• Najlepší z najlepších

          • Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave rozbehol národný projekt s názvom NP ŠTANDARDY, ktorého cieľom je prispieť k inkluzívnosti, zlepšovaniu kompetencií detí a žiakov smerom k ich úspešnosti na trhu práce. Taktiež k tomu, aby fungoval multidisciplinárny prístup k dieťaťu a jeho rodine, ktorý by zvýšil kvalitu života detí a žiakov.

            Nás do NP Štandardy vybrali ako jednu z mála škôl z celého Slovenska, ktorá má výnimočný potenciál a vďaka svojim vynikajúcim výsledkom dokáže poskytnúť príklad dobrej praxe aj pre ďalšie školy.

            Sme hrdí a tešíme sa na spoluprácu 

             

          • Kráčame „Z tmy do svetla“ do okresného kola

          • Spoločenská miestnosť našej školy sa v utorok 28. 1. 2020 naplnila žiakmi, ktorí  postúpili z triednych kôl do školského kola Biblickej olympiády.  Po spoločnej modlitbe, s prosbou o dary Ducha Svätého, začali riešiť jednotlivé úlohy. Tie pozostávali z testu a šiestich úloh, ktoré preverili ich vedomosti z prečítaných kníh Biblie, z  Knihy Exodus 1 – 24, Knihy proroka Jonáša a Evanjelia podľa Jána. Čítaním Biblie spoznávali silu Božieho Slova, ktoré nás  vychováva a mení. Biblické udalosti sú odpoveďou na  každodenné  situácie života. Božie Slovo je Svetlo pre naše rozhodnutia a to vystihuje aj nosná téma: „Z tmy do svetla“. Riešením úloh sa žiakom otvárali životné pravdy, ktoré nech naďalej formujú ich konanie.

            Traja najšikovnejší riešitelia  Zuzana Kuchárová z 5.B, František Futej zo 7.B a Kristián Kuchárik zo 7.B,  získali najvyšší počet bodov a budú reprezentovať našu školu v dekanátnom (okresnom) kole. Veríme, že získané vedomosti prispejú nielen k vynikajúcemu umiestneniu, ale aj k duchovnému rastu vo viere.      

          • ! € HORÚCA finančná NOVINKA € !

          • Dnes sme sa dozvedeli, že v APRÍLI začneme na našej škole vzdelávací program, ktorý súvisí s finančnou gramotnosťou.

            Organizácia JA Slovensko si nás totiž vybrala do svojho projektu a naše deti budú mať možnosť naučiť sa hospodáriť vo vlastnom podniku, byť jeho majiteľom, prebrať zaň finančnú zodpovednosť a možno sa čo to naučia o tom, čo to znamená, že "bez práce nie sú koláče".

            Tešíme sa na aprílové hospodárenie!

          • Angličtina ma posúva vpred

          • „Na svete je jedna reč, ktorej všetci rozumejú.

            Je to jazyk nadšenia, vecí urobených s láskou a chuťou,

            túžbou dosiahnuť to, o čom snívame alebo čomu veríme.“

            Paulo Coelho

                            Toto mali určite na pamäti naši mladí študenti, ktorí sa pripravovali na účasť na olympiáde v cudzom jazyku.  Jazyk, v ktorom súťažili, nie je ich rodnou rečou, ale určite rečou, ktorú sa učia s láskou a chuťou a túžia ju ovládať čo najlepšie .

                            Dňa 15. 1 2020 sa dvaja zástupcovia našej školy, Natália Nalevanková zo 7. ročníka a Dávid Kelemen z 9. ročníka, zúčastnili okresného kola olympiády v anglickom jazyku. Súťaž sa konala v Sabinove, na Základnej škole 17. novembra. Súťažili v dvoch kategóriách, Natália v kategórii 1A a Dávid v kategórii 1B. Svoje vedomosti si preverovali vo viacerých oblastiach. Okrem slovnej zásoby, gramatiky, čítania a počúvania s porozumením, bolo ich úlohou aj rozprávať. Viesť rozhovor na danú tému, či si za dve minúty pripraviť príbeh o obrázku, ktorý mali pred sebou.

                            Obaja bojovali statočne. Umiestnili sa na peknom 4. a 8. mieste. Ďakujeme za ich úsilie, ktoré museli vynaložiť pri príprave, aj za peknú reprezentáciu školy. Prajeme veľa, veľa úspechov v ďalšom štúdiu jazyka, ktorým si možno v budúcnosti splnia to, o čom snívajú a čomu veria.

          • Bola raz jedna obec – Pečovská Nová Ves sa zvala. A tá Pečovská STRIEBORNÉHO OKRESNÉHO Šalianskeho „Maťka“* mala... 😊

          • *opravujeme, Anetku, konkrétne Anetku Strakovú zo 7.B. 😊

            23.01.2020, na ZŠ Hviezdoslavova 1 v Lipanoch, prebehlo okresné kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko, na ktorom naša Anetka, v silnej  III. kategórii, obsadila STRIEBORNÚ pozíciu! Mesiace nácviku, vychytávania chýb i pilovania techniky prednesu sa vyplatili. Anetka to dokázala a my sme na ňu patrične hrdí!

            Svoje zastúpenie sme mali aj v I. a II. kategórii. Naše dievčatá, Maruška Hendrichovská z 3.B a Anetka Stajančová z 5.B sa za svoje výkony vôbec nemuseli hanbiť a potvrdili, že si svoje miesto medzi najlepšími v okrese zaslúžia.

            Dievčatám ĎAKUJEME za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy! Veríme, že nadobudnuté skúsenosti z tohto ročníka využijeme na ďalší posun vpred. Svoju vďaku chceme vyjadriť aj pedagógom, ktorí deti pripravovali.

            Víťazom a postupujúcim do krajského kola gratulujeme a držíme palce!

            Rovnako však pripomíname, že sa nevzdáme a tvrdou prácou budeme kráčať za svojím cieľom patriť medzi najlepších v kraji a na Slovensku! 😉

            Do zMaťkovania o rok! 😉

            Váš „Pečovský Šaliansky Maťko“

          • Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz žiakov 8. ročníka

          • V dňoch 13. – 17. 1. 2020 sa uskutočnil lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz žiakov 8. ročníka našej školy. Kurz sa konal v Lyžiarskom stredisku SKI Ľubovnianske kúpele, s pobytom v hoteli Sorea. Zúčastnilo sa ho 22  žiakov,  dvaja inštruktori a zdravotníčka.

            Začínajúci lyžiari sa učili základy lyžovania a  všetci zvládli aj jazdu vlekom.  Pokročilí lyžiari zdokonaľovali už nadobudnuté lyžiarske zručnosti a schopnosti. Kurz sme ukončili pretekmi v slalome. Pretekári ho úspešne zvládli. U chlapcov sa stal víťazom Dominik Kravec a u dievčat Lucia Matisovská.  V strede týždňa bol zabezpečený aj bazén na regeneráciu.  Žiaci si mali možnosť vyskúšať  večerné lyžovanie pod umelým osvetlením. Vo večerných hodinách prebiehala aj teoretická príprava žiakov, ako aj vyhodnotenie denných aktivít.

            Počasie nám počas celého týždňa prialo.  Snehové podmienky boli veľmi dobré, lyžovalo sa na prevažne umelom snehu. Svah bol denne upravovaný technikou.

            Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz splnil stanovené ciele a v žiakoch vyvolal množstvo pozitívnych emócií a zážitkov, na ktoré budú ešte dlho spomínať. Základom je, že všetci žiaci nadobudli kladný vzťah k lyžovaniu, teda aj k športu ako takému.                                       

          • Tvorivé dielne a Vianočné trhy 2019 Sabinov

          • Už sa stalo tradíciou, že v adventnom čase sa žiaci špeciálnych tried zúčastňujú Tvorivých dielní spojených s vianočnými trhmi.

            V dielňach si urobia pekné ozdoby na vianočný stromček, na trhu si kúpia malý darček pre svojich blízkych a dajú si vianočný teplý čaj s cesnakovým langošom alebo trdelníkom. Ani tento rok sme našu tradíciu neporušili. Počasie bolo síce jarné, ale atmosféra určite zimná a nálada vianočná. Už teraz sa tešíme na budúci rok.

          • JEDEN TÍM, JEDEN CIEĽ  ... alebo ako sa učitelia meniť zvnútra učili 😊

          • 07.01.2020

            5:15 – 16 učiteľov ZŠ s MŠ sa zvítava s prianím do nového roka v šere autobusu;

            9:45 – ukážka východniarov so zlatým srdcom (Pomohli sme, aby sa BA auto „nehombalo na hlavnej drahe“)

            10:00 - ... (poznámka autora – čítaj ďalej 😉 )

            Naša škola sa 07.-08.01.2020 zúčastnila programu PREMENA ŠKOLY ZVNÚTRA. Čo to je? Unikátny program budovania kultúry rozvoja učiteľského tímu prostredníctvom kolegiálnej podpory, ktorý je založený na osvojovaní a následnom využívaní základných mentoringovo-koučingových techník. Organizácia LEAF sa ho rozhodla ponúknuť školám, aby sme vniesli do učiteľského sveta túžbu po bádaní, zvedavosť, ochotu, lojalitu i priateľstvo.

            NAŠA a ďalšie 3 školy zo Slovenska (Bratislava, Zvolen, Galanta) sme počas dvoch dní mali možnosť sledovať, ako vzájomná kooperácia a dôvera môžu otvoriť dvere do myslí a duší iných. Poznali sme, že učiť sa hovoriť a počúvať je dôležité nielen pre žiakov, ale i pre učiteľov.

            Dvomi dňami to pre nás nekončí. Tento program budeme rozvíjať na našej škole počas celého školského roka. Vzájomne sa budeme snažiť, aby sme do nášho tímu vniesli otvorenosť, priateľstvo i dôveru, ktoré nám pomôžu napredovať ako tím, spoločne... s jedným cieľom.

            Ideme do toho všetci! Spolu s Vami. 😊

            S úctou

            Vaša ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves

             

          • Certifikát kvality udelený programom eTwinning aj tento rok!

          •  

            Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl . Pravidelne vyhodnocuje a odmeňuje aktivitu a kvalitu  eTwinningových projektov a udeľuje jednotlivým projektom certifikát kvality.

            Naša škola takýto certifikát získala už druhýkrát. Projekt o Európe, ktorého sme sa spolu s niekoľkými zahraničnými krajinami zúčastnili, bol taktiež veľmi úspešný. Sme skutočne radi, že sa môžeme pochváliť ďalším úspechom a už sa tešíme na nové realizované projekty, ktoré umožnia našim žiakom vyskúšať si cudzí jazyk v reálnych komunikačných situáciách.

          • Komu sa nelení... (má chuť vyskúšať niečo nové, zaujímavé a rozvíjať svoje matematické myslenie) ...tomu sa zelení

          •     Ubehlo ešte len pár mesiacov od chvíle, keď sa niektorí žiaci našej školy rozhodli, že si chcú zmerať sily s rovesníkmi z celého Slovenska v riešení netradičných matematických úloh. Prvýkrát sa zapojili  do celoslovenskej súťaže – PIKOMAT-u a vyriešili už 3 série súťažných úloh. Ich snaha nevyšla nazmar. Trom žiačkam 6.A triedy (Tatiane Mizerákovej, Lenke Prevužňákovej a Emme Stajančovej) prišiel počas prázdnin krásny vianočný darček -  diplom úspešného riešiteľa korešpondenčného seminára z matematiky. A nielen to....získali aj pozvánku na 5 dňové sústredenie na Liptove, kde na nich čakajú rôzne matematické i nematematické hry a najmä noví kamaráti. Blahoželáme a želáme veľa krásnych zážitkov!

            Všetkým žiakom, ktorí sú už do súťaže prihlásení, držíme palce pri riešení ďalších úloh a zároveň vyzývame ostatných.....Neváhaj a pridaj sa k nám!!!!

            https://www.pikomat.sk/

             

          • OZNÁMENIE O UDELENÍ RIADITEĽSKÉHO VOĽNA

          • Riaditeľ  ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves oznamuje, že dňa 8. januára 2020 je žiakom špeciálnych tried a 1. stupňa ZŠ udelené riaditeľské voľno, z dôvodu účasti učiteľov na ďalšom vzdelávaní cez projekt Premena školy zvnútra od spoločnosti Leaf.

            Žiaci 2. stupňa budú mať vyučovanie podľa rozvrhu hodín.

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň bude v prevádzke školská jedáleň (IBA pre žiakov, ktorí budú na vyučovaní) a školský klub detí pre prihlásené deti.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje