• Majstrovstvo je spojenie talentu, chcenia a driny!😊

          • Naši prvostupniari opäť pretavili to čo sa naučili do praktickej podoby. Počas minulotýždňovej akcie v prírode žiaci plnili úlohy a overovali svoje vedomosti a zručnosti z poskytovania prvej pomoci, určovali rastliny a zvieratá, prekonávali terénne prekážky a vyhľadávali veci zo živej, ale i neživej prírody.

            Deti sršali nadšením a my nemôžeme reagovať inak ako s hrdosťou! Opäť totiž dokázali, že prostredníctvom hry sa dá veľa naučiť, zopakovať i upevniť základy toho, čo nám príde bežné, a predsa nás to môže niekedy prekvapit. A presne to bolo naším cieľom, aby sme natrénovali riešenie mimoriadnych situácii v bežnom živote.

            Krok po kroku dokážeme prekonať čokoľvek!

          • ❤️Nesmieme zabudnúť...

          • ...na ľudí potupne označených žltou hviezdou, ktorí trpeli nezmyselnou krutosťou fašizmu a neľudsky zahynuli v koncentračných táboroch. Na ľudí, ktorí niekde žili, boli rodinou, priateľmi, susedmi a nemôžeme zabudnúť ani na tých, ľudsky pomáhajúcich, ktorí napriek ohrozeniu vlastných životov nezostal ľahostajný strašný osud židovských spoluobčanov. 

            Naši ôsmaci, v Deň spomienky na obete holocaustu, čítali mená obetí a aj mená hrdinsky odvážnych ľudí, ktorí zachraňovali, ako to len bolo možné. Pozreli si aj výpovede preživších holocaustu, ktoré ich utvrdili v rozhodnutí žiť slobodu v pekných priateľských medziľudských vzťahoch, ľudskosti a pomoci.

            ❤️Nezabudnutí susedia takto naozaj zostanú v našich mysliach i srdciach.❤️

          • Zdravá súťaživosť počas športového dňa!

          • Včerajší krásny deň využili žiaci špeciálnych tried priam ukážkovo! Rozvíjali svoje športové a pohybové zdatnosti a pri presune na rozličné stanoviská zvládli aj riešenie rozličných dopravných situácií. A to😃všetko s úsmevom na tvári, pretože sa im výborne darilo a ukázali, že kde je vôľa, tam je cesta a dokázali, že škola je miestom, kde môžu vďaka spolupráci zažiť mnoho zábavy a naučiť sa veľa užitočných vecí, ktoré môžu používať aj mimo školských brán.

          • 👣 Išli, videli, urobili, skúsili, zvládli ! 👣

          • Záver prvého školského týždňa sme aj tento rok využili na pretavenie teórie do praxe pri účelovom cvičení. Opäť sme overili nadobudnuté vedomosti a zručnosti žiakov v oblasti zdravotnej prípravy, topografie, fyzickej zdanosti, dopravnej výchovy, ale aj riešenia v prípade mimoriadnych situácií a trošku sme si preverili aj ich vzájomnú spoluprácu a chcenie spoločne dosiahnuť cieľ.

            ☀️Modrá obloha a príjemné počasie prialo po splnení úloh aj loptovým hrám, smiechu a voňavému opekanému obedu. 🔥🥩🥓

            Žiaci aj tento rok dokázali, že ako partie sa veľmi dobre dopĺňajú a dokážu si navzájom pomôcť. Ohnisko je uhasené, odpadky sú vyzbierané a my oficiálne ukončujeme 1. ÚČELOVÉ CVIČENIE v školskom roku 2024/2025.  

            Tešíme sa na Vás v júni!

          • 🎉Úspešné vykročenie do nového školského roka 2024/2025!👣

          • Dnešným dňom sme opäť začali etapu, ktorá je aj tentoraz plná výziev a emócií, pretože chceme spoločne rásť! 

            Tak ako už dnes odznelo, prajeme nám všetkým, aby bol školský rok 2024/2025 plný úspešných dní. Želáme si, aby bola táto životná etapa pre všetkých plná radosti, budovania silných osobností, získavania nových vedomostí a zručností, ale najmä plná ľudskosti a úsmevu do každého dňa pre každého s kým sa stretneme.😊

            Vitajte teda ešte raz v novom školskom roku, naši milí žiaci, kolegovia, priatelia!

            Sme radi, že Vás máme!🥰

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303
          zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303
          ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Ing. Pavlíková 0911 233 283
          vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875
          zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462
          odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12
          08256 Pečovská Nová Ves
          Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje