnešnej tretej hodine sa húf našich žiakov vybral po svoje dvojkolesové tátoše a hajde ho na chodník! A nie len taký obyčajný! Ich pedále smerovali k tomu, ktorý spojil naše cesty.

            🚴Školáci sa tak stali prvými oficiálnymi cyklistami, ktorí ho patrične využili tým správnym spôsobom. Ďakujeme OcÚ Pečovská Nová Ves za možnosť zapojiť sa do slávnostného otvorenia projektu DUCHOVNÁ TRADÍCIA SPÁJA NAŠE CESTY a za to, že môžeme od dnešného dňa s úsmevom brázdiť tento chodník.😊

            Určite sme tam neboli naposledy. Počasie nás neodradilo. Veď predsa neexistuje zlé počasie, existuje iba zle oblečený športovec. 😉

            Tak čo, pridáte sa k nám? 😊

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee a ZABOJUJEME I V KRAJSKOM KOLE! 🐝

          • Naša škola sa zapojila do 5. ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.

            Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBeeŽiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti. Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu školy v hodnote 6000€.

            V týždni pred jesennými prázdninami prebiehalo okresné kolo a naši nemčinári boli veľmi úspešní.

            Skupina  žiakov  9.B sa umiestnila v TOP 3 na skvelom 2. mieste a skupina  žiakov  8. ročníka na 3. mieste, postupujú tak do krajského kola, ktoré sa uskutoční počas budúceho týždňa. Pekné umiestnenie  dosiahli aj nemčinári 7. ročníka - 5. miesto a skupina  9.A sa v rámci okresu umiestnila na 7. mieste.

            Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!

            Srdečne GRATULUJEME a držíme im palce v krajskom kole! 

          • ŽIVIO, milá 5️⃣0️⃣-tnička! 🎂🥳🤩

          • ​​​​​27. október sa do kroniky zapíše ako deň oslavy 50. výročia založenia našej i Vašej ZŠ. Deň, počas ktorého sme si pripomenuli 50 rokov odkedy sa otvorili jej brány pre mnohých žiakov i učiteľov, ktorí nimi prechádzali v minulosti, ale i teraz. Škola, ktorá sa stala zdrojom vedomostí, budovania priateľstiev, získavania skúseností s chodbami plných smiechu a spoločne tráveného času. Inštitúciou, ktorá sa od začiatku snaží vychovávať i vzdelávať ľudí v jej útrobách, aby z jej dverí vyšli naplnení nielen vedomosťami, ale najmä ľudskosťou. Chceme sa touto cestou poďakovať všetkým, ktorí prijali naše pozvanie a oslávili toto významné výročie spolu s nami. Tešíme sa, že sme mali možnosť spoznať Vás všetkých opäť o čosi bližšie, pripomenúť si Vaše pôsobenie na našej škole, zaspomínať si i pousmiať sa nad prežitými príhodami a načerpať novú energiu a sily do pedagogického povolania vďaka Vašim radám.

             

             

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tom, aby slovo oslava naozaj nadobudlo ten správny oslavný ráz. Slovko ĎAKUJEME chceme povedať aj každému z kolektívu ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves, kto svojou troškou prispel ku krásnej výzdobe, skvelému a chutnému jedlu, emotívnemu programu a vynikajúcej atmosfére, ktorá sa niesla celým dňom. Spoločnou prácou dokážeme skvelé veci. Táto oslava i jej následne sobotňajšie upratanie bolo toho dôkazom. 

            ​​​​​​​

             

             

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            V neposlednom rade ĎAKUJEME za podporu tým, ktorí v nemalej miere prispeli k uskutočneniu osláv a pomohli nám vytvoriť pamätný deň lepším a krajším, menovite: OcÚ Pečovská Nová Ves, Bidfood, milkAgro, Inmedia, Pekárnička v sypancu s.r.o., pán Marek Mihok, Ing. Vladimír Timura, Ing. Štefan Tebelák, pán Marek Šoltés, pán Ján Mojzeš, SAJ Pekáreň, s.r.o., APL plus, s.r.o., IKARO, pán Vladimír Čekan, Kvetinárstvo L+P Kandráč, Kvety RP, pán Július Pavlík, MARIPOSA, Ing. Radoslav Lipjanec, pani Erika Kuchárová, pán Štefan Antol, pán Anton Šarišský, pán Andrej Petruš. 

            Našej/Vašej ZŠ prajeme ešte minimálne 50 rokov úspešného pôsobenia na výchovno-vzdelávacom poli, šťastných a spokojných žiakov, pedagógov, odborných zamestnancov i skvelú partiu kozmetičiek podlahových krytín a kuchárok, ktoré majú vždy ten správny zmysel pre humor.😊

            Predovšetkým jej však želáme veľa tvorivosti, sily, energie a trpezlivosti pri budovaní komplexných bytostí, ktoré u nás získajú vedomosti, zručnosti, praktické skúsenosti a dokážu ich využívať v každodennom živote s ľudským prístupom a rešpektom ku všetkému živému.

          • Dokopy 315kg papiera! 🥇🥈🥉

          • A to hovoríme iba o prvých troch najlepších zberačoch, ktorých sme mohli oceniť !!! Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí papier aktívne zbierali a prispeli tak k recyklácii a dobrej veci. Veríme, že i v tomto školskom roku sa nám podarí skvelý výsledok a opäť urobíme niečo správne pre našu modrú planétu!🌎

            1. miesto: Náš bývalý žiak: Samuel Straka - 115kg - cenu sme mu zaslali, veríme, že sa poteší, aj keď je to už stredoškolák. 🙂
            2. miesto: Jakub Zubrický - 106kg, 3.B.
            3. miesto: Aneta Pigulová - 94kg, 7.B.
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje