• Recyklujeme a vyhrávame už 18 rokov !

          • 18. ročník súťaže Recykluj a vyhraj pokračuje ...

            Aj v tomto školskom roku, aj keď mnohí nie sme v škole a pracujeme z domu, nezabúdajme na ochranu nášho životného prostredia!

            Zapojením sa do  súťaže Recykluj a vyhraj“, pomôžeš aj TY nášmu životnému prostrediu tým, že budeš  zbierať SABi viečka a tetrapaky.

            Nazbierané viečka a tetrapaky prineste po nástupe do školy a počet nahláste svojmu triednemu učiteľovi.

            Usilovní zberači budú odmenení!

          • „You´ve got a mail!“ 💌

          • Názov známeho filmu a posledné mesiace veta, na ktorú sa naši žiaci, zapojení do programu eTwinning,  tešia každý mesiac. Devätnásť žiakov zo 7. a 8. ročníka našej školy, zapojených do projektu s názvom „Writing paper“ (Píšeme si listy), pravidelne plní úlohy  vyplývajúce z témy projektu aj napriek sťaženej situácii, kedy nemôžu byť v škole.

            Už  si s  kamarátmi z Poľska, Španielska, Fínska, Ruska a Francúzska vymenili dva listy a pohľadnicu so želaním krásneho roka 2021.

            Našich žiakov téma projektu veľmi zaujala. Našli si kamaráta z inej krajiny, dozvedajú sa o  záujmoch, prostredí a živote, akým sa v danej krajine žije. Na druhej strane si však aj precvičujú jazyk, ktorý sa učia použiť v reálnej situácii. Komunikujú s kamarátom zo zahraničia. Skúšajú si, aké je to písať list rukou, zisťujú, že musia dávať pozor, aby bolo písmo čitateľné, aby tam neboli chyby, lebo tie nejde tak ľahko opraviť, učia sa, že list musí mať úvod, jadro aj záver, musí potešiť toho, kto ho bude písať. Tieto zručnosti  sa pri písaní krátkych správ elektronickou poštou často rozvíjajú veľmi málo.

            Tešíme sa, že sme s projektom začali a veríme, že sa nám podarí absolvovať aj aktivitu, počas ktorej by sa mali naši žiaci spojiť so svojimi kamarátmi online a precvičiť si tak komunikáciu naživo.

            Všetko, čo sa človek naučí a čím obohatí svoje poznanie, ovplyvní jeho osobnosť. Citát Anthonyho Robbinsa vystihuje to, o čo sa prostredníctvom projektu snažíme.

            “To effectively communicate, we must realize that we are all different in the way we perceive the world and use this understanding as a guide to our communication with others.”

            (Komunikovať efektívne, znamená uvedomiť si, že každý z nás vníma svet okolo seba rozdielne a využiť toto poznanie na to, aby nám pomohlo komunikáciu s ostatnými viesť.)

          • 📚 NÁSTUP DO ŠKOLY 📚

          • Milí rodičia,

            vzhľadom na výsledky víkendového testovania Vám s radosťou oznamujeme, že

            od zajtra, t.j. 02.03.2021, otvárame školu pre žiakov

            I. stupňa bežných i špeciálnych tried.

            Vstup do školy je možný len s čestným vyhlásením o bezinfekčnosti.

            Ako iste viete, situácia sa mení zo dňa na deň a opäť je otázne, ako dlho budeme môcť deti vyučovať priamo v škole. Preto Vás prosíme o trpezlivosť pri čakaní na informácie. Veríme, že budeme môcť pokračovať v prezenčnej výučbe žiakov I. stupňa.

            Ďakujeme. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje