• Okresné kolo technickej olympiády BRONZOVÉ!

          • Minulý týždeň sa uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády, na ktorom sa zúčastnili naši žiaci v dvoch kategóriách. V kategórii B nás repretentoval Jozef Čekan, 7.A. V kategórii A súťažili žiaci Matej Michalík z 9.B a Jakub Ring z 8.A, kde absolvovali teoretickú aj praktickú časť, v ktorej sa venovali hlavne technickej dokumentácii.

            V tejto kategórii získali ako dvojica 3. miesto!!!

            Srdečne gratulujeme!

            Všetkým  žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Už túto stredu symbolicky prejavme podporu...OBLEČ SI BIELE ALEBO ČERVENÉ TRIČKO

          • Milí učitelia a spolužiaci, vyjadrime spolu 1. decembra svoj ZÁUJEM, NÁDEJ A PODPORU!

            1. decembra nosím červené tričko

            1. decembra nosím biele tričko

            1. decembra nosím červenú stužku

             

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Pätnásty ročník kampane Červené stužky prebieha od 2. septembra 2021 a vyvrcholí 1. decembra 2021 – na Svetový deň boja proti AIDS.

            Prvou tvárou červenej stužky je STAROSTLIVOSŤ a ZÁUJEM - o tých, ktorí žijú s HIV, o tých, ktorí sú chorí, o tých, ktorí zomreli.

            Druhá tvár červenej stužky v sebe skrýva NÁDEJ - že hľadanie liečby k zastaveniu utrpenia sú úspešné a že zlepšia kvalitu života ľudí žijúcich s vírusom, zároveň je vyjadrením nádeje, že účinnou prevenciou sa podarí znižovať šírenie vírusu vo svete.

            Treťou tvárou červenej stužky je PODPORA - pre tých, ktorí žijú s HIV, pre tých, ktorí sa postihnutým venujú, na neposlednom mieste je podporou pre tých, ktorí prišli o priateľov, členov rodiny, blízkych a milovaných v dôsledku AIDS.

            Avšak červené stužky nestačia na všetko. Sú iba užitočným symbolom a pripájajú sa k slovám a skutkom, ktoré dokážu skutočne niečo zmeniť.

          • ... chceli sme a CHCEME, aby bolo deti lepšie počuť!🥁

          • November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.

            • Od roku 2015 sa 18. november stal Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním
            • 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí
            • 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.

            Dňa 19.11. sa teda aj u nás organizovala BUBNOVAČKA – ABY BOLO DETI LEPŠIE POČUŤ !

             

          • Dištančné vzdelávanie v 5.A

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 5.A triedy na dištančnú formu vzdelávania.

            O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Červená streda - 24. novembra 2021 

          • Jej zmyslom je pripomínať si tých, ktorí sú vo svete prenasledovaní pre svoje náboženské presvedčenie. Znakom tejto iniciatívy je rozsvietené červené svetlo symbolizujúce krv trpiacich pre vieru.

            Budovy a verejné objekty na celom svete budú vysvietené na červeno, aby nám pripomenuli utrpenie nevinných ľudí trpiacich pre svoje vierovyznanie.

            Zastav sa, prečítaj si príbehy trpiacich, podpor ich modlitbou ...

            Viac sa dozvieš na: 

            https://acnslovensko.sk/cervena-streda/

          • ❤️👵🎄👴🎁Tak DARUJ!

          • TAK SA TEDA HECNI a UROB! 

            02.12. ODOVZDAJ SVOJ "LÁSKYPLNÝ BALÍČEK" V KABINETE č.d. 59 !

            Viac info u triedneho zástupcu žiackej rady alebo u p.uč.Barlíkovej.

            Veríme, že sme generácia, ktorá dokáže urobiť nezištný skutok a daruje radosť.

             

          • A máme 🐶ICH🤖 doma🏠

          • Pred nedávnom sme našim žiakom umožnili vyskúšať si programovanie pomocou robotických psíkov.🐶

            Keďže sa im tento spôsob programovania veľmi páčil, robota ovládali intuitívne a učili sa hrou, bez toho, aby si to uvedomovali, rozhodli sme sa ich podporiť a poskytli sme domov trom psíkom

            🤖🐶🤖🐶🤖🐶.

            Veríme, že našim žiakom takto spestríme hodiny informatiky a hravým spôsobom si osvoja základy algoritmického myslenia 🧠.

          • Nový projekt programu eTwinning

          • Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl .

            "E" je skratka pre "elektronický" a "twinning" znamená "partnerstvo, družba".  

            eTwinning nám umožňuje nájsť partnerskú školu, s ktorou môžeme realizovať školské projekty rôzneho charakteru v rámci vyučovania v bezpečnom virtuálnom prostredí (TwinSpace). Je ideálny na výmenu informácií a skúseností s kolegami-učiteľmi z Európy a ponúka tiež možnosti ďalšieho vzdelávania.

            Naša škola sa do programu eTwinning v rámci anglického jazyka zapája už niekoľko rokov. Absolvovali sme mnoho zaujímavých tém a aktivít, našli si mnoho kamarátov v zahraničí a pokračujeme aj  tento rok. Nový  medzinárodný projekt, v rámci ktorého budeme tento školský rok pracovať, má názov  “Safety first” (Bezpečnosť na prvom mieste). 

                        Ide o medzinárodnú spoluprácu so školami z Grécka, Ukrajiny, Chorvátska, ale aj školou z neďalekých Košíc. Projekt bude trvať 6 mesiacov a počas tohto obdobia sa žiaci všetkých škôl zúčastnia rôznych aktivít týkajúcich sa spoločnej témy.

            Zapojení  žiaci našej školy,  z 8. a 9. ročníka,  budú každý mesiac pracovať na zadanej úlohe.  Výstupom projektu bude akýsi sprievodca toho, ako byť v bezpečí, či už v reálnom alebo online svete.  Aktivity budú spojené s uverejňovaním  fotografií, videí či online spojením  sa so školami v zahraničí. Naša škola bude v rámci projektu predstavovať Slovensko a samozrejme aj náš región či obec.

            Prvou úlohou projektu je predstaviť našu školu.

            Veľmi sa na spoločnú prácu  tešíme.

             

             

          • "One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way." Frank Smith

          • Tento citát hovorí o tom, že jeden jazyk Vás nasmeruje na Vašu životnú cestu, dva jazyky Vám na tejto ceste otvoria všetky dvere a posunú hranice Vášho sveta.  Možno práve myšlienka, ktorú kedysi vyslovil Frank Smith, možno túžba posunúť hranice sveta, v ktorom žijú,  možno nadšenie a láska k cudziemu jazyku viedla niekoľkých našich žiakov zapojiť sa do školského kola olympiády v anglickom jazyku.

            Dňa 16.11.2021 a 19.11.2021 sa na našej škole konala  každoročná jazyková súťaž - Olympiáda v anglickom jazyku. Aj tentoraz sa do jej kôl zapojilo spolu 14 najlepších angličtinárov, reprezentantov svojich tried z 5. 7. 8. a 9. ročníka.

            Najúspešnejšími súťažiacimi sa stali v mladšej kategórii Tomáš Pustay, 5.A  a v staršej kategórii Laura Balaščíková, 9.B. Na druhom mieste sa umiestnili v mladšej kategórii Karolína Girašková7.B  a v staršej kategórii Alex Kormoš9.B. Tretie miesto bolo udelené len v druhej kategórii, získal ho Matúš Pustay8.A.

                        Víťazom Tomášovi a Laure, ktorí postupujú na okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v januári 2021, prajeme  veľa šťastia.

            Všetkým súťažiacim ešte raz ďakujeme za účasť, želáme im veľa úspechov a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácií pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. 

          • Dištančné vzdelávanie v 6.A

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, následného pozitívneho výsledku antigénového testu vykonaného v MOM, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 6.A triedy na dištančnú formu vzdelávania.

            O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Dištančné vzdelávanie v 1.B a v 2. oddelení ŠKD

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, následného pozitívneho výsledku antigénového testu vykonaného v MOM, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 1.B triedy a niektorí žiaci navštevujúci 2. oddelenie ŠKD na dištančnú formu vzdelávania. 

            O jeho priebehu a ďalšom postupe budú zákonných zástupcov informovať triedne učiteľky. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • O chlp!

          • Naša Laura Balaščíková, 9.B sa po skvelom výkone v školskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry zúčastnila aj online okresného kola, kde jej iba O CHLP (2body) unikol postup do krajského kola!

            Ako jedna z mála sa však stala ÚSPEŠNOU RIEŠITEĽKOU okresného kola a my jej SRDEČNE GRATULUJEME a ĎAKUJEME ZA SKVELÚ REPREZENTÁCIU ŠKOLY!

             

          • Dištančné vzdelávanie v 7.A

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, následného pozitívneho výsledku antigenového testu vykonaného v MOM, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 7.A triedy na dištančnú formu vzdelávania. O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Dištančné vzdelávanie v 2.B

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, následného pozitívneho výsledku antigenového testu vykonaného v MOM, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 2.B triedy na dištančnú formu vzdelávania. O jeho priebehu a ďalšom postupe bude zákonných zástupcov informovať triedna učiteľka. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

          • Bobrovali sme celý týždeň

          • Všetci žiaci našej školy sa v tomto týždni mohli zapojiť do informatickej súťaže iBobor. Teší nás, že túto možnosť využili žiaci všetkých bežných tried.

            Celý týždeň sme sa usilovali a teraz netrpezlivo čakáme na výsledky. 😊

          • 🥁 BUBNOVAČKA 2021 🥁

          • 8. ročník akcie s názvom 🥁Bubnujeme, aby bolo detí lepšie počuť“🥁, ktorá má aj tento rok 19. novembra 2021 symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Na našej škole sa bude INTENZÍVNE bubnovať 19. novembra, v piatok, od 10:00 do 10:10 hod. a vítané sú všetky triedy, ktoré majú záujem sa zúčastniť (bližšie info u členov ŽŠR na 2.stupni  a u triednych učiteľov 1. stupňa a špeciálnych tried).

            Hlas detí je dôležitý! Podporiť dôležitosť témy ochrany detí pred násilím môžete nielen bubnovaním (bubny, lavica, hrnce, pokrievky, čokoľvek😃), ale aj rozhovormi, diskusiami, či malými spoločnými projektami s deťmi.

            S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

             

            PREČO BUBNUJEME V NOVEMBRI?

            November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.
            18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 19. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

          • Keď sa ZIMA opýta...

          • ...prvákov, čo robili v lete🌞, odpovedia, že sa pripravovali do školy🏫.

            A keby sa ich pani Zima❄️ opýtala, čo robili v jeseni, mohli by jej povedať, že sa pripravovali na zimu a na jar. Na ne sa pripravovali vďaka ujovi Mirovi Dujavovi (Záhradníctvo Poniklec – Červenica pri Sabinove), ktorý im dal pekné kŕmidlá – búdky pre vtáčikov🐦🏠 a niekoľko balíčkov semienok, ktorými ich budú v zime kŕmiť.

            A na jar im pre mamky vykvitnú (aspoň dúfajú) vlastnoručne zasadené cibuľky jarných kvietkov, ktoré im tiež daroval ujo Miro.🌼 🌻 🌷

            Za dobré sa dobrým odpláca.❤️

            A tak sa prváci vybrali na návštevu do Záhradníctva Poniklec a svojmu novému veľkému kamarátovi priniesli vlastnoručne zhotovené poďakovanie.❤️ Zároveň sa dozvedeli niečo nové o rastlinkách a kvetoch, dostali odpovede na svoje otázky a za svoju šikovnosť si odniesli pekné maľovanky, pexesá a farbičky.

             ĎAKUJEME, UJO  MIRO!

          • YPSILON súťaž!

          • Milí rodičia a žiaci,

            radi by sme Vás pozvali do súťaže: YPSILON - slovina je hra.😊

            Súťažné interaktívne testy rozvíjajú žiacku originalitu, tvorivosť a aktívne myslenie žiakov, podnecujú ich flexibilitu.

            Testy z predchádzajúcich rokov a bližšie info nájdete na: www.ypsilonsutaz.sk

            Súťaží sa: 09.12.2021

            Štartovné: 5€/žiak

            Ak máte záujem zapojiť sa, nahláste to svojej učiteľke SJL najneskôr do 16.11.2021 (utorok) spolu so štartovným 5€.

          • Dištančné vzdelávanie v 4.C

          • Na základe pozitívneho výsledku samotestu, následného pozitívneho výsledku PCR testu, po oznámení daných skutočností zriadovateľovi a RÚVZ prechádzajú žiaci 4.C triedy a väčšina žiakov ŠKD 2 na dištančnú formu vzdelávania. O jeho priebehu a ďalšom postupe budú zákonných zástupcov informovať triedni učitelia. Rodičom odporúčame sledovať zdravotný stav svojich detí a v prípade podozrenia na príznaky ochorenia COVID-19 kontaktovať ošetrujúceho lekára.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje