• Medovníkový domček aj so 🍦

          • Včera sa naši mladší žiaci vybrali do Divadla Jonáša Záborského v Prešove na predstavenie MEDOVNÍKOVÝ DOMČEK🏠

            O tom, že to teda bolo CHUTNÉ predstavenie svedčia aj ich vysmiate tváre 😉🤩👌

          • JE TO TU!😉✨

          • …ešte vonia novotou, ale aj vrúcnosťou slov, vyznaní a krásnych kresieb pre Sv. otca Františka.

            Autorkou jednej z ilustrácií je aj Tatiana Mizeráková8.A.

            Pápežovi Františkovi bola publikácia odovzdaná na ďakovnej púti Slovákov v apríli, priamo v Ríme.

          • Pred školou nám vyrástlo SRDCE!❤️

          • Červené srdce z begónií nám na vyvýšenom záhone vyrástlo práve teraz v MÁJI–mesiaci lásky, vďaka šikovným rukám našich prvákov a hlavne vďaka dobrému srdcu p. M. Dujavu (Záhradníctvo PONIKLEC, Červenica). Ten nám venoval nielen samotný vyvýšený záhon, ale aj kvietky a zeminu.

            Ďakujeme!

          • Písali ste si niekedy denník?

          • Naši druhostupniari si to vyskúšali na hodinách literatúry. Ich úlohou bolo vytvoriť Denník našej triedy, v ktorom bol zaznamenaný 1 týždeň ich školského života. Išlo o tímovú prácu našich žiakov, navzájom si pomáhali, radili, ochotne v písaní zastúpili tých, ktorí v škole chýbali...

            A tí, ktorí tu s nami pobudnú ešte zopár rokov, sa v 9. ročníku aj veselo pobavia nad tým, čo stvárali v škole, keď boli mladší 😊

          • Návšteva planetária🔭🌌🪐

          • S poznávaním hviezd, planét a slnečnej sústavy sa žiaci štvrtého ročníka stretli v prvom polroku, a preto sme sa rozhodli získané vedomosti obohatiť v planetáriu v Prešove. Štvrtákom aj tretiakom počasie prialo a mohli tak pozorovať Slnko ☀️ z terasy hvezdárne a dokonca vidieť dôkaz toho, že Zem sa točí. Pozorovali aj oblohu pomocou ďalekohľadu🔭. Navštívili hviezdnu sálu, kde pozorovali súhvezdia  a sledovali edukačný program o našej galaxii.🌌Zaujala ich aj výstava prírodnín a niektoré deti si samozrejme kúpili „hviezdne predmety“.

          • A opäť ÚSPECH v recitačnej súťaži!

          • Naše dievčatá Melánia Mišenčíková, 3.A, Alexandra Sabolíková, 7.B, Aneta Straková, 9.B a chlapec Matúš Bittner, 3.B sa 17. mája zúčastnili súťaže Sabinovský autorský a recitátorský máj (SARM). Súťaž sa konala v priestoroch MsKS v Sabinove, organizátorom bola Mestská knižnica Bohuša Nosáka Nezabudova. Súťaziach prišiel podporiť aj primátor mesta Sabinov Michal Repaský. Odmenenou bola Alexandra Sabolíková, ktorej gratulujeme!

          • Už sme sa rozlúčili...

          • Pred 9 mesiacmi si prváci na laviciach našli krásny nový voňavý ŠLABIKÁR. Všetci si vtedy opakovali básničku:

            „Dostal som dnes
            krásny dar,
            celkom nový šlabikár.
            Onedlho celkom sám
            celý si ho prečítam.“


            Ubehlo necelých 9 mesiacov a naši prváčikovia sa so svojím kamarátom rozlúčili – previazali ho farebnou mašľou a s radosťou ho vymenili za novučičkú ČÍTANKU. S ňou budú teraz spoznávať krásu písaného slova.

            Tak nech sa vám darí, PRVÁCI naši !!!

          • Po každej BÚRKE vyjde...

          • ...PIZZA! 🍕🍕🍕

            V našom prípade to tak naozaj bolo, lebo po BÚRKE MOZGOV vyšla PIZZA, ktorá bola odmenou pre triedu s najlepším výsledkom v tejto mozgochtivej aktivite prebiehajúcej minulý mesiac.

            Veríme, že 6.B chutilo!😊

             

          • ⚖️Návšteva z prokuratúry

          • 10. mája k nám zavítala nezvyčajná návšteva.

            Naši žiaci mali možnosť osobne sa stretnúť i porozprávať s pánom prokurátorom Mgr. Norbertom Dujavom, ktorý pracuje na Okresnej prokuratúre v Prešove.  

            Na hodine občianskej náuky našim ôsmakom sprostredkoval svoje osobné skúsenosti s právom.⚖️ Zrozumiteľnou formou im priblížil, čo je to právo, ako funguje právny systém na Slovensku, ktoré inštitúcie sa ním zaoberajú👨‍⚖️.

            Zaspomínal si aj na školské časy, ktoré prežil v rovnakých laviciach našej školy ako oni.👦 Žiakov diskusia zaujala a kládli zaujímavé a podnetné otázky. 

            ĎAKUJEME za návštevu a príjemne strávený čas Mgr. Dujavovi. Želáme mu veľa úspechov v jeho práci a veríme, že aj vďaka tejto návšteve a skúsenosti s právom pribudnú do radov šikovných právnikov v budúcnosti aj ďalší naši žiaci. 

          • Oznam

          • Usmernenie k bezpečnému prostrediu v školách a školských zariadeniach počas pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie:

            Bezpríznakovosť

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti predkladá rodič po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 dní musí predložiť „Potvrdenie od lekára“.

            Ďalšie dôležité informácie o ošetrovnom člena rodiny, domácom testovaní, izolácii a karanténe, prekrytí horných dýchacích ciest, stravovaní a podobne nájdete tu.

          • ‎‍🎤🥈Vyspievali si striebro🎼🎵 🎶

          • V okresnom kole súťaže Slávik Slovenska 2022, ktoré sa uskutočnilo 10. mája v ZUŠ Lipany, reprezentovali našu školu Emma Mária Bujňáková, 9.B a Lívia Zubrická, 4.A. Obe dievčatá podali skvelý výkon a ich talent potvrdilo krásne strieborné ocenenie.🥈 Lívia sa umiestnila na 2. mieste v II. kategórii a Emma získala 2. miesto v III. kategórii. 

            Dievčatám srdečne blahoželáme a veríme, že budú inšpiráciou pre všetkých, ktorí radi spievajú.🥳

             

          • Dočkali sa!🤾

          • Dva roky sa tešili a vypytovali (no a samozrejme aj čo to trénovali, ak to situácia dovolila), kedy bude súťaž vo vybíjanej...A ono to konečne prišlo! 5. mája sa mladšie aj staršie žiačky zúčastnili turnaja vo vybíjanej. Na palubovke sa stretlo viacero tímov. Dievčatá boli ako na hojdačke. Prišli prehry, ale aj výhry. Bojovali, snažili sa a ich snaha priniesla úspech!

            Naše dievčatá si vybojovali výborné BRONZOVÉ miesto!🥉

            Blahoželáme a veríme, že to čakanie stálo za to!  Dúfame, že ich tento úspech bude motivovať. 

          • 🥈Dáme góly dáme...HEJ, HEJ !!!⚽⚽⚽

          • Tak ako sa píše v názve, GÓLOV padlo veru NEÚREKOM!

            ⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽

            Naši žiaci si z tohto turnaja odniesli SKVELÉ STRIEBORNÉ MIESTO!🥈

            27. apríla sa naši mladší žiaci zúčastnili turnaja vo futbale pod záštitou McDonald´s. V skupine si žiaci viedli BEZKONKURENČNE a VYBOJOVALI SI MIESTENKU ROVNO DO FINÁLE!!! Vo svojej skupine nenašli premožiteľa. Podarilo sa im vyhrať nad družstvami zo ZŠ Brezovica,  ZŠ Šarišské Michaľany aj ZŠ Krivany. Boli to suverénne víťazstvá. Po krátkej pauze prišlo finále a našim šikovným žiakom sa zo začiatku darilo držať krok so súperom, no síl ubúdalo a vyhral ten najlepší.  

            Veríme, že takýchto turnajov s úspešným koncom bude čo najviac. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov mladému tímu futbalistov.

          • Mamy, ďakujeme Vám! 💞

          • Milé mamky, staré a prastaré mamky, školské mamky, ďakujeme, že ste!

            Život bez Vašich láskavých slov a hebkých dlaní by bol neúplný. Vďaka Vám sme tým, čím sme ! 🌷🌻🌸

            Krásny Deň matiek 🤗

          • Búrkové výsledky TU !⛈️🧠⛈️🧠🏆

          • Po mesiaci štúdia, rozdeľovania rokov, spolupráce a memorovania si tento týždeň naši druhostupniari prešli záverečnou fázou - TESTOM Z BÚRKY MOZGOV! 

            Nevedeli kedy, nevedeli kto, nevedeli aké testové otázky, ALE ZVLÁDLI TO!

            Testy prešli kontrolou a "notárskym" overením 😉.

            Po sčítaní bodov je výsledné poradie tried takéto:

            1. miesto - 6.B 
            2. miesto - 7.B 
            3. miesto - 7.A 
            4. miesto - 9.B 
            5. miesto - 8.A
            6. miesto - 6.A
            7. miesto - 8.B
            8. miesto - 5.B
            9. miesto - 5.A
            10. miesto - 9.A

            BONUSOVÁ ÚLOHA: VÝHRA PATRÍ 7.B 

            Najvyšší možný počet bodov získaných z testu bol 76 bodov. Výsledky tried majú k dispozícii triedni učitelia.

            Výhercom gratulujeme! Sľúbená odmena Vás neminie. 😉

            Všetkým zapojeným ĎAKUJEME! 

            Ostatní, nesmúťte! Zopakujeme si to možno opäť o rok, mozgobúrkači. 😉

          • 🌳🦅🌎Náš aktívny apríl v ŠKD🐧🐣🐰

          • 🦅1. apríla, na Deň vtákov, sme  sa v ŠKD venovali rozpoznávaniu operencov nielen podľa výzoru, ale aj zvuku, ktorý vydávajú. Dozvedeli sme sa o nich tiež rôzne zaujímavosti.

            🌲🐛☘️🍃🦎🌿🦋Počas mesiaca lesov sme naše aktivity zamerali aj na pľúca našej Zeme, naše lesy🌲🌳, a možné spôsoby ich ochrany. Povedali sme si, aké druhy lesov poznáme, aký význam majú stromy a lesy pre ľudí a zvieratká a ako sa k nim máme správať.

            🐣🐰Nezabudli sme ani na sviatky jari. Predstavili sme si jednotlivé dni a zvyky, ktoré naši predkovia počas nich dodržiavali. Vytvorili sme si i pekné veľkonočné dekorácie a pohľadnice.

            🌎22. apríl sa v našom školskom klube niesol v znamení Dňa Zeme. Rozprávali sme sa o tom, ako deti  prispievajú k ochrane životného prostredia a čo viac by sme ešte mohli pre našu planétu urobiť. Zaoberali sme sa aj problematikou znečisťovania nášho okolia a vyzbieraním odpadkov pri blízkej rieke sme aspoň troškou prispeli k tomu, aby bola naša Zem krajšia a zdravšia.

            🐧25. apríla sme si zasa pripomenuli Svetový deň tučniakov. Prostredníctvom prírodopisného filmu sa deti okrem iného dozvedeli, že tučniaky sú vodné, nelietavé vtáky žijúce prevažne v Antarktíde, ktoré sa do vody vedia  ponoriť aj na viac ako 15 minút.

          • My vieme ako si chrániť zdravie! 😄🍎🦷👌

          • Záver apríla sa v špeciálnych triedach niesol v duchu zdravého životného štýlu. Počas aktivít tematického vyučovania žiaci zhotovili ​​​​​priestorové práce zamerané na ľudské telo a ochranu zdravia. Nechýbala ani spoločná príprava chutných a zdravých jedál v našej školskej kuchynke.🥗

            Veríme, že si z tohto dňa  naši žiaci veľa zapamätali a budú si chrániť to najcennejšie čo máme  –  ZDRAVIE.

          • Trojica našich žiakov zapísaná do Galérie Talentov🌟🌟🌟

          • Tento rok prebehol už v poradí 7.ročník Talentu regiónu Šariš. V tomto ročníku si réžiu organizácie školských kôl vzali na starosť samotné základné školy, medzi nimi aj tá naša. Najúspešnejší riešitelia získali ďakovné listy a sladkú odmenu na dobitie energie v namáhavých dňoch. Našim deviatakom určite dobre padla.😉 

            Víťazná trojica našich:

             Laura Štofaníková, Timotej Novický a Kristián Kucharík (všetci 9.B) bude zapísaná do Galérie Talentov, ktorá bude zverejnená aj na webovej stránke organizátora.

            Cieľom podujatia je podpora rozvoja logického myslenia žiakov základných škôl a identifikácia matematicky a logicky nadaných žiakov.

          • 🌲🐛☘️Návšteva lesného pedagóga👨‍🏫🦎🌿🌳

          • Kto je to lesný pedagóg? Je to učiteľ, ktorý má lesnícke vzdelanie a učí deti všetko, čo vie o lesoch. Počas apríla, mesiaca lesov, sme do našej školy pozvali takého lesného pedagóga.👨‍🏫 

            Prvou úlohou bolo povedať, čím by si chcel byť v lese a prečo?

            Odpovede žiakov boli nápadité: ...sovou, lebo sa o nej vraví, že je múdra, ...medveďom, lebo dlho spí...potôčikom, aby som dávala všetkým život...“ Cez rôzne aktivity porozprával deťom, ako sa lesníci starajú o les, koľko rokov sa strom dožíva a aj to, ako sa jeleň v noci pohybuje pomocou svojich parohov. Za odmenu dostali žiaci magnetku a spoločenskú hru o lese.

            ĎAKUJEME za túto obohacujúcu a príjemnú návštevu! 😊

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje