• Jazda školským rokom so superdeťmi končí...📓✒️🎒📚

          • 😊Na tvárach mnohých detí sme dnes mohli sledovať úsmevy od ucha k uchu, pretože ako to už býva, každý sa z celej duše najviac teší práve na posledný deň školy! A vôbec sa nečudujeme, keďže práve dnešným slávnostným ukončením školského roka pre nich oficiálne začali zaslúžené letné prázdniny!

            Počas dnešného doobedia sme bilancovali, hodnotili, ďakovali, blahoželali, oslavovali i sa lúčili... DOVIDENIA sme povedali nielen školskému roku, ale i deviatakom a kolegom, ktorí boli neodmysliteľnou súčasťou nášho kolektívu.

            Deviataci, prajeme Vám na Vašej ďalšej ceste veľa správnych rozhodnutí, dobrých priateľov a odvahy do výziev, ktoré Vás čakajú.

            💗Pán učiteľ Vladimír Jadviš a pani učiteľka Bianka Harenčárová boli súčasťou nášho pedagogického tímu a prežili s nami mnoho chvíľ, na ktoré dúfame, že budú ešte dlho spomínať s úsmevom na tvári. Ďakujeme za Vašu prácu, energiu a dobré slová a skutky, ktorými ste nás za sopločne strávený čas obdarovali. Prajeme Vám veľa zdravia, energie a síl do ďalších dní. Sme radi, že ste tu boli s nami. 

            Blahoželáme všetkým oceneným a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy. Sme hrdí na to, akú školu a žiakov máme a dúfame, že sa aj 2. septembra budete usmievať tak ako dnes. 😊

            ☀️A teraz už len HOR SA DO LETA!☀️

          • 21.ročník SABI zberu

          • Aj v tomto školskom roku sme sa so žiakmi zapojili do 21.ročníka súťaže „Recykluj a vyhraj zberom SABI viečok a tetrapakov, čím sme pomohli separovať odpad a chrániť životné prostredie.♻️

            V kategórii A4 (zber hliníkových viečok) sme získali  10. miesto spomedzi 32 zapojených škôl.                                                                                    

            V kategórii B4 (zber tetrapaku) sme boli ešte úspešnejší a umiestnili sme sa na vynikajúcom 2. mieste.  Spolu sme vytriedili 5608 ks obalov.

            V kategórii D (najlepší odberateľ) sme sa umiestnili na 8. mieste. 

            V súťažnej kategórii E2 sme spolu so žiakmi druhého stupňa a pod vedením pani učiteľky Lýdie Mizerákovej prispeli priestorovou prácou s názvom Aladinova zázračná SABIlampa.🍀Témou tohtoročnej súťaže bol štvorlístok. A v tejto kategórii sme obsadili 3. víťazný stupienok!

            Najusilovnejším zberačom v zbere SABI viečok bola  Mária Tarasovičová, 3.B  /7720 ks/.

            Najusilovnejším zberačom  v zbere tetrapakov bola Denisa Šoltýsová, 8.B  /2880 ks/.

            Spoločne sme vyzbierali a zrecyklovali 5608 ks tetrapakov od mlieka Sabi a 29.05 kg hliníkových viečok z mliečnych výrobkov Agromilk Sabi.

          • "Jedno mužstvo – jeden tím!"🤝

          • Heslo jednej partie našich štvrtákov, ktorí sa dnes lúčili so svojim prvostupniarskym životom. Rozlúčka s učiteľkou, ktorá Vás počas štyroch rokov dennodenne sprevádzala býva plná emócií a občas sa po líci skotúľa i malá slzička. Čas však nezastavíme a cesta týchto detí na prvom stupni sa neúprosne končí. Aj tá dnešná rozlúčka so sebou priniesla mnoho emócií, spomínania, smiechu,.. Avšak pani učiteľka Janka Rimská nerátala s prekvapením, ktorým bola odmenená. Šikovné mamky, Gabika a Anička, nenechali nič na náhodu a po pozvaní na zmrzku a krátkej prechádzke sa ocitli v GÓL CENTRUM Sabinov, kde sa rozbehla tá práva rozlúčka so všetkým, čo k nej patrí - spoločný bowling, šantenie v interiérovom ihrisku, pizza, kofola, smiech a skvelá atmosféra. Tušíme, že minimálne jedna slzička šťastia a vďaky sa skotúľala i po líci samotnej pani učiteľky.💚

            Do ďalšieho štúdia prajeme týmto štvrtákom veľa úspechov a veríme, že sa budú stále riadiť vyššie spomenutým heslom.🤜🤛

          • 🦘Exceletné doskákanie!🔢🧠📚📐

          • Každý žiak má zrejme aspoň jeden predmet, ktorý ho naozaj baví a na hodiny sa teší špeciálnym spôsobom. Na našej škole je 25 žiakov, ktorí osobitným spôsobom milujú matematiku. V tohtoročnej súťaži Matematický klokan získali výborné výsledky.

            Zo všetkých bol najviac prekvapený Adamko Bartoš, 2.A, keď zistil, že v CELOSLOVENSKOM HODNOTENÍ získal perfektné 3.miesto! BLAHOŽELÁME!!!😊

            Tešíme sa talentu našich žiakov a sme veľmi radi, že matematika ich baví. Ďakujeme za výbornú reprezentáciu celej partii klokankov a veríme, že o rok nás bude ešte viac.

            PS: Sme totiž pevne presvedčení o tom, že žiakov milujúcich matematiku je v našej škole oveľa viac. Preto neváhajte a poďte riešiť úlohy Matematického klokana na budúci rok spolu s nami.

          • Zážitky, spomienky, priateľstvá, spoločne strávený čas...💕

          • Myslíme si, že tráviť čas s ľuďmi, pri ktorých je nám príjemne, je tá najlepšia voľba. Práve preto sme spolu počas posledných týždňov v ŠKD strávili mnoho času pri spoločných aktivitách, ktorých bolo neúrekom!

            V apríli sme venovali niekoľko tvorivých aktivít našej krásnej planéte Zem i rozhovorom, prečo si ju musíme chrániť. 🌎

            🤱V máji sme nezabudli na naše drahé a milované babky a mamky a potešili sme ich vyrobených darčekom. S pribúdajúcimi teplými dňami sme privolávali leto loďkami na mori, slniečkom a veľkým pohárom naplneným našou obľúbenou zmrzlinou.

            ☀️Slnečné dni sme využili na kreslenie rozprávkových príbehov, ktoré sprestrili chodník pri škole.

            🖍️Na záver školského roka sme si poriadne zasúťažili v ľahkej atletike a musíme pochváliť našich prvákov, ktorí ukázali veľké srdce, talent i bojovnosť! Počas posledných júnových dní sme stihli i milú, aj keď miestami smutnú rozlúčku s našimi "malými" štvrtákmi, ktorí boli niekoľko rokov súčasťou nášho ŠKD a prežili sme s nimi v kolektíve chvíle naplnené radosťou, smiechom, zábavou. Veríme, že priateľstvá, ktoré sme si s nimi vytvorili pretrvajú.

            Štvrtákom prajeme v ich ďalšom štúdiu veľa úspechov a všetkým deťom želáme krásne prázdniny! 😊

          • ⚡NEPREKONATEĽNÁ ENERGIA NAŠICH MINIOLYMPIONIKOV!💪

          • Energie na rozdávanie majú naši prvostupniari aj počas bežných dní dostatok, avšak netušili sme, že jej môžu mať ešte viac! 😲💪🔋🌞⚡Možno ich nabilo to žiariace slniečko, možno dychtivosť po medailách, možno duch fair-play a možno aj všetko dokopy spojené s talentom, pretože inak sa ich VYNIKAJÚCE výkony nedajú vysvetliť! 😲

            Súťažili v šiestich disciplínach, v ktorých si zmerali sily so svojimi spolužiakmi. Padol aj OHROMUJÚCI rekord !!! V 3.A získal Milan Červeňák st. jednoznačné prvenstvo VO VŠETKÝCH DISCIPLÍNACH a odniesol si aj titul NAJLEPŠIEHO OLYMPIONIKA!🥇

          • 💌Výnimočný list!

          • Táto pošta nám síce neprišla previazaná ozdobnou stuhou, ale obsahom vzácne bohatá.💌

            V útrobách veľkej obálky sa skrýval ďakovný list, ktorý nás veľmi potešil.

            🎨Žiaci špeciálnych tried sa tento rok zapojili do výtvarnej súťaže "Trinásta komnata - môj sen", ktorý organizuje Spojená škola internátna v Prešove.  

            Našim šikovných umelcom prajeme ešte veľa farebných dní a inšpiráciu pri tvorbe, ktorá bude opäť ocenená takýmto výnimočným listom! 

          • Športom naplnený pondelok!💪🌞

          • Pondelkové slnečné počasie sme naplnili  športovými aktivitami. Detská miniolympiáda na obecnom ihrisku precvičila všetky naše svaly. Naši žiaci preskakovali švihadlo, skákali do diaľky, triafali na cieľ či bežali pomedzi prekážkovú dráhu. Tímovosť a spoluprácu sme podporili futbalom a vybíjanou.

            😃O smiech nebola núdza a disciplíny si vyskúšali i naši učitelia, ktorí sa za svoje výkony vôbec nemuseli hanbiť!

          • Prekonávali sme lanovú dráhu i nakrokovali cez 10 000 krokov!

          • Žiaci našich špeciálnych tried výletovali v priebehu minulého týždňa v parádne aktívnom duchu. Využili všetky svoje atletické prednosti a po prechádzke cyklistickým chodníkom dosiahli cieľ - ihrisko v Červenici. Detské ihrisko v tejto obci preverilo každú piaď fyzickej kondície našich šikovníkov, ktorí prekážky, hojdačky, preliezky i lanovú dráhu zvládli takmer bez problémov!🤸

            Bola to super skúsenosť a veríme, že budúci rok si opäť spolu zavýletujeme!😊

          • Po 24x sme zhasli olympijskú pochodeň!🔥

          • Záver školských olympijských hier so sebou priniesol potlesky pre víťazov, radosť na tvárach triednych kolektívov, hrdosť učiteľov i posledné vystúpenia na medailové stupienky pre našich končiacich deviatakov.🥇🥈🥉

            Veríme, že budúci ročník prinesie opäť dávku bojovnosti, chcenia prekonávať samých seba, spoluprácu v kolektívoch i radosť zo spoločných výkonov. Víťazstvo i prehra tímov je výsledkom kooperácie všetkých jednotlivcov v tíme. Prehrávame spolu i vyhrávame spolu.

            🎉🤩 Sláva víťazom a česť porazeným!🎉🤩

            Tešíme sa opäť o rok a deviatakom prajeme úspešné pokračovanie na ich športovej ceste!👊

          • NIKDY SA NEVZDÁVAJ!

          • Športové disciplíny - vrch guľou, skok do diaľky, beh na 800m, šprint na 60m a tímové športy - futbal a vybíjaná majú svoje platné miesto, keď sa školský rok chýli ku koncu. Triedne vlajky vejú a pochodeň horí. Dnes sme úspešne začali ďalší ročník ŠKOLSKÝCH OLYMPIJSKÝCH HIER, na ktoré sa tešia starší i mladší žiaci druhého stupňa. Kolektívne výkony, športový duch, sila hlasiviek, sklamanie z prehry, radosť z víťazstva... a mnoho iného sme zažili už dnes! Môžeme konštatovať, že už počas prvého dňa sme boli svedkami kvalitných výsledkov a tešíme sa na zajtrajšieho pokračovanie.✊

                       🔥„Citius, altius, fortius.“ 🔥

          • Záverečný skok do neznáma 🦘

          • Nemajte strach, nejde o žiadne kamikadze. To len deviataci minulý týždeň skúšali, ako to asi bude vyzerať v septembri, keď ich na nových školách čaká prvý skok do neznáma.
            A kde to vlastne skákali? Do penových kociek a
            na trampolínach v JUMP ARENA v Košiciach, kam sa vybrali na školský výlet. Výlet sa vydaril a domov sa vrátili vyskákaní a spokojne unavení.😊
            Do septembrového skoku im prajeme veľa odvahy a zdaru!

          • ⚔️Dotyky histórie🏰

          • Hod sekerkou, jazda na koni, streľba z vojenských zbraní, dobové vojenské oblečenie, šerm, skanzen, hradné zákutia a hľadanie korunovačných pokladov, Richtárkin dom, stará škola, opičia dráha, ...

            Zdá sa Vám to ako program na týždeň? Kdežeee ! Naši piataci a šiestaci toto všetko a omnoho viac stihli vtesnať do jedného dňa a pri 50tke žiakov bolo o zábavu viac ako postarané! 😁

            Stredoveký vojenský tábor v 📍STAREJ ĽUBOVNI 🏰odporúčame navštíviť každej dobrodružnej duši, ktorá rada spojí historickú dobu s výhodami súčasného sveta. 

          • Čas oddychu a zábavy – školský výlet I. stupňa 😊

          • Školské tašky si naši prvostupniari vymenili za ruksaky nabalené skvelými dobrotami a spoločne sme sa vybrali na dobrodružnú jazdu.🚂 

            ☀️Slniečko nás od rána krásne sprevádzalo a tak nám nič nebránilo v tom, aby sme si výlet užili naplno. Vystriedali sme rôzne dopravné prostriedky – vlak, jazdu „historickou harmonikou“, prepravu historickým vláčikom na detskej železnici, ba dokonca sme vyskúšali aj najspoľahlivejší dopravný prostriedok – svoje nohy👣. Nevšedný výlet sme odštartovali na unikátnej Košickej detskej železnici, kde sme sa zeleným údolím úzkorozchodnou železničkou odviezli na indiánsky školský výlet na Alpinku. Areál plný zábavy a dobrodružstva bol naplnený detským smiechom, krikom a radosťou😊. Žiaci si mohli vyrobiť indiánske čelenky a zažiť množstvo aktivít s indiánskou tematikou. Jazdou späť sme obdivovali nielen krásu okolitej prírody, ale vo vláčiku sa ozýval hlasný spev a výskot šťastných detí 🎶😊.

            Každý žiak si z výletu doniesol nielen krásne suveníry, ale aj odznak správneho dobrodruha.

          • Kryt civilnej ochrany a katakomby...

          • Deviataci sa v pondelok na malú chvíľu stali najvyššími úradníkmi Prešovského kraja, keď sa zúčastnili prehliadky hlavného krytu civilnej ochrany pod Kalváriou v Prešove. Mnohí žiaci boli ohromení zákutiami a stále fungujúcimi technickými zariadeniami krytu z čias studenej vojny.                   

            Ďalšou zastávkou na ich exkurzii bol arcibiskupský úrad - sídlo súčasného prešovského arcibiskupa a metropolitu Jonáša Maxima, pričom žiaci nazreli aj do katedrálneho chrámu sv. Jána Krstiteľa a jeho podzemných katakomb. Prehliadkou týchto nádherných priestorov sa žiaci dozvedeli nielen o histórii gréckokatolíkov na Slovensku, ale i o živote blahoslaveného biskupa a mučeníka Jána Gojdiča.

          • O tom, ako si vzájomne môžeme pomôcť...🤜𖠋♡𖠋🤛

          • Včerajším dňom sa na našej ZŠ otvorila brána koncoročných výletov. Spoločné zážitky mimo školy sú vždy niečím nezvyčajným a lákavým, pretože so sebou prinášajú vtipné situácie, tímovú spoluprácu, zábavu a občas i prekonávanie samých seba.💪🏼 

            V podobnom duchu sa niesol včerajší výlet našej siedmackej partie. Program DOBRODRUŽSTVO, ODVAHA A ZÁBAVA v LANOVOM CENTRE v Prešove dôkladne preveril nielen ich nebojácnosť, silu, odhodlanie, ale i odvahu pri prekonávaní strachu. Nie je práve najjednoduchšie pozbierať všetky svoje sily v situáciách, pri ktorých sa Vám vo výške kýve lano, na ktoré práve potrebujete šliapnuť a prejsť vzduchom rozličnými prekážkami a spustiť sa pomocou zipline, aby ste sa ocitli nohami opäť pevne na zemi. Za prekonanie strachu z výšok, za vzájomnú podporu, povzbudenie a pomoc si táto partia zaslúži veľkú poklonu. Občas stačí slovo podpory, niekedy pokrik a dávku sily dodá i priateľské objatie. Deň sme po precestovaní sídliskami ukončili pri LASER GAME. Doteraz nevieme odkiaľ berú naši žiaci toľko energie, pretože celý deň sršali neskutočnou energiou a z arény sa od začiatku do konca ozýval rehot.😂

            Sme radi, že ste si tento deň užili naplno a dúfame, že o rok sa budete baviť minimálne tak dobre ako včera!

            "Odvážni nie je ten, kto sa nebojí, ale ten, kto sa rozhodne prekonať vlastný strach."

          • Spojili sme sily a dielko je na svete🤝

          • Informatika nás baví a práca s novým nástrojom CANVA, ktorý slúži na tvorbu prezentácií, plagátov či videí, je príjemným sprestrením týchto hodín. Neboli by sme to ale my, ak by sme hodiny informatiky neskúsili posunúť ešte trošku ďalej. Spojili sme naše informatické zručnosti s anglickými znalosťami. Tvorili sme, skúšali, bavili sa, prerábali, ...

            🎬A výsledkom je toto video o našej škole.

            Tak nech sa páči, ráčte vstúpiť!😊

            Príjemné sledovanie Vám želá 

            Vaša 8.B

          • ✨HVIEZDNE VÝSLEDKY NAŠICH ENGLISH STARs !!!✨

          • Prinášame Vám vyhodnotenie Englishstar! 

            V tomto roku s nami v súťaži bojovalo 749 škôl, spolu 25 685 súťažiacich.

            Z našej školy sa zapojilo 23 žiakov Až šestnástim z nich sa podarilo dosiahnuť úspešnosť nad 80%, čo znamená, že sa stali nositeľmi titulu: ÚSPEŠNÝ RIEŠITEĽ ! Z tejto skupiny žiakov sa deviatim podarilo prekonať hranicu 90%, siedmi žiaci sa dostali nad 95% a dvaja  žiaci dosiahli úspešnosť 99%.

            Tešíme sa, že milujete angličtinu a veríme, že nás o rok bude ešte viac!😊

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303
        zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303
        ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Ing. Pavlíková 0911 233 283
        vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875
        zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462
        odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12
        Pečovská Nová Ves
        Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje