• 🦠Biológia ako hobby🦠

          • Je pravdou, že na pozorovanie buniek potrebujeme mikroskop🔬, no pri pozorovaní týchto ho rozhodne potrebovať nebudete.😉

            Naši šiestaci svoje znalosti o bunkách využili pri tvorbe modelov, ktoré od dnešného dňa môžete preskúmať vo vestibule školy. Úlohou žiakov bolo zostrojiť modely buniek a ich organely.

            Výsledky prác žiakov napovedajú, že na škole máme nádejných mladých biológov!

          • DOD na koňoch!🐎

          • 8.decembra sme sa so žiačkami 9. ročníka zúčastnili DOD na Strednej odbornej škole podnikania a služieb v Lipanoch.

            Okrem iných atrakcií si mohli žiačky zajazdiť na koňoch a tiež sme ochutnali koláčiky z ich cukrárskej dielne.

            Ďakujeme za pozvanie a príjemne strávený deň. 

          • Školský parlament má svoje logo

          • Počas celého mesiaca november mohli žiaci tvoriť, kresliť, vyrábať, navrhovať a so svojím výtvorom sa prihlásiť do súťaže o LOGO ŠKOLSKÉHO PARLAMENTU.

            Po hlasovaní členov školského parlamentu vyhral návrh žiaka 9.B, a tak sa môže novým titulom *DIZAJNÉR* pýšiť Frederik Petruš.

            Prezradíme Vám jedno malé tajomstvo... 🤫 Frederik mal za sebou veľkú oporu od svojich spolužiakov! Práve preto si zaslúžili aj oni sladkú odmenu. 

          • Vo vybíjanej tento rok úspešne!🥈

          • 1. decembra sa konalo okresné kolo vo vybíjanej. Naše žiačky sa rozhodli zúžitkovať tvrdú prácu na skvalitnení svojej hry a drinu pretaviť v úspešný výsledok. Potvrdilo sa starodávne príslovie, že: Tvrdá práca, ovocie prináša.“

            Dievčatá si z Lipian priniesli výborné a vybojované 2. miesto!🥈

            Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy. Dúfame, že o rok sa budeme tešiť opäť!

          • MIKULÁŠSKY TURNAJ 🏀🎅🏀

          • Pekná mikulášska tradícia v podobe mikulášskeho turnaja sa opäť po pauze mohla vrátiť na našu školskú palubovku a my chceme touto cestou POĎAKOVAŤ VŠETKÝM zúčastneným, či už to boli samotní žiaci-hráči, žiaci-povzbudzovači, absolventi. Bolo nám cťou!

            Ďakujeme za príjemne strávený deň, ktorý bol plný energie, smiechu, obetavosti a dobrej nálady!

            Všetkým zraneným prajeme rýchle zotavenie a dúfame, že sa o rok vidíme opäť !

          • Mikulášsky turnaj žiakov🏓

          • Našu školu pre svojich žiakov otvárame aj počas víkendov. Zasúťažiť si a stráviť príjemnú sobotu so spolužiakmi mohli žiaci oboch stupňov školy počas Mikulášskeho turnaja žiakov v stolnom tenise. Turnaj v spolupráci so školou zorganizovala TJ OROL Pečovská Nová Ves, ktorá na akciu pozvala aj skúsenejších hráčov, ktorí žiakom predviedli rôzne techniky hry a poskytli im cenné rady do budúcna.

            V tento súťažný deň boli najúspešnejší títo naši žiaci:

            1. miesto: Nikola Šoltésová, 9.A,

            2. miesto: Samuel Verešpej, 7.A,

            3. miesto: Klára Kucharičová, 9.A.

            BLAHOŽELÁME!

          • ZLATO JE DOMA !!! 🏆

          • 30.november bol deň ako každý iný. Pre žiačky 7. - 9. ročníka našej školy sa stal veľmi špeciálnym!

            Čím?

            Predsa tým, že sa im v súťaži vo florbale darilo ako ešte nikdy predtým!!! 

            ÁNO, tušíte správne! PRVÉ MIESTO JE DOMA! Dievčatá hrali, čo im sily stačili a VYPLATILO SA! Všetkým reprezentankám BLAHOŽELÁME a prajeme veľa šťastia na krajskom kole v Prešove.

            28. novembra sa okresného kola vo florbale zúčastnili aj naši chlapci. Po bojovných výkonoch však nepostúpili, ale nabrali nové skúsenosti a my veríme, že postupne sa im podarí vybudovať silný tím, ktorý bude môcť konkurovať tým najlepším.

          • Živá stužka!🎗️

          • Dnes, 1. decembra 2022, ktorý nesie prívlastok - Svetový deň boja proti AIDS, aj na našej škole vyvrcholil už 16. ročník celoslovenskej kampane Červené stužky.

            Aktivity, hlavne so staršími žiakmi, prebiehali od septembra a spolu sme napĺňali cieľ kampane - odbornými vedomosťami o HIV/AIDS predchádzať šíreniu ochorenia. Prácou s filmom, štúdiom dostupných informácií i kvízom sme si rozšírili poznatky nielen o problematike HIV/AIDS a samotnej kampani Červené stužky, ale aj o príčinách a dôsledkoch závislostí. Zamýšľali sme sa nad tým, čo všetko môžeme považovať za drogu, nad možnosťami jej odmietnutia, no navrhovali sme aj kľúče dobrých vzťahov.

            Našou túžbou bolo pozerať sa na náročnú problematiku HIV/AIDS pozitívnymi očami, učiť našich žiakov premýšľať a zaujať správny postoj k ťažkostiam, k zdraviu a životu nielen svojmu, ale aj iných.

            Záver bol pozitívny – „živou červenou stužkou“ sme vyjadrili podporu tým, ktorí sú nakazení i tým, ktorí im pomáhajú.

            Kampaň organizuje Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Okresného úradu v Žiline (odbor školstva) a mesta Žiliny. Kampaň je súčasťou Sprievodcu školským rokom 2022/2023.

          • Láskavá ADVETNÁ VÝZVA, lebo dobra nikdy nie je dosť😍

          • Na adventnom venci sme zapálili prvú sviecu ...🕯️

            Láskavosť, súcit, pochopenie, ľudskosť.... Aj tieto slová by mohli symbolizovať ADVENT. Sú to hodnoty, ktoré v tieto dni potrebujú dostať najviac priestoru. Aj preto sme na našej škole pripravili aktivity, ktoré žiakom tieto hodnoty pripomenú:

            • naši najmladší žiaci budú plniť rôzne zaujímavé úlohy, ktoré si vyberú zo spoločného adventného kalendára,
            • adventné obdobie žiakov špeciálnych tried sa bude niesť v znamení adventnej prípravy po stopách Ježišových predkov spojenej s čítaním biblických príbehov a konaním dobrých skutkov,
            • druhostupniarov čaká v decembri výzva plná prekvapení.

            Vítaný je teda každý žiak, ktorý je ochotný zapojiť sa!

            Veríme, že si LÁSKAVOSŤ, SÚCIT, POCHOPENIE a ĽUDSKOSŤ nájdu miestečko vo vašom srdci, nielen v čase adventnom.

          • „The limits of my language mean the limits of my world.“

          • „Limity môjho jazyka znamenajú limity môjho sveta.

            Túžba, sny, ciele, nadšenie a láska k cudziemu jazyku. To všetko viedlo niekoľkých našich žiakov zapojiť sa do školského kola olympiády v anglickom jazyku. Učiť sa ďalší jazyk znamená aj premýšľať iným spôsobom. Jeden jazyk Vás nasmeruje na Vašu životnú cestu, dva jazyky Vám na tejto ceste otvoria všetky dvere a posunú hranice Vášho sveta.

            V dňoch 18. a 21. 11. 2022 sa na našej škole konala  každoročná jazyková súťaž - Olympiáda v anglickom jazyku. Zapojilo sa 24 najlepších angličtinárov, reprezentantov tried 5. - 9. ročníka.

            🥇🥇

            Najúspešnejšími sa stali:

            • v mladšej kategórii Tomáš Pustay6.A, 
            • v staršej kategórii Matúš Pustay, 9.A.

            🥈🥈

            • v mladšej kategórii Vanessa Jankurová, 7.B, 
            • v staršej kategórii Markus Ozimý9.A.

            🥉🥉

            • v mladšej kategórii Elizabeth Olejníková7.A,
            • v staršej kategórii Lenka Prevužňáková9.A.

            Víťazom Tomášovi a Matúšovi, ktorí postupujú na okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v januári 2023, prajeme veľa šťastia.

            Všetkým súťažiacim ešte raz ďakujeme za účasť, želáme im veľa úspechov a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácii pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. 😊

          • Chuť multilingválneho divadla... a ešte aj s láskou!

          • Naši deviataci oslávili Európsky deň jazykov sledovaním literárno-dramatického pásma, ktoré pripravili žiaci gymnázia v Lipanoch.

            Predstavenie nás vtiahlo do niekoľkých období svetovej literatúry a prinútilo nás zamyslieť sa nad tým, aká dôležitá je pre nás láska.

            Žiaci, prostredníctvom úryvkov z diel ruských, anglických aj španielských autorov, ukázali rôzne podoby lásky, aj to, ako sa láska v jednotlivých obdobiach života hlavných hrdinov menila.

            Naši žiaci si prostredníctvom tohto predstavenia vyskúšali porozumenie anglickému, ruskému, nemeckému, ale aj španielskemu jazyku. V závere sa zúčastnili aj kvízu, ktorým si preverili vedomosti získané počas predstavenia. Našu školu veľmi pekne reprezentoval Adam Rabatin z 9.B.

          • Každý potrebuje svoje bezpečné miesto...

          • Minulý týždeň sme ukončili myšlienkami na deti, ktoré trpia. Naši žiaci sa zoznámili s pojmom násilie a navrhovali, čo vtedy robiť, ako s ním bojovať....

            Potom kreslili svoje bezpečné miesto, pretože každý potrebuje miesto, kde mu je dobre, kde sa cíti bezpečne, kde sa upokojí, ak sa necíti dobre...

            Dúfame, že každý náš žiak má miesto, v ktorom sa cíti bezpečne!

          • 🥁🥁🥁-vali sme, lebo chceme pre deti detstvo bez násilia!

          • Okolo 10tej ste mohli z útrob našej školy počuť hluk, buchot, jedným slovom RÁMUS! Neboli to vystrájajúci žiaci bez dozoru, ale práve naopak. Z našich tried znela priestorom podpora detí deťom, ktoré sa boja hovoriť a v tichu trpia.

            Naši žiaci sa aj tento rok zapojili do BUBNOVAČKY, ktorá so sebou nesie hlbokú myšlienku a symbolicky upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie v spoločnosti potrebu včasnej prevencie.

            Bubnovačku rozbehla v roku 2014 nezisková organizácia Centrum Slniečko, člen Koalície pre deti Slovensko, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 20 rokov. Od minulého roka Bubnovačka prekročila hranice Slovenska a do projektu sa zapojili aj v Českej republike.

          • Naši Drobci, Bobríci, Benjamíni a Kadeti opäť bodovali!

          • Aj tento rok nás naši žiaci úspešne reprezentovali v medzinárodnej informatickej súťaži iBobor. Tejto súťaže sa zúčastnilo 124 574 súťažiacich. 

            Až 26 NAŠICH ŽIAKOV 3.-9. ročníka bolo úspešných a okrem diplomu si odnieslo aj malú pozornosť.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje