• Žime spolu odkazy pápeža Františka, nenechajme ich zapadnúť prachom !

          • Návšteva Sv. Otca na Slovensku stále rezonuje v našich srdciach. O našom krásnom Slovensku povedal, že je ako báseň. Katolícke pedagogické a katechetické centrum v Levoči vyhlásilo literárno-výtvarnú súťaž:

            "Báseň, alebo kresba pre pápeža Františka." 

            Práce našich žiačok Tatiany Mizerákovej, 8.A a Laury Štofaníkovej, 9.B tak majú šancu byť zaradené do knižnej publikácie, ktorá bude vydaná ako pamiatka pápežovej návštevy.

            Zo srdca im to prajeme.❤️

          • Plnenie úloh v rámci projektu eTwinning v plnom prúde...⚡🧠🙂

          • Projekt SAFETY FIRST (Bezpečnosť na prvom mieste), ktorého sa v rámci programu eTwinning tento rok zúčastňujeme, beží v plnom prúde.

            TVORILI SME JEHO LOGO! a vyhrali😉 

            9. decembra všetci účastníci projektu hlasovali a z piatich navrhnutých obrázkov sa všetkým najviac páčil práve náš obrázok. Oficiálne sa teda logom projektu stal obrázok zo Slovenska. Potešilo nás to. 🎨🙂 Každá krajina navrhla obrázok, ktorý by mohol byť spoločným logom. Naši žiaci vybrali obrázok Emmy Stajančovej8.A.

            Po výtvarnej úlohe prišlo prvé zadanie týkajúce sa bezpečnosti. Spoločne so žiakmi sme sa zamýšľali nad tým, ako sa bezpečne správať v online priestore. Po spoločnom rozhovore na danú tému, žiaci z našej školy, rovnako ako aj žiaci z ostatných krajín, vypĺňali dotazník.

            Po absolvovaní tejto vážnejšej témy, sme sa počas decembra venovali aj téme prípravy na Vianoce. Prvou úlohou bolo vytvoriť vianočné pozdravy pre našich kamarátov. Pomáhali všetci. Nielen tí, ktorí aktívne na projekte pracujú, ale aj žiaci z iných tried. V rámci hodín výtvarnej výchovy a techniky vyrobili niekoľko nádherných vianočných pozdravov, ktoré putovali do troch zahraničných škôl a do školy z Košického kraja. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Naši kamaráti z Chorvátska, Grécka, Ukrajiny, ale aj z partnerskej školy v Slanci sa určite potešili.

            Okrem pozdravov náš projektový tím pracuje na úlohách, ktorými predstavujeme zvyky a tradície Vianoc na Slovenku. Taktiež sme spoločne so všetkými krajinami kreslili interaktívnu vianočnú pohľadnicu, hovorili želania k Vianociam v rôznych jazykoch,  či vyjadrovali slovami to, čo je pre nás na Vianociach najkrajšie.

            Práca na projektových úlohách nás veľmi baví, ale sme iba na začiatku. Počas polročného projektu sa určite dozvieme mnoho nového, budeme prezentovať aj naše Slovensko a náš región a čo je najhlavnejšie, aktívne využívať cudzí jazyk, ktorý sa radi učíme.

          • 🗣️On-line beseda so slovenským novinárom💬

          • Počas distančného vzdelávania trávia naši žiaci v digitálnom prostredí viac času ako zvyčajne.

            O tom ako nebyť stratený v tomto mediálnom svete sa naši žiaci dozvedeli počas besedy so slovenským novinárom Vladimírom Šnídlom. Beseda bola zameraná na problematiku šírenia hoaxov a dezinformácií, ale žiaci sa dozvedeli aj o kyberšikane a iných problémoch, ktoré na nich číhajú na sociálnych sieťach.

            V neposlednom rade dostali aj dobré rady na to, ako sa stať novinárom.

            Ďakujeme. 

             

          • PRAXUJ, ŠTUDUJ, ZARÁBAJ!

          • V spolupráci s odborným zamestnancom pre vzdelávanie z Asociácie priemyselných zväzov a dopravy sme dnes absolvovali so žiakmi 8. ročníka online workshop k téme duálneho vzdelávania na stredných školách.

            Ďakujeme lektorke za skvelú hodinu.

            Viac o téme sa dočítate NAŠEJ WEBOVEJ STRÁNKE.

          • Spievaj, vyhraj, pomôž...🎤🎶

          • Milí priatelia misií!

            Kolednícka akcia Dobrá novina a Pápežské misijné diela organizujú 2. ročník súťaže v speve trojkráľových a vianočných piesní pod názvom Trojkráľová koleda. Súťaž sa uskutoční v e-priestore a je určená hlavne pre deti, ale aj pre všetky vekové kategórie. 

            Pieseň je potrebné nahrať na video a poslať nám do 31. decembra 2021 na e-mailovú adresu: info@misijnediela.sk.

            V rámci súťaže je potrebné vybrať si jednu vianočnú pieseň, ktorá môže byť aj s hudobným sprievodom a oblečením.  

            Nahrávka nemusí byť profesionálna, stačí aj z mobilného telefónu. Všetky piesne budú zverejnené a zároveň nimi budeme prosiť o podporu DOBREJ NOVINY. 

            Bližšie info tu:

             https://misijnediela.sk/2021/11/trojkralova-koleda-2022-sutaz/?mc_cid=68c34ab0ae&mc_eid=32d1abd36d

          • Nevieš, čo všetko si schopný dokázať, pokiaľ to nevyskúšaš!

          • 😊 SKÚSILI SME ! 😊

            ... a zapojili sme sa do školského kola Pytagoriády, ktoré sa konalo

            08. - 09.12.2021. 

            Súťaž prebiehala online formou a svoje vedomosti si v nej otestovalo približne 60 žiakov 3 . – 8. ročníka.

            Všetkým, ktorí sa zapojili ďakujeme.

            Najúspešnejší riešitelia každej kategórie budú našu školu reprezentovať na okresnom kole, ktoré sa uskutoční v marci.

            Držíme im palce!

          • Srdcom poštári 💌

          • Banský Studenec, Bratislava, Mojmírovce, Kremnica, Dolná Súča, Sečovce, Liptovská Ondrášová, Trebišov, Vyšná Jablonka, Krupina, Strážske...

            Všade tam si babky a dedkovia Slovenska nájdu vyše 200 pozdravov od našich žiakov 5.-9.ročníka, ktoré spoločne vytvárali na hodinách výtvarnej, techniky a slovenského jazyka.

            Všetkým zapojeným a pomáhajúcim 

            ĎAKUJEME,

            že ste sa stali na chvíľku ❤️poštármi❤️ a pomohli ste vyčarovať láskyplné Vianoce ľuďom, ktorí sa práve vďaka Vám nebudú cítiť sami. 

             

          • Na krídlach Fantázie až do VESMÍRU🌌

          • Až tam zaleteli naši žiaci, keď sa s neobvyklou kreativitou a chuťou pustili do tvorby projektov na tému:

            Vesmír : známy - neznámy...“

            Nápadité dielka našich štvrtákov teraz zdobia vstupnú časť školskej chodby a lákajú všetkých, aby sa zastavili a aspoň na chvíľku zamysleli nad tým, aký je vesmír krásny a tajuplný.

            A ktovie?

            Možno raz niekto z našich štvrtákov odletí do vesmíru nielen na krídlach fantázie...😊  

          • Informatický týždeň u nás!

          • Tento týždeň každoročne patrí na počesť narodenia počítačovej priekopníčky Admirálky Grace Murray Hopperovej (9. decembra 1906) výučbe informatiky.

            Po celom svete sa organizujú rôzne akcie na podporu výučby informatiky v rámci podujatia Hodina kódu.

            Naša škola ani tento rok nechýbala a naši žiaci si mohli preveriť svoje programátorské schopnosti v prostredí Minecraft.

            Zvládli to na výbornú a získali certifikáty.📜

          • Krajské kolo takmer na dosah!

          • Naša Laura Balaščíková, 9.B, ktorá nás reprezentovala na okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry nesklamala!

            Po výbornom výkone na online forme tejto olympiády sme s napätím čakali na výsledok a POTEŠIL nás!

            Laure síce o CHLP ušiel postup do krajského kola (2body), ale stala sa jednou z mála úspešných riešiteľov a skončila na 4.mieste!

            GRATULUJEME Laure aj našim úspešným riešiteľom školského kola - Emme Stajančovej, 8.A a Františkovi Futejovi, 9.B, ktorí sa s rovnakým počtom bodov umiestnili na 2.mieste.

            STE PECKOVÍ!  

          • 30tka diplomov už v rukách našich iBobristov

          • Prinášame výsledky informatickej súťaže iBobor.

            TRIDSIATI žiaci našej školy boli za svoje preukázané znalosti odmenení diplomom!

            Ďakujeme, že aj takýmto spôsobom robia dobré meno našej škole v rámci celého Slovenska.

             

          • Jediní v kraji a postup do malého finále

          • Opäť sme sa ako jediná škola v Prešovskom kraji zapojili do medzinárodnej súťaže BRLOH (Brněnská logický hra). Súťažiť sa rozhodli 3 štvorčlenné tímy zložené z našich ôsmakov a deviatakov. Tri týždne riešenia rôznych logických úloh priniesli sladký výsledok a všetkým trom tímom sa podarilo postúpiť do malého finále. Tam sa ich cesta síce skočila, ale dokázali, že patria do tretiny najúspešnejších zo slovenských základných škôl a gymnázií a môžu sa rovnať aj so svojimi rovesníkmi z Českej republiky.

            Blahoželáme !

          • Dištančné vzdelávanie v 4.A

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 4.A triedy na dištančnú formu vzdelávania. O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • 15.ročník 🎀 stužiek u nás

          • Tešíme sa, že naša Základná škola s materskou školou v Pečovskej Novej Vsi bola opäť súčasťou veľkej rodiny „červených stužiek“. Kampaň Červené stužky v školskom roku zaznamenala už svoj 15. ročník.

            Naším cieľom bolo motivovať žiakov k získavaniu nových poznatkov v oblasti HIV/AIDS a zároveň k uvažovaniu nad danou problematikou. Primerané vedomosti sú totiž účinným prostriedkom v prevencii šírenia HIV/AIDS. Aj v týchto náročných témach sa nám darilo nájsť niečo pozitívne a máme nádej, že získané skúsenosti pomôžu mladým ľuďom zaujať správny postoj nielen k vlastnému zdraviu a životu, ale aj k zdraviu a životu iných, aj v ťažkostiach dnešnej doby.

            Žiaci našej školy sa v rámci kampane zapojili do týchto aktivít:

            • Umiestnenie plagátu kampane na viditeľnom mieste školy
            • Výtvarná súťaž Logo pre Červené stužky
            • DVD Anjeli – sledovanie dokumentárneho filmu, reflexia, teoretické vedomosti
            • DVD Príbehy anjelov - sledovanie dokumentárneho filmu, reflexia, teoretické vedomosti
            • Výroba nástenky na tému HIV/AIDS, závislosti a kampaň Červené stužky (žiaci využívali informácie aj pri iných aktivitách)
            • Kvíz zameraný na uvedené témy
            • Tvorba a nosenie červených stužiek, nosím červené/biele tričko
            • Zviditeľnenie 1. decembra Svetového dňa boja proti AIDS – výroba „obrazu z červených stužiek
            • Správa o priebehu kampane

            V závere aktuálneho ročníka Červených stužiek vyjadrujeme úprimnú podporu tým, ktorí sú nakazení, tým, ktorí im pomáhajú a veríme, že efektívnou prevenciou sa podarí znižovať šírenie vírusu vo svete a podporovať zdravie mnohých.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje