• Keď si  ja zaspievam...🧑‍🎤🎼

          • 18. apríl sa v našej škole niesol v znamení spevu a hudby. Konalo sa totiž školské kolo súťaže SLÁVIK SLOVENSKA.

            Najlepší speváci našej školy súťažili v speve slovenskej ľudovej piesne. Nechýbalo napätie, radosť  a u niektorých aj kúsok strachu, či sa im to podarí. Nakoniec všetko dobre dopadlo a výkony súťažiacich boli ocenené potleskom publika z radov všetkých zúčastnených. O dobrú atmosféru sa postaral aj náš deviatak Adam Rabatín, ktorý počas prestávky zahral na akordeóne mix ľudových piesní a všetky deti si spolu s chuťou zaspievali.

            A kto sa stal víťazom?

            Výsledky sú nasledovné:

            I. kategória:   

            1. miesto: neudelené

            2. miesto: Mária Tarasovičová (2.B)

            3. miesto: Dária Bartošová (1.B)

             

            II. kategória:   

            1. miesto: Lívia Zubrická (5.A)

            2. miesto: Lenka Futejová (4.B)

            3. miesto: Monika Voľanská (6.A)

             

            III.kategória:  

            1. miesto: Aneta Stajančová (8.B)

            2. miesto: Adam Rabatín (9.B)

            3. miesto: Adriana Zubrická (7.B)

                             Michal  Matisovský (7.A)

            Všetkým spevákom ďakujeme, že svojím spevom šíria naše ľudové piesne.

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa šťastia v okresnom kole súťaže 😊

          • Venujte nám, PROSÍME, 2% !

          • Milí rodičia, priatelia a kamaráti našej školy!

            Veľmi si vážime, ako pomáhate našej škole. Touto cestou si Vás opäť dovoľujeme osloviť s prosbou o pomoc a VENOVANIE 2% z Vašich daní našej škole!

             

          • "Keď sa niečoho zrieknete, budete bohatší o lásku a pomôžete deťom v núdzi, aby mohli žiť tak, ako my".

          • Naši štvrtáci pozývajú k účasti na finančnej zbierke pre deti v Angole.

            Pridaj sa k pomoci aj Ty!

            Ako a kde?

            Zajtra môžeš prispieť ľubovoľnou finančnou sumou do označenej pokladničky u dobrovoľníkov Tehličky vo vestibule školy a počas prestávok.

            ❤️ Ďakujeme.❤️

            Naši štvrtáci sa do PROJEKTU TEHLIČKA zapojili tak, že počas pôstu za nich obetovali duchovné dary modlitieb. Zriekli sa aj sladkostí a odložili si peniaze na pomoc. Túžia, aby sa deti v Angole učili čítať a písať. Dostanú šancu na lepší život. Saleziáni zo Slovenska im chcú postaviť aspoň jednoduchú stavbu školy s lavicami a tabuľou.

            Viac na www.tehlicka.sk

             

          • 🔥🔥🔥ŠKOLSKÝ E-SHOP🔥🔥🔥

          • Dobrý deň všetkým!
            Máme pre Vás skvelú novinu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom eshope: https://www.kraloveskoly.cz/pecovska/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 26.4.. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby.

            Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  
            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my! 

          • Florbal veľkonočne!

          • Medzinárodný deň florbalu mal na našej škole tento rok veľkonočnú príchuť. Priateľský medzitriedny turnaj vo florbale sme stihli odohrať tesne pred sviatkami v duchu fair play hry, pohybu a radosti z neho. Nebola núdza o góly, no vyhrať mohol len jeden.

            Viťazstvo v tomto turnaji si odnieslo zmiešané družstvo chlapcov 7. ročníka. Na striebornej priečke po bojovnom výkone skončila 6.B, bronz patrí 7.A a na 4. mieste sa umiestnila 6.A.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a dúfame, že sa pri oslave tohto krásneho športu stretneme i o rok!

          • Kniha ako príjemný spoločník aj v ŠKD📖

          • Knihy od nepamäti patria medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých i starších.

            Aj v školskom klube detí sme sa v mesiaci marec venovali knihám, čítaniu s porozumením a návšteve obecnej knižnice. Dozvedeli sme sa, čo všetko stojí za procesom vytvorenia knihy, od jej napísania až po moment, kedy ju držíme v rukách. 

            Svojimi šikovnými rúčkami deti vytvorili ilustrácie k prečítanej rozprávke, ale aj vlastné obaly kníh. V závere mesiaca sme ocenili tri najpútavejšie knihy spomedzi všetkých, ktoré deti priniesli z domu.

          • Stavba tela stavovcov NIE UČEBNICOVO, ale NAŽIVO!🔬

          • Mikrobiológia - veda, o ktorej toho asi niektorí veľa nevieme. Príďte k našim siedmakom, oni už totiž po pondelkovej biologicky orientovanej skúsenosti môžu niečo k tejto téme povedať.

            Vyskúšali si nielen kultiváciu baktérií na umelom médiu, ale overili si i svoje vedomosti zo zoológie, konkrétne stavbu tela stavovcov – ale tentokrát nie učebnicovo! Na našej škole sme totižto mali živé ukážky z ríše zvierat.

            Nechýbala ani prednáška súvisiaca s biológiou človeka. Prednášajúca, naša bývalá žiačka, RNDr. Petra Adamková, ktorá pracuje v Centre klinického a predklinického výskumu LF UPJŠ, žiakom predstavila funkcie probiotík na ľudský organizmus. Ďakujeme!

            Veríme, že táto osobná skúsenosť s vedou možno niekoho z našich žiakov inšpiruje natoľko, že sa v budúcnosti rozhodne svoje skúsenosti odprezentovať mladším generáciám rovnako.

          • 📖Aby sme pri knihách nestratili pojem o čase🕒

          • 🕒🕒🕒 TIK - TAK - TIK - TAK 🕒🕒🕒

            Máme krásne nové KNIŽNÉ hodiny zdobiace stenu našej knižnice. Vznikli počas Marca – mesiaca kníh pod vedením pani učiteliek 1. a 2.stupňa a špeciálnych tried. Žiaci pri ich výrobe použili rôzne výtvarné techniky, a tak sa im podarilo vdýchnuť život starým vyradeným knihám. ❤️Ďakujeme všetkým podieľajúcim sa!❤️ Výsledok stojí za to, veď príďte sa pozrieť. 😉

            Pred hodinami nám hneď zapózovali výherkyne marcovej súťaže „Hľadaj slovo KNIHA, KNIŽKA v názve knihy“ slečny Mária Tarasovičová, 2.B, Miriam Bulková, 8.B a Lenka Futejová, 4.B, ktorá si svoju výhru prevezme po prázdninách.

            Milo nás prekvapil aj prístup druhákov, ktorí knihy aj reálne priniesli do školy, za čo si odniesli malé prekvapenie od triednej učiteľky.

          • Aj naberanie skúseností je výhra!

          • V predposledný marcový deň našim žiakom nechýbala odvaha a vybrali sa predviesť svoje prednesy na okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína v Sabinove. Niektorí po prvýkrát! V silnej konkurencii sme sa síce tento rok neprebojovali na medailové priečky a nepriniesli "domov" žiadne umiestnenie, ale žiaci odchádzali zo súťaže s dobrou náladou a novými skúsenosťami, ktoré určite zúžitkujeme pri príprave na budúci rok. 

            Tešíme sa, že nás aj takéto výzvy posúvajú vpred a ďakujeme žiakom za ochotu i odvahu!❤️ 

          • Od septembra nás bude viac!😊😊😊

          • V sobotu sme v našej škole privítali nové tváre. Boli to usmiati šikovníci, ktorí zvládli všetky pripravené úlohy a my sa už teraz tešíme, ako s nimi spoločne v septembri začneme nový školský rok!

            Tešíme sa na Vás, budúci prváci!😍

          • „Slávnostne Ťa pasujem za čitateľa našej knižnice!"

          • Zaznelo z úst princeznej Čítanky ako odmena za to, že ju naši druháci vyliečili z neznámej choroby. Tá totiž spôsobila, že Čítanka zabudla čítať, písať, rozprávať, pohybovať sa. Liekom na túto chorobu bolo úspešné plnenie rôznych misií našimi šikovnými žiakmi v školskej knižnici.

            Tešíme sa, že Čítanka opäť číta, píše, rozpráva i chodí.

            VEĽKÁ VĎAKA, DRUHÁCI! ❤️

          • Ján Amos Komenský mal narodeniny...a spolu s ním sme ich oslávili aj my!

          • Učiteľ národov, prívlastok tohto významného človeka, je pripomienkou dôležitosti učiteľa v našich životoch.

            Včera sme sa rozhodli osláviť práve túto dôležitosť všetkých učiteľov našej školy v slávnostnom duchu pri dobrom obede, školskodomácich pochúťkach z dielne našich učiteliek a v spoločnosti príjemných ľudí. Chceme sa poďakovať účinkujúcim žiakom, ktorí sa rozhodli čas svojho riaditeľského voľna venovať vystúpeniu a spestreniu tohto dňa.

            Pri tejto slávnosti boli za celoživotný prínos pri vzdelávaní a výchove žiakov boli starostom obce ocenené dve naše pani učiteľky, ktoré majú za sebou mnoho hodín, ochoty, snahy, trpezlivosti i smiechu a právom im toto ocenenie patrí - Mgr. Anna Maľcovská a Mgr. Iveta Fecková. Sme radi, že Vás máme!❤️

            Ak si spomeniete na školu, určite sa Vám v mysli vynorí učiteľ/ka, ktorý/á Vás naučil/a písať, prípadne pani upratovačka, ktorá vždy našla zabudnutý úbor, pán školník, ktorý vyriešil kvapkajúce umývadlo v priebehu prestávky alebo pani kuchárky, ktoré s úsmevom čakali na svojich stravníkov s chutným obedom. Hovoríme o učiteľoch života, ktorým sme vďační za mnohé.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli zorganizovať tento deň.❤️

          • Odnášame si STRIEBRO!

          • V okresnom kole Biblickej olympiády na Gymnáziu v Lipanoch oň zabojovali sestry  Alexandra a Zuzana Kuchárové spolu s  Alexandrou Sabolíkovou z tried 7.B a 8.B.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

            Mottom tohtoročnej Biblickej olympiády bolo "Odvaha a dôvera v Boha" . 

            Nech je toto posolstvo povzbudením pre všetkých ľudí dobrej vôle.

          • 💧Vzácna tekutina - VODA 💧

          • V marci sme mali dôležitý deň - DEŇ VODY.

            Táto vzácna tekutina je každodennou súčasťou nášho života i nášho tela, preto sme sa tejto téme v ŠKD venovali celý týždeň. Počas vodičkového týždňa sme sa rozprávali o význame vody pre všetko živé, o znečisťovaní vodných zdrojov a naučili sme sa ako šetriť touto životodarnou tekutinou v našich domácnostiach. Prostredníctvom rozprávky sme sa dozvedeli ako prebieha kolobeh vody v prírode a aká je cesta vodnej kvapky z obláčika až do našich domov. Vyskúšali sme si aj pokus s vodou - rozkvitnutie papierovej kvetiny. V telocvični sme si s vodou zasúťažili v prenášaní „vodnej kvapky“ na lyžičke, v sadení a zbieraní kvietkov, ... .

            Získané vedomosti o vode sme si zopakovali v kvíze s Kvapkou a Kvapkom.

          • Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

          • Vážení rodičia,

            s účinnosťou od 01. 05. 2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR má každé dieťa navštevujúce ZŠ a posledný ročník MŠ nárok na dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa.

            V prípade, že máte záujem o poskytnutie dotácie, je nevyhnutné o ňu požiadať, a to na prioloženom tlačive - NÁVRATKA alebo elektonicky do 25. 04. 2023.

            V prípade, že túto návratku v danom termíne do školskej jedálne nedoručíte, dieťa nebude mať nárok na poskytnutie dotácie na stravu.

            V tom prípade sa bude dieťa stravovať za plnú sumu.

            Navratka-_dotacia_na_stravu.docx

            Ako vypísať návratku elektronicky

            Skolska_jedalen-Zapisny_listok-_od1.5.2023.doc

          • Naši malí folkloristi vo VEĽKOM divadle

          • Nedeľa sa stala sviatkom pre našich malých folkloristov z DFS Jablučko.

            Zúčastnili sa regionálnej súťažnej prehliadky

            KREÁCIE DETSKÉHO FOLKLÓRU 2023.

            Súťaž sa konala v historických priestoroch DJZ v Prešove. Naši najmenší sa veru nenechali zahanbiť a v nabitej konkurencii súborov z okresov Prešov a Sabinov sa vôbec nestratili a svojím vystúpením zaujali porotu natoľko, že sa umiestnili v striebornom pásme.

             2. MIESTO JE DOMA!

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME !!!

          • „Jazyk je mapa kultúry. Prezradí, odkiaľ ľudia pochádzajú a kam smerujú.“

          • "Language is the road map of a culture. It tells you where its people come from and where they are going."
            Rita Mae Brown

            V piatok sme si cestu touto mapou vychutnali aj my. Cestovali sme Škótskom! Avšak, nielen očami, ale hlavne ušami. Sprevádzal nás pravý Škót, pán Calum Cookmladý človek, ktorý už viac ako rok žije u nás.

            Vďaka jeho návšteve sme počuli angličtinu v jej originálnej podobe. Ôsmaci a deviataci mali možnosť dozvedieť sa z prvej ruky nielen zaujímavosti o krajine, ktorá je jednou z krajín UK,  ale i porovnať školské systémy v Škótsku a na Slovensku, ba zistili i to, čo majú Škóti a Slováci spoločné či rozdielne.

            Calumovi sme neostali nič dlžní a zásobili sme ho informáciami na oplátku aj my.😊Naša Emma Verešpejová predstavila Calumovi tradície, ktoré u nás patria k Veľkej noci, teda oblievačka a šibačka. Toto v Škótsku teda nemajú!😂 

            Tešíme sa, že sa nám toto stretnutie podarilo zrealizovať. Dúfame, že nebolo posledným.😊

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje