• 🚀Raketový štart do boja proti stresu!🤩

          • Lepší štart do TÝŽDŇA BOJA PROTI STRESU sme si ani nevedeli predstaviť (flanelové košele, šušťákové súpravy, ABBA style, šatové zástery,..) !🤩

            RETRO/BODKY najviac chytili pedagógov, ale my VERÍME, že v zajtrajšej ❤️červenej❤️ nás nenechajú žiaci v štychu a zapoja sa! 

            Cíťme sa tu spolu LEPŠIE, spokojnejšie, VESELŠIE! 😊

          • SUPROVÉ  vyučovanie

          • Dobrá nálada detí, chytľavé melódie,  veselý  smiech, tóny piesne „Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde...“   i sladká vôňa šišiek vyvolali úsmev na tvári hádam každému, kto šiel 9.februára po prvostupniarskej chodbe. To preto, lebo naši žiaci nemali len tak hocijaké vyučovanie, ale pravé FAŠIANGOVÉ...  

            A veruže sa im netradičné vyučovanie páčilo...

            „Dnešný deň bol super. Mali sme hocijaké práce. Ako napríklad: hľadali sme po celej triede príklady a písali sme to na papier. Tamarkina mamka upiekla výborné šišky A Karolínkina babka tiež napiekla šišky. Po tretej hodine sme zjedli všetky šišky. Pani kuchárky nám pripravili výborný čaj. Šišky boli výborné. Ďakujeme!“  (Simonka)

            „Dnes sme mali v triede fašiangy. Najprv nám pani učiteľka pustila prezentáciu a vysvetlila, čo sú to fašiangy... Bol to super deň plný zábavných úloh.“ (Emko)

            „Na výtvarnej sme si urobili šašovské čiapky... Dnešný deň bol zaujímavý a zábavný. Také vyučovanie by som chcel mať každý deň.“ (Tomáš)

            „... potom sme hrali Tancujúci kruh, veľmi sme sa zabávali. Bol to skvelý deň“.  (Jakub)

            P.S: Ďakujeme  za fantastické „kreple“ zlatým rukám a dobrým srdiečkam – boli NAJSAMLEPŠEJŠIE  !!!   

          • LAST WISH

          • 6.  februára sa druhostupniari zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku. Každoročne ho pre nás pripravujú mladí herci z Divadelného centra v Martine.

            Tento rok to bol príbeh s názvom LAST WISH. Aj napriek pesimisticky znejúcemu názvu bol veľmi humorný a žiakom sa páčil.

            Bonusom pre nás bola samozrejme angličtina, ktorej tam bolo neúrekom. Úroveň jazyka bola prispôsobená žiakom 2. stupňa, a tak si mohli vychutnať pocit, že tomu čo z javiska počujú, skutočne rozumejú.

            Divadlo pre nás títo herci pripravujú každý rok, preto sa už tešíme, že sa zúčastníme opäť.

          • 🏒My sme silný Prešooooov!🏒

          • Naši siedmaci sa poriadne vžili do rolí fanúšikov a strávili krúžkový podvečer na majstrovskom hokejovom zápase slovenskej extraligy na zimnom štadióne v Prešove, kde si zmerali sily domáci Prešovčania a hosťujúci tím z Nových Zámkov. V zápase sme síce nezískali 3 body, no podpora našich žiakov bola naozaj enormná a rozhodne ich na štadióne bolo počuť!😃

            📢 Prešov do toho!!!📢

          • 🌨️❄️🌨️EXPEDÍCIA:  Hrebienok⛰️

          • 8 statočných sa v sobotu vybralo vyskúšať si svoje skúsenosti, výstroj a výzbroj výstupom na Hrebienok. Chvíľami sa zdalo, že stúpame na severný pól, ale verte či nie, dobrodružstvo to bolo dokonalé! Sneh ani fujavica nám neprekazili radosť z krás ľadových sôch a Bilíkova chata nám poskytla útočisko ako medvedí brloh.🐻

            Niet, čo dodať, perfektné!👌

          • 🧙👸💃ŠKD karnevalovalo🕺😺🎭

          • Boli masky, veľký bál, bol to krásny karneval!

            Po dlhšej prestávke, ale s o to väčšou radosťou zorganizovali naše pani vychovávateľky pre deti z ŠKD karnevalové popoludnie. Najskôr sa deti preoblečené v rozmanitých kostýmoch rozprávkových bytostí i zvierat prešli s veselým spevom po škole🎶🎤🎶. Potom nasledovalo predstavovanie masiek a po ňom 💃veselá tanečná zábava🕺. Všetci sa dobre zabávali, spievali a tancovali. Na záver karnevalu boli tri najkrajšie masky v dvoch kategóriách ohodnotené diplomom a vecnými cenami. Každá maska si odniesla sladkú odmenu a pekný zážitok. 

          • 1. február s históriou na dlani

          • V stredu naši šiestaci mali možnosť navštíviť Ortodoxnú synagóguktorá bola postavená ešte koncom 19.storočia. Je bohato zdobená maľbami v orientálnom štýle. V areáli židovskej náboženskej obce v Prešove si naši žiaci pozreli nielen samotnú synagógu, ale navštívili aj Židovské múzeum, ktoré vzniklo v Prešove v roku 1928.

            Deň však ešte nebol na konci a stihli aj exkurziu Britského centra v Prešove, kde si pozreli knihy v anglickom jazyku a vypočuli  si prednášku o regionálnych dejinách.

            Streda priniesla šiestakom zaujímavé a poučné informácie nielen o osudoch židovského obyvateľstva u nás, o jeho zvykoch a tradíciách, ale i skúsenosť s anglickým jazykom z trochu iného uhla. 

          • Naozaj ZLATÁ matematika🥇!

          • 25. januára sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády v Sabinove. Našu školu reprezentovali v kategórii Z5 - Ema SlivkováMatej Jankura, v kategórii Z9 - Tatiana MizerákováEmma Stajančová.

            S náročnými úlohami okresného kola si najlepšie poradila Emma Stajančová, ktorá si z okresného kola priniesla krásne 1. miesto.

            Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

          • Po PRVÝKRÁT na OKRESE a BRONZ "vo vrecku" 🥉

          • Okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí, Šaliansky Maťko, sa uskutočnilo 25. januára v Lipanoch a nás na ňom reprezentovali víťazi školského kola:

            Jakub Zubrický, Lívia Zubrická a Dominika Krajňáková.

            Za svedomitú reprezentáciu si odniesli čestné uznanie, malé odmeny a Lívia Zubrická aj diplom za 3. miesto a peknú knihu.

            ĎAKUJEME za šírenie dobrého mena školy v našom regióne i za vynaloženú snahu. 

          • ⭐Naše hviezdy vo "hviezdach"⭐

          • Ak chcete zistiť viac o oblohe nad nami, prezradíme Vám miesto, kde uvidíte hviezdy aj za bieleho dňa. Hvezdáreň a planetárium v Prešove je na to ako stvorené. 

            24. januára naši ôsmaci navštívili toto miesto, oboznámili sa so slnečnou sústavou, planétami, a mytológiou o vzniku hviezd.

            Veríme, že to žiakov zaujalo a v planetáriu neboli poslednýkrát.

          • "Čože??? To až toľko???!"😲😲😲

          • Viete, aké množstvo cukru sa môže nachádzať v sladených nápojoch?

            Naši siedmaci si to overili na vlastnej koži. V rámci témy tráviacej sústavy, zložiek potravy a zdravého životného štýlu vykonali pokus, v ktorom vyvarili tekutinu zo sladeného nápoja a výsledok bol naozaj prekvapivý. Po vyparení tekutiny sa v 100 ml sladeného nápoja nachádza približne 10g cukru! V jednej fľaši, ktorá má objem 2l, sa teda nachádza až 200g cukru!

            Siedmaci vedia, že sladený nápoj si už nedajú.Buď ako siedmaci!😊

          • Bratská účasť na okrese so strieborným leskom!🥈

          • "Learning another language is like becoming another person.“ (Učenie sa ďalšieho jazyka je ako stávanie sa iným človekom.)    — Haruki Murakami.

            V januári sa naša škola zúčastnila okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Za našich žiakov bojovali víťazi školského kola, bratia PUSTAYOVCI,  Tomáš, 6.A a Matúš, 9.A. Súťaž ich preverila zo všetkých strán. Písomná časť zahŕňala čítanie s porozumením, overovanie gramatiky, prácu so slovnou zásobou a riešenie úloh na základe počúvania. Ústna časť overila schopnosti súťažiacich komunikovať v angličtine. Jednou z úloh bol voľný rozhovor na danú tému a tiež tvorba príbehu o danom obrázku.

            Tomáš Pustay to všetko zvládol a získal úžasné 2. miesto. 🥈

            Úlohy, ktoré museli súťažiaci zvládnuť, neboli vôbec jednoduché. Obom našim žiakom ďakujeme za poctivú prípravu a krásnu reprezentáciu školy.

            Tomimu srdečne blahoželáme a veríme, že i táto súťaž prispela k ďalšej motivácií k štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. Ak hovoríte iným ako rodným jazykom, prenikáte do kultúry aj histórie daného národa. Stávate sa jeho súčasťou. Meníte a obohacujete aj svoju osobnosť.    

          • Slová majú skutočne veľkú silu

          • Aj tento rok sme sa stali súčasťou najväčšieho ľudskoprávneho podujatia na svete pod názvom Maratón písania listov.

            Amnesty International usporadúva túto udalosť už viac ako 20 rokov. Ľudia na celom svete v priebehu niekoľkých týždňov píšu a odosielajú milióny listov solidarity a petícií, ktorými žiadajú spravodlivosť pre nespravodlivo väznených, utláčaných a prenasledovaných ľudí.

            Žiaci 7.B sa počas maratónu zoznámili s príbehmi ľudí, ktorí potrebujú, aby sme sa postavili na ich stranu a vyjadrili solidaritu výrobou letákov. Viac info o úspechoch minulých ročníkov na https://maraton.amnesty.sk/.

            Nikto nemôže urobiť všetko, ale každý môže spraviť aspoň niečo.

          • 28.ročník Šalianskeho Maťka aj u nás

          • „Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko. Maťko preto, že ma tak volajú a Šaliansky preto, že som sa narodil v Šali. Súťaž v prednese slovenskej povesti nazvali podľa mňa ŠALIANSKY MAŤKO J. C. HRONSKÉHO.“

            28.ročník tejto krásnej slovenskej súťaže, v ktorej cez povesť spoznávame krásu a jedinečnosť našej slovenskej krajiny, sa uskutočnil na našej škole 17. januára. 

            NAŠI NAJ...

            I. kategória (2.-3. ročník)

            1. Jakub Zubrický (2.B),
            2. Diana Fecková (3.A),
            3. Emily Jacková (2.B).

            II. kategória (4.-5. ročník)

            1. Lívia  Zubrická (5.A),
            2. Nina  Novická (4.B),
            3. Ema  Slivková (5.A).

            III. kategória (6.-7. ročník)

            1. Dominika Krajňáková  (7.B),
            2. Ivana Kulbaková (7.B),
            3. Adela Rabatínová (7.B).

            Odvážni a šikovní recitátori ukázali, že umelecký prednes ich baví a neboja sa vystupovať pred spolužiakmi či pani učiteľkami. Ako odmenu si odniesli nielen potlesk poroty a obecenstva, ale aj diplom a malé odmeny.  

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu i usilovnosť a Jakubkovi, Lívii aj Dominike želáme veľa šťastia v ďalšej reprezentácii našej školy na okresnom kole. 🤞

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje