• Medzinárodný deň školských knižníc

          • Každoročne je štvrtý pondelok v októbri venovaný knihe. Na našej škole sme si Medzinárodný deň školských knižníc pripomenuli v pondelok 28.10.2019, ktorý bol tento rok venovaný Jozefovi Gregorovi Tajovskému. Spomínaný autor bol ako prozaik vedúcou osobnosťou druhej vlny slovenského literárneho realizmu a ako dramatik zakladateľom slovenskej realistickej drámy. Jeho hry sú aj v súčasnosti súčasťou kmeňového repertoáru slovenských profesionálnych divadiel, vrátane Slovenského národného divadla, domácich i zahraničných ochotníckych divadiel. Žiakom 2.stupňa boli informácie podané prostredníctvom prezentácie, zvukových nahrávok, robili pojmové mapy, čítali si jeho diela a nakoniec vytvorili o spisovateľovi plagáty, knihy a ilustrácie.  Žiaci 1. stupňa a špeciálnych tried si v podobných aktivitách pripomenuli život a dielo Márie Ďuríčkovej.

            Zároveň v tento deň boli vyhlásené  celoročné súťaže a aktivity venované knihe a knižniciam.

            1. ,,Najaktívnejší čitateľ školskej knižnice“.
            2. ,, Selfie s mojou najobľúbenejšou knihou“.
            3. ,,Čo čítajú naši učitelia“.

             

          • Pohľadnica pre Červené stužky

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do už trinásteho ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky, ktorá prebieha od 2. septembra do 1. decembra 2019.

            Kampaň Červené stužky chce byť osvetovou a preventívnou kampaňou a za najúčinnejší prostriedok osvety v boji proti AIDS považuje zvýšenie informovanosti a prehĺbenie odborných vedomostí o HIV/AIDS. Je zameraná na mladého človeka,  na podporu zdravého životného štýlu, prevenciu látkových a nelátkových závislostí a tiež na prevenciu a vzdelávanie v oblasti obchodovania s ľuďmi.

            Spomínanú problematiku vyjadrili žiaci našej školy tvorbou pohľadníc v rámci výtvarnej súťaže Pohľadnica pre Červené stužky. Tri najzaujímavejšie dielka našich deviatačiek  (Tamara Girašková, Veronika Krajňáková, Ivana Bujňáková) putovali do celoslovenskej súťaže.

            Držíme prsty!     

          • Aha! Krásna matematika

          • AHA! Krásna matematika

            Neveríte, že čísla, grafy a zákony dokážu byť zábavné? Zažili ste už matematiku bez pera, papiera a knihy?

            My áno. Žiaci matematických tried  24.10.2019 navštívili výstavu AHA! Krásna matematika v Prešove.

            Medzinárodná výstava z vedeckého centra Hevelianum v meste Gdaňsk, Poľsko a Triérskej Univerzity z Nemecka predstavila deťom mnohé matematické zákony. Koncept výstavy bol unikátny, pretože prezentovala informácie vo forme zábavných úloh. Nenašli  sa tam žiadne exponáty za sklom, práve naopak, cieľom bolo, aby sa každé dieťa s exponátom pohralo a zažilo tak jedinečnú skúsenosť, ktorá prispeje ku kvalitnej spomienke.

             

            Prišli sme, videli sme a rozvíjali sme tvorivosť, hravosť, fantáziu a vedomosti našich žiakov vďaka mnohým interaktívnym stanovištiam venovaným matematike.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje