• OZNAM - PRERUŠENIE VYUČOVANIA

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, po konzultácií a oznámení daných skutočností RÚVZ a zriaďovateľovi školy, bude vyučovanie od 15.12.2022(štvrtok) do 18.12.2022 PRERUŠENÉ.

            Z obedov sú všetci žiaci odhlásení. Školské vyučovanie sa začne opäť 19.12.2022.

            Ďakujeme za pochopenie a všetkým prajeme veľa zdravia!

          • Už sú naši 😊

          • V piatok sme sa v telocvični našej školy na vlastné oči presvedčili o tom, že aj tento rok do prvého ročníka nastúpili samí šikovní žiačikovia.

            Okrem svojich vedomostí z jednotlivých predmetov nám dokázali, že už sú naozaj praví školáci a vedia, čo patrí do školskej tašky a ani prezúvanie pre nich nie je problémom.

            Zložili prvácke sľuby a p. riaditeľka ich slávnostne pasovala za žiakov našej školy.

            Tešíme sa, že sa naša školská rodina opäť rozrástla a dúfame, že sa im bude aj naďalej dariť!😊   

          • Roztrhli sme eTwinning vrece

          • Prvé decembrové dni sa p.uč. Jana Petreková zúčastnila medzinárodného eTwinning semináruktorý bol  určený pre učiteľov základných škôl zo slovanských krajín. Medzinárodné vzdelávanie sa konalo prezenčne v slovinskej Ljubljane.

            Seminár bol zameraný na prácu v novej platforme, získavanie skúseností pri tvorbe projektov a nadviazaní kontaktov s inými krajinami. Jeho cieľom bola motivácia a spolupráca pri vytváraní projektov. 

            Aj naša škola sa zapojila do spolupráce so školami zo Slovinska a Trenčína s témou: Pust veselih ust – Čas fašiangov.

          • 🎄Adventný Krakow🍵

          • Tak to je čas Vianoc
            Ten čas spomienok
            Sme zasa starší zas o jeden rok
            Tak to je čas Vianoc
            Zas prišiel k nám
            Dúfam, že máš sa
            A nie si sám...

            Vyššie napísaným sme sa riadili aj my!

            Rozhodli sme sa nebyť sami, a tak sme sa vybrali spoznať krásy adventného Krakowa. Na vianočných trhoch sme sa zahriali teplým punčom🍵, poobdivovali hrad Wawel a z dní plných stresu a zhonu sa v túto sobotu razom stal iba dym, ktorý sa rýchlo vytratil vo vianočnej atmosfére plnej pohody a úsmevu. 😊

          • Projekt programu eTwinning rozbiehame aj tento rok😊

          • Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných IKT technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl . "E" je skratka pre "elektronický" a "twinning" znamená "partnerstvo, družba".

            Naša škola sa do programu eTwinning v rámci anglického jazyka zapája už niekoľko rokov. A ideme do toho aj tento rok! Nový  medzinárodný projekt má názov "Lets get to know our world better” (Spoznajme lepšie svet okolo nás). 

            Ide o medzinárodnú spoluprácu so školami z Grécka, Rumunska, Chorvátska, ale aj školou z neďalekých Košíc. Projekt bude trvať celý školský rok a počas tohto obdobia sa žiaci všetkých škôl zúčastnia rôznych aktivít týkajúcich sa spoločnej témy.

            Zapojení žiaci našej školy (4.- 8.ročník) budú každý mesiac pracovať na zadanej úlohe. Výstupom projektu bude reklamný leták, online katalóg vytvorený žiakmi o každej zapojenej krajine. Aktivity budú spojené s uverejňovaním fotografií, videí či online spojením sa so školami v zahraničí. Naša škola bude v rámci projektu predstavovať Slovensko a samozrejme aj náš región, školu i obec.

            Prvou úlohou projektu bolo predstaviť našu školu a seba. Žiaci uverejňovali na stránku projektu eTwinning vytvorených “avatarov” a predstavovali sa.

            Už tradične sme našim kamarátom zo zahraničia zasielali aj vianočné pozdravy. Za pomoc ďakujeme p.uč. Lýdii Mizerákovej aj žiakom, ktorí ich pomohli vytvoriť.

            Čaká nás mnoho zaujímavej práce a my sa na ňu veľmi tešíme😊

          • Aj tento rok sa u nás kódovalo

          • Minulý týždeň sa deti, žiaci a študenti z celého sveta mohli zapojiť do celosvetovej akcie Hodina kódu.

            Táto iniciatíva propaguje myšlienku, že programovanie nie je strašiakom a jeho základy si dokážu hravou formou osvojiť už škôlkari. Za našu školu sa do Hodiny kódu zapojili vybraní žiaci 5. ročníka, ktorí svoje programy vytvárali v prostredí Infinity Play Lab

            Všetci to zvládli výborne a zaslúžene si domov odniesli certifikáty.

          • 🦠Biológia ako hobby🦠

          • Je pravdou, že na pozorovanie buniek potrebujeme mikroskop🔬, no pri pozorovaní týchto ho rozhodne potrebovať nebudete.😉

            Naši šiestaci svoje znalosti o bunkách využili pri tvorbe modelov, ktoré od dnešného dňa môžete preskúmať vo vestibule školy. Úlohou žiakov bolo zostrojiť modely buniek a ich organely.

            Výsledky prác žiakov napovedajú, že na škole máme nádejných mladých biológov!

          • DOD na koňoch!🐎

          • 8.decembra sme sa so žiačkami 9. ročníka zúčastnili DOD na Strednej odbornej škole podnikania a služieb v Lipanoch.

            Okrem iných atrakcií si mohli žiačky zajazdiť na koňoch a tiež sme ochutnali koláčiky z ich cukrárskej dielne.

            Ďakujeme za pozvanie a príjemne strávený deň. 

          • Školský parlament má svoje logo

          • Počas celého mesiaca november mohli žiaci tvoriť, kresliť, vyrábať, navrhovať a so svojím výtvorom sa prihlásiť do súťaže o LOGO ŠKOLSKÉHO PARLAMENTU.

            Po hlasovaní členov školského parlamentu vyhral návrh žiaka 9.B, a tak sa môže novým titulom *DIZAJNÉR* pýšiť Frederik Petruš.

            Prezradíme Vám jedno malé tajomstvo... 🤫 Frederik mal za sebou veľkú oporu od svojich spolužiakov! Práve preto si zaslúžili aj oni sladkú odmenu. 

          • Vo vybíjanej tento rok úspešne!🥈

          • 1. decembra sa konalo okresné kolo vo vybíjanej. Naše žiačky sa rozhodli zúžitkovať tvrdú prácu na skvalitnení svojej hry a drinu pretaviť v úspešný výsledok. Potvrdilo sa starodávne príslovie, že: Tvrdá práca, ovocie prináša.“

            Dievčatá si z Lipian priniesli výborné a vybojované 2. miesto!🥈

            Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy. Dúfame, že o rok sa budeme tešiť opäť!

          • MIKULÁŠSKY TURNAJ 🏀🎅🏀

          • Pekná mikulášska tradícia v podobe mikulášskeho turnaja sa opäť po pauze mohla vrátiť na našu školskú palubovku a my chceme touto cestou POĎAKOVAŤ VŠETKÝM zúčastneným, či už to boli samotní žiaci-hráči, žiaci-povzbudzovači, absolventi. Bolo nám cťou!

            Ďakujeme za príjemne strávený deň, ktorý bol plný energie, smiechu, obetavosti a dobrej nálady!

            Všetkým zraneným prajeme rýchle zotavenie a dúfame, že sa o rok vidíme opäť !

          • Mikulášsky turnaj žiakov🏓

          • Našu školu pre svojich žiakov otvárame aj počas víkendov. Zasúťažiť si a stráviť príjemnú sobotu so spolužiakmi mohli žiaci oboch stupňov školy počas Mikulášskeho turnaja žiakov v stolnom tenise. Turnaj v spolupráci so školou zorganizovala TJ OROL Pečovská Nová Ves, ktorá na akciu pozvala aj skúsenejších hráčov, ktorí žiakom predviedli rôzne techniky hry a poskytli im cenné rady do budúcna.

            V tento súťažný deň boli najúspešnejší títo naši žiaci:

            1. miesto: Nikola Šoltésová, 9.A,

            2. miesto: Samuel Verešpej, 7.A,

            3. miesto: Klára Kucharičová, 9.A.

            BLAHOŽELÁME!

          • ZLATO JE DOMA !!! 🏆

          • 30.november bol deň ako každý iný. Pre žiačky 7. - 9. ročníka našej školy sa stal veľmi špeciálnym!

            Čím?

            Predsa tým, že sa im v súťaži vo florbale darilo ako ešte nikdy predtým!!! 

            ÁNO, tušíte správne! PRVÉ MIESTO JE DOMA! Dievčatá hrali, čo im sily stačili a VYPLATILO SA! Všetkým reprezentankám BLAHOŽELÁME a prajeme veľa šťastia na krajskom kole v Prešove.

            28. novembra sa okresného kola vo florbale zúčastnili aj naši chlapci. Po bojovných výkonoch však nepostúpili, ale nabrali nové skúsenosti a my veríme, že postupne sa im podarí vybudovať silný tím, ktorý bude môcť konkurovať tým najlepším.

          • Živá stužka!🎗️

          • Dnes, 1. decembra 2022, ktorý nesie prívlastok - Svetový deň boja proti AIDS, aj na našej škole vyvrcholil už 16. ročník celoslovenskej kampane Červené stužky.

            Aktivity, hlavne so staršími žiakmi, prebiehali od septembra a spolu sme napĺňali cieľ kampane - odbornými vedomosťami o HIV/AIDS predchádzať šíreniu ochorenia. Prácou s filmom, štúdiom dostupných informácií i kvízom sme si rozšírili poznatky nielen o problematike HIV/AIDS a samotnej kampani Červené stužky, ale aj o príčinách a dôsledkoch závislostí. Zamýšľali sme sa nad tým, čo všetko môžeme považovať za drogu, nad možnosťami jej odmietnutia, no navrhovali sme aj kľúče dobrých vzťahov.

            Našou túžbou bolo pozerať sa na náročnú problematiku HIV/AIDS pozitívnymi očami, učiť našich žiakov premýšľať a zaujať správny postoj k ťažkostiam, k zdraviu a životu nielen svojmu, ale aj iných.

            Záver bol pozitívny – „živou červenou stužkou“ sme vyjadrili podporu tým, ktorí sú nakazení i tým, ktorí im pomáhajú.

            Kampaň organizuje Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Okresného úradu v Žiline (odbor školstva) a mesta Žiliny. Kampaň je súčasťou Sprievodcu školským rokom 2022/2023.

          • Láskavá ADVETNÁ VÝZVA, lebo dobra nikdy nie je dosť😍

          • Na adventnom venci sme zapálili prvú sviecu ...🕯️

            Láskavosť, súcit, pochopenie, ľudskosť.... Aj tieto slová by mohli symbolizovať ADVENT. Sú to hodnoty, ktoré v tieto dni potrebujú dostať najviac priestoru. Aj preto sme na našej škole pripravili aktivity, ktoré žiakom tieto hodnoty pripomenú:

            • naši najmladší žiaci budú plniť rôzne zaujímavé úlohy, ktoré si vyberú zo spoločného adventného kalendára,
            • adventné obdobie žiakov špeciálnych tried sa bude niesť v znamení adventnej prípravy po stopách Ježišových predkov spojenej s čítaním biblických príbehov a konaním dobrých skutkov,
            • druhostupniarov čaká v decembri výzva plná prekvapení.

            Vítaný je teda každý žiak, ktorý je ochotný zapojiť sa!

            Veríme, že si LÁSKAVOSŤ, SÚCIT, POCHOPENIE a ĽUDSKOSŤ nájdu miestečko vo vašom srdci, nielen v čase adventnom.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303
        zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303
        ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Ing. Pavlíková 0911 233 283
        vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875
        zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462
        odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12
        08256 Pečovská Nová Ves
        Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje