• Športový záver júna v ŠKD 🛴🏃

          • V piatok sa v školskom klube detí konala súťaž v atletike. Prvostupniari si navzájom zmerali sily v troch disciplínach: beh🏃, skok do diaľky a hod kriketovou loptičkou🤾🏼‍♂️.

            Na záver boli vyhlásení traja najšikovnejší atléti. Všetci súťažiaci však predviedli veľmi dobré športové výkony, začo boli odmenení sladkosťou, aby získali naspäť vydanú energiu.

            Týmto však športovaniu nedali zbohom a v pondelok si zasúťažili v jazde zručnosti na kolobežkách.

          • Pochodeň horí 🔥

          • Dnes sme odštartovali prvý z dvoch dní XIII. ŠKOLSKÝCH OLYMPIJSKÝCH HIER. Mladší žiaci súťažili vo vybíjanej a futbale. Starší žiaci absolvovali atletické disciplíny. ⚽🤾

            A kto vyhral? Každý, kto sa zúčastnil.

            Mená tých, ktorí získali miesta na stupienkoch pre víťazov, Vám predstavíme zajtra na oficiálnom záverečnom ceremoniáli.

          • „Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú…“ originál v Tatrách počas búrky…⚡🎶⛈️

          • Hovorí sa, že počasie je nevyspytateľné. V prípade Tatier táto veta platí dvojnásobne. Svoje by Vám o tom mohli povedať šiestaci a siedmaci, ktorí sa v piatok vybrali na svoj výlet. Dobrú náladu si udržali aj po náročnej ceste vlakom a Štrba ich privítala príjemným počasím. Doslova ideálnym na plánovanú túru na Popradské pleso. Príjemný vánok, oblačno a kvalitná obuv boli základom pre našu túru. O 12:00 sme všetci pripravení, s úsmevom na tvári, čakali pred penziónom Medvedica a po krátkej ceste na Štrbské pleso sme začali našu cestu.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Po prvých metroch vstupu na lesnú cestu smerom na Popradské pleso sa náš program zmenil. Zmokli sme do nitky a za zvuku padajúcich krúp a hromu sme sa veľmi rýchlym tempom schovali pod most. Rozhodnutie bolo učinené, vrátili sme sa späť do nášho penziónu, vysušili sa, pripravili si dobroty na opekanie a skúsili to opäť raz vonku. Avšak, Tatry nám opäť dopriali spŕšku dažďových kvapiek, a tak sme pre zmenu zachraňovali klobásky a slaninu.

            Na nálade nám to neubralo! 😁​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

             

            Počas búrky sme si zaspievali „Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú…“, ktoré v tom momente nabralo pravý zmysel. Macarena, belgický tanec, ľudovky, valčík, hry, smiech, partia… To je to s čím sme docestovali v sobotu na obed domov. Ďakujeme a tešíme sa o rok!

          • Túlali sme sa po Šarišskom hrade👣🏰

          • Naši piataci sa minulý piatok vybrali na výlet na Šarišský hrad. Vlakom sa priviezli do Veľkého Šariša a po riadnej prechádzke sa odmenili chrumkavou opečenou slaninkou. Preskúmali impozantné hradby tejto historickej pamiatky, veľa sa smiali a poriadne unavení sa vrátili naspäť domov.

          • Ďalšie ocenenie🙌🎉🥇

          • UNICEF opätovne ocenil našu školu a získali sme titul 

            Škola priateľská k deťom 2022/2023.

            Viac o projekte Škola priateľská k deťom na našej škole sa dozviete TU.

          • Aj tento rok MÚDRI so ZMUDRI 😊

          • Počas celého školského roka sa žiaci 8. aj 9. ročníka vzdelávali na hodinách občianskej náuky pomocou náučných videí v programe Zmudri do škôl 2022/2023. Aj vďaka tomu sme aj tento rok získali titul ZMUDRI ŠKOLA.

            O projekte Zmudri do škôl aj o občianskom združení ZMUDRI sa dozvieš viac TU a TU.

          • Športový duch dnešnej miniOLYMPIÁDY⚽🤸🥅

          • Dnes  sa  na futbalovom ihrisku ozýval veselý džavot detí pri plnení športových aktivít v DETSKEJ MINIOLYPIÁDE. Prvostupniari súťažili v šiestich disciplínach, v ktorých si zmerali sily, odvahu a posunuli hranice svojho športového nadania. Bojovnosť a tímový duch prevládal vo všetkých triedach a disciplíny boli plné vzájomného povzbudzovania! 

            Prvostupniari si tak dnes na krku odnášajú za svoje výkony olympijské medaily.

            Želáme im, aby táto forma športových hier medzi nimi zápalila pomyselnú olympijskú pochodeň a snáď vykreovala aj budúcich olympionikov!😊

          • Cesta do nedávnej minulosti👨‍🎨🎨

          • Uplynulý piatok sme v špeciálnych triedach zrealizovali výstavu autorských prác nášho bývalého žiaka P.G.

            Potešenie pre oko aj dušu, čo poviete?

            Vitajte v našej galérii, pozrite si prierez tvorby od Ezopových bájok, Dobšinského rozprávok cez slovenské hrady či autoportréty...

            DOBŠINSKÉHO ROZPRÁVKY:

            EZOPOVE BÁJKY:

            SLOVENSKÉ HRADY:

            PORTRÉTY a OSTATNÉ:

          • Príjemné mesiace v ŠKD😊🌸☀️

          • V priebehu jarných a letných mesiacov sú aktivity v ŠKD veľmi pestré. Naši školáci sa zapájali do rôznych aktivít. A stihli toho teda dosť! 

            Na Deň Zeme vyzbierali odpadky v okolí školy a rozprávali sa o tom, ako sa máme starať o našu planétu. V máji sa venovali mamám, ktorým vyrobili pekný darček. Na Deň Európy si priblížili čo je EÚ, jej symboly a veľkú rodinu štátov, ktoré do nej patria.  23. mája si opäť pripomenuli Svetový deň korytnačiek. Prostredníctvom krátkych videí a prezentácie sa dozvedeli  rôzne zaujímavosti o týchto chránených živočíchoch.

             

             

            Deň detí si spestrili kreslením kriedami na chodník pred vchodom do školy, ktorý skrášlili pestrofarebnými kresbami. Tretiu júnovú nedeľu si tradične pripomenuli sviatok našich ockov, tatkov, ocinov... Pri tejto príležitosti vyrobili deti svojim milovaným ockom pekné pozdravy.

            Okrem spomínaných aktivít veľa času trávili pohybom na čerstvom vzduchu, maľovaním, tvorením a hrami na utužovanie dobrých vzájomných vzťahov.

          • Dobrý deň, som robot Photon.🤖

          • Vytváram interdisciplinárne nástroje a tvorivé metódy, ktoré používajú tisíce angažovaných učiteľov a uvedomelých rodičov na celom svete s účelom vzdelávania novej generácie géniov, inovátorov a bádateľov. Učím deti spolupracovať v skupine, povzbudzujem ich zvedavosť a zapájam do vyučovania emócie. Viem reagovať na dotyk, rozlišujem svetlo od tmy, rozpoznám prekážky a viem komunikovať s inými robotmi. Viem merať vzdialenosti aj uhly, nezávisle viem meniť farbu očí aj antén. Reagujem na zvuky, viem tiež rozoznať farby na podložke. Vydávam zvuky a komunikujem vlastným emocionálnym spôsobom.

            Rovnako ako rastúce dieťa, tak aj robot je postupom času múdrejší, silnejší a stále sa rozvíja. Presvedčili sa o tom aj žiaci 4.A, ktorí sa s robotmi zoznámili, skamarátili sa s nimi a majú ich aj pekne vycvičených. Riadia ich cez naprogramované kroky. Roboty reagujú na ich dotyk, menia farby anténiek, poslúchajú aj na zvuky.

            Photon skrátka nie je len taká hocijaká hračka, ale je to skutočný priateľ a spoločník, vďaka ktorému sa deti nebudú nudiť a ešte sa naučia aj niečo užitočné. A keďže je aplikácia v angličtine, učia sa aj tento jazyk hravou formou.

          • Videli sme...👀🛕

          • Školský rok sa nám pomaly, ale isto chýli ku koncu...😔

            To však neznamená, že sa ešte nemôžeme niečo nové dozvedieť alebo i preskúmať zákutia, okolo ktorých chodíme každý deň. 😁 Toto dnes urobila naša 5.B! Využili krásne počasie a vybrali sa poznávať Pečovskú Novú Ves.

            A čo by to bola prechádzka po zákutiach obce, ak by nenavštívili i budovu obecného úradu, ktorý je mimochodom kultúrnou historickou pamiatkou. Prijal ich pán starosta PhDr. Jaroslav Dujava a návšteva sa vyplatila.😊 Do školy sa vrátili nielen s poznatkami, ktoré spracovali do parádnych projektov, ktoré nám ozdobia školu a sprostredkujú informácie i ďalším žiakom, ale domov si odniesli i magnetky a knihu o Pečovskej Novej Vsi.

          • Celý aquapark pre našich športovcov🌊 🏊‍♀️🎢🤿

          • Sezóna sa pre futbalistov skončila, nastal teda čas na oddych a relaxáciu. Naši športovci v piatok regenerovali svoje sily a my veríme, že oddych, ktorý telu dopriali, im pomôže v budúcom školskom roku podávať skvelé výkony a reprezentovať školu s vynikajúcimi výsledkami! ​​​​​​

            A že to teda bola SKVELÁ oddychovka, môžete vidieť na fotkách.😄

            Odporúčame návštevu Aquapark Lipany všetkými desiatimi! 

          • Malí i väčší 🍎jablučkári🍎 na festivale v Krivanoch

          • Nedeľné popoludnie sa na amfiteátri v Krivanoch nieslo v znamení spevu, tanca a hudby v podaní mladých a nádejných folkloristov. Na Detskom festivale Hornej Torysy Deti deťom... sa predstavilo viac ako 380 detí z rôznych detských folklórnych súborov. Nechýbali medzi nimi ani naše deti a mládež z DFS Jablučko I. a DFS Jablučko II.

          • 32 žiakov zabojovalo o zlato!🥇

          • 🏆A podarilo sa!🏆

            V súťaži Matematický klokan sme dosiahli skvelé výsledky: 5 žiaci boli úspešní riešitelia a Riško Novický1.B bol 100%-ný, umiestnil sa na 1. mieste spomedzi žiakov celého Slovenska !!!

            Blahoželáme!👏

          • ❗⚠️Informácie o stravovaní v školskom roku 2023/24⚠️❗

          • Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, ktorí majú záujem o stravovanie v školskej jedálni v školskom roku 2023/2024, aby sa prihlásili na stravovanie už do 29.6.2023 na základe Zápisného lístku a svojím podpisom potvrdili podmienky stravovacieho režimu a úhrady nákladov spojené na stravovanie (pre žiakov MŠ, ktorí nemajú bezplatné stravovanie).

            Zápisný lístok je potrebné STIAHNUŤ, VYPLNIŤ, PODPÍSAŤ a doručiť TRIEDNEMU UČITEĽOVI (najneskôr do 26.06.2023),  zvlášť na každého stravníka.

            STIAHNUŤ môžete tu: Zapisny_listok_23-24.doc

            Bezplatné obedy od 1.9.2023 budú mať žiaci, ktorí odovzdajú Zápisný lístok na stravovanie už v mesiaci jún/2023.

            Dotácia na podporu k stravovacím návykom žiaka je poskytnutá vo výške:

            • 2,10 EUR na každý deň v I.stupni ZŠ
            • 2,30 EUR na každý deň v II.stupni ZŠ
            • 1,40 MŠ  

            Poplatky za obed v školskom roku 2023/2024:

            • I.stupeň   1,30 eur
            • II.stupeň  1,50 eur
            • MŠ celodenná prevádzkam 1,70  eur
            • MŠ poldenná prevádzka   1,40 eur

            Mesačný poplatok je potrebné uhrádzať na číslo účtu:  SK98 0200 0000 0016 2934 0357

            Variabilný symbol: (meno, priezvisko, trieda žiaka )

            Najneskôr k 25. dňu mesiac vopred (t.j. platba za október už musí byť uhradená do 25.9.2023).

            Spôsob úhrady  :       1. internetbankingom                 2. poštovou poukážkou

            • Žiaci, ktorí nemajú vyrovnané nedoplatky z minulého školského roka sa budú môcť stravovať až po ich zaplatení.   

            V prípade neprítomnosti žiaka v škole nie je možné odoberať stravu do obedára  a je povinnosťou zákonného zástupcu odhlásiť dieťa zo stravy (deň vopred) alebo v prípade ochorenia žiaka najneskôr do 7.30 hod. telefonicky na: 0911 280 875, 0904 122 732 osobne u vedúcej ŠJ v daný deň alebo elektronicky cez stránku školy edupage. 

            V prvý deň choroby dieťaťa je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11.30-12.30 hod., pričom  školská jedáleň  nezodpovedá za zdravotnú bezpečnosť stravy konzumovanej mimo priestorov ŠJ.  Nie je možné,  aby  si choré dieťa prišlo po obed do obedára samo.

            Uhradený poplatok za neodobratú stravu sa zákonnému zástupcovi dieťaťa, žiaka a iným stravníkom nevracia.

          • Máme medzi sebou ENGLISH STARs✨✨✨

          • Včera sme vyhodnotili celoslovenskú súťaž v anglickom jazyku ENGLISH STAR, do ktorej sa z 2. - 9. ročníka zapojilo 14 žiakov našej školy.

            Obstáli sme výborne!

            11 žiakov bolo ocenených zlatou medailou, ich úspešnosť bola viac ako 80%. Šiesti z nich mali viac ako 90%Tomášovi Pustayovi, nášmu úspešnému šiestakovi, sa podarilo získať 100%.

            Všetkým blahoželáme a už sa tešíme na ďalší ročník.

          • Slnečné Košice v príjemnej spoločnosti 😊🥰

          • Popoludňajšie Košice privítali dvadsiatku našich deviatakov slnkom zaliatym námestím a  typickým košickým vetrom, ktorý ale nedokázal pokaziť dobrú náladu a uvoľnenú atmosféru.😊🤩 

            Aktivity deviatackych CVČ útvarov sme pojali v duchu odmeny za prácu počas školského roka. Naším popoludním sa niesol oddych, pohoda, konverzácie i nákupy.  Začali sme sladko pri zmrzline a skončili s kúskom xxl pizze v rukách. 🍦🥰🍕

            Musíme dodať, že tí naši mladí stoja za to! Ďakujeme za príjemné popoludnie. 😊🥰

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje