• Po PRVÝKRÁT na OKRESE a BRONZ "vo vrecku" 🥉

          • Okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí, Šaliansky Maťko, sa uskutočnilo 25. januára v Lipanoch a nás na ňom reprezentovali víťazi školského kola:

            Jakub Zubrický, Lívia Zubrická a Dominika Krajňáková.

            Za svedomitú reprezentáciu si odniesli čestné uznanie, malé odmeny a Lívia Zubrická aj diplom za 3. miesto a peknú knihu.

            ĎAKUJEME za šírenie dobrého mena školy v našom regióne i za vynaloženú snahu. 

          • ⭐Naše hviezdy vo "hviezdach"⭐

          • Ak chcete zistiť viac o oblohe nad nami, prezradíme Vám miesto, kde uvidíte hviezdy aj za bieleho dňa. Hvezdáreň a planetárium v Prešove je na to ako stvorené. 

            24. januára naši ôsmaci navštívili toto miesto, oboznámili sa so slnečnou sústavou, planétami, a mytológiou o vzniku hviezd.

            Veríme, že to žiakov zaujalo a v planetáriu neboli poslednýkrát.

          • "Čože??? To až toľko???!"😲😲😲

          • Viete, aké množstvo cukru sa môže nachádzať v sladených nápojoch?

            Naši siedmaci si to overili na vlastnej koži. V rámci témy tráviacej sústavy, zložiek potravy a zdravého životného štýlu vykonali pokus, v ktorom vyvarili tekutinu zo sladeného nápoja a výsledok bol naozaj prekvapivý. Po vyparení tekutiny sa v 100 ml sladeného nápoja nachádza približne 10g cukru! V jednej fľaši, ktorá má objem 2l, sa teda nachádza až 200g cukru!

            Siedmaci vedia, že sladený nápoj si už nedajú.Buď ako siedmaci!😊

          • Bratská účasť na okrese so strieborným leskom!🥈

          • "Learning another language is like becoming another person.“ (Učenie sa ďalšieho jazyka je ako stávanie sa iným človekom.)    — Haruki Murakami.

            V januári sa naša škola zúčastnila okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Za našich žiakov bojovali víťazi školského kola, bratia PUSTAYOVCI,  Tomáš, 6.A a Matúš, 9.A. Súťaž ich preverila zo všetkých strán. Písomná časť zahŕňala čítanie s porozumením, overovanie gramatiky, prácu so slovnou zásobou a riešenie úloh na základe počúvania. Ústna časť overila schopnosti súťažiacich komunikovať v angličtine. Jednou z úloh bol voľný rozhovor na danú tému a tiež tvorba príbehu o danom obrázku.

            Tomáš Pustay to všetko zvládol a získal úžasné 2. miesto. 🥈

            Úlohy, ktoré museli súťažiaci zvládnuť, neboli vôbec jednoduché. Obom našim žiakom ďakujeme za poctivú prípravu a krásnu reprezentáciu školy.

            Tomimu srdečne blahoželáme a veríme, že i táto súťaž prispela k ďalšej motivácií k štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. Ak hovoríte iným ako rodným jazykom, prenikáte do kultúry aj histórie daného národa. Stávate sa jeho súčasťou. Meníte a obohacujete aj svoju osobnosť.    

          • Slová majú skutočne veľkú silu

          • Aj tento rok sme sa stali súčasťou najväčšieho ľudskoprávneho podujatia na svete pod názvom Maratón písania listov.

            Amnesty International usporadúva túto udalosť už viac ako 20 rokov. Ľudia na celom svete v priebehu niekoľkých týždňov píšu a odosielajú milióny listov solidarity a petícií, ktorými žiadajú spravodlivosť pre nespravodlivo väznených, utláčaných a prenasledovaných ľudí.

            Žiaci 7.B sa počas maratónu zoznámili s príbehmi ľudí, ktorí potrebujú, aby sme sa postavili na ich stranu a vyjadrili solidaritu výrobou letákov. Viac info o úspechoch minulých ročníkov na https://maraton.amnesty.sk/.

            Nikto nemôže urobiť všetko, ale každý môže spraviť aspoň niečo.

          • 28.ročník Šalianskeho Maťka aj u nás

          • „Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko. Maťko preto, že ma tak volajú a Šaliansky preto, že som sa narodil v Šali. Súťaž v prednese slovenskej povesti nazvali podľa mňa ŠALIANSKY MAŤKO J. C. HRONSKÉHO.“

            28.ročník tejto krásnej slovenskej súťaže, v ktorej cez povesť spoznávame krásu a jedinečnosť našej slovenskej krajiny, sa uskutočnil na našej škole 17. januára. 

            NAŠI NAJ...

            I. kategória (2.-3. ročník)

            1. Jakub Zubrický (2.B),
            2. Diana Fecková (3.A),
            3. Emily Jacková (2.B).

            II. kategória (4.-5. ročník)

            1. Lívia  Zubrická (5.A),
            2. Nina  Novická (4.B),
            3. Ema  Slivková (5.A).

            III. kategória (6.-7. ročník)

            1. Dominika Krajňáková  (7.B),
            2. Ivana Kulbaková (7.B),
            3. Adela Rabatínová (7.B).

            Odvážni a šikovní recitátori ukázali, že umelecký prednes ich baví a neboja sa vystupovať pred spolužiakmi či pani učiteľkami. Ako odmenu si odniesli nielen potlesk poroty a obecenstva, ale aj diplom a malé odmeny.  

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu i usilovnosť a Jakubkovi, Lívii aj Dominike želáme veľa šťastia v ďalšej reprezentácii našej školy na okresnom kole. 🤞

             

          • Sme nositeľmi olympijského odznaku všestrannosti!

          • Rekordných 32 806 žiakov sa zapojilo v tomto školskom roku do projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV). 

            Podmienky pre zisk najcennejšieho zlatého odznaku splnilo 704 chlapcov a dievčat na Slovensku. Do projektu sa zapojili aj žiaci športových tried našej školy.

            Traja z  nich získali za svoje výkony zlatý odznak, dvaja sú držiteľmi strieborného a piatim patrí bronzový odznak.

            Blahoželáme!

            Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s MŠVVaŠ SR chce projektom za pomoci učiteľov telesnej výchovy podporiť všestranný pohybový rozvoj žiakov. Cieľom OLOV je zároveň aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti.

          • ŠKD štart v roku 2023 plný úsmevu a energie!

          • Nový školský rok sme v ŠKD odštartovali novoročným posedením. Na úvod sa deti navzájom podelili o svoje zážitky z vianočných prázdnin.

            Potom už prišlo na rad to, vďaka čomu im v očiach zaihrali iskričky radosti! Tušíte správne, že nasledovalo odovzdávanie darčekov, ktoré si dvojice pre seba pripravili.

            Milým prekvapením boli nové spoločenské hry, ktoré vyčarili nám budú spríjemňovať spoločné chvíle. Prvé oddelenie ŠKD navyše skrášlila aj nová zostava nábytku.

            Posedenie bolo obohatené aj o chutné cukrovinky, na ktorých sme si s chuťou zamaškrtili.

          • Školská slávnosť ´89

          • Nie, nie. Žiadny omyl!

            11. a 12. januára sa žiaci 9. ročníkov stali súčasťou zážitkového workshopu, ktorého hlavným poslaním bolo priblížiť deťom dobu, ktorá bola nedemokratická, popierala ľudské, občianske, morálne hodnoty a deformovala charaktery ľudí. Workshop prostredníctvom zážitku, prvkov dramatickej výchovy a hrania rolí priblížil žiakom tému Nežnej revolúcie, ale najmä to, čo prežívali obyčajní ľudia v každodennom živote v období pred revolúciou, počas nej i tesne po nej. Naši deviataci sa počas workshopu preniesli na začiatok školského roka 1989/1990 a ich úlohou bolo v nových rolách pripraviť slávnosť pri príležitosti Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie...no ešte pred tým sa z nich stali pionieri.

            Veľká vďaka patrí občianskemu združeniu  Post Bellum, vďaka ktorému sa workshop mohol uskutočniť aj na našej škole.

          • Úspešní v celoslovenskej súťaži VODA PRE ŽIVOT - ŽIVOT PRE VODU!

          • Vyhlasovateľom tejto súťaže bolo MŠVVaŠ SR a aj v tomto roku jednu literárnu a dve výtvarné súťaže s ekologickou tematikou organizačne zabezpečovalo mesto Trstená.

            Práce našich žiakov sme zaslali do literárnej súťaže Voda pre život – život pre vodu a 

            porotu sme zaujali !!!

            • 🥇zlato v 1. kategórii POÉZIA získal Emko Čekan, 2.B básničkou „Uhádneš?
            • 🥉bronz v 1. kategórii PRÓZA získala Emily Jacková, 2.B príbehom „Ako druháci kvietok zachránili
            • 🥉bronz v 5. osobitnej kategórii  získala Sára Bilá, 4.C so svojou prácou „Príroda je mocná loď

            Našim úspešným žiakom blahoželáme, tešíme sa z ich úspechu a prajeme im, aby sa ich „spisovateľské črievko“ držalo čo najdlhšie!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje