• "Vitajte medzi nami, kamarátmi - družinármi!" 😄

          • Každoročnou tradíciou na začiatku školského roka býva uvítanie prvákov, ktorí začali navštevovať nielen našu školu, ale aj ŠKD. Toto slávnostné uvítacie popoludnie sme v školskom klube detí mali včera. Spestrili sme si ho  veselým kultúrnym programom, ktorý si pre svojich nových spolužiakov pripravili starší žiaci. Prváčikovia sa potom predstavili a v závere zložili „Sľub družinára“. Pre spomienku na tento slávnostný deň dostali od starších kamarátov milý darček – sovičkový stojan na farbičky a pamätný list.

            V tomto školskom roku tak pribudlo do ŠKD 18 prvákov.

            Do ŠKD je v tomto školskom roku 2023/24 zapísaných spolu 51 detí a to z:

                        1. ročníka: 18 detí

                        2. ročníka: 20 detí

                        3. ročníka:   8 detí

                        4. ročníka:   5 detí

          • Dvere boli otvorené, tak sme teda nazreli dnu 👀

          • ☀️Košice nás privítali slnečným počasím a dvere boli otvorené. Tak prečo to nevyužiť! Prešli sme bezpečnostnou prehliadkou, osobne stretli predsedu Ústavného súdu v Košiciach JUDr. Ivana Fiačana, PhD a videli kópiu Ústavy Slovenskej republiky.

            Aj takýto bol štvrtok pre našich ôsmakov. Možno nás tam o pár rokov bude vítať niekto z nich.😉 

          • V Európe sa nestratíme!

          • A prečo by sme sa mali stratiť, keď sa vieme dorozumieť a dohovoriť v rôznych jazykoch? Je úžasné, keď si dvaja cudzinci dokážu porozumieť. A nie je to skvelé, keď nemusíte rukami-nohami vo vzduchu kresliť, čo vlastne od dotyčného človeka chcete?

            Toto všetko sme si uvedomili, keď sme si včera pripomenuli Európsky deň jazykov, ktorý sa oslavuje už od roku 2001. Prekvapením bola vzácna návšteva manželov Moniky a Michaela Fairclough z Austrálie, ktorí sa s nami prišli podeliť so svojimi skúsenosťami a zážitkami zo života v tejto krajine. A milé bolo aj to, ako s nimi naši žiaci dokázali komunikovať  v angličtine. Žiadne ruky  – nohy, ale komunikácia po anglicky!

            Náš deň jazykov pokračoval zaujímavými aktivitami na siedmich stanovištiach. Žiaci si mohli vyskúšať dorozumievanie sa bez slov v posunkovej reči, v zábavných kvízoch preveriť svoje vedomosti o najzaujímavejších európskych mestách, miestach, či osobnostiach. Vyskúšali si, aké to je uhádnuť iný jazyk len z počutia, nakresliť vlajku, porovnať  rozdiely v britskej a americkej  jazykovej kultúre a zistiť, či dokážu porozumieť našim poľským susedom.

            Európsky deň jazykov na našej škole bol naozaj zaujímavý  a veríme, že každý žiak si v ňom našiel niečo podnetné a obohacujúce :-) 

          • ✏️ Biela pastelka už TENTO PIATOK !!!

          • Verejnú zbierku BIELA PASTELKA organizuje od roku 2002 Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Vďaka jej výnosu môže organizácia pomáhať v mnohých smerochZbierka pomáha dofinancovať činnosť v prospech nevidiacich a slabozrakých klientov, napríklad výučbu čítania a písania Braillovho písma, nácvik samostatného pohybu s bielou palicou, kurzy práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami, nácvik sebaobslužných činností či špecializované sociálne poradenstvo.

            Viac informácií nájdete na www.bielapastelka.sk

             

          • Sila spomienky a odmietnutie zla ... 

          • ... nesmieme zabudnúť na ľudí, ktorí boli násilne vyvezení do koncentračných táborov a zahynuli počas holokaustu v čase II. svetovej vojny. Z mozaiky životných vzťahov boli vytrhnutí obyvatelia židovskej národnosti. Rasizmus, nenávisť a upieranie ľudských práv nezmizli skončením vojny. Preto sme prijali výzvu a v rámci iniciatívy "Nezabudnutí susedia" sme si na niektorých z nich menovite spomenuli aj v našej škole.

            Naši ôsmaci, v rámci pietnej spomienky, čítali 70 mien ľudí, ktorí sa stali obeťami a zahynuli v koncentračných táboroch. Nahlas odzneli aj mená 70 odvážnych záchrancov, spoluobčanov, susedov, známych i neznámych, ktorým nebola ľahostajná pomoc aj za cenu nasadenia vlastného života. 40 z nich je oficiálne zapísaných v zozname ocenia štátu Izrael "Spravodliví medzi národmi" .

            Výzva pre nás všetkých - buďme spravodlivými susedmi pre tých druhých ... Nezabudnime a nedovoľme zlu, aby ničilo krásu života.

          • Účelovo, prakticky, veselo i chutne...

          • Záver prvého školského týždňa sme využili na praktickú časť účelového cvičenia, ktoré preverilo našich žiakov vo fyzickej zdatnosti, v riešení mimoriadnych situácii, zdravotnej príprave či v zručnostiach pri stavaní stanu. Ako správni turisti pomohli pri stavbe ohniska a nenechali po sebe odpadky. Aj naši najmenší zvládli branný pochod bez problémov a odmenili sa dobrotami.

          • VOĽBA ZÁSTUPCOV RODIČOV DO RADY ŠKOLY ZA ZŠ

          • Vážení rodičia!

            Prosíme všetkých rodičov, ktorí chcú pracovať v rade školy, aby svoj záujem písomne prejavili vyplnením tlačiva:

            Zaujem_kandidata_o_clenstvo_v_RS.docx

            Toto tlačivo je potrebné doručiť do

            21. 9. 2023, do 14.00 hod.

            Spôsob doručenia:

            • do kancelárie vedenia školy – osobne,
            • emailom – na email: zssmspecovska@gmail.com, alebo
            • poštou.

            Akceptované budú súhlasy doručené do tohto termínu.

            Účasť jedného z rodičov žiaka ZŠ je potrebná.

            Termín:  25. 09. 2023 - pondelok

            Čas: 16:00 hod.

            Miesto: Základná škola a materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves

            Prvé kolo volieb zástupcov rodičov do rady školy prebehne 25. 09. 2023 o 16:00 hod. v budove ZŠ, Školská 459/12.

            V prípade, ak počas realizácie prvého kola nebude prítomná nadpolovičná väčšina voličov, druhé kolo volieb prebehne 25.09.2023 o 16:30 hod.

            Kandidátov na voleného člena rady školy má právo navrhovať ktorýkoľvek z voličov, navrhovaný však musí s návrhom súhlasiť.

          • 📢🔥📢🔥📢🔥POPLAAAAAAACH !!!

          • Naši žiaci mali štvrtkové ráno spojené s prípravou evakuácie v prípade požiaru v škole. Vyskúšali si únikové trasy v prípade takejto situácie a môžeme povedať, že sa úspešne podarilo evakuovať celú školu!

            Veríme, že nikdy nebudeme musieť podobnú situáciu zažiť, ale je lepšie byť pripravený ako prekvapený.

          • O našich žiakoch sa v dobrom hovorí i na MINISTERSTVE DOPRAVY SR 🚂

          • Milé deti, veľmi ma potešili vaše obrázky , ktoré ste mi zaslali. Dali ste si na nich veľmi záležať. Nakreslili ste mi vlak, stanicu či seba s vašimi „kámošmi“. Sľubujem, že požiadam železnice, aby spravili vernisáž pre vaše obrázky. Vaše obrázky budú vystavené pre verejnosť a tá si ich bude tiež môcť pozrieť . To, ako vy deti vidíte náš železničiarsky svet . Veľmi pekne vám za obrázky ďakujem . Verím, že v budúcnosti budete aj vy čoraz viac cestovať za rodinou, kamarátmi alebo za štúdiom vlakom . A kto vie. Možno niekto z vás bude o niekoľko rokov vypravovať vlaky alebo sa stane rušňovodičom či rušňovodičkou . Vaše sny sa vždy môžu stať skutočnosťou . Ešte raz, ďakujem vám - deti!“

            Takýto srdečný pozdrav adresoval našim žiakom-cestovateľom Ing. Jaroslav Kmeť, súčasný štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Veľmi sa z tohto pozdravu tešíme a dúfame, že máme pred sebou ešte množstvo príjemných ciest vlakom, teraz už aj s reflexnými vestami a darčekmi, ktoré našich žiakov potešili. ĎAKUJEME!

             🚂😊👬

             

            Celý príspevok si môžete prečítať tu: PRÍSPEVOK Ing. Jaroslava Kmeťa - MINISTERSTVO DOPRAVY A VÝSTAVBY SR

          • 🏁 Prešli sme štartom do školského roka 2023/2024 !

          • S úsmevom na tvári sme dnes slávnostne otvorili nový školský rok.😊

            Veríme, že sa úspešne prepracujeme do cieľa o niečo múdrejší, rozumnejší, šikovnejší.

            Všetkým prajeme veľa odvahy, sily, energie, múdrosti a priateľov!

            Držíme si palce!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje