• Chemická zlúčenina SLM2PI🎉🎂🥳🎈🎁

          • Čo to je?

            No, zlúčenina týchto vlastností: skromnosť, láskavosť, milota a múdrosť, pokora, inteligencia.

            Tieto slová ste mohli dnes ráno počuť z nášho školského rozhlasu. Ak ste nezachytili dôvod, prezradíme Vám ho. Naši deviataci sa rozhodli takýmto spôsobom potešiť narodeninovú oslávenkyňu – svoju triednu. Nechýbala pesnička „Učiteľka chémie“ a poriadna gratulácia a poďakovanie so všetkým, čo k tomu patrí.  

            Tešíme sa, že sú naši žiaci takto kreatívni a empatickí!

            Opäť sa raz potvrdilo, že to, ako sa kdekoľvek cítime (v tomto prípade v škole), závisí hlavne od ľudí, s ktorými sme. ❤️

          • Denník Anny Frankovej na vlastnej koži

          •  V stredu naši ôsmaci navštívili  Výstavu o Anne Frankovej,  židovskom dievčatku, ktoré sa  počas druhej svetovej vojny muselo skrývať a bolo zavraždené so svojou rodinou v koncentračnom tábore.

            Svoj život zachytila v Denníku Anny Frankovej,  ktorý  bol publikovaný aj v slovenčine. Žiaci sa oboznámili s jej životným príbehom a mali možnosť diskutovať na témy diskriminácie, fašizmu a netolerancie v súčasnosti, ale aj v minulosti.
            A čo na výstave zaujalo našich žiakov?

            Veronika Hricíková, 8.A: "Z dnešnej exkurzie ma najviac zaujalo to, že z rodiny Anny Frankovej prežil len Oto. Alebo aj to, že sa skrývali 2 roky a tesne pred koncom ich niekto vyzradil."

            Miriam Bulková, 8.B: "Táto výstava sa mi páčila. Prekvapilo ma a bolo mi aj ľúto, že Židia nemohli nič vlastniť - napríklad psa, bicykel a dokonca ani rádio. A museli chodiť do osobitných škôl. A že skoro každý piaty Nemec nemal prácu."

            Liana Želinská, 8.B: "Na výstave Anny Frankovej má najviac zaujal jej život a ako to všetko zvládala ako dieťa. Páčilo sa mi, ako si všetko zapisovala do svojho denníka ..."

            Deň však ešte nebol na konci a stihli aj exkurziu Britského centra v Prešovekde si pozreli knihy v anglickom jazyku a naučili sa pracovať s aplikáciou o regionálnych dejinách.  

          • Budúci laboranti?🧪👨‍🔬⚗️🔬

          • V pondelok sa naši siedmaci zúčastnili exkurzie v Steel parku v Košiciach. Žiaci sa oboznámili s ťažbou a spracovaním železnej rudy i s princípom fungovania vysokej pece.

            Súčasťou exkurzie bola aj účasť žiakov v laboratóriu, kde prakticky overovali kolobeh vody v prírode. 

            Najzaujímavejšie pre žiakov boli rôzne exponáty orientované na fyziku a chémiu.

            😃Myslíme, že si to naozaj užili!😃

            Veríme, že im táto osobná skúsenosť pootvorila srdce pre lásku k vede! ❤️

          • Talent ŠKD❤️

          • V posledný deň fašiangového obdobia sa v našom školskom klube konala súťaž „Talent ŠKD“.

            Deti sa na ňu starostlivo a samostatne pripravovali. Svoj talent ukázali v oblasti tanca, spevu, prednesu poézie i prózy...😊😊😊

            Súťažiaci boli rozdelení do dvoch kategórii. I.kategóriu tvorili deti  1. - 2. ročníka a v II.kategórii súťažili deti 3. - 4. ročníka.

            😊Víťazom blahoželáme.😊

            Pochvalu si zaslúžia VŠETCI zúčastnení, ktorí vynaložili svoje sily na prípravu svojho vystúpenia. ❤️

          • Lážo-plážo😊👚😴

          • 😊NEMÁME ČO DODAŤ! Boli a STE SKVELÍ!😊

            Jednoznačne najpohodovejší deň v najpohodlnejšom oblečení s pohodovými ľuďmi!

            Touto cestou ĎAKUJEME VŠETKÝM, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do nášho TÝŽDŇA BOJA PROTI STRESU! Práve vďaka Vám to bol  iný, vtipnejší a o trošku pozitívnejší týždeň! 

            Veríme, že posolstvo tohto týždňa v nás bude odznievať ešte po celý zvyšok školského roka a zachováme si kúsok radosti z týchto dní v našich životoch.❤️

            PS: Ktorá škola má ešte tak skvelé a vtipné kuchárky ako my? 😊

          • Martin🥇a Janka🥉z okresu !!!

          • Ešte začiatkom februára sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády v Sabinove. Našu školu reprezentovali v kategórii  C - Martin Imrich, 9.B a v kategórii E – Janka Bečaverová, 7.B.

            KONEČNE PRIŠLI VÝSLEDKY a MY SME VEĽMI HRDÍ na našich žiakov!

            S náročnými úlohami okresného kola si výborne poradil  Maťo, ktorý získal 1. miesto  a Janka skvelé  3. miesto.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy a dúfame, že táto skúsenosť bude prínosom vo Vašom štúdiu. 😊

          • Klapka o 3...2...1... 🎬

          • 📸🧙🏼‍♂️👸👨‍🚒🧛‍♀️ 🎅👨‍🚀🦸💂‍♀️ 🕵️‍♀️🐭🐱🦇🐞🎥

            Dnes to u nás vyzeralo trochu ako vo filmovej rozprávke. 

            Pozrite sa sami!

          • V celom zdraví teleduch? Tak? 😂

          • 🏑🏐⚽️🏀🥎🏓🚴‍♀️🥊🥅

            3. deň v týždni + 3. deň boja proti stresu + ochota zapojiť sa =

            ŠPORTOVÁ náladička v plnom nasadení! 

          • 🚀Raketový štart do boja proti stresu!🤩

          • Lepší štart do TÝŽDŇA BOJA PROTI STRESU sme si ani nevedeli predstaviť (flanelové košele, šušťákové súpravy, ABBA style, šatové zástery,..) !🤩

            RETRO/BODKY najviac chytili pedagógov, ale my VERÍME, že v zajtrajšej ❤️červenej❤️ nás nenechajú žiaci v štychu a zapoja sa! 

            Cíťme sa tu spolu LEPŠIE, spokojnejšie, VESELŠIE! 😊

          • SUPROVÉ  vyučovanie

          • Dobrá nálada detí, chytľavé melódie,  veselý  smiech, tóny piesne „Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde...“   i sladká vôňa šišiek vyvolali úsmev na tvári hádam každému, kto šiel 9.februára po prvostupniarskej chodbe. To preto, lebo naši žiaci nemali len tak hocijaké vyučovanie, ale pravé FAŠIANGOVÉ...  

            A veruže sa im netradičné vyučovanie páčilo...

            „Dnešný deň bol super. Mali sme hocijaké práce. Ako napríklad: hľadali sme po celej triede príklady a písali sme to na papier. Tamarkina mamka upiekla výborné šišky A Karolínkina babka tiež napiekla šišky. Po tretej hodine sme zjedli všetky šišky. Pani kuchárky nám pripravili výborný čaj. Šišky boli výborné. Ďakujeme!“  (Simonka)

            „Dnes sme mali v triede fašiangy. Najprv nám pani učiteľka pustila prezentáciu a vysvetlila, čo sú to fašiangy... Bol to super deň plný zábavných úloh.“ (Emko)

            „Na výtvarnej sme si urobili šašovské čiapky... Dnešný deň bol zaujímavý a zábavný. Také vyučovanie by som chcel mať každý deň.“ (Tomáš)

            „... potom sme hrali Tancujúci kruh, veľmi sme sa zabávali. Bol to skvelý deň“.  (Jakub)

            P.S: Ďakujeme  za fantastické „kreple“ zlatým rukám a dobrým srdiečkam – boli NAJSAMLEPŠEJŠIE  !!!   

          • LAST WISH

          • 6.  februára sa druhostupniari zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku. Každoročne ho pre nás pripravujú mladí herci z Divadelného centra v Martine.

            Tento rok to bol príbeh s názvom LAST WISH. Aj napriek pesimisticky znejúcemu názvu bol veľmi humorný a žiakom sa páčil.

            Bonusom pre nás bola samozrejme angličtina, ktorej tam bolo neúrekom. Úroveň jazyka bola prispôsobená žiakom 2. stupňa, a tak si mohli vychutnať pocit, že tomu čo z javiska počujú, skutočne rozumejú.

            Divadlo pre nás títo herci pripravujú každý rok, preto sa už tešíme, že sa zúčastníme opäť.

          • 🏒My sme silný Prešooooov!🏒

          • Naši siedmaci sa poriadne vžili do rolí fanúšikov a strávili krúžkový podvečer na majstrovskom hokejovom zápase slovenskej extraligy na zimnom štadióne v Prešove, kde si zmerali sily domáci Prešovčania a hosťujúci tím z Nových Zámkov. V zápase sme síce nezískali 3 body, no podpora našich žiakov bola naozaj enormná a rozhodne ich na štadióne bolo počuť!😃

            📢 Prešov do toho!!!📢

          • 🌨️❄️🌨️EXPEDÍCIA:  Hrebienok⛰️

          • 8 statočných sa v sobotu vybralo vyskúšať si svoje skúsenosti, výstroj a výzbroj výstupom na Hrebienok. Chvíľami sa zdalo, že stúpame na severný pól, ale verte či nie, dobrodružstvo to bolo dokonalé! Sneh ani fujavica nám neprekazili radosť z krás ľadových sôch a Bilíkova chata nám poskytla útočisko ako medvedí brloh.🐻

            Niet, čo dodať, perfektné!👌

          • 🧙👸💃ŠKD karnevalovalo🕺😺🎭

          • Boli masky, veľký bál, bol to krásny karneval!

            Po dlhšej prestávke, ale s o to väčšou radosťou zorganizovali naše pani vychovávateľky pre deti z ŠKD karnevalové popoludnie. Najskôr sa deti preoblečené v rozmanitých kostýmoch rozprávkových bytostí i zvierat prešli s veselým spevom po škole🎶🎤🎶. Potom nasledovalo predstavovanie masiek a po ňom 💃veselá tanečná zábava🕺. Všetci sa dobre zabávali, spievali a tancovali. Na záver karnevalu boli tri najkrajšie masky v dvoch kategóriách ohodnotené diplomom a vecnými cenami. Každá maska si odniesla sladkú odmenu a pekný zážitok. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje