• Ľudorob, Greenbo, Airman...🤩

          • ...a mnoho iných fantasy postáv s rôznymi superschopnosťami dnes ožilo na hodine literatúry pri prezentovaní fantasy projektov u našich siedmakov. 🤯

            Fantázii medze nekládli a vznikli čarovné príbehy.👌

          • Zmeny v našej kuchyni

          • Ani cez prázdniny nezaháľame a hneď v prvý deň sme sa pustili do ďalšieho vynovovania a vylepšovania. Tentokrát je na rade školská kuchyňa.

          • Knižnica📚, valentínky💌, ZOH 2022 a mnoho iného v ŠKD

          • Deti zo školského klubu vedia, že je dôležité ochraňovať faunu a flóru. Počas chladných dní sme preto v areáli školy umiestnili kŕmidlo pre vtáčiky a prikrmovali ich slnečnicovými semienkami. 🐦

            V januári sme navštívili aj obecnú knižnicu📚, kde si deti v detskom oddelení mohli poprezerať a vybrať rozprávkové knihy a encyklopédie. ❄️Zasnežené dni❄️ sme zasa využili na guľovačku a kreslenie na snehu☃️

            Vo februári sme sa rozprávali o fašiangoch, vyrábali sme pestrofarebné masky i veselých šašov. 11.februára si každoročne pripomíname Deň linky 112. Aj deti z ŠKD už vedia, čo všetko sa deje po zavolaní na linku tiesňového volania a aké zásady je potrebné dodržiavať pri volaní na číslo 112.

            V polovici mesiaca sme sa venovali sviatku 💖Svätého Valentína💖, ktorý je patrónom zaľúbených, ale aj milujúcich rodičov, priateľov, jednoducho všetkých, ktorí sa majú radi. Pri tejto príležitosti sme si vyrobili pekné valentínky, ktoré deti venovali svojim blízkym💌.

            Nezabudli sme ani na najväčšiu športovú udalosť tohto roka, ktorou boli ZOH v Pekingu. Priblížili sme si súťažné disciplíny a športovcov, ktorí reprezentujú našu krajinu na olympiáde. Vytvorili sme si aj olympijské pochodne a plagátiky s touto tematikou, kde deti naplno prejavili svoju kreativitu.

          • Ranné vtáčatká povzbudzovali v škole 🐦🏒🐦🏒🐦

          • Takto na diaľku sme dnes ráno našim hokejistom posielali energiu a držali palce pri ich semifinálovom boji o postup do olympijského finále vo vestibule školy.

            Napínavý koniec zápasu s Leijonat sa síce tentokrát neskončil podľa našich prianí, ale stále veríme, že nám bojovný výkon našich hokejistov pomôže získať vytúženú olympijskú medailu!🥉.

            VŠETCI SPOLOČNE DRŽÍME PALCE NAŠIM CHLAPCOM V ZAJTRAJŠOM ZÁPASE O BRONZ !🤞🏼❤️

          • Dištančné vzdelávanie v 8.B a 4.B

          • Na základe pozitívnych výsledkov antigénových samotestov, po oznámení daných skutočností zriaďovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 8.B a 4.B triedy od 16.02.2022 na dištančnú formu vzdelávania.

            O jeho priebehu a ďalšom postupe budú zákonných zástupcov informovať triedni učitelia. Rodičom odporúčame otestovať žiakov samotestmi, sledovať ich zdravotný stav a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Dištančné vzdelávanie v 6.B a 4.C

          • Na základe pozitívnych výsledkov antigénových samotestov, po oznámení daných skutočností zriaďovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 6.B a 4.C triedy od 14.02.2022 na dištančnú formu vzdelávania.

            O jeho priebehu a ďalšom postupe budú zákonných zástupcov informovať triedne učiteľky. Rodičom odporúčame otestovať žiakov samotestmi, sledovať ich zdravotný stav a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Dištančné vzdelávanie v 6.A

          • Na základe pozitívneho výsledku antigénového samotestu, po oznámení daných skutočností zriaďovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 6.A triedy od 11.02.2022 na dištančnú formu vzdelávania. 

            O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame otestovať žiakov samotestmi, sledovať ich zdravotný stav a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Dištančné vzdelávanie v 1.B, 4.A a 5.B

          • Na základe pozitívnych výsledkov antigénových samotestov, po oznámení daných skutočností zriaďovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 1.B, 4.A a 5.B triedy od 10.02.2022 na dištančnú formu vzdelávania. 

            O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame otestovať žiakov samotestmi, sledovať ich zdravotný stav a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • “The limits of my language mean the limits of my world.” (Ludwig Wittgenstein)

          • „Hranica môjho jazyka znamená hranicu môjho sveta.“

            Voľne preložený citát Ludwiga Wittgensteina vyjadruje, že vďaka ovládaniu cudzieho jazyka môže bližšie poznať krajinu. Učiť sa ďalší jazyk neznamená len učiť sa inak pomenovať tie isté veci, ale aj premýšľať iným spôsobom. Angličtina je svetovým jazykom. Tí, ktorí ju ovládajú majú otvorené dvere do mnohých krajín sveta. To všetko si uvedomujú aj žiaci našej školy a pravidelne sa zapájajú do rôznych súťaží prebiehajúcich v anglickom jazyku.

            13.januára 2022 sa dvaja z nich zúčastnili okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentoval Tomáš PUSTAY, 5.A v kategórii 1A a Laura BALAŠČÍKOVÁ, 9.B v kategórii 1B. Laura vo svojej kategórii obsadila SKVELÉ 2. miesto!

            Obom súťažiacim ešte raz blahoželáme k získanému úspechu, ďakujeme za svedomitú prípravu a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácií pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka.😊

          • Bola raz jedna malebná krajina – Slovensko sa zvala...

          • ... v nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala. Týmito slovami sme 26. januára otvorili školské kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Osemnásť žiakov v 3 kategóriách prednášalo slovenské povesti, ktoré ich najväčšmi oslovili. Porota však mohla vybrať len 3 víťazov, ktorí budú našu školu reprezentovať na okresnom kole.

            Naše veľké ĎAKUJEME však patrí VŠETKÝM súťažiacim ❤️ za to, že svoj voľný čas venovali príprave na prednes.

            Víťazky šk. kola:

            1. kategória: Diana Fecková, 2.A
            2. kategória: Ema Slivková, 4.A
            3. kategória: Vanesa Lipjancová, 7.A
          • Náš TOMÁŠ na okresnom kole STRIEBORNÝ! 📚📐➕➖✖️➗ 🔢📏

          • 19. januára 2022 sa na našej škole uskutočnilo online okresné kolo matematickej olympiády.

            V tejto netradičnej, ale o to náročnejšej situácii našu školu reprezentoval Tomáš PUSTAY5.A, ktorý úspešne vyriešil všetky matematické úlohyobsadil vynikajúce 2.MIESTO!

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v počítaní a riešení matematických hlavolamov!

          • Dištančné vzdelávanie v 9.B a 6.C

          • Na základe pozitívnych výsledkov antigénových samotestov, po oznámení daných skutočností zriaďovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 9.B a 6.C triedy od 02.02.2022 na dištančnú formu vzdelávania. O jeho priebehu a ďalšom postupe budú zákonných zástupcov informovať triedni učitelia. Rodičom odporúčame otestovať žiakov samotestmi, sledovať ich zdravotný stav a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Dištančné vzdelávanie v 4.B a 7.A

          • Na základe pozitívnych výsledkov antigénovych samotestov, po oznámení daných skutočností zriaďovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 4.B a 7.A triedy od 01.02.2022 na dištančnú formu vzdelávania. O jeho priebehu a ďalšom postupe budú zákonných zástupcov informovať triedni učitelia. Rodičom odporúčame otestovať žiakov samotestmi, sledovať ich zdravotný stav a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje