• ✏️ Biela pastelka už TENTO PIATOK !!!

          • Verejnú zbierku BIELA PASTELKA organizuje od roku 2002 Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Vďaka jej výnosu môže organizácia pomáhať v mnohých smerochZbierka pomáha dofinancovať činnosť v prospech nevidiacich a slabozrakých klientov, napríklad výučbu čítania a písania Braillovho písma, nácvik samostatného pohybu s bielou palicou, kurzy práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami, nácvik sebaobslužných činností či špecializované sociálne poradenstvo.

            Viac informácií nájdete na www.bielapastelka.sk

             

          • Sila spomienky a odmietnutie zla ... 

          • ... nesmieme zabudnúť na ľudí, ktorí boli násilne vyvezení do koncentračných táborov a zahynuli počas holokaustu v čase II. svetovej vojny. Z mozaiky životných vzťahov boli vytrhnutí obyvatelia židovskej národnosti. Rasizmus, nenávisť a upieranie ľudských práv nezmizli skončením vojny. Preto sme prijali výzvu a v rámci iniciatívy "Nezabudnutí susedia" sme si na niektorých z nich menovite spomenuli aj v našej škole.

            Naši ôsmaci, v rámci pietnej spomienky, čítali 70 mien ľudí, ktorí sa stali obeťami a zahynuli v koncentračných táboroch. Nahlas odzneli aj mená 70 odvážnych záchrancov, spoluobčanov, susedov, známych i neznámych, ktorým nebola ľahostajná pomoc aj za cenu nasadenia vlastného života. 40 z nich je oficiálne zapísaných v zozname ocenia štátu Izrael "Spravodliví medzi národmi" .

            Výzva pre nás všetkých - buďme spravodlivými susedmi pre tých druhých ... Nezabudnime a nedovoľme zlu, aby ničilo krásu života.

          • Účelovo, prakticky, veselo i chutne...

          • Záver prvého školského týždňa sme využili na praktickú časť účelového cvičenia, ktoré preverilo našich žiakov vo fyzickej zdatnosti, v riešení mimoriadnych situácii, zdravotnej príprave či v zručnostiach pri stavaní stanu. Ako správni turisti pomohli pri stavbe ohniska a nenechali po sebe odpadky. Aj naši najmenší zvládli branný pochod bez problémov a odmenili sa dobrotami.

          • VOĽBA ZÁSTUPCOV RODIČOV DO RADY ŠKOLY ZA ZŠ

          • Vážení rodičia!

            Prosíme všetkých rodičov, ktorí chcú pracovať v rade školy, aby svoj záujem písomne prejavili vyplnením tlačiva:

            Zaujem_kandidata_o_clenstvo_v_RS.docx

            Toto tlačivo je potrebné doručiť do

            21. 9. 2023, do 14.00 hod.

            Spôsob doručenia:

            • do kancelárie vedenia školy – osobne,
            • emailom – na email: zssmspecovska@gmail.com, alebo
            • poštou.

            Akceptované budú súhlasy doručené do tohto termínu.

            Účasť jedného z rodičov žiaka ZŠ je potrebná.

            Termín:  25. 09. 2023 - pondelok

            Čas: 16:00 hod.

            Miesto: Základná škola a materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves

            Prvé kolo volieb zástupcov rodičov do rady školy prebehne 25. 09. 2023 o 16:00 hod. v budove ZŠ, Školská 459/12.

            V prípade, ak počas realizácie prvého kola nebude prítomná nadpolovičná väčšina voličov, druhé kolo volieb prebehne 25.09.2023 o 16:30 hod.

            Kandidátov na voleného člena rady školy má právo navrhovať ktorýkoľvek z voličov, navrhovaný však musí s návrhom súhlasiť.

          • 📢🔥📢🔥📢🔥POPLAAAAAAACH !!!

          • Naši žiaci mali štvrtkové ráno spojené s prípravou evakuácie v prípade požiaru v škole. Vyskúšali si únikové trasy v prípade takejto situácie a môžeme povedať, že sa úspešne podarilo evakuovať celú školu!

            Veríme, že nikdy nebudeme musieť podobnú situáciu zažiť, ale je lepšie byť pripravený ako prekvapený.

          • O našich žiakoch sa v dobrom hovorí i na MINISTERSTVE DOPRAVY SR 🚂

          • Milé deti, veľmi ma potešili vaše obrázky , ktoré ste mi zaslali. Dali ste si na nich veľmi záležať. Nakreslili ste mi vlak, stanicu či seba s vašimi „kámošmi“. Sľubujem, že požiadam železnice, aby spravili vernisáž pre vaše obrázky. Vaše obrázky budú vystavené pre verejnosť a tá si ich bude tiež môcť pozrieť . To, ako vy deti vidíte náš železničiarsky svet . Veľmi pekne vám za obrázky ďakujem . Verím, že v budúcnosti budete aj vy čoraz viac cestovať za rodinou, kamarátmi alebo za štúdiom vlakom . A kto vie. Možno niekto z vás bude o niekoľko rokov vypravovať vlaky alebo sa stane rušňovodičom či rušňovodičkou . Vaše sny sa vždy môžu stať skutočnosťou . Ešte raz, ďakujem vám - deti!“

            Takýto srdečný pozdrav adresoval našim žiakom-cestovateľom Ing. Jaroslav Kmeť, súčasný štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Veľmi sa z tohto pozdravu tešíme a dúfame, že máme pred sebou ešte množstvo príjemných ciest vlakom, teraz už aj s reflexnými vestami a darčekmi, ktoré našich žiakov potešili. ĎAKUJEME!

             🚂😊👬

             

            Celý príspevok si môžete prečítať tu: PRÍSPEVOK Ing. Jaroslava Kmeťa - MINISTERSTVO DOPRAVY A VÝSTAVBY SR

          • 🏁 Prešli sme štartom do školského roka 2023/2024 !

          • S úsmevom na tvári sme dnes slávnostne otvorili nový školský rok.😊

            Veríme, že sa úspešne prepracujeme do cieľa o niečo múdrejší, rozumnejší, šikovnejší.

            Všetkým prajeme veľa odvahy, sily, energie, múdrosti a priateľov!

            Držíme si palce!

          • 🎉👌❤️😍BRÁNY PEČOVSKONOVOVESKÉHO JARMOKU SÚ OTVORENÉ👌❤️😍🎉

          • Posledné prázdninové dni už tradične patria obľúbenému obecnému jarmoku, ktorého súčasťou sa radi stávame aj my. Vôňa chutných pochúťok sa už od rána niesla celou dedinou a tóny hudby, slnečné lúče, džavot pobehujúcich "motýlikov či tigrov", tanečné kreácie, hry a rôzne aktivity sa už predpoludním rozoznievali do okolia a vítali tak všetkých ľudí! Dopoludnia prebehla v našej telocvični JARMOČNÁ KVAPKA KRVI a my dúfame, že touto pomyselnou kvapkou prispejeme k záchrane ľudských životov. 

            Dnešné dopoludnie sme deťom sprestrili hrami a aktivitkami, pri ktorých si vyskúšali pozornosť, správny uhol pri triafaní, logické myslenie pri piškvôrkach, ale už si precvičili i abecedu popri scrabble a tajničkách. Nebojte sa, za svoje výborné výkony dostali odmenu v podobe sladkých vaflí, ktoré si ochutili podľa ľubovôle. A teda bolo ich neúrekom! Získanú energiu potom vyskákali na najlepšej detskej párty s Ujom Ľubom, ktorý roztancoval nielen deti, ale i rodičov a starých rodičov.

            Program však nekončí! Ak ste ešte nestihli zavítať do areálu našej školy, srdečne Vás pozývame, pretože ešte počas celého popoludnia sa ešte môžete tešiť na rôzne vystúpenia domácich i pozvaných účinkujúcich. Máte možnosť zažiť folklórne kreácie, vystúpenie historickej vojnovej skupiny, užiť si koncert Kollárovcov, vypočuť si Lukáša Adamca, zabaviť sa so skupinou SALK, vyhrať skvelé ceny v tombole alebo si len vychutnať delikatesy a pobaviť sa s rodinou a priateľmi. 

            Brány sú otvorené, PRÍĎTE!

          • V septembri prišli maličkí a ustráchaní...

          • ...dnes stoja pred nami veľkí a odvážni pustiť sa do novej etapy života. ❤️ 

            V duchu emócii, radosti, vďaky, energie a lúčenia sme dnes slávnostne ukončili jazdu na školskom kolotoči 2022/2023.

            ĎAKUJEME každému, s kým sme sa tento rok stretli, koho sme mohli oceniť, niečo naučiť, rozveseliť, požiadať o pomoc, upozorniť, ak konal nesprávne, pochváliť, keď si to zaslúžil, či povzbudiť a motivovať do štúdia i života. 

            ☀️Prajeme Vám krásne prázdninové dni, ktoré budú plné slnka, smiechu a oddychu.😎

            TEŠÍME SA NA OPÄTOVNÉ ROZTOČENIE ŠKOLSKÉHO KOLOTOČA 4. SEPTEMBRA.🎡 

          • Oceňovali sme našich najcennejších - žiakov❤️

          • Včerajší deň sme využili a rozdali ceny a diplomy pre našich SABI zberačov, žiakov, ktorí nás reprezentovali v celoslovenskom kole súťaže Slovíčka v malíčku i účastníkov súťaže UNESCOthon, ktorí so svojou vzdelávacou hrou, Pyramídy v Gize, v celoslovenskej konkurencii obsadili 8. miesto.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Dojímavá rozlúčka so štvrtákmi v ŠKD

          • Koniec školského roka prináša aj rozlúčenie s deťmi, spolužiakmi, kamarátmi, pedagógmi... Obzvlášť dojímavé býva lúčenie po štyroch spoločne strávených rokoch. Ťažko sa deťom odchádza z prostredia, kde trávili štyri roky spoločne s kamarátmi a svojimi vychovávateľkami. V utorok sme sa takto rozlúčili s deťmi, ktoré štyri roky navštevovali školský klub a veru nechýbali ani slzičky dojatia. Aby sme sa aj trocha rozveselili, nasledovala vychádzka do obchodu a nanuky pre všetky deti.

            Prajeme všetkým družinárom krásne prázdniny.❤️

            Maj sa dobre, milá družina, ty náš malý detský svet!

            Bolo nám tu s tebou dobre počas všetkých štyroch tried.

            Boli sme tu ako doma, no a ty si každý deň

            vítala nás vzácnym teplom pekných hier a čistých stien.

             

            Maj sa dobre, družina naša, hračky, knižky, tabuľa.

            V každom tvojom kútiku sa kúsok detstva ukrýva.

            Naše kroky nás vždy viedli po poslednej hodine

            neznáme a krásne veci objaviť vždy v družine.

             

            Lenže teraz vyrástli sme z družinárskej lavice,

            no v spomienkach zostanú nám krásne chvíle prežité. 

          • XIII. ročník ŠOH má svojich víťazov🥇🥈🥉

          • Záverečným ceremoniálom sme ukončili ŠKOLSKÉ OLYMPIJSKÉ HRY.

            Skok do diaľky, vrh guľou, šprint na 60m, beh na 600 či 800m, tímový duch vo vybíjanej, futbale i basketbale boli súčasťou týchto 48 hodín. Druhostupniari si tak zmerali svoje sily a posunuli hranice svojich schopností v atletických disciplínach i kolektívnych športoch.

            V duchu olympijského hesla "CITIUS, ALTIUS, FORTIUS" blahoželáme všetkým športovcom a tešíme sa opäť o rok!

          • ⛏🧱 Minecraft - ešte ste nehrali?

          • Počítačová hra, ktorú pozná už asi každý. Táto hra dostala pred pár rokmi nový, edukačný šat. V úplne novom prostredí si môžete preveriť vedomosti z akéhokoľvek vyučovacieho predmetu a preukázať zručnosti v praktickom duchu, pretože tvorcom - programátorom sa môže stať ktokoľvek z Vás! Stačí chcieť! Práve toto chcenie dostalo niekoľko našich žiakov do celoslovenskej súťaže v programovaní v Minecrafte.

            Jedným z najmladších účastníkov bol náš prvák - Dávid Trojanovič, ktorému sme od organizátorov súťaže mohli odovzdať vecné ceny. Tešíme sa, že sa Dávidko pustil do takejto súťaže a dúfame, že svojou odvahou inšpiruje v budúcom ročníku ďalších rovesníkov.

            Všetkým zúčastneným touto cestou ďakujeme za reprezentáciu školy.❤️

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje