• Ľudskosť je zadarmo a môžeme ňou zmeniť život ⚖️

          • ...justícia, spravodlivý súdny proces, prezumpcia neviny, deklarácia ľudských práv, boj za spravodlivosť, maratón písania listov,...

            Azda nie raz sme už počuli tieto slová. Sú to pojmy, ktoré nám nie sú cudzie, sčasti im rozumieme a spoliehame sa na dodržiavanie našich práv. Avšak svet nie je dokonalé miesto a ľudské práva sú porušované a ľudia v mnohých kútoch planéty sa stretávajú s nenávisťou, utláčaním a nespravodlivosťou. Práve preto počas januára naši ôsmaci konali a rozhodli sa pomôcť ľuďom, ktorým aj tento rok organizácia AMNESTY INTERNATIONAL podáva pomocnú ruku v ich boji za spravodlivosť, lepší život, zachovanie kultúrneho dedičstva či spravodlivý súdny proces. Naši ôsmaci vytvorili plagáty, ktoré budú odoslané do rúk tých, ktorí to potrebujú. Plagáty boli, pre lepšie porozumenie, tvorené v anglickom jazyku a  putujú do USA, Austrálie, Južnej Afriky, Brazílie a Mjanmarska.

            💛Veríme, že im podpora od našich ôsmakov dodá silu vydržať v ich boji a prispeje k zlepšeniu života či vyriešeniu problémov, ktorým čelia. 

            "Vo svete, v ktorom môžeš byť kýmkoľvek, buď ľudský."

          • 😨😱POMÓÓÓC! Kam zmizli naši žiaci ?!? Niekto ich začaroval ?!?🪄🎭

          • 🍓🤠👸🤡🤹‍♂️Všimli ste si, že sa dnes na chodbách našej školy mihali rôzne zvieratká, ovocníčkovia, princezné, mafiáni či dokonca i zopár semafor-istiek ???🐯🐱🚦

            Azda sa tu udiali nejaké čary? A kde sú naši žiaci?

            Nebojte sa, žiadne čary, to naši prvostupniari využili posledný januárový deň na OSLAVU úspešného ukončenia prvej polovice školského roka, ktorá práve dnes končí! 🎉🥳

            Prvostupniarom ďakujeme za rozdávanie dobrej nálady a úsmevu po celej škole! Tušíme, že pesnička "Fašiangy, Turíce..." dnes bude v hlavách hrať viacerým z nás. 🎵😊🎵

            Do druhej polovice tohto školského roka Vám všetkým želáme veľa úspechu, nadobudnutie vedomostí, získavanie zručností, rozvíjanie talentu, veľa úsmevu a radosti z každého jedného dňa!

          • 🥉🥈🥇Opäť sme držiteľmi olympijských odznakov všestrannosti!

          • Včera sme na "hrude" našich žiakov zo športových tried zavesili dve bronzové🥉🥉, dve strieborné🥈🥈 a jednu zlatú medailu🥇, ktorú sme získali v národnom športovom projekte Slovenského olympijského a športového výboru určeného pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách na území SR. Projekt je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov.

          • Naši žiaci súčasťou 3548 člennej hokejovej "rodiny" !!!🏒🤍🏒

          • Školy išli na repre! Včera sa teda aj naša škola, s účasťou 70tky žiakov, zúčastnila tohto skvelého projektu, ktorý má na svedomí Slovenská hokejová liga. Cieľom bolo spropagovať hokej a musíme uznať, že VÝSLEDOK BOL PERFEKTNÝ! Aj dnes totiž niektorí naši žiaci išli opäť na hokej! 😊 Tieto zápasy 1. ligy zároveň slúžia ako príprava pre našich mladých reprezentantov na blížiace sa hokejové majstrovstvá sveta do 18 rokov vo Fínsku.

            Vo vynikajúcej atmosfére, v ktorej sa nestratili ani naši žiaci, VYHRALI domáci prešovskí hokejisti výber Slovensko "18" pomerom 9:3.

            Žiaci si tento zápas naplno užili, aktívne sa zapájali do fandenia, nechýbali vlastnoručne vyrobené transparenty, fotky s maskotom a aj osobné stretnutie s jedným z reprezentantov.📸📣🥁

            Pre niektorých to bol 1. hokejový zážitok naživo. Čerešničkou na torte bola návštevnosť tohto zápasu, v Prešove bol po dlhých rokoch zaplnený štadión takmer do posledného miesta.

            ❤️Na záver sa chceme v mene našej školy poďakovať klubu HC Prešov za pozvanie, držíme palce vo zvyšku sezóny a blížiacom sa play off, v ktorom je cieľ jasný - postup do extraligy. Zároveň prajeme aj našim mladým hokejistom veľa úspechov na majstrovstvách sveta, budeme fandiť na diaľku. 

          • Dominancia nášho tria v II.kole! 🏓

          • Minulý týždeň sa trojica našich stolnotenisových hráčov zúčastnila II.kola stolnotenisového turnaja, v ktorom si zmerali sily s hráčmi Brezovice a Jarovníc. Naši žiaci, Natália Koščová, 4.B, Monika Voľanská, 7.A a Samuel Verešpej, 8.A, po skvelých výkonoch získali celkovú výhru 8:2 !!! 

            Držíme palce v nasledujúcich kolách a prajeme úspešný backhand i forehand !

          • Kráľovstvo Pani Zimy...❄️🌬☃️

          • Táto čarodejka nevládne len vonku cez mínusové teploty a mrazivé maľby na oknách, ale i v útrobách našej školy. Nie však mrazivou rukou, ale cez výtvory našich žiakov, ktoré skrášľujú priestory našej školy a hrejú tak pri srdci každého, kto nimi prechádza. 😊🥰

          • Obaja naši chlapi sú úspešnými olympionikmi z okresu!🥉🥉

          • “The limits of my language mean the limits of my world.” 

            Včera sa dvaja naši žiaci, ktorí si rozširujú hranice jazyka, zúčastnili okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentoval siedmak Tomáš PUSTAY v kategórii 1A a deviatak Nicolas FECKO v kategórii 1B. Ako sa hovorí, bez práce nie sú koláče a ich práca sa vyplatila! Obaja boli úspešní a odniesli si skvelé 3. miesta vo svojich kategóriách!

             
            Obom súťažiacim ďakujeme za prípravu a ešte raz blahoželáme k získanému úspechu a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácií pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. 😊

            Pamätajte si, že tým, že ovládame jazyk inej krajiny, máme možnosť spoznať ju oveľa bližšie. Učiť sa ďalší jazyk neznamená len učiť sa inak pomenovať tie isté veci, znamená to aj naučiť sa o tých istých veciach premýšľať iným spôsobom. Angličtina je svetovým jazykom. Tí, ktorí ju ovládajú majú otvorené dvere do mnohých krajín sveta. 

          • Máme pre Vás skvelú správu!

          • Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej ste sami rozhodli. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e-shope: https://www.kraloveskoly.cz/pecovska/

            Ak budete mať záujem o objednávku, nahláste svoj výber triednej učiteľke. Súhrná objednávka sa potom odošle za celú školu.

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 5. februára. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom! (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu si viete nastaviť cenu v EUR).

          • Doska alebo guľa?

          • Takúto otázku dostali naši piataci pri pondelkovej návšteve Planetária a hvezdárne v Prešove. Na základe rôznych dôkazov si overili teórie guľatosti Zeme. Dozvedeli sa zaujímavosti o moreplavcoch a ich významných plavbách, ktorými dokázali, že Zem nie je ryžový posúch ani plochá doska na chrbte korytnačky, ktorú nesú štyri slony na svojich kloch. Naši žiaci sa nedali zahanbiť a svoje vedomosti ukázali v prednáškovej časti, ktorá bolazameraná na pohyby Zeme a ich vplyv na ročné obdobia.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje