• ⭐Naši väčší i menší jablučkári zvestovali radostnú zvesť! ⭐

          • Radosc veľkú zvestujeme, narodzil še šveta Pán.

            Ńedaleko Betlehema v jašličkoch un ľeži sám.

            Poce s nami klaňac śe mu, Ježiškovi malému,

             za to, že un z ňeba prišol, svojo šerco dame mu.

            Čujce jak na ňebe andeli špivajú,

            sláva Bohu na výsosci, pokuj ľudzom želajú. 

          • Zlatý diplom pre našich tretiakov👑

          • V októbri sa žiaci prvého stupňa zapojili do aktivít zameraných na dennú tému:  Mlieko od slovenských kravičiek.

            Súťaž organizovala Slovenská poľnohospodárska a potravinová komora.  Cieľom  súťaže Hovorme o jedle bolo realizovať rôzne aktivity, pri ktorých sa žiaci dozvedeli nové poznatky o mlieku a mliečnych výrobkoch. Naša výsledná prezentácia a metodický list s jednou z aktivít  boli v decembri ocenené ZLATÝM DIPLOMOM  za Prešovský kraj.

            Zapojeným žiakom a učiteľom srdečne blahoželáme.👏

          • Kúsok Vianoc v nás🎄

          • V strede tohto týždňa sme sa všetci žiaci, učitelia i zamestnanci školy stretli v spoločenskej miestnosti našej školy na vianočnej burze. Zmyslom tejto tradičnej charitatívnej akcie je zažiť kus Vianoc už v predsviatočnom období. Vianoce sú sviatkami LÁSKY, a tá sa prejavuje hlavne SKUTKAMI. Naša vianočná burza nám dáva priestor konať dobré skutky hneď niekoľkokrát – vzdať sa vecí, prípadne niečo vyrobiť a darovať, nakúpiť na nej pre blízkych a urobiť im radosť. Výťažok z predaja je tiež skutkom lásky, ktorým chceme podporiť a potešiť tých, ktorí to aktuálne potrebujú.​​​​​​​

            Ponuka bola veľmi pestrá, vyberať sme mohli vianočné dekorácie, rôzne ručne vyrobené výrobky, knihy, hry, hračky, bižutériu a množstvo iných drobností. Príjemnú atmosféru podporili vianočné melódie, medovníčky a podávaný vianočný punč, ktorý bol novinkou a snáď sa stane súčasťou aj ďalších ročníkov. Novinkou boli aj predajné miesta tried, ďakujeme triedam, ktoré sa ochotne zapojili, naučili sa nové zručnosti a zažili vianočnú burzu aj z inej strany.

            Slová vďaky však patria všetkým, ktorí svojimi malými skutkami prispeli k vianočnej atmosfére a naplneniu zmyslu burzy.

            ĎAKUJEME!❤️      

          • Aj my sme IT FIT škola! 👨‍💻🧠🤓

          • Naša škola sa už niekoľkokrát zapojila do testovania digitálnych zručností IT Fitness. Sme radi, že sme súčasťou tohto celoslovenského projektu a veríme, že i v budúcom roku preukážeme dobré či nadpriemerné výsledky v tejto oblasti, pretože IT hýbe týmto svetom a my nezaostávame! 

          • Opäť sme sa stretli s naším kamarátom Maťkom zo Šale😊

          • Rok sa opäť s rokom stretol a Šaliansky Maťko, symbol celoslovenskej súťaže v prednese slovenských povestí, mohol opäť privítať svojich kamarátov - recitátorov. Celá dvadsiatka žiakov sa v pondelok zišla, aby si na školskom kole vypočula krásne slovenské povesti a cez ne utvrdzovala lásku k našej domovine, k tomu peknému, čo nám zanechali naši prastarí rodičia...

            Všetkým recitátorom patrí veľké UZNANIE, pretože mali chuť na sebe pracovať, cibriť svoju myseľ a nevzdali sa, aj keď sa im nie vždy darilo a nie vždy chcelo...

            Z toľkých súťažiacich nebolo pre porotu ľahké vybrať tých naj, no nakoniec rozhodla takto:

            I.kategória

            1. Jakub Zubrický, 3.B,
            2. Nikola Radačovská, 2.B,
            3. Karolína Batiková, 3.B, Stella Seč, 2.B,

            II.kategória

            1. Liana Reváková, 5.A,
            2. Adela Čekanová, 5.B, Richard Straka, 5.B,
            3. Terézia Čekanová, 5.A,

            III.kategória

            1. Ema Slivková, 6.A,
            2. Lívia Zubrická, 6.A,
            3. Mária Hendrichovská, 7.B.

            Víťazom blahoželáme a prajeme im, aby sa im na okresnom kole, na ktorom budú našu školu reprezentovať, darilo. Veľa šťastia !!!

            Poďakovanie patrí aj rodičovskej rade, ktorá snahu nádejných recitátorov odmenila peknými vecnými darmi.

          • ♻️Chráňme prírodu s Olejkom!

          • V decembri na našej škole pribudla hnedá nádoba určená na zber použitého kuchynského oleja, ktorá je umiestnená na prízemí školy pri školských dielňach.

            Kedže sme sa zapojili do projektu Olejko chráni prírodu, pozývame aj Vás milí učitelia a žiaci k recyklácii a zberu oleja, ktorý nepatrí do odpadových vôd.

            Pred odovzdaním je nutné množstvo oleja odvážiť a zaevidovať, preto kontaktujte p.uč. Zuzanu Kováčovú z kabinetu špeciálnych tried (číslo dverí 51), ktorá Vám rada pomôže.

            Nezabudnite, že hráme o super ceny, no najmä  chránime našu ZEM. 🌎     

          • Vianočný koncert ZUŠ LIPANY!🎶💃🕺🎭

          • Aj v tomto roku nás poctili svojím vystúpením talentovaní žiaci zo ZUŠ Lipany, ktorí si pre nás pripravili poriadnu dávku hudby, tanca, divadla a spevu. Nechýbali medzi nimi naši terajší i bývalí žiaci. 😊🥰Tešíme sa, že sme opäť mali možnosť stráviť príjemné chvíle a na chvíľu sa ocitnúť v rolách divákov a užiť si tieto momenty, lebo vieme, že za všetkým tým krásnym je nielen talent, ale i drina, hodiny cvičenia a chcenia aj na úkor svojho voľného času.

            ĎAKUJEME! 🫶❤️

          • Dali sme hračkám druhú šancu 🧸🦄🔫🏰🎠📚🚗

          • Burza hračiek v našom ŠKD bola tento rok opäť úspešná! Deti si počas dvoch týždňov nosili do ŠKD hračky, s ktorými sa už doma nehrajú a chceli sa o ne podeliť so svojimi kamarátmi. Nazbieralo sa ich naozaj poriadne veľa, z každého rožku trošku. Našli sa tam rôzne knihy, puzzle, spoločenské hry, autíčka, ale aj plyšáky...Hračky boli v triedach pekne vyložené a deti si ich zatiaľ iba obzerali. Keď nastal ten správny čas, všetky deti si postupne vybrali, čo sa im páči. Šťastné boli obe strany. Deti odišli domov s peknou hračkou a hračky dostali druhú šancu na nový domov.

          • VIANOČNÁ BURZA UŽ TÚTO STREDU!

          • Príď počas prestávok aj Ty a za symbolickú cenu kúp drobný darček, ktorý môže niekoho potešiť.

            Na výber toho máme dosť a nebude chýbať dobrá nálada a príjemná atmosféra.

            🎁🦌🎄⛄🎅🏼🤶🦌❄🎁

            Vopred všetkým ďakujeme za slušné a rešpektujúce sa správanie.💓

            Vyzbierané peniažky budú použité na dobrý účel. 🫶

          • Kúsok empatie robí mnoho...💌

          • Časť našich druhostupniarov v posledných týždňoch pracovala na výrobe pozdravov, ktoré poputujú do rôznych zariadení pre seniorov na Slovensku a potešia nejedno srdce.

            🎄❄️☃️🦌🎁 🎄❄️☃️🎁🦌🎄❄️

            Milé slová, osobné odkazy, kresby... Dúfame, že toto všetko vyčaruje v tento predvianočný čas úsmev na ich tvárach.

            Veríme, že podstatu tejto krásnej myšlienky "Vianočnej pošty seniorom" vstrebali do svojich sŕdc i žiaci a budú pamätať, že niekedy možno veľkosťou malý čin dokáže urobiť naozaj mnoho.

            Všetkým touto cestou ďakujeme.💙

          • Plavba našich prvákov sa začala...⛵🗺️🧭 A prišli aj piráti!🏴‍☠️

          • Kedysi králi pasovali rytierov, v decembri sme my pasovali našich prváčikov za školákov. Pasovanie za prváka je zodpovedná úloha, ktorú všetci zvládli na 1️⃣⭐.
            Každý prváčik pri zábavných úlohách predviedol, čo sa už v škole naučil, ktoré písmenká a čísla už pozná, ale aj ako vie pekne písať, tancovať a spievať.

            Prvákov prišli podporiť nielen rodičia, súrodenci, starí rodičia, vedenie školy, starší žiaci, ale čas si pre nich našiel aj pán starosta a priniesol im milé darčeky.​​​​​​​

            V závere slávnosti ich pani riaditeľka veľkým mečom pasovala za prvákov - školákov a popriala im, aby sa dobre učili, odniesli si veľa vedomostí a aby poslúchali.
            Teraz našich prvákov čaká veľa práce, musia sa naučiť všetky písmenká a čísla, aby vedeli správne čítať, písať a počítať.

            Spoločne Vám všetci prajeme veľa radosti z učenia a túžby po vedomostiach v krásne vyzdobených triedach. Nech ste v škole spokojní a rastiete v múdrosti.

          • 🌟"Ščešlive švjatki vinčuju vam, bo zvesc radostnu pre šickich mam.

          •  To v mesce Betleme na slame, na seňe narodzil še Ježiš pre našo spašeňe."🌟

            Všetkých Vás touto cestou srdečne pozývame na vianočný program JEŽIŠ ŠE NARODZIL, ktorý pre Vás s láskou pripravili členovia FS Jablonečka, DFS Jablonečka a ĽH FS Jablonečka.

            Tešia sa na Vás 16. decembra o 17:00 v sále OcÚ v Pečovskej Novej Vsi. 

          • 💫🎄Karácsony Budapest🎄💫

          • Budapešť nás očarila nielen majestátnymi stavbami a históriou, ale v predvianočnom období nabrala na svojej magickosti aj vďaka prekrásnej výzdobe, rušným uliciam, vôňam, ktoré prúdia vzduchom na typických vianočných trhoch a neutíchajúcou energiou, ktorá srší na každom kroku v tomto meste. Práve toto čaro sme plnými dúškami vstrebali počas nášho sobotňajšieho výletu. 

            Všetkým odkazujeme, aby si určite išli Budapešť pozrieť na vlastné oči, pretože stojí za to! 

            Ďakujeme  zúčastneným a všetkým želáme príjemné predvianočné dni plné smiechu a piesní, ktoré Vám roztancujú dušu.  🎼 🎶🎶🎼

          • Bolo ťažké vybrať si...🎄🎅🏼🤶🦌❄️👼☃️🕯️🎁🎄

          • Tradične po roku sme boli súčasťou VIANOČNÝCH TRHOV v Pečovskej Novej Vsi. Môžeme hrdo prehlásiť, že naše výrobky sú kvalitnou konkurenciou voči ostatným predávajúcim, s ktorými sme sa opäť spoločne stretli na obecných trhoch. Atmosféra bola výborná, kupujúci i predávajúci boli spokojní!😊

            Veľká vďaka patrí aj našim žiakom, ktorí svojimi koledami a vinšami ešte viac navodili sviatočnú vianočnú atmosféru!🎤🎶

            Ďakujeme všetkým predávajúcim a účinkujúcim !❤️

            Tešíme sa opäť o rok na vianočných trhoch!

          • ​​​​​​​ Videli ste už levitujúci vláčik?🪽🚂🪽

          • Naši deviataci si ho mohli pozrieť aj vyskúšať. Navštívili Steel park v Košiciach (park vedy a zábavy). Vláčik sa pohyboval po oválnej koľajnicovej dráhe bez toho, aby sa jej dotýkal. Vláčik sa vznášal nad dráhou. Ako je to možné? Deviataci sa zábavnou formou dostali k odpovedi na túto otázku a dozvedeli sa aj čo je vákuum a ako funguje. Vyskúšali si veľa fyzikálnych pokusov, vyriešili zaujímavé matematické hlavolamy, dozvedeli sa, ako sa vyrába oceľ, vyskúšali si chôdzu po naklonenej rovine v magnetických topánkach...

            Kto neverí, nech tam beží. 🏃

          • Chladný november, ale hrejivé chvíle v ŠKD ❄️⛄🥰❄️

          • Krásne počasie v mesiaci november nám pomohlo, aby sme si tento mesiac užili v skvelej atmosfére. 🍂S deťmi sme chodili na prechádzky, kde sme pozorovali, ako sa mení príroda v jeseni, zbierali sme prírodniny a vytvárali slniečka a jesenné levy, ktoré nám rozžiarili naše triedy.🦁Jesennú prírodu sme skúšali dať na papier rôznymi technikami, ktorými sme rozvíjali naše estetické cítenie. 🍂

            Venovali sme sa aj vážnym témam. 🚬Čo je to fajčenie? Ako nám škodí? Čo nám spôsobuje fajčenie? Prečo s tým nezačať? Vytvorili sme si plagáty - Stop fajčeniu! Zistili sme, že bez fajčenia je svet zdravší a lepší, čo sme si užili pri športových hrách v telocvični.

            A čo bezpečnosť na ceste? Vieme aké sú pravidlá? Ako sa správať keď jazdím na bicykli? Čo znamená, ak svieti na semafore oranžová? Všetky tieto otázky sme si spoločne zodpovedali a bola to pre nás hračka.

            Mesiac november sme ukončili pre nás dôležitou témou🤳Ako sa bezpečne správať na internete. Vďaka výstižným videám, pre nás vhodných, sme si pozreli, čo všetko nám na internete hrozí a ako sa v takých situáciách zachovať. Pri každom probléme máme informovať rodičov alebo učiteľa. 

            Naše vzťahy sme si posilnili rôznými spoločnými aktivitami v telocvični, ale aj spestrili spoločným filmovým popoludním. Nezaháľali sme ani pohybom, tancom a spevom. 💃🕺

            Pozrite si fotogalériu a uvidíte sami.😊🕵

          • ⛹🏀🏆Známe tváre opäť medzi nami...

          • Predvianočný čas je časom stretnutí. Stretnutí, ktoré potešia oko, ale najmä srdce. ❤️My sme včerajší deň využili na takéto stretnutie s našimi bývalými žiakmi na už tradičnom MIKULÁŠSKOM BASKETBALOVOM TURNAJIAni tento rok na ňom nechýbala dravosť, súťaživosť, nadšenie, športový duch a veľa úsmevu. Ďakujeme, že ste opäť raz prispeli k výbornému turnaju a veríme, že sa o rok vidíme opäť v podobne skvelej zostave.

            PS: Prekvapenie sa nekonalo, vyhrali učitelia.😁💪Dúfame, že skúsite opäť o rok. Budeme sa tešiť.🫶

            PS1: Pani učiteľke Janke Zubrickej želáme skoré a bezproblémové zhojenie zlomeninky! 😊😘

          • 😇🎅🎁😈Dostali sme dary, ale...

          • ... stali sme sa my darom?

            Ak je odpoveď na túto otázku nejasná, stále máme možnosť začať práve dnes. 

            Chlad udrel na naše domovy mocnou čarovnou palicou a všade navôkol sa rozprestrela biela perina. Radosť v detských očiach a smiech sa počas celého včerajšieho dňa rozliehali našou školou. Aj k nám zavítal svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Ďakujeme im za návštevu, milé slová i dary a veríme, že skutky života sv. Mikuláša sa nám stanú predlohou a dokážeme ich pretaviť aj do tých našich bežných dní.

            Nestačí mať iba teplé čiapky, ktoré nám zohrejú hlavy, podstatné je mať hrejivé srdce, ktoré roztopí našu tvrdosť, rovnako ako to niekedy robil aj sám svätý Mikuláš. Tak urobme niečo dobré práve dnes a staňme sa darom sebe navzájom.

          • "Ako robia kravy na mesiac? Moon."🐄😂

          • Vidieť kravu na mesiaci musí byť naozaj zážitok! Presne taký žážitok si odniesli začiatkom decembra naši tretiaci a štvtáci, ktorí navštívili Planetárium v Prešove. Túto návštevu si užili plnými dúškami. Niet sa čo čudovať. Sledovať oblohu a súhvezdia v príjemne mäkkých kreslách, keď pri tom ležíte, je predsa len veľmi pohodová záležitosť. Ak máte čas, určite odporúčame vyskúšať! 😊

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje