• Zdravá súťaživosť počas športového dňa!

          • Včerajší krásny deň využili žiaci špeciálnych tried priam ukážkovo! Rozvíjali svoje športové a pohybové zdatnosti a pri presune na rozličné stanoviská zvládli aj riešenie rozličných dopravných situácií. A to😃všetko s úsmevom na tvári, pretože sa im výborne darilo a ukázali, že kde je vôľa, tam je cesta a dokázali, že škola je miestom, kde môžu vďaka spolupráci zažiť mnoho zábavy a naučiť sa veľa užitočných vecí, ktoré môžu používať aj mimo školských brán.

          • 👣 Išli, videli, urobili, skúsili, zvládli ! 👣

          • Záver prvého školského týždňa sme aj tento rok využili na pretavenie teórie do praxe pri účelovom cvičení. Opäť sme overili nadobudnuté vedomosti a zručnosti žiakov v oblasti zdravotnej prípravy, topografie, fyzickej zdanosti, dopravnej výchovy, ale aj riešenia v prípade mimoriadnych situácií a trošku sme si preverili aj ich vzájomnú spoluprácu a chcenie spoločne dosiahnuť cieľ.

            ☀️Modrá obloha a príjemné počasie prialo po splnení úloh aj loptovým hrám, smiechu a voňavému opekanému obedu. 🔥🥩🥓

            Žiaci aj tento rok dokázali, že ako partie sa veľmi dobre dopĺňajú a dokážu si navzájom pomôcť. Ohnisko je uhasené, odpadky sú vyzbierané a my oficiálne ukončujeme 1. ÚČELOVÉ CVIČENIE v školskom roku 2024/2025.  

            Tešíme sa na Vás v júni!

          • 🎉Úspešné vykročenie do nového školského roka 2024/2025!👣

          • Dnešným dňom sme opäť začali etapu, ktorá je aj tentoraz plná výziev a emócií, pretože chceme spoločne rásť! 

            Tak ako už dnes odznelo, prajeme nám všetkým, aby bol školský rok 2024/2025 plný úspešných dní. Želáme si, aby bola táto životná etapa pre všetkých plná radosti, budovania silných osobností, získavania nových vedomostí a zručností, ale najmä plná ľudskosti a úsmevu do každého dňa pre každého s kým sa stretneme.😊

            Vitajte teda ešte raz v novom školskom roku, naši milí žiaci, kolegovia, priatelia!

            Sme radi, že Vás máme!🥰

          • NUDA NIE JE RIEŠENIE! POĎ DO CVČ !

          • Prečo by si sa mal nudiť, ak môžeš využiť ponuku nášho CVČ !!! 

            Aj tento školský rok Ti ponúkame mnoho možností! Je len na Tebe, čo si vyberieš a ako sa rozhodneš tráviť svoj čas.

            Pozri si našu ponuku a na začiatku roka od svojho triedneho učiteľa dostaneš prihlášku, ktorú vypísanú dones späť do 6. septembra. 

            Tešíme sa na Teba!😃

            Ponuka_kruzkov_2024-2025.doc

          • PRIJATIE DO ŠKD šk. rok 2024/2025

          • Vážení rodičia,

            pre prijatie dieťaťa do ŠKD na školský rok 2024/25 je potrebné vypísať Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD (aj napriek už odovzdaným zápisným lístkom, ktoré ste odovzdávali na konci školského roka). V prípade záujmu o ŠKD je potrebné žiadosť vytlačiť a vypísanú doručiť najneskôr do pondelka 2.9. vedeniu školy, prípadne vychovávateľke ŠKD.

            Žiadosť nájdete po rozkliknutí odkazu TU👉 ŽIADOSŤ O PRIJATIE DO ŠKD

            Z dôvodu vysokého záujmu o ŠKD a nedostatočných kapacitných možností budú do ŠKD prednostne prijímané deti zamestnaných rodičov. Rodičia budú o prijatí/neprijatí dieťaťa do ŠKD upovedomení vydaním Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa, ktoré vydáva vedenie ZŠ.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • ✨Vážení a milí, srdečne pozývame...

          • Obec Pečovská Nová Ves opäť po roku pripravila výborný dvojdňový program a my touto cestou pozývame všetkých rodičov a žiakov na túto skvelú jarmočnú akciu, ktorá bude naplnená množstvom hudby, remeslami, atrakciami, dobrým jedlom, ale i aktivitami pre Vaše/naše deti, v rámci ktorých  budete mať možnosť nazrieť do útrob fungovania našich školských záujmových útvarov.😊

            Tešíme sa na Vás!💃🕺🎶

          • Jazda školským rokom so superdeťmi končí...📓✒️🎒📚

          • 😊Na tvárach mnohých detí sme dnes mohli sledovať úsmevy od ucha k uchu, pretože ako to už býva, každý sa z celej duše najviac teší práve na posledný deň školy! A vôbec sa nečudujeme, keďže práve dnešným slávnostným ukončením školského roka pre nich oficiálne začali zaslúžené letné prázdniny!

            Počas dnešného doobedia sme bilancovali, hodnotili, ďakovali, blahoželali, oslavovali i sa lúčili... DOVIDENIA sme povedali nielen školskému roku, ale i deviatakom a kolegom, ktorí boli neodmysliteľnou súčasťou nášho kolektívu.

            Deviataci, prajeme Vám na Vašej ďalšej ceste veľa správnych rozhodnutí, dobrých priateľov a odvahy do výziev, ktoré Vás čakajú.

            💗Pán učiteľ Vladimír Jadviš a pani učiteľka Bianka Harenčárová boli súčasťou nášho pedagogického tímu a prežili s nami mnoho chvíľ, na ktoré dúfame, že budú ešte dlho spomínať s úsmevom na tvári. Ďakujeme za Vašu prácu, energiu a dobré slová a skutky, ktorými ste nás za sopločne strávený čas obdarovali. Prajeme Vám veľa zdravia, energie a síl do ďalších dní. Sme radi, že ste tu boli s nami. 

            Blahoželáme všetkým oceneným a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy. Sme hrdí na to, akú školu a žiakov máme a dúfame, že sa aj 2. septembra budete usmievať tak ako dnes. 😊

            ☀️A teraz už len HOR SA DO LETA!☀️

          • 21.ročník SABI zberu

          • Aj v tomto školskom roku sme sa so žiakmi zapojili do 21.ročníka súťaže „Recykluj a vyhraj zberom SABI viečok a tetrapakov, čím sme pomohli separovať odpad a chrániť životné prostredie.♻️

            V kategórii A4 (zber hliníkových viečok) sme získali  10. miesto spomedzi 32 zapojených škôl.                                                                                    

            V kategórii B4 (zber tetrapaku) sme boli ešte úspešnejší a umiestnili sme sa na vynikajúcom 2. mieste.  Spolu sme vytriedili 5608 ks obalov.

            V kategórii D (najlepší odberateľ) sme sa umiestnili na 8. mieste. 

            V súťažnej kategórii E2 sme spolu so žiakmi druhého stupňa a pod vedením pani učiteľky Lýdie Mizerákovej prispeli priestorovou prácou s názvom Aladinova zázračná SABIlampa.🍀Témou tohtoročnej súťaže bol štvorlístok. A v tejto kategórii sme obsadili 3. víťazný stupienok!

            Najusilovnejším zberačom v zbere SABI viečok bola  Mária Tarasovičová, 3.B  /7720 ks/.

            Najusilovnejším zberačom  v zbere tetrapakov bola Denisa Šoltýsová, 8.B  /2880 ks/.

            Spoločne sme vyzbierali a zrecyklovali 5608 ks tetrapakov od mlieka Sabi a 29.05 kg hliníkových viečok z mliečnych výrobkov Agromilk Sabi.

          • "Jedno mužstvo – jeden tím!"🤝

          • Heslo jednej partie našich štvrtákov, ktorí sa dnes lúčili so svojim prvostupniarskym životom. Rozlúčka s učiteľkou, ktorá Vás počas štyroch rokov dennodenne sprevádzala býva plná emócií a občas sa po líci skotúľa i malá slzička. Čas však nezastavíme a cesta týchto detí na prvom stupni sa neúprosne končí. Aj tá dnešná rozlúčka so sebou priniesla mnoho emócií, spomínania, smiechu,.. Avšak pani učiteľka Janka Rimská nerátala s prekvapením, ktorým bola odmenená. Šikovné mamky, Gabika a Anička, nenechali nič na náhodu a po pozvaní na zmrzku a krátkej prechádzke sa ocitli v GÓL CENTRUM Sabinov, kde sa rozbehla tá práva rozlúčka so všetkým, čo k nej patrí - spoločný bowling, šantenie v interiérovom ihrisku, pizza, kofola, smiech a skvelá atmosféra. Tušíme, že minimálne jedna slzička šťastia a vďaky sa skotúľala i po líci samotnej pani učiteľky.💚

            Do ďalšieho štúdia prajeme týmto štvrtákom veľa úspechov a veríme, že sa budú stále riadiť vyššie spomenutým heslom.🤜🤛

          • 🦘Exceletné doskákanie!🔢🧠📚📐

          • Každý žiak má zrejme aspoň jeden predmet, ktorý ho naozaj baví a na hodiny sa teší špeciálnym spôsobom. Na našej škole je 25 žiakov, ktorí osobitným spôsobom milujú matematiku. V tohtoročnej súťaži Matematický klokan získali výborné výsledky.

            Zo všetkých bol najviac prekvapený Adamko Bartoš, 2.A, keď zistil, že v CELOSLOVENSKOM HODNOTENÍ získal perfektné 3.miesto! BLAHOŽELÁME!!!😊

            Tešíme sa talentu našich žiakov a sme veľmi radi, že matematika ich baví. Ďakujeme za výbornú reprezentáciu celej partii klokankov a veríme, že o rok nás bude ešte viac.

            PS: Sme totiž pevne presvedčení o tom, že žiakov milujúcich matematiku je v našej škole oveľa viac. Preto neváhajte a poďte riešiť úlohy Matematického klokana na budúci rok spolu s nami.

          • Zážitky, spomienky, priateľstvá, spoločne strávený čas...💕

          • Myslíme si, že tráviť čas s ľuďmi, pri ktorých je nám príjemne, je tá najlepšia voľba. Práve preto sme spolu počas posledných týždňov v ŠKD strávili mnoho času pri spoločných aktivitách, ktorých bolo neúrekom!

            V apríli sme venovali niekoľko tvorivých aktivít našej krásnej planéte Zem i rozhovorom, prečo si ju musíme chrániť. 🌎

            🤱V máji sme nezabudli na naše drahé a milované babky a mamky a potešili sme ich vyrobených darčekom. S pribúdajúcimi teplými dňami sme privolávali leto loďkami na mori, slniečkom a veľkým pohárom naplneným našou obľúbenou zmrzlinou.

            ☀️Slnečné dni sme využili na kreslenie rozprávkových príbehov, ktoré sprestrili chodník pri škole.

            🖍️Na záver školského roka sme si poriadne zasúťažili v ľahkej atletike a musíme pochváliť našich prvákov, ktorí ukázali veľké srdce, talent i bojovnosť! Počas posledných júnových dní sme stihli i milú, aj keď miestami smutnú rozlúčku s našimi "malými" štvrtákmi, ktorí boli niekoľko rokov súčasťou nášho ŠKD a prežili sme s nimi v kolektíve chvíle naplnené radosťou, smiechom, zábavou. Veríme, že priateľstvá, ktoré sme si s nimi vytvorili pretrvajú.

            Štvrtákom prajeme v ich ďalšom štúdiu veľa úspechov a všetkým deťom želáme krásne prázdniny! 😊

          • ⚡NEPREKONATEĽNÁ ENERGIA NAŠICH MINIOLYMPIONIKOV!💪

          • Energie na rozdávanie majú naši prvostupniari aj počas bežných dní dostatok, avšak netušili sme, že jej môžu mať ešte viac! 😲💪🔋🌞⚡Možno ich nabilo to žiariace slniečko, možno dychtivosť po medailách, možno duch fair-play a možno aj všetko dokopy spojené s talentom, pretože inak sa ich VYNIKAJÚCE výkony nedajú vysvetliť! 😲

            Súťažili v šiestich disciplínach, v ktorých si zmerali sily so svojimi spolužiakmi. Padol aj OHROMUJÚCI rekord !!! V 3.A získal Milan Červeňák st. jednoznačné prvenstvo VO VŠETKÝCH DISCIPLÍNACH a odniesol si aj titul NAJLEPŠIEHO OLYMPIONIKA!🥇

          • 💌Výnimočný list!

          • Táto pošta nám síce neprišla previazaná ozdobnou stuhou, ale obsahom vzácne bohatá.💌

            V útrobách veľkej obálky sa skrýval ďakovný list, ktorý nás veľmi potešil.

            🎨Žiaci špeciálnych tried sa tento rok zapojili do výtvarnej súťaže "Trinásta komnata - môj sen", ktorý organizuje Spojená škola internátna v Prešove.  

            Našim šikovných umelcom prajeme ešte veľa farebných dní a inšpiráciu pri tvorbe, ktorá bude opäť ocenená takýmto výnimočným listom! 

          • Športom naplnený pondelok!💪🌞

          • Pondelkové slnečné počasie sme naplnili  športovými aktivitami. Detská miniolympiáda na obecnom ihrisku precvičila všetky naše svaly. Naši žiaci preskakovali švihadlo, skákali do diaľky, triafali na cieľ či bežali pomedzi prekážkovú dráhu. Tímovosť a spoluprácu sme podporili futbalom a vybíjanou.

            😃O smiech nebola núdza a disciplíny si vyskúšali i naši učitelia, ktorí sa za svoje výkony vôbec nemuseli hanbiť!

          • Prekonávali sme lanovú dráhu i nakrokovali cez 10 000 krokov!

          • Žiaci našich špeciálnych tried výletovali v priebehu minulého týždňa v parádne aktívnom duchu. Využili všetky svoje atletické prednosti a po prechádzke cyklistickým chodníkom dosiahli cieľ - ihrisko v Červenici. Detské ihrisko v tejto obci preverilo každú piaď fyzickej kondície našich šikovníkov, ktorí prekážky, hojdačky, preliezky i lanovú dráhu zvládli takmer bez problémov!🤸

            Bola to super skúsenosť a veríme, že budúci rok si opäť spolu zavýletujeme!😊

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303
        zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303
        ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Ing. Pavlíková 0911 233 283
        vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875
        zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462
        odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12
        Pečovská Nová Ves
        Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje