• Čaro darovania

          • O tom, že radosť z darovania môže byť rovnako veľká, ako radosť byť obdarovanými, sme sa presvedčili v MARCI – mesiaci knihy, keď nám bol starostom obce predstavený krásny darček:  nové priestory školskej knižnice a viac ako 700 titulov zaujímavých  kníh, ktoré už nedočkavo čakajú na svojich čitateľov.

            Hoci sa na tento darček ešte pozeráme spoza skla, už teraz vieme, že NAŠA  škola sa bude môcť popýšiť jednou z najkrajšie zriadených školských knižníc v regióne  a   nemalým  benefitom  bude aj to, že priestory knižnice sa dajú využívať viacúčelovo – ako učebňa, študovňa s pripojením na internet , čitáreň... a samozrejme, ako knižnica. V knižnici budú k dispozícii aj nové notebooky, tablety, dataprojektor, televízor, DVD prehrávač a premietacie plátno.

            Nová knižnica i novotou voňajúce knihy si určite nájdu svoje „spriaznené duše“, ktoré už teraz posielajú jedno veľké : ĎAKUJEME!

          • Verte - neverte ... knihy naozaj dokážu ožiť!

          • Počuli ste už o psíčkovi a mačičke, ako spolu gazdovali v malom domčeku pod lesom, ako si v ňom spolu nažívali a chceli robiť všetko tak, ako to robia veľkí ľudia?

            Vraj nie? 😲

            Tak poďte k nám! V 2.A to už dávno vedia, radi Vám ho rozpovedia, lebo príbeh u nich ožíva vďaka čítaniu. 

            Veď, pozrite sa akých krásnych psíčkov a mačičky si urobili.🐶🐱

            Veruže, pri knihách je často veselo a zábavne.😊

          • Matematickí pekári!

          • Druháci vás presvedčia o tom, že aj matematika sa dá zjesť!🍰

            Koľko budeš potrebovať surovín na marhuľovú bublaninu? 🍑

            A koľko na dve? 🍑🍑

            A vieš aj koľko na tri? 🍑🍑🍑 

            Takto ľahko a sladko nám išla násobilka.

            Hmmm ....tá násobilka je úúúžasnááá, mňam!🤤

          • Čítaš ju tiež?

          • Biblia je najčítanejšou knihou na svete. Je prameňom múdrosti a inšpirácie, ktorá presahuje náš život. Čítajú ju všetky vekové kategórie ľudí. Ak si ešte nezačal, pokús sa a čítaj. Niektorí žiaci našej školy si ten čas našli a zapojili sa do Biblickej olympiády, ktorá sa uskutočnila prvýkrát online. Okruhy otázok boli z kníh Exodus a Evanjelium podľa Jána. Ďakujeme Zuzke Kuchárovej zo 6.B, Františkovi Futejovi a Kristiánovi Kuchárikovi z 8.B, ktorí reprezentovali našu školu v okresnom – dekanátnom kole.

            Do výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže a stvárnenia príbehov historických kníh SZ - Jozue a Tobiáš sa zapojili žiačky Laura Štofaníková, 8.B, Tatiana Mizeráková, 7.A, Renáta Šarkanová, 9.C a Nikola Červeňáková, 5.C.

            Nech slová Božej múdrosti naplnia srdcia všetkých radosťou a odhodlaním žiť podľa nej“.

          • Varí nám to?👨‍🍳

          • Poznáme recepty na chutný chlieb bez hnetenia. Ide tam veľa múky, trošku droždia, štipka soli a vôbec tam nedávam vajíčka. Taký klasický repcet na chutný chlebík azda poznáte všetci…

            Avšak, dokážete to, čo naši prvostupniari? Tí zvládli vymyslieť recepty i na dobré vzťahy a manželstvo. 

            Pridaj štipku tohto, za hrsť tohoto, pridajme i to…”

            Zaujíma Vás, čo konkrétne pridali?

            A Vy vari neviete, že najlepšie recepty ostávajú tajomstvom šéfkuchárov? 

            Prezradíme Vám len jedno…Naši prváci dali do receptu aj štipku hádok, vraj sa potom krajšie udobruje. :) 

            V rámci výchovy k manželstvu a rodičovstu si počas tohto mesiaca pripravili recepty a dali ich patentovať triednym učiteľkám.

            Všetci naši žiaci majú našliapnuté na úspešné dráhy “kuchárov života”.

            Veríme, že aj svoje vzťahy budú variť podľa takýchto receptov. 

            Prajeme si DOBRÚ CHUŤ!

            Koordinátorka VMR

          • 🤲Spoločne sa snažíme prekonať ťažkosti!

          • Naša škola sa zapojila do Programu doučovania žiakov základných škôl s ťažkosťami v učení, spôsobenými pandémiou Covid-19 ako spoločná iniciatíva Štátneho pedagogického ústavu a vysokých škôl.

            Naša škola, v rámci tohto programu, spolupracuje s Prešovskou univerzitou, ktorej študentky pravidelne prichádzajú do našej školy, aby sa individuálne venovali žiakom, ktorí mali problémy so zapojením sa do dištančného vzdelávania.

            Berieme tento program ako šancu pomôcť našim žiakom, ktorí zostali v tomto období bez prístupu ku kvalitnému vzdelávaniu, lebo vieme, že nie všetci mali rovnaké možnosti. Snažíme sa im aj touto formou poskytnúť potrebnú pomoc, ktorá je krokom na ceste, ako vyrovnať vzniknuté rozdiely vo vedomostiach.

            Veríme, že spoločne dokážeme pomôcť všetkým našim žiakom. 

          • Víťazstvo učiteľov je aj víťazstvom pre našich žiakov

          • Naši učitelia ani v „koronovej“ dobe nezaháľajú. Pani učiteľka, Mgr. Valentína Krajňáková, sa 10.03.2021 zúčastnila on-line seminára organizovaného spoločnosťou AITEC, ktorého súčasťou bola aj tvorivá aktivita tvorby štvorveršia. Naša pani učiteľka predviedla svoju fantáziu a kreativitu a so svojim štvorverším patrila k trom najlepším. Získala tak prístup k AITEC offline HUPSOVMU šlabikáru na celý budúci školský rok a 5 kusov pracovného zošita Abeceda, z vreca von!

            Z tohto víťazstva bude čerpať nie len ona, ale bude prínosom aj pre našich žiakov. Z jej úspechu sa všetci tešíme.

          • Všetkým z #PONOZKOVAVYZVA 🧦 ĎAKUJEME 💖

          • #PONOZKOVAVYZVA 🧦

            Čo treba urobiť?

            OBUJ SI DNES - 21.03.2021, DVE ROZDIELNE PONOŽKY, ODFOŤ A ZAZDIEĽAJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH S #PONOZKOVAVYZVA a zvýš tak aj TY povedomie o Downovom syndróme.

            Tak obuj 🧦 a povedz mamke, ockovi, babke, dedkovi, bratovi i sestre...  PODPOR! 

            Fotku pošli aj nám na: annakallova.pecovska1@gmail.com

             

            Prečo ponožky?

            Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky.Dátum 21.3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac. Majú tri namiesto dvoch. Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu.

            Hoci majú niečo navyše, nevyvyšujú sa!

          • Naši až do finálového kola a ÚSPEŠNÍ🥉

          • Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove zorganizovala pre žiakov základných škôl súťaž družstiev v anglickom jazyku pod názvom ELEsparks. Súťaž bola určená  pre žiakov 7., 8. a 9. ročníka základných škôl, ktorí spolupracovali ako skupina na riešení rôznych úloh z oblasti gramatiky, počúvania a čítania s porozumením.

            Z našej školy sa do súťaže zapojilo spolu 15 žiakov v 5 skupinách. Merali si sily spolu s ďalšími 19 skupinami žiakov z rôznych škôl nášho okresu. Spoločne absolvovali dve kolá online testov.

            Dve z našich zúčastnených skupín  postúpili do finálneho kola a jedna z nich sa nakoniec sa umiestnila na 3. mieste. Blahoželáme teda Lenke Prevužňákovej, 7.A, Kornélii Trojanovičovej, 8.B a Brankovi Kochanovi, 9.A k ich bronzovému úspechu a získaniu pekných cien.

            Všetky skupiny pracovali aj v týchto neľahkých podmienkach veľmi usilovne. Za čo im ešte raz ďakujeme. 

                     Veľmi sa tešíme a ďakujeme, že dosiahnutými výsledkami úspešne reprezentovali našu školu.

          • A MÁME ICH TU! PRIAMO V RUKÁCH! :)

          • Konečne sme sa dočkali, teda naši šikovní žiaci sa dočkali. A zaslúžene! :)

            Epidemiologická situácia nám dovolila, aby sme sa  mohli tešiť z úspechov v súťaži iBobor. O výsledkoch sme síce vedeli, avšak nemali sme rukolapné dôkazy v podobe diplomov, ktoré sme rozdali úspešným riešiteľom.

            Teraz sú tu, v rukách ich právoplatných držiteľov!

            Všetkým zúčastneným ďakujeme, tým najlepším srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov! :)

          • ...aby sme si lepšie porozumeli💛💚❤️

          • Vedeli ste, že mnoho rómskych prváčikov prichádza do školy a nevie po slovensky?

            Ani im, ani učiteľom za tie roky nikto výrazne nepomohol, aby si porozumeli a nie je k tomu ani žiadna kniha. A teraz tá kniha vyšla. Vydal ju Denník N, ktorý sa problematike vzdelávania detí zo sociálne znevýhodneného prostredia venuje už dlhodobo.

            Rómsko-slovenská pracovná učebnica s názvom Deň Alice a Doda prevedie deti bežnými situáciami, s ktorými sa počas dňa stretnú, naučia sa abecedu, základné frázy, pozdravy, farby, geometrické tvary, názvy predmetov a veľa iného...

            Vďaka 570 darcom, čitateľom Denníka N, sa kniha dostala zadarmo do 330 škôl. Tešíme sa, že aj deti našej školy s ňou môžu pracovať a veríme, že bude skvelou pomôckou k lepšiemu vzájomnému porozumeniu a napredovaniu detí.

            Opäť sme sa presvedčili, že je tu ešte veľa vnímavých, ochotných a dobrých ľudí.

            ❤️Ďakujeme!❤️

             

             

             

          • Aby sa STROM ČÍTANIA zazelenal...🌳

          • Pred zborovňou stojí starý, smutný, bezlistý strom – STROM ČÍTANIA....

            Minule nám pošepkal svoje tajné želanie – je MAREC a aj on by chcel omladnúť – zmeniť sa na krásnu, zelenú, rozkvitnutú ozdobu našej školskej chodby.

            Ako mu môžeš pomôcť?

            Stačí tak málo – začni čítať!

            Ak počas dňa budeš doma čítať aspoň 15 minút, vypíšeš lístok (s podpisom rodiča) a ten prinesieš do školy, stane sa to, na čo náš STROM ČÍTANIA tak čaká – aj Tvoj zelený lístok ozdobí jeho suché konáre... A možnože v poslednom týždni, až sa bude MAREC – mesiac knihy s nami lúčiť, sa náš STROM od šťastia zazelená a zamáva mu na rozlúčku lístkami ozdobenými vetvami.

            ... no a možno budeš vtedy šťastný(á) aj Ty, lebo práve na Teba sa usmeje šťastie a vyhráš jednu z cien, ktorých majitelia (čitatelia)  budú vylosovaní  na konci MARCA – MESIACA KNIHY... 🙂

          • A čo TY...stlačíš kľučku? 🤔🚪📚

          • My nedovolíme, aby nás dištančná výučba ukrátila o radosti z príbehov, ktoré nás vovedú do iných svetov... 

            Niekedy aj cez dvere šatníka🚪 môžete objaviť nečakané, zažiť netradičné i cítiť výnimočné veci.

            Využite aj Vy tieto "dvere" a vstúpte do sveta príbehov, ktoré našich druhostupniarov zaujali, rozosmiali či rozplakali... 

            RÁČTE VSTÚPIŤ, dvere sú otvorené

            😊

          • VYUČOVANIE od 08.03.2021 - 21.03.2021

          • Na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 2021/10079:2-A1810  a uznesenia vlády SR č. 122 a 123 sa bude výučba prezenčnou formou v ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves od 8. marca do 21. marca 2021 realizovať na prvom stupni prednostne pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            Prosíme rodičov, aby objektívne zhodnotili podmienky prístupu svojho dieťaťa k dištančnému vzdelávaniu, t.j. napr. kvalitu internetového pripojenia, počet zariadení na členov rodiny, schopnosť žiaka pracovať s technikou samostatne a pod. V prípade, že dieťa nemá vhodné podmienky pre dištančné vzdelávanie, nahláste to triednej učiteľke, aby mohlo byť zaradené na vzdelávanie prezenčné. Naďalej platí, že vzdelávania sa môžu zúčastniť len žiaci, ktorých zákonný zástupca žijúci s nimi v spoločnej domácnosti má negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 7 dní.

            Pre žiakov druhého stupňa ostáva v platnosti rozhodnutie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 2021/10079:1-A1810, podľa ktorého žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní s možnosťou vytvárania skupín 5+1, ak nie je možnosť dištančnej výučby. Vzdelávania sa môžu zúčastniť len žiaci, ktorých zákonný zástupca žijúci s nimi v spoločnej domácnosti a aj oni samotní, majú negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 7 dní.

            Kliknutím na odkazy nižšie si môžete stiahnuť potrebné tlačivá: 

            TLAČIVO PRE ZZ, KTORÍ MAJÚ ZÁUJEM O PREZENČNÉ VZDELÁVANIE

            TLAČIVO PRE ZZ, KTORÍ NIE SÚ NA HOMEOFFICE

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje