• 📚 Zaslali sme a podporili nás

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci so Združením vydavateľov a kníhkupcov Slovenskej republiky vyhlásilo výzvu na podávanie žiadostí o rozvojový projekt na podporu čitateľskej gramotnosti „Čítame radi“.

            Z takmer 1400 oprávnených žiadostí, v ktorých bola aj tá naša, vybralo ministerstvo 471 projektov škôl, ktoré získajú finančnú podporu na nákup kníh podľa vlastného výberu. Ministerstvo vyhodnotilo našu žiadosť ako vysoko kvalitnú a schválilo nám maximálnu sumu, o ktorú sa dalo  uchádzať a to 800 eur.

            Viac o projekte aj zoznam podporených škôl nájdete TU.

            Sme vďační a tešíme sa na posilu v podobe nových kníh do školskej knižnice. :)

          • 🏆Úspech strieda úspech🏆

          • Sme vďační, že sa v tento predvianočný čas môžeme podeliť o ďalšiu skvelú správu.  Projekt MŠVVaŠ SR pre deti z MRK v oblasti mentoringu a tútoringu bol schválený len nedávno a z Prešovského kraja bolo vybraných iba 8 základných škôl a MY SME MEDZI NIMI.

            Projekt je určený žiakom II. stupňa ZŠ a zameriava sa na poskytovanie mentorskej činnosti pre rómskych žiakov a to v podobe podpory a motivácie ku systematickej práci, vytváraniu návykov, postojov, prekonávaniu svojich hraníc, prekážok a aj pri stanovovaní cieľov.

          • Chceme a tvoríme aj počas dištančného vzdelávania! :)

          • Predvianočné prekvapenie

            Už vieme, že žiaci, ktorí mali možnosť byť v škole sa do výzvy od ministra na vytvorenie návrhu vianočnej pohľadnice zapojili. To však nie je všetko! Aj žiaci, ktorí sa vzdelávajú dištančnou formou nezaháľali a svoju tvorivosť a šikovnosť pretavili do pohľadníc vytvorených doma. Svoje návrhy poslali aj oni a naozaj kvalitnou prácou nás prezentovali medzi 3600 výtvormi nielen z celého Slovenska, ale aj z Česka, Francúzska, či Veľkej Británie. 

            Naše žiačky poslali svoje originálne návrhy a ich talent neostal bez povšimnutia. V poštovej schránke si dnes našli milý predčasný darček k Vianociam. :) 

            Ďakujeme, že svoju kreativitu a šikovnosť rozvíjate aj naďalej. Veríme, že čoskoro sa budeme môcť opäť tešiť z Vašich výtvorov aj priamo v škole. :)

          • NAŠI ŽIACI patria medzi mladých kreatívnych umelcov :)

          • "Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pred necelým mesiacom poprosilo deti, aby pomohli s návrhom vianočnej pohľadnice. Svoje dielo zaslalo viac ako neuveriteľných 3600 mladých tvorcov!"

            S hrdosťou môžeme povedať, že medzi týmito dielkami boli aj výtvory našich mladých umeleckých duší. Sme pyšní, že máme na škole žiakov, ktorí sa do toho pustili a poslali svoje návrhy. Ministrovi nezávidíme, pretože bude mať veľmi ťažkú úlohu vybrať jedno dielo, ktoré sa tento rok stane oficiálnym návrhom vianočnej pohľadnice. Všetci zapojení boli odmenení milým slovom priamo od ministra a malým darčekom. :) 

          • Zmena termínu vianočných a polročných prázdnin

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

            Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

            Odôvodnenie:

            Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie.   

            Branislav Gröhling

            minister školstva, vedy, výskumu a športu

          • 👨‍🍳🎄🍪👩‍🍳

          • Už sa to kuchtí, už sa to pečie

            omamná vôňa chodbou sa nesie.

            Trocha múky, kúsok medu i štipka škorice,

            voňavé perníky hneď pričarujú Vianoce.

            Stromček, hviezda ba i rybička,

            z cesta spolu vykúzlia aj srdiečka.

            Jedna ruka pri riade, druhá na formičkách,

            spoločná práca prináša vzácne krásny čas.

            Úsmevy od ucha k uchu naši žiaci majú

            a radosť do srdca všetkým na škole rozdávajú.

          • "Historia magistra vitae." - Marcus Tullius Cicero

          • „História je učiteľkou života.“

              Marcus Tullius Cicero rímsky filozof a štátnik -106 - -43 pred n. l.

            V pondelok sa žiaci ôsmeho ročníka zapojili do školského kola Dejepisnej olympiády, ktorá tento rok prebehla on-line formou. Nedovolíme terajšej situácii, aby nás pripravila o možnosť zúčastňovať sa na súťažiach! 

            Históriou sa prelúskali takto:

            1. Natália Nalevanková
            2. Kornélia Trojanovičová
            3. František Futej

             Žiaci takto okrem vedomostí z dejepisu preukázali aj svoju digitálnu gramotnosť. Všetci zúčastnení boli úspešnými riešiteľmi. Všetkým blahoželáme a držíme palce dievčatám, ktoré nás budú reprezentovať na okresnom kole.

          • Aj informatika môže baviť, a to CELOSVETOVO! :)

          • "Cieľom Hodiny kódu nie je z jednotlivca vytvoriť expert programátora za hodinu. Jedna hodina je čas, za ktorý sa môžete naučiť, že informatika je o zábave a kreativite, že je dostupná pre ľudí hocijakého veku, pre študentov bez ohľadu na to, z akých pomerov pochádzajú.

            Ani tento rok sme nechýbali medzi školami z celého sveta, ktoré sa zapojili do Svetového týždňa programovania pod názvom Hodina kódu. Základnou myšlienkou je, že každý si môže vyskúšať základy programovania a prívetivou formou spoznať nové technológie. Hodina kódu ukazuje, že nejde o strašiaka a keď to človeka chytí a začne baviť, tak nastúpi aj na cestu samovzdelávania.

            Všetkým našim zúčastneným žiakom sa podarilo splniť všetky úlohy a získať certifikát k čomu im srdečne blahoželáme!

          • Získali sme GRANTOVÝ PROJEKT ENTER!

          • Začiatkom decembra bol našej škole schválený projekt ENTER, ktorého súčasťou je získanie grantu na zakúpenie špeciálnych programovacích sád micro:bitov na lepšiu výučbu informatiky.

            Micro:bit je miniatúrny programovateľný počítač, vďaka ktorému sa žiaci učia základy programovania hravým interaktívnym spôsobom, ktorý navyše podporuje ich kreativitu. Výučbu informatiky ale aj iných vyučovacích predmetov sa takýmto spôsobom rozhodla podporiť spoločnosť Slovak Telekom a ďalší partneri.

            Grant mohlo získať 500 slovenských škôl a organizácií, ktorých je na Slovensko okolo 2600. Tešíme sa a ďakujeme Nadácii Pontis a Telekom, že sme medzi tými, ktorým sa to podarilo a v najbližších dňoch očakávame dodanie sád micro:bitov. :)

          • V celoslovenskom iBobor aj MY :)

          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej internetovej súťaže iBobor a pridali sa tak k žiakom z ďalších 803 škôl na Slovensku. Hlavným cieľom tejto súťaže je podporiť záujem všetkých žiakov o informačné a komunikačné technológie. Autori súťaže chcú okrem iného posmeliť žiakov v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. V tomto roku sa do súťaže zapojilo 69 žiakov z našej školy a 38 z nich bolo úspešných a získalo diplom. Blahoželáme im a sme radi, že do súťaže sa zapojili aj žiaci 2. stupňa, ktorí sa vzdelávajú dištančne.

          • 🎄 Aké Vianoce budú u Vás tento rok? My sa pripravujeme už teraz.

          • Priestory našej jedálne sa zaplnili sviatočne prestretými stolmi a vianočnými dekoráciami. Kde-tu možno zacítiť aj vôňu ihličia, či sladkých oplátok. Naše pani kuchárky si pre nás pripravili rôzne podoby vianočného stolovania. Žiaci sa spolu s pani učiteľkami môžu oboznámiť so stolovaním v dobách dávnejších i dnes. 

            Našli ste si aj ten svoj vianočný stôl? :)

          • Tajomstvo i prekvapenie... 🎅

          • Tohtoročná Mikulášska nádielka bola tak trochu tajomná. Báli sme sa, či vôbec príde a on nám nachystal výborné prekvapenie. Darčeky nám ukryl na rôzne miesta školy a poslal nám odkaz, že po vyriešení úloh dostaneme indície, ktoré nás k balíčkom dovedú.

            A skutočne, úlohy sme vyriešili, balíčky sme našli a jednoducho, bol to supééér Mikuláš. Veľmi sa nám toto prekvapenie páčilo. :)

          • ČERVENÉ STUŽKY – 14. ročník kampane

          • Tešíme sa, že naša škola bola opäť súčasťou veľkej rodiny „červených stužiek“. V tomto epidemiologickom období prebiehal v poradí už štrnásty ročník celoslovenskej kampane Červené stužky. Aktuálna situácia nám čiastočne narušila plány a samotný priebeh kampane.

            Napriek tomu sa nám podarilo zrealizovať viacero aktivít, pričom našim cieľom bolo hlavne motivovať našich žiakov k získavaniu nových poznatkov v oblasti HIV/AIDS a zároveň k uvažovaniu nad danou problematikou. Primerané vedomosti sú totiž účinným prostriedkom v prevencii šírenia HIV/AIDS.

            Žiaci našej školy sa v rámci kampane zapojili do týchto aktivít:

            • Umiestnenie plagátu kampane na viditeľnom mieste v škole
            • Literárna súťaž na tému My a vírusy 21. storočia
            • Online hodiny na tému HIV/AIDS v rámci občianskej náuky
            • Prednáška a beseda na tému HIV/AIDS
            • BIO-PSYCHO-SOC olympiáda
            • DVD Príbehy anjelov
            • Tvorba a nosenie červených stužiek

            V závere aktuálneho ročníka Červených stužiek vyjadrujeme úprimnú podporu tým, ktorí sú nakazení, tým, ktorí im pomáhajú a veríme, že efektívnou prevenciou sa podarí znižovať šírenie vírusu vo svete.

          • 🍴🍛🥄Hovorí sa, ...

          • ..., že spokojné bruško napĺňa myseľ radosťou a srdce šťastím! My to môžeme vďaka našim šikovným pani kuchárkam opäť raz len potvrdiť. Ako vidíte, nezaháľajú! :)

            A to nielen vo varení, čoho dôkazom sú kvalitne pripravené pochúťky, ale nájdu si čas aj na spríjemnenie prostredia, čím posúvajú kultúru stolovania a stravovania na vyššiu úroveň. Nezáleží len na tom, čo jeme, ale aj v akom prostredí a s kým. 

            🎄 Tentoraz vo vianočnom duchu, z ktorého na prvý pohľad sála pokojná atmosféra a tajomstvo očakávania. 🎄

            ĎAKUJEME 💕

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje