• 🏃Prvomájový beh zdravia🏃

          • Už TÚTO nedeľu, Obecný úrad Pečovská Nová Ves v spolupráci s našou školou organizuje

            26. ročník Prvomájového behu zdravia.

            Týmto srdečne POZÝVAME VŠETKÝCH našich školákov i škôlkarov, aby sa zapojili do pretekov v detských kategóriách, ktoré začnú od 14:10.

            Registrácia účastníkov prebehne v čase

            od 12:00 - 13:30 v budove našej školy.

            Tešíme sa na Vás!😊

          • Naša škola bude súčasťou medzinárodnej štúdie

          • Žiaci 8.B boli vybraní medzinárodným centrom (IEA Hamburg) spomedzi všetkých základných škôl, osemročných gymnázií a špeciálnych základných škôl na Slovensku do výskumnej vzorky 170 škôl, ktoré sa v roku 2022 zúčastnia hlavného merania medzinárodnej štúdie občianskeho vzdelávania ICCS 2022.

            ICCS 2022 prebieha elektronickou formou v 25 krajinách po celom svete. Súčasťou štúdie sú aj dotazníky pre učiteľov a vedenie školy. 

            Na našej škole meranie prebehne 28. apríla (štvrtok).

            Vybraní žiaci ukončením merania ukončia aj daný vyučovací deň.😉

          • Medzinárodné testovanie na našej škole

          • Žiaci našej školy, narodení v roku 2006, boli vybraní do realizácie hlavného merania medzinárodnej štúdie PISA 2022. Meranie na našej škole bude prebiehať 26. - 27. apríla 2022.

            Okrem nás je do merania zapojených 300 základných a stredných škôl z celého Slovenska, ktoré predstavujú reprezentatívny výber škôl pre Slovensko.

            Testovanie prebieha výhradne elektronickou formou v troch stálych oblastiach: čítanie, matematika a prírodné vedy a jednej novej oblasti reprezentujúcej aktuálny spoločenský problém, ktorý svojím obsahom a rozsahom nemožno priradiť k žiadnej zo stabilných oblastí.

            V roku 2022 pôjde o tvorivé myslenie a hlavnou oblasťou pre tento rok bude matematika. 

            Dobrá správa na záver😉

            Po ukončení merania sa pre zúčastnených žiakov vyučovací deň končí.😊

          • 🍀Kto mal šťastie???🍀

          • V marci, MESIACI  KNIHY, mohli žiaci 1. aj 2. stupňa preukázať svoje vedomosti  v literárnej súťaži KNIŽNÍ  DETEKTÍVI. V troch kolách riešili knižné rébusy a tie potom vhadzovali do pripravených škatúľ.  Zo správnych odpovedí boli pani riaditeľkou vyžrebovaní v každej kategórii traja šťastlivci. Za svoju vytrvalosť, chuť súťažiť a preukázané vedomosti ich neminie odmena. 😉

             🍀A na koho sa teda ŠŤASTIE usmialo???😊        

            1. stupeň

            • Matej Vrabeľ (2.A),
            • Tomáš Hricík (1.B),
            •  Lenka Futejová (3.B).

            2. stupeň

            • Nelly Straková (5.A),
            • Tamara Šoltésová (5.A),
            •  Ivana Kulbaková (6.B).

                    BLAHOŽELÁME !!!

          • Nová aktivita v rámci projektu programu eTwinning !

          • V rámci programu eTwinning sme absolvovali ďalšiu  zaujímavú aktivitu. Žiaci 8. a 9. ročníka sa stretli so svojími zahraničnými kamarátmi online. 

            Medzinárodný projekt, v rámci ktorého pracujeme celý školský rok na rôznych aktivitách, má názov  “Safety first” (Bezpečnosť na prvom mieste). Spolupráca so školami z Grécka, Ukrajiny, Chorvátska, ale aj školou z neďalekých Košíc sa pomaly chýli ku koncu. Jednou z posledných aktivít bolo aj online stretnutie žiakov a učiteľov. 13. apríla sme spolu strávili hodinu, počas ktorej žiaci súťažili v online hre týkajúcej sa Bezpečnosti na internete. Hru pripravila pani učiteľka z Grécka, ktorá je v projekte našou koordinárokou. Žiakom sa stretnutie veľmi páčilo. Na jednej strane mali možnosť preveriť si vedomosti o téme, na ktorej pracovali rôznym spôsobom počas celého školského roka. Na druhej strane si vyskúšali angličtinu v praxi. Museli počúvať a reagovať na otázky položené cudzím učiteľom angličtiny. Počuli grécky prízvuk tohto jazyka a mali možnosť ho porovnať s tým, ako znie angličtina z úst slovenských učiteľov,  ale aj s originálom, ktorý poznajú z filmov, či pesničiek.

            Sme radi, že sme mohli takého online stretnutie absolvovať. Tešíme sa, že sme si túto veľmi aktuálnu tému zvolili a veríme, že tento projekt bol len jedným z mnohých, do ktorých sa ešte naša škola v budúcnosti zapojí.😊

          • 🥈Naše dievčatá priniesli STRIEBRO!🏑

          •  "Konečne!" Presne to si povedali naši žiaci po uvoľnení opatrení. Kolotoč súťaží sa roztočil!🎡

            🏑Súťaž vo florbale bola jedna z prvých, na ktorú sme sa tešili. 7. apríla si najprv merali sily v tomto športe naši chlapci. Súťaž bola náročná, pretože o víťazstvo bojovalo až 13 tímov. Chlapci podali bojovný a snaživý výkon, za ktorý si zaslúžia uznanie. Skúsenosti ostatných tímov ich však pripravili o postup do bojov o víťazné stupienky. 

            8. apríla sa na rovnakú palubovku dostali aj naše dievčatá. Darilo sa im a každým zápasom podávali lepšie výkony. Bojovný a obetavý výkon ich posunul až do boja o najcennejší kov! Finálový zápas s domácou "Hviezdičkou" ich poriadne preveril v obrane i útoku. Nevzdávali sa a so súperom, ktorý má oveľa viac skúseností, držali krok, aj keď to bolo vyčerpávajúce. Víťazstvo zostalo domácim hráčkam, avšak naše dievčatá dosiahli vynikajúci výsledok - KRÁSNE 2. MIESTO.

            Za vybojované STRIEBRO si zaslúžili chutnú mrazenú odmenu. 🍦 

            Dúfame, že ich tento skvelý výsledok posunul vpred a ukázal, že tvrdou a obetavou prácou sa spoločne dá dosiahnuť čokoľvek! Veríme, že nás takto skvelo budú reprezentovať aj o rok.

            BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME!

          • Zápis do 1. ročníka - Naši budúci prváci 👧👦

          • Tento rok sme dali rodičom na výber okrem elektronickej prihlášky aj možnosť zúčastniť sa zápisu prezenčnou formou.

            Po dlhých dvoch rokoch sme na chodbách našej školy a v učebniach privítali budúcich školákov v sprievode ich rodičov.

            Začali sme prehliadkou školy, ktorej sa zúčastnili aj budúci piataci z okolitých obcí. Potom sme už spoznávanie školy nechali na odvahe škôlkarov. 🙂 A veru, zvládli to bez problémov! Kým sa ich rodičia venovali vypisovaniu tlačív, ich ratolesti skúmali chodby svojej budúcej školy. Vyskúšali si rôzne stanovištia v telocvični, zabavili sa v školskom klube detí. Nesmierne sa im páčilo i v školskej knižnici. 📖 To, čo sa stihli naučiť v materskej škole si preverili v rozprávkovej triede.

            Slávnostný deň ukončili spoločnou fotkou, darčekmi i  pamätným listom, ktoré dostali za preukázanú smelosť, šikovnosť i vedomosti.

            Tešíme sa na nich v septembri! 🙂

          • 🥈STRIEBORNÝ úspech !!!

          •  

            Dňa 29.03. – 30.03.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády.

            Zúčastnilo sa ho 18 žiakov našej školy, ktorí úlohy okresného kola riešili online. Piati naši žiaci sa po dobrom počítaní stali majiteľmi titulu - ÚSPEŠNÝ RIEŠITEĽ.

             Najväčší úspech dosiahol Dušan Dvorščák, 6. A, ktorý spolu so svojim rovesníkom z inej školy obsadil vynikajúce 2. miesto!

            Blahoželáme!

          • Noví pasovaní čitatelia😊📚

          • My,  žiaci 2.A  a 2.B,

            slávnostne sľubujeme,

            že čítaniu kníh každú voľnú chvíľu venujeme.

            Budeme pravidlá školskej knižnice dodržiavať,

            knihy chrániť a poriadne sa o ne starať.

            Sily máme viac než dosť,

            SĽUBUJEME, že budeme ČITATEĽMI našej knižnice 

             všetkým pre radosť!!!!

            Takýto sľub vyriekli  po splnení rôznych zábavných rozprávkových úloh naši druháci, ktorí sa 30. marca 2022 zúčastnili PASOVANIA DRUHÁKOV ZA ČITATEĽOV  ŠKOLSKEJ KNIŽNICE.                  

            Keďže úlohy hravo vyriešili, po slávnostnom pasovaní im mohli byť odovzdané nové čitateľské preukazy i pamätné listy. 

            A ako sa im školská akcia páčila? Tu sú ich názory:

            • "Mne sa najviac páčili úlohy a knihy. Aj prezentácia. Lebo v knižnici je veľa kníh pre celú školu." (Mia, 2.A)
            • "Dnešný deň v knižnici  bol pre mňa veľmi zaujímavý. Bol som pasovaný za čitateľa knižnice. Posadali sme si do kruhu a hádali rozprávky. Urobili sme si prehľad, aké knihy v našej knižnici máme a určite ju budem navštevovať. Bolo to super a veľmi sa mi takéto zoznamovanie s knihami páčilo." (Matej, 2.A)
            • "Mne sa najviac páčilo, ako sme hádali otázky. Páčilo sa mi, ako nás pani učiteľka pasovala." (Adrián, 2.B)
            • "Mne sa páčilo fotenie. A všetky veci, čo sme písali. A jak sme dostali tote modré kartičky." pozn. čitateľské preukazy 😃/    (Eliška, 2.B)
            • "Bolo tam dobre. Najviac sa mi páčila kniha, ktorú mám doma. Volá sa Slnečná sústava." (Samko, 2.B)
            • "Páčili sa mi knižky. Páčila sa mi tota stena, čo išli obrázky."   (Nikodém, 2.B)
            • "Úlohy, ktoré ste nám dávali, boli zaujímavé. Páčilo sa mi, ako som si mohla poprezerať knihy.. Bol to skvelý deň. Ďakujem."  (Diana, 2.A)
          • Marec v ŠKD 📚🌼🐝

          • Mesiac marec sa už tradične nesie v duchu knihy, a preto sme sa aj my v školskom klube detí viac venovali knihám, čítaniu s porozumením a návšteve obecnej knižnice. Z kníh, ktoré si deti priniesli z domu sme si urobili výstavku a každý deň čítali úryvky. Zhotovili sme si aj pestrofarebné záložky do kníh, vlastné komiksy či mini rozprávkové knihy.                            

            Pri príležitosti Svetového dňa vody sme sa porozprávali o potrebe šetrenia touto životne dôležitou tekutinou, priblížili sme si kolobeh vody v prírode. Ukázali sme si aj cestu, ktorou musí prejsť kvapka vody, kým sa dostane do nášho vodovodného kohútika. Vytvorili sme si i jarné vodné víly a v telocvični sme počas súťaží v družstvách zbierali namiesto bodov vodné kvapky pre obláčiky. 

            Vo fotoalbume školy (klik tu: FOTO ŠKD MAREC) Vám ponúkame galériu prác našich žiakov, ktorí v školskom klube nielen oddychujú, ale aj usilovne pracujú a vzdelávajú sa. 

          • Úspešne DOBOJOVANÉ!!!

          • Slovo ping-pong sa u nás minulý týždeň skloňovalo vo viacerých pádoch. 6. apríl je svetovým dňom stolného tesniu. Práve preto sme sa rozhodli celý týždeň na našej škole venovať tomuto zaujímavému športu.  Na hodinách telesnej a športovej výchovy od 28.03. - 01.04. sa naši žiaci oboznámili so stolným tenisom.

            Na pomoc sme si zavolali odborníka, na slovo vzatého pána Karola Letkovského, ktorý je členom stolnotenisového oddielu TJ OROL Pečovská Nová Ves. Pán Letkovský sa celý týždeň venoval našim žiakom, ktorým ochotne vysvetlil túto hru a ukázal základné herné činnosti jednotlivca.

            Záver týždňa bol venovaný stolnotenisovému turnaju, kde si sily zmerali žiaci I. stupňa a  II. stupňa. Do súťaže sa zapojilo 16 žiakov I. stupňa a 20 žiakov II. stupňa. Keďže nás 1. apríla čakali dva samostatné stolnotenisové turnaje, na pomoc sme si prizvali ďalšie posily z TJ OROL, pánov Miroslava Andrusa, Jána Vaľuša a Jána Ringa.  Oba turnaje dopadli na výbornú a žiaci sa tešili z pekného športového dopoludnia.

            Víťazi:

            I. stupeň:

            Samuel Tarasovič (3.A) - 1. miesto

            Matúš Straka (4.A) - 2. miesto

            Ondrej Filip (4.B) - 3. miesto

            II. stupeň:

            Nikola Šoltésová (8.A) - 1. miesto

            Klára Kucharovičová (8.A) - 2. miesto

            Jozef Čekan (7.A) - 3. miesto 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje