• 🎿K zime patria lyže, a tak si ich žiaci nasadili a...🎿

          • ...minulý týždeň od 28. februára do 4. marca absolvovali lyžiarsky kurz žiakov 8.ročníka v stredisku SKI Drienica. Podmienky boli výborné, a tak nám nič nebránilo začať kurz s úsmevom na tvári.

            Môžeme povedať, že v piatok bolo na svahu prítomných už 32 lyžiarov, napriek tomu, že v pondelok na svahu stála viac ako polovica takých, ktorí mali lyže obuté na nohách po prvýkrát. Všetci nakoniec zvládli jazdu vlekom a dokázali zlyžovať hlavný svah v stredisku.

            Vieme, že prvé metre na lyžiach neboli jednoduché, ale dúfame, že im tento týždeň poskytol dobrý základ pre vybudovanie pozitívneho vzťahu k tomuto náročnému, ale krásnemu športu.

            Snáď sme sa na lyžiach nevideli poslednýkrát.😉⛷️

            Tento týždeň sa svahy SKI Drienica vybrali zdolávať na lyžiarskom kurze naši deviataci. Inštruktorom prajeme šikovných lyžiarov a žiakom príjemné počasie, bezúrazový kurz a skvelú lyžovačku plnú úsmevu !🙂⛷️

          • Ako žiaci 1. stupňa fašiangovali...🎪🎈🤹‍♂️🎆🤡🍩

          • ...alebo TRIEDA  PLNÁ  NEVŠEDNÝCH  BYTOSTÍ

            Po jarných prázdninách sa v pondelok 28. februára do 1.B triedy nevrátili žiaci –prváci, ale ROZPRÁVKOVÉ a FILMOVÉ  POSTAVIČKY, ZVIERATKÁ i iné ZAUJÍMAVÉ  a FANTASTICKÉ BYTOSTI...

            To preto, že v tento deň mali prváci Veselé fašiangové vyučovanie v maskách. Na tento deň sa veľmi tešili a s chuťou si deň plný zábavných úloh užili. Prechádzkou po škole zlepšili náladu  aj svojim starším kamarátom, zaspievali všetkým, koho stretli, potešili tety kuchárky v školskej kuchyni...

            K dobrej nálade a pohode nás všetkých prispieva aj pekná farebná výzdoba tried a chodieb. Šikovné ruky žiakov 1. stupňa zhotovili  naozaj zaujímavé a nápadité FAŠIANGOVÉ výtvory - ich práce vyvolávajú úsmev na tvári a spríjemnia deň mnohým, ktorí  nimi každý deň prechádzajú.

            Tretiaci kuchtili sladké dobroty a naplnili nimi svoje brušká. A nielen to, do cesta sa pustili aj chlapci! Očividne im chutilo, veď pozrite na tie úsmevy! Štvrtáci si svoje výtvory - masky na zábavnej  vyučovacej hodine aj vyskúšali . A pristali im, že?

            Sme radi, že aj v tejto neľahkej dobe sa v NAŠEJ škole našlo miesto pre radosť a zábavu. 😃

          • Aj tento rok sme uspeli!

          • 31.12.2021 sme do Nadačného fondu Telekom pri Nadácií Pontis poslali náš projekt, ktorým sme sa uchádzali o finančný grant na nákup micro:bitov a ich príslušenstva. Keďže sa nám tento grant podarilo získať aj minulý rok, tak skoro všetci žiaci 2. stupňa už majú skúsenosť s prácou s týmto mikroprocesorom.

            Na základe toho, že sa im takto obohatené hodiny informatiky páčili, o čom sme Vás pravidelne informovali na webovej stránke našej školy, rozhodli sme sa ísť ešte ďalej. Tentokrát budú naši žiaci pracovať v skupinách na rôznych projektoch, pri ktorých si budú môcť vyskúšať svoju kreativitu, logické myslenie, vynaliezavosť, trpezlivosť či spoluprácu.

            ÁNO, grant sa nám podarilo získať aj tento rok a netrpezlivo čakáme, čo s micro:bitmi naši žiaci dokážu vytvoriť.

            O jednotlivých projektoch sa dočítate v časti Projekty.

          • Prijmime výzvu k modlitbe a pôstu ZA MIER...

          • Prijmime spoločne, PROSÍME, výzvu Svätého Otca Františka, ktorý pozýva všetkých k modlitbe a pôstu za mier na Ukrajine:

            "A teraz by som chcel apelovať na všetkých, veriacich aj neveriacich. Ježiš nás naučil, že na diabolskú nezmyselnosť násilia sa odpovedá Božími zbraňami, modlitbou a pôstom. Pozývam všetkých, aby blížiaceho sa 2. marca, na Popolcovú stredu, zachovali Deň pôstu za mier. Osobitným spôsobom povzbudzujem veriacich, aby sa v tento deň intenzívne venovali modlitbe a pôstu. Nech Kráľovná pokoja ochráni svet pred bláznovstvom vojny.“

            Prosíme pripojte sa k tejto výzve.

             Modlime sa za pokoj a mier a pomáhajme. 

            Ďakujeme!

          • ADAPTAČNÝ PROCES

          • Podľa metodického usmernenia MŠVVaŠ na podporu žiakov spojenou s vojnou na Ukrajine bude 1. marcový týždeň na našej škole venovaný adaptačnému procesu.

            Výchovno-vzdelávací proces bude obohatený o témy venujúce sa hodnovernosti zdrojov na sociálnych sieťach, rozvoju empatie a tolerancie, starostlivosti o duševné zdravie, na pomoc, dobrovoľníctvo a solidaritu, na podporu prejavovania svojich pocitov a ich prežívania a súčasťou adaptačného procesu bude aj diskusia na tému: Ako vojna ovplyvňuje životy ľudí.

            Počas tohto obdobia nebude prebiehať žiadna forma hodnotenia vzdelávacích výsledkov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje