• Sme nositeľmi olympijského odznaku všestrannosti!

          • Rekordných 32 806 žiakov sa zapojilo v tomto školskom roku do projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV). 

            Podmienky pre zisk najcennejšieho zlatého odznaku splnilo 704 chlapcov a dievčat na Slovensku. Do projektu sa zapojili aj žiaci športových tried našej školy.

            Traja z  nich získali za svoje výkony zlatý odznak, dvaja sú držiteľmi strieborného a piatim patrí bronzový odznak.

            Blahoželáme!

            Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s MŠVVaŠ SR chce projektom za pomoci učiteľov telesnej výchovy podporiť všestranný pohybový rozvoj žiakov. Cieľom OLOV je zároveň aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti.

          • ŠKD štart v roku 2023 plný úsmevu a energie!

          • Nový školský rok sme v ŠKD odštartovali novoročným posedením. Na úvod sa deti navzájom podelili o svoje zážitky z vianočných prázdnin.

            Potom už prišlo na rad to, vďaka čomu im v očiach zaihrali iskričky radosti! Tušíte správne, že nasledovalo odovzdávanie darčekov, ktoré si dvojice pre seba pripravili.

            Milým prekvapením boli nové spoločenské hry, ktoré vyčarili nám budú spríjemňovať spoločné chvíle. Prvé oddelenie ŠKD navyše skrášlila aj nová zostava nábytku.

            Posedenie bolo obohatené aj o chutné cukrovinky, na ktorých sme si s chuťou zamaškrtili.

          • Školská slávnosť ´89

          • Nie, nie. Žiadny omyl!

            11. a 12. januára sa žiaci 9. ročníkov stali súčasťou zážitkového workshopu, ktorého hlavným poslaním bolo priblížiť deťom dobu, ktorá bola nedemokratická, popierala ľudské, občianske, morálne hodnoty a deformovala charaktery ľudí. Workshop prostredníctvom zážitku, prvkov dramatickej výchovy a hrania rolí priblížil žiakom tému Nežnej revolúcie, ale najmä to, čo prežívali obyčajní ľudia v každodennom živote v období pred revolúciou, počas nej i tesne po nej. Naši deviataci sa počas workshopu preniesli na začiatok školského roka 1989/1990 a ich úlohou bolo v nových rolách pripraviť slávnosť pri príležitosti Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie...no ešte pred tým sa z nich stali pionieri.

            Veľká vďaka patrí občianskemu združeniu  Post Bellum, vďaka ktorému sa workshop mohol uskutočniť aj na našej škole.

          • Úspešní v celoslovenskej súťaži VODA PRE ŽIVOT - ŽIVOT PRE VODU!

          • Vyhlasovateľom tejto súťaže bolo MŠVVaŠ SR a aj v tomto roku jednu literárnu a dve výtvarné súťaže s ekologickou tematikou organizačne zabezpečovalo mesto Trstená.

            Práce našich žiakov sme zaslali do literárnej súťaže Voda pre život – život pre vodu a 

            porotu sme zaujali !!!

            • 🥇zlato v 1. kategórii POÉZIA získal Emko Čekan, 2.B básničkou „Uhádneš?
            • 🥉bronz v 1. kategórii PRÓZA získala Emily Jacková, 2.B príbehom „Ako druháci kvietok zachránili
            • 🥉bronz v 5. osobitnej kategórii  získala Sára Bilá, 4.C so svojou prácou „Príroda je mocná loď

            Našim úspešným žiakom blahoželáme, tešíme sa z ich úspechu a prajeme im, aby sa ich „spisovateľské črievko“ držalo čo najdlhšie!

          • "Pochvaľeni buc Pán Ježiš Kristus! Možeme vám zavinčovac?"

          • Takto sa návštevníkom vianočných trhov, ktoré sa konali pred OcÚ v Pečovskej Novej Vsi, prihovorili deti z CVČ pri ZŠ z krúžkov  DFS Jablučko I. a DFS Jablučko II. Sobotné popoludnie im spríjemnili vianočnými vinšami a koledami a ukázali im, ako sa niekedy  dávno koledovalo.

            Vinše a koledy nezazneli len v šarišskom nárečí, ale aj v anglickom jazyku, ktorým sa anglickou koledou prihovorili  deti z krúžku Drama Club.

            Šikovnosť detí a učiteľov mohli návštevníci trhov obdivovať aj v stánku, ktorý pripravila pani učiteľka Mizeráková.

            Sme radi, že aj svojou troškou sme mohli prispieť k príjemnej predvianočnej atmosfére.

          • ❗ DÔLEŽITÝ OZNAM - PRERUŠENIE VYUČOVANIA ❗

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, po konzultácií a oznámení daných skutočností RÚVZ a zriaďovateľovi školy, bude

            vyučovanie od zajtra

            20.12.2022 do 22.12.2022 PRERUŠENÉ.

            Z obedov budú všetci žiaci odhlásení.

            Školské vyučovanie sa opäť začne až v novom roku - 09.01.2023.

            Ďakujeme za pochopenie a všetkým prajeme skoré uzdravenie a najmä veľa zdravia!

          • Hello friends! 👋😊

          • Ako sme Vám pred pár dňami spomínali, zapojili sme sa aj v tomto roku do programu eTwinning. Naplno pracujeme a máme za sebou príjemné ONLINE STRETNUTIE s našimi zahraničnými kamarátmi.

            Strávili sme spolu hodinu, počas ktorej žiaci súťažili v online hrách týkajúcich sa Vianoc a témy: "Bezpečné správanie sa na internete". Hru pripravila pani učiteľka z Grécka, ktorá je v projekte našou koordinátorkou.

            Žiakom sa stretnutie veľmi páčilo. Mali možnosť preveriť si svoju slovnú zásobu a vyskúšali si aj svoje vedomosti o bezpečnom správaní sa v online priestore. Museli počúvať a reagovať na otázky položené cudzím učiteľom angličtiny, vyskúšali si teda používanie cudzieho jazyka v skutočnej situácii. Počuli grécky prízvuk a mali možnosť ho porovnať s tým, ako znie angličtina z úst slovenských učiteľov, ale aj s originálom, ktorý poznajú z filmov, či pesničiek.

            Sme radi, že sme mohli takého online stretnutie absolvovať. Tešíme sa na ďalšie spoločné úlohy, pri ktorých sa určite veľa naučíme.

          • Matematika sa dá robiť aj na podlahe !

          • Naši šiestaci sa na hodinách matematiky hrali, no zároveň získavali nové informácie o jednotkách obsahu a výpočte obsahu štvorca a obdĺžnika.

            Ani deviataci sa nedali zahanbiť a v praxi si overili, ako starovekí Egypťania určovali pravé uhly pomocou špagátu a 13 uzlov.

            Veríme, že tieto hravé, samostatne získané a prakticky vyskúšané znalosti pomôžu našim žiakom pri rýchlejšom zapamätaní si učiva a budú nápomocné i pri získavaní ďalších vedomostí. 

          • magnetické topánky + hlavolamy + naši deviataci = STEELPARK

          • Včera naši deviataci stihli návštevu prírodovednej exkurzie v košickom Steelparku.

            sa zaujímavej prednášky z oblasti fyziky, vyskúšali si zapojenie jednoduchého elektrického obvodu, potrápili sa s riešením matematických a fyzikálnych hlavolamov, dozvedeli sa informácie o výrobe železa vo vysokej peci a vyskúšali si dokonca chôdzu po naklonenej rovine pomocou magnetických topánok. Veríme, že získané vedomosti dokážu aplikovať aj v reálnom živote, prípadne im tieto informácie pomôžu pri výbere ich budúceho povolania.

          • OZNAM - PRERUŠENIE VYUČOVANIA

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, po konzultácií a oznámení daných skutočností RÚVZ a zriaďovateľovi školy, bude vyučovanie od 15.12.2022(štvrtok) do 18.12.2022 PRERUŠENÉ.

            Z obedov sú všetci žiaci odhlásení. Školské vyučovanie sa začne opäť 19.12.2022.

            Ďakujeme za pochopenie a všetkým prajeme veľa zdravia!

          • Už sú naši 😊

          • V piatok sme sa v telocvični našej školy na vlastné oči presvedčili o tom, že aj tento rok do prvého ročníka nastúpili samí šikovní žiačikovia.

            Okrem svojich vedomostí z jednotlivých predmetov nám dokázali, že už sú naozaj praví školáci a vedia, čo patrí do školskej tašky a ani prezúvanie pre nich nie je problémom.

            Zložili prvácke sľuby a p. riaditeľka ich slávnostne pasovala za žiakov našej školy.

            Tešíme sa, že sa naša školská rodina opäť rozrástla a dúfame, že sa im bude aj naďalej dariť!😊   

          • Roztrhli sme eTwinning vrece

          • Prvé decembrové dni sa p.uč. Jana Petreková zúčastnila medzinárodného eTwinning semináruktorý bol  určený pre učiteľov základných škôl zo slovanských krajín. Medzinárodné vzdelávanie sa konalo prezenčne v slovinskej Ljubljane.

            Seminár bol zameraný na prácu v novej platforme, získavanie skúseností pri tvorbe projektov a nadviazaní kontaktov s inými krajinami. Jeho cieľom bola motivácia a spolupráca pri vytváraní projektov. 

            Aj naša škola sa zapojila do spolupráce so školami zo Slovinska a Trenčína s témou: Pust veselih ust – Čas fašiangov.

          • 🎄Adventný Krakow🍵

          • Tak to je čas Vianoc
            Ten čas spomienok
            Sme zasa starší zas o jeden rok
            Tak to je čas Vianoc
            Zas prišiel k nám
            Dúfam, že máš sa
            A nie si sám...

            Vyššie napísaným sme sa riadili aj my!

            Rozhodli sme sa nebyť sami, a tak sme sa vybrali spoznať krásy adventného Krakowa. Na vianočných trhoch sme sa zahriali teplým punčom🍵, poobdivovali hrad Wawel a z dní plných stresu a zhonu sa v túto sobotu razom stal iba dym, ktorý sa rýchlo vytratil vo vianočnej atmosfére plnej pohody a úsmevu. 😊

          • Projekt programu eTwinning rozbiehame aj tento rok😊

          • Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných IKT technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl . "E" je skratka pre "elektronický" a "twinning" znamená "partnerstvo, družba".

            Naša škola sa do programu eTwinning v rámci anglického jazyka zapája už niekoľko rokov. A ideme do toho aj tento rok! Nový  medzinárodný projekt má názov "Lets get to know our world better” (Spoznajme lepšie svet okolo nás). 

            Ide o medzinárodnú spoluprácu so školami z Grécka, Rumunska, Chorvátska, ale aj školou z neďalekých Košíc. Projekt bude trvať celý školský rok a počas tohto obdobia sa žiaci všetkých škôl zúčastnia rôznych aktivít týkajúcich sa spoločnej témy.

            Zapojení žiaci našej školy (4.- 8.ročník) budú každý mesiac pracovať na zadanej úlohe. Výstupom projektu bude reklamný leták, online katalóg vytvorený žiakmi o každej zapojenej krajine. Aktivity budú spojené s uverejňovaním fotografií, videí či online spojením sa so školami v zahraničí. Naša škola bude v rámci projektu predstavovať Slovensko a samozrejme aj náš región, školu i obec.

            Prvou úlohou projektu bolo predstaviť našu školu a seba. Žiaci uverejňovali na stránku projektu eTwinning vytvorených “avatarov” a predstavovali sa.

            Už tradične sme našim kamarátom zo zahraničia zasielali aj vianočné pozdravy. Za pomoc ďakujeme p.uč. Lýdii Mizerákovej aj žiakom, ktorí ich pomohli vytvoriť.

            Čaká nás mnoho zaujímavej práce a my sa na ňu veľmi tešíme😊

          • Aj tento rok sa u nás kódovalo

          • Minulý týždeň sa deti, žiaci a študenti z celého sveta mohli zapojiť do celosvetovej akcie Hodina kódu.

            Táto iniciatíva propaguje myšlienku, že programovanie nie je strašiakom a jeho základy si dokážu hravou formou osvojiť už škôlkari. Za našu školu sa do Hodiny kódu zapojili vybraní žiaci 5. ročníka, ktorí svoje programy vytvárali v prostredí Infinity Play Lab

            Všetci to zvládli výborne a zaslúžene si domov odniesli certifikáty.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje