• 📖Aby sme pri knihách nestratili pojem o čase🕒

          • 🕒🕒🕒 TIK - TAK - TIK - TAK 🕒🕒🕒

            Máme krásne nové KNIŽNÉ hodiny zdobiace stenu našej knižnice. Vznikli počas Marca – mesiaca kníh pod vedením pani učiteliek 1. a 2.stupňa a špeciálnych tried. Žiaci pri ich výrobe použili rôzne výtvarné techniky, a tak sa im podarilo vdýchnuť život starým vyradeným knihám. ❤️Ďakujeme všetkým podieľajúcim sa!❤️ Výsledok stojí za to, veď príďte sa pozrieť. 😉

            Pred hodinami nám hneď zapózovali výherkyne marcovej súťaže „Hľadaj slovo KNIHA, KNIŽKA v názve knihy“ slečny Mária Tarasovičová, 2.B, Miriam Bulková, 8.B a Lenka Futejová, 4.B, ktorá si svoju výhru prevezme po prázdninách.

            Milo nás prekvapil aj prístup druhákov, ktorí knihy aj reálne priniesli do školy, za čo si odniesli malé prekvapenie od triednej učiteľky.

          • Aj naberanie skúseností je výhra!

          • V predposledný marcový deň našim žiakom nechýbala odvaha a vybrali sa predviesť svoje prednesy na okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína v Sabinove. Niektorí po prvýkrát! V silnej konkurencii sme sa síce tento rok neprebojovali na medailové priečky a nepriniesli "domov" žiadne umiestnenie, ale žiaci odchádzali zo súťaže s dobrou náladou a novými skúsenosťami, ktoré určite zúžitkujeme pri príprave na budúci rok. 

            Tešíme sa, že nás aj takéto výzvy posúvajú vpred a ďakujeme žiakom za ochotu i odvahu!❤️ 

          • Od septembra nás bude viac!😊😊😊

          • V sobotu sme v našej škole privítali nové tváre. Boli to usmiati šikovníci, ktorí zvládli všetky pripravené úlohy a my sa už teraz tešíme, ako s nimi spoločne v septembri začneme nový školský rok!

            Tešíme sa na Vás, budúci prváci!😍

          • „Slávnostne Ťa pasujem za čitateľa našej knižnice!"

          • Zaznelo z úst princeznej Čítanky ako odmena za to, že ju naši druháci vyliečili z neznámej choroby. Tá totiž spôsobila, že Čítanka zabudla čítať, písať, rozprávať, pohybovať sa. Liekom na túto chorobu bolo úspešné plnenie rôznych misií našimi šikovnými žiakmi v školskej knižnici.

            Tešíme sa, že Čítanka opäť číta, píše, rozpráva i chodí.

            VEĽKÁ VĎAKA, DRUHÁCI! ❤️

          • Ján Amos Komenský mal narodeniny...a spolu s ním sme ich oslávili aj my!

          • Učiteľ národov, prívlastok tohto významného človeka, je pripomienkou dôležitosti učiteľa v našich životoch.

            Včera sme sa rozhodli osláviť práve túto dôležitosť všetkých učiteľov našej školy v slávnostnom duchu pri dobrom obede, školskodomácich pochúťkach z dielne našich učiteliek a v spoločnosti príjemných ľudí. Chceme sa poďakovať účinkujúcim žiakom, ktorí sa rozhodli čas svojho riaditeľského voľna venovať vystúpeniu a spestreniu tohto dňa.

            Pri tejto slávnosti boli za celoživotný prínos pri vzdelávaní a výchove žiakov boli starostom obce ocenené dve naše pani učiteľky, ktoré majú za sebou mnoho hodín, ochoty, snahy, trpezlivosti i smiechu a právom im toto ocenenie patrí - Mgr. Anna Maľcovská a Mgr. Iveta Fecková. Sme radi, že Vás máme!❤️

            Ak si spomeniete na školu, určite sa Vám v mysli vynorí učiteľ/ka, ktorý/á Vás naučil/a písať, prípadne pani upratovačka, ktorá vždy našla zabudnutý úbor, pán školník, ktorý vyriešil kvapkajúce umývadlo v priebehu prestávky alebo pani kuchárky, ktoré s úsmevom čakali na svojich stravníkov s chutným obedom. Hovoríme o učiteľoch života, ktorým sme vďační za mnohé.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli zorganizovať tento deň.❤️

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje