• Končí sa školský rok🏫, začínajú sa zaslúžené prázdniny...☀️

          • Dnes sme oficiálne ukončili našu púť v školskom roku 2021/2022. Poďakovali sme, oceňovali, rozlúčili, zasmiali i sme si poplakali nad radostnými spomienkami, ktoré nám ostanú zapísané v srdciach. Veríme, že Vám tento školský rok priniesol veľa úsmevov, priateľstiev, radosti z posúvania sa dopredu i odvahy do ďalšieho školského roka. Užite si leto a poriadne si oddýchnite! ☀️ 

            Ako dnes povedali naši deviataci: "Každý deň stretnúť človeka - to stačí."

            SME RADI, ŽE SME VÁS VŠETKÝCH STRETLI.❤️ 

            ĎAKUJEME za školský rok 2021/2022!

          • 🤑ODMENA ZA VIDEOOCHUTNÁVKU🎥👀      

          • Slovenská poľnohospodárska a potravinová komora udelila finančnú cenu kolektívu 9.B triedy za realizáciu videochutnávky študijných a učebných odborov so zameraním na poľnohospodárstvo, potravinárstvo a lesníctvo v II. ročníku súťaže PODPOR SVOJ ODBOR.

            Poukážka do kníhkupectva Panta Rhei bola použitá na nákup knihy Malý princ, aby im pripomínala, že:

            "Vždy bude nová príležitosť, nové priateľstvo, nová láska, nová sila. Pre nový koniec je vždy nový začiatok." 

            Exupéry

          • Náš júnový ŠKD🎈🎨🏰👨🚴

          • Posledný mesiac školského roka sme v školskom klube odštartovali zábavným popoludním, ktoré bolo venované Medzinárodnému dňu detí.  Pani vychovávateľky pre deti pripravili rôznorodé hry a súťaže, ako balónový a stoličkový tanec, hod balónom do diaľky, „konské“ preteky...     

            Svoj výtvarný talent mali deti možnosť ukázať pri kreslení na chodník, ktorý sa ich zásluhou premenil na prekrásny asfaltový výkres s pestrofarebnými kresbami.

            Mimoriadnym zážitkom bola pre deti návšteva miestneho Ringovho kaštieľa, ktorý svojou stavbou nemá na Slovensku obdobu. Vďaka p. Žitníkovej sme mali možnosť vidieť jednotlivé miestnosti kaštieľa a dozvedieť sa niekoľko zaujímavostí o tejto cennej historickej pamiatke.

            8. júna sme boli pri Obecnom úrade privítať a pozdraviť cyklistov, ktorí v rámci charitatívneho podujatia Na bicykli deťom pre život zorganizovali finančnú zbierku pre onkologicky choré deti.

            Tretiu júnovú nedeľu si tradične pripomíname sviatok našich ockov, tatkov, ocinov... Pri tejto príležitosti vyrobili deti svojim milovaným ockom pekné darčeky.

            Posledné školské dni sme sa venovali najmä hrám a športovaniu na čerstvom vzduchu. Azda najväčší úspech mala u detí dopravná súťaž v jazde na kolobežkách.

            Nezabudli sme ani na našich šikovných štvrtákov, s ktorými sme sa rozlúčili a na pamiatku venovali pochvalný list i malý darček. Prajeme im veľa úspechov na druhom stupni.

            Družinári želajú všetkým pekné prázdniny plné zaujímavých zážitkov.☀️😊👙🩳

          • Na dejepise o téme deportácie ✡︎

          • 17. júna žiaci 9.A a 9.B triedy absolvovali špeciálnu hodinu dejepisu.

            Bola zameraná na 80. výročie deportácií židovského obyvateľstva z územia Slovenska do koncentračných táborov.

            Žiaci za pomoci materiálu z dielne Magazínu N skúmali a vyhodnocovali informácie z tohto smutného obdobia slovenských dejín. Riešili otázky postoja slovenského štátu k židovskej menšine, organizovania transportov štátnou mocou i slávnu Vrba-Wetzlerovu správu, ktorá odhalila svetu, čo sa skutočne v nemeckých pracovných táboroch dialo. Toto nešťastné obdobie slovenských, ale i svetových dejín žiakom ukázalo, že zápas o bezpečný a spravodlivý svet netreba nikdy vzdávať a že i zdanlivo malé činy môžu mať pre svet veľký význam  a neraz zachrániť aj mnoho ľudských životov.

            Téma bola pre žiakov mimoriadne pútavá a z hodiny si odniesli mnoho zaujímavých informácii a užitočných poznatkov.

          • Múdri so ZMUDRI💡😍

          • Získali sme titul ZMUDRI ŠKOLA! Projekt ZMUDRI do škôl má v školskom roku 2021/2022 na našej škole prvých absolventov heart.

            Srdečne blahoželáme žiakom 8.A, 9.A a 9.B triedy.

            Viac o ZMUDRI, o.z. sa dozviete TU.

            O projekte ZMUDRI do škôl sa dočítate  TU a školskom webe TU.

          • Olympijská pochodeň horí 🔥

          • Dnešným dňom sme oficiálne zahájili začiatok XII.ročníka ŠKOLSKÝCH OLYMPIJSKÝCH HIER na našej škole 💪👌

            Bojujeme, nevzdávame sa, súťažíme, skúšame svoje limity, posúvame svoje hranice, povzbudzujeme spolužiakov, držíme si palce a spoločne si užívame tieto dni! 🍀😊

          • „Športom k zdraviu“

          • To bolo heslo, ktoré sa nieslo počas našej DETSKEJ MINIOLYMPIÁDY.

            ◯‍◯‍◯‍

            Olympionikmi sa stali žiaci I.stupňa 22. júna. Veľké športové zápolenie sa uskutočnilo na futbalovom ihrisku. Slniečko nám svietilo a vetrík pofukoval. Žiaci súťažili v šiestich olympijských disciplínach, kde si zmerali svoje sily so svojimi spolužiakmi. Športový duch nechýbal nikomu. Rekordy padali jedna radosť.

            Smiech, povzbudzovanie a radosť detí sa šírila okolím.👧😄🧒 V závere sme sa tešili zo skvelých výkonov, ktoré boli ohodnotené diplomami.📜🥇

          • Tatry máme radi...⛰️🥰

          • 🤗 Hurááá! Opäť sme sa vrátili do Tatier.⛰️

            V tomto školskom roku si naši štvrtáci mohli opäť užívať školu v prírode vo Vysokých Tatrách.

            Na túrach obdivovali krásu tatranských štítov. Videli Popradské a Štrbské pleso, chaty na Popradskom plese, Bilíkovú chatu, Rainerovu, Zamkovského a Skalnatú chatu. Svoju odvahu si vyskúšali na lanovke na Skalnaté pleso a Hrebienok. Najviac sa im páčilo Zelené pleso a Belianska  jaskyňa.

            Expozícia i film v Múzeu TANAP-u bolo príjemným zopakovaním informácií a nových vedomostí, ktoré počas týždenného pobytu v Tatrách nadobudli.

            ... veď učenie – to nie je iba sedenie v školských laviciach... 😊

          • Usilovní zberači boli odmenení🖊️🎁👕

          • Všetci žiaci, ktorým záleží na našom životnom prostredí a zapojili sa do súťaže Recykluj a vyhraj zberom SABI viečok a tetrapakov zo SABI mlieka, boli vo štvrtok  16. júna za svoje úsilie odmenení peknými cenami od spoločnosti MILK AGRO. Odmena ich všetkých potešila a veríme, že v budúcom roku budú v zbere pokračovať. Sme radi, že máme takých zodpovedných žiakov. 

            A kto bude majiteľom tabletu a elektrickej kolobežky? 

            Ešte chvíľku vydržte, koniec školského roka sa blíži a s ním aj vyhlásenie víťazov hlavných cien! 😉👏 

          • 💥📰Penové čary V PREDAJI📰💥

          • Už DNES v predaji na chodbách našej školy z rúk našich šarmantných ôsmačiek za nezmenenú cenu 0,60€. 

            Neváhaj, kúp a podpor školský časopis!

            Možno sa tam skrýva aj odkaz pre Teba 😉🤩

             

          • VÍŤAZSTVO DOMA! ... opäť!!!🏆

          • ♻️Recyklovať sa oplatí!♻️

            Hlavne preto, že separovaním odpadu chránime naše životné prostredie. 

            A ako sa nám darilo v „Recykluj a vyhraj“? Posúďte sami:

            •  v kategórii „A“ – v zbere viečok z výrobkov SABI sme na 2. mieste spomedzi 46 škôl,
            • v kategórii  „B“ – v zbere tetrapakov sme sa umiestnili na 1. mieste spomedzi 46 škôl,
            • v kategórii  „AB“ – „Najlepší zberač a zberačka obalov z výrobkov SABI“ je ...(PREKVAPENIE na konci šk.roka😉),
            • v kategórii „D“ – „Najlepší odberateľ MILK-AGRO“ sa naša škola umiestnila na 8. mieste.

            Aj v tomto roku sme sa zapojili aj do kategórie „Výtvor z obalov výrobkov SABI“ s našou SABIbustou Einsteina. Nezískali sme síce ocenenie, ale všetkým, ktorí ju vyrábali patrí naše poďakovanie za jeho vytvorenie.

            Ocenenie si usilovní zberači prevezmú v priebehu júna. A ktorým sa darilo najlepšie? To si ešte chvíľku necháme pre seba. 😉

             Výhercom srdečne blahoželáme!🙂

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa do zberu zapojili.🙂

          • „Kde končia slová, tam začína hudba.“ (Heinrich Heine)

          • 23. mája všetci žiaci 1. stupňa na chvíľu „onemeli“ a nechali „rozprávať“ hudobné nástroje. Tie hudobné nástroje sa v rukách malých či veľkých žiakov ZUŠ LIPANY premenili na krásne hudobné slová, ktoré sa niesli celou telocvičňou a vyrozprávali nám príbeh hudby, tónov, melódie, tanca...🎹 💃🎻🎺🎸‍🎤

            Naši žiaci sa mohli na vlastné oči (aj uši 👂😃) presvedčiť, že spev, tanec či hra na hudobnom nástroji obohacujú náš život a robia ho radostnejším. Už len to, že z koncertu odchádzali s úsmevom na tvári alebo s pospevovaním si nejakej pesničky, hovorí za všetko.

            Veríme, že koncert v našich žiakoch zapálil nadšenie pre hudbu, tanec či spev a že sa práve vtedy mnohí z nich rozhodli študovať na ZUŠ v Lipanoch.

          • NAJLEPŠÍ🔝🤗DEŇ ŽIVOTA

          • Prváci zažili „najlepší deň svojho života“ 🤗keď Deň detí mohli spoločne osláviť v našej škole. V popoludňajších hodinách (17:00 – 20:00) ich v triede čakali rôzne zábavné aktivity, ktorých účastníci boli odmenení medailou, ako vo veľkom kine si v knižnici pozreli krásnu rozprávku o Snehulienke, zatiaľ čo im NAŠE OCHOTNÉ MAMKY v školskej kuchynke pripravili sladkú večeru:

            FAN-TAS-TIC-KÉ palacinky a čajík.🥞

            Mamkám sa za výbornú večeru poďakovali zaspievaním pesničky „Čo všetko deťom k šťastiu treba“ a každej mamke bol udelený  RAD ZLATEJ PALACINKY 👩‍🍳. A aby im  trochu pred odchodom zo školy vytrávilo, tak sa ešte zúčastnili neľútostnej „VANKÚŠOVEJ“ vojny🤜👊🤛, ktorej neodolali ani naše mamky a tiež v nej bojovali s nasadením života.😄

            Vydarený večer ukončili zaspievaním hymny 1.B triedy 😊„Úsmev“😊a s dobrou náladou sa vrátili do náručia svojich perfektných rodičov, ktorí ich už pred školou čakali.

            Veľké poďakovanie vyslovujeme členom rodičovskej rady za veľmi vkusne zabalený a nápaditý balíček, ktorý deťom pripravili k ich sviatku! 

          • 👧👦„MALÁ“– „VEĽKÁ“ návšteva👧👦

          • 26. mája 2022 sme v našej škole privítali vzrastom MALÚ, no významom VEĽKÚ návštevu. Na otvorenú hodinu do 1.B sa prišli totiž pozrieť naši predškoláci, ktorí o niekoľko mesiacov zasadnú do prváckych  lavíc.

            A ako to vyzeralo na školskom vyučovaní?

            Deti sa previezli na matematickom vláčiku🚂, vyskúšali si prácu na interaktívnej tabuli, zasúťažili si s mucholapkami, vypočuli si od svojich prváckych kamarátov báseň o Kubovi (toho neskôr aj nakreslili), pozreli si školskú knižnicu...

            Predškoláci zistili, že školy sa vôbec nemusia báť – veď učenie je vlastne veľmi zábavné, ak sa deťom učiť chce!😉

          • GRATULUJEME SI👏🥳👏

          • Ocenenie „Škola priateľská k deťom 2021/2022“

            Plnenie rôznych vzdelávacích aktivít počas školského roka prinieslo svoje ovocie.

            UNICEF nás odmenil TITULOM „Škola priateľská k deťom“.

            Viac informácií o projekte nájdete TU.

          • Májový čas v ŠKD🤱👪🐢🏃‍♀️🏃🎹🎶

          • 💖🤱💖Mama je slovo kratučké, milé, láskavé. Začiatkom mája sme si v našom školskom klube pripomenuli sviatok všetkých mám. Deti kreslili portréty svojich mamičiek a vyrobili im i pekné pozdravy. 💖🤱💖

            V rámci Dňa Európy sme si 9. mája priblížili čo je EÚ, jej symboly a veľkú rodinu štátov, ktoré do nej patria.  

            👪 Pri príležitosti Dňa rodiny sme sa zamýšľali nad tým, čo všetko pre nás rodina robí a tiež nad dôležitosťou vzájomnej pomoci a súdržnosti. Zhotovili sme si nápadité rodinné erby i rodostromy.👪

            🎶Umelecký zážitok nám pod vedením p.uč. Vargovej zo ZUŠ v Lipanoch pripravili dievčatá, ktoré navštevujú i náš školský klub. Predviedli nám hru na akordeóne a elektrických klávesoch.🎶

            🏃‍♀️Svoje športové prednosti deti ukázali 18. mája počas súťažného popoludnia v disciplínach ľahkej atletiky: beh, skok do diaľky a hod kriketovou loptičkou.🏃

            🐢23. mája sme sa venovali Svetovému dňu korytnačiek. Prostredníctvom krátkych videí a prezentácie sme sa dozvedeli  rôzne zaujímavosti o týchto chránených zvieratkách. Nasledujúci deň sme si v rámci tvorivých činností vyrobili milé papierové korytnačky.🐢

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje