• Začiatok prázdnin ako sa patrí!!!

          •  

            Druhý ročník letného tábora ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves je úspešne za nami. V dňoch od 8.7. 2019 do 12.7.2019 sa 40 detí zo Základnej školy v Pečovskej Novej Vsi  vydalo v ústrety dobrodružstvám letného tábora, ktorý sa tento rok konal v Liptovskom Jáne. Penzión Limba, situovaný priamo v lese,  mal svoje neopísateľné čaro. Krásne prostredie, šum vetra v korunách stromov, či drevenice ako z rozprávky dodávali tomuto miestu svoj šmrnc.

            Najprv sme navštívili v obci termálny prameň „Kaďa“.  Deti neváhali a s veľkým nadšením vhupli do tohto termálneho prameňa, síce iba po kolená, ale o to s väčšou radosťou. Národný park Nízkych Tatier skrýva aj jednu prekrásnu jaskyňu - Stanišovskú jaskyňu. Je to jaskyňa, ktorá ponúka neopísateľný zážitok, keďže je „neupravená“ a vstup je povolený iba s čelovkou. Ako jediná jaskyňa na Slovensku je sprístupnená celoročne. Deťom sa veľmi páčila dobrodružná prehliadka jaskyne, miestami s úplnou tmou. Spoločnosť im robila tma, vietor, voda a samozrejme nádherná výzdoba, ktorej autorom je sama pani Príroda.  

            Ďalšou zastávkou bol park Mini Slovensko. Miniatúry Slovenských kultúrnych pamiatok v mierke 1:25 sú skutočne obdivuhodné. Hrady, zámky, kostoly, zvonice, ale aj záhradná železnica v mierke G so štyrmi traťami a viacerými vlakmi. A to všetko priamo pod holým nebom, v príjemnom, upravenom lesoparku s lavičkami.  Bol pre všetkých príjemný zážitok. 

            A čo nočná hra? Samozrejme! Hra, ktorá u detí vzbudzuje dobrodružstvo s veľkým kusom odvahy a malým kúskom strachu. To všetko vyvrcholilo v stredu o 22.00 nočným poplachom. Pyžamká vystriedali tepláky, mikiny a baterky! Každé družstvo sa vydalo na trať v ústrety tmy so svojou „malou-veľkou“ odvahou. Všetko sa skončilo na výbornú! Našťastie medveď, ktorý sa tam zvykne potulovať, si tento raz pochutnal radšej na čerstvých malinách, a tak všetky deti šťastne prešli všetkými stanovišťami a došli do cieľa.

            Čerešničkou na konci bola návšteva plavárne, kde si deti užili vody do sýtosti. Cesta domov zbehla rýchlo a deti sa plné zážitkov rozutekali k rodičom. A zazvonil zvonec a táboru je koniec. Vidíme sa  o rok!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje