• O skúsenosť bohatší a ÚSPEŠNÍ !

          • Záujem, chcenie, odvaha skúsiť nové, odhodlanie, voľný čas... Aj to boli ochotní obetovať do získania novej skúsenosti naši traja deviataci: Leonard Anton Lazorík, Dávid Kravec a Dominik Kravec, ktorí sa pred časom pustili do celoslovenskej Programátorskej Minecraft: Education Edition súťaže.

            Ich snaha nevyšla nadarmo!

            Všetci traja sa stali úspešnými riešiteľmi tejto celoslovenskej súťaže a získali diplomy.

            Chlapcom ďakujeme za to, že sa chopili príležitosti  a ukázali nám, že pracovať na sebe a nebáť sa príležitosti je cesta, ktorá môže každého priblížiť k vysnívanému cieľu. Trocha odvahy a dôvery dokáže veľké veci! 

            GRATULUJEME, CHLAPCI! :)

          • eTwinning na našej škole aj tento školský rok :)

          • Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl . "E" je skratka pre "elektronický" a "twinning" znamená "partnerstvo, družba".   

            eTwinning nám umožňuje nájsť partnerskú školu, s ktorou môžeme realizovať školské projekty rôzneho charakteru v rámci vyučovania v bezpečnom virtuálnom prostredí (TwinSpace). Je ideálny na výmenu informácií a skúseností s kolegami-učiteľmi z Európy a ponúka tiež možnosti ďalšieho vzdelávania.

                            Naša škola  sa aj tento rok zapojila do projektu s úžasnou témou – PÍŠEME LISTY DO SVETA.

            Projekt trvajúci od začiatku októbra do mája,  zahŕňa v sebe prácu žiakov na rozličných aktivitách týkajúcich sa tejto témy. Zapojení žiaci zo 7. a 8.  ročníka budú  plniť rôzne úlohy s cieľom predstaviť  seba, aj prácu našej školy partnerom z Francúzska, Fínska, Turecka, Španielska a susedného Poľska.

            Naši žiaci si nielen precvičia angličtinu v reálnych situáciách, spoznajú fakty o rozličných krajinách Európy, ale vyskúšajú si aj to, aké je to vrátiť sa k obdobiu, keď sa listy posielali poštou.

            Máme za sebou prvú aktivitu. Naši žiaci pripravili listy pre svojich kamarátov zo zahraničia a už sme dostali aj prvú zahraničnú zásielku. Je od francúzskej školy, ktorá je koordinátorom projektu.  Sme len na začiatku, ale už teraz sa tešíme, na ďalšie úlohy.

          • Aj MY sme súčasťou Európy

          • 15.-23. október 2020 patrili v celej Európe programovaniu, prebiehal totiž Európsky týždeň programovania (Europe Code Week).

            Ako  JEDINÁ škola v Sabinovskom kraji sme sa zapojili do Európskeho týždňa programovania. Vytvoriť vlastnú hru v prostredí Scratch si vyskúšalo 106 žiakov 2. stupňa, z toho 49% tvorili dievčatá.

            Ide o nezávislú iniciatívu, ktorej cieľom je hravou formou priblížiť každému programovanie a digitálnu gramotnosť. A kde ide o programovanie, tam my nemôžeme chýbať. V našej škole sme pripravili podujatie: Vytvor si vlastnú hru, do ktorého sa zapojila väčšina žiakov 5.-8. ročníka.

          • ROZHODNUTIE MINISTRA ŠKOLSTVA

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 23.10.2020  sa od 26.10.2020 do odvolania mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov v 5. – 9. ročníku a žiaci týchto ročníkov prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania.

            Celé znenie tu: 


          • Buď aj Ty strojcom pokoja a mieru vo svete

          • Žijeme vo zvláštnej situácii a vírus nás od seba navzájom oddeľuje. Ale pre pokoj a mier na celom svete, v rodinách, spoločenstvách, školách aj v našich dušiach môžeš urobiť veľmi veľa. Pritom stačí málo. Modli sa. 

            Svätý Páter Pio povedal: „Keď sa milión deti bude modliť ruženec, svet sa zmení“. 

                        Modlitba ruženca spojí všetky deti na celom svete. Pomôž aj ty a zapoj sa.

            Ako na to?

            Nedeľa 18. októbra 2020

            Ráno o 9:00 hod. vezmi do rúk ruženec a modli sa.

            Môžeš sa modliť aj s rodičmi a súrodencami. Máš možnosť pripojiť sa k deťom vo vysielaní TV LUX.

            Ak sa chceš dozvedieť viac, aj s návodom k modlitbe nájdeš na www.miliondeti.sk

          • Vyrecyklovali sme si PRVENSTVO!!! :)

          • Vyhraj super ceny a pomôž PLANÉTE – to bola výzva súťaže „Recykluj a vyhraj“, ktorú každoročne organizuje firma Milk Agro. Všetci, ktorým nie je ľahostajná ochrana nášho životného prostredia a recyklujú, sa aktívne do zberu SABI viečok a tetrapakov zapojili. A oplatilo sa! Naša škola  sa v tejto súťaži umiestnila takto: 

            • V kategórii A 4 – zber hliníkových viečok z výrobkov SABI sme získali pekné 4. miesto spomedzi 24 zapojených škôl.

            V kategórii B4 – zber tetrapaku z čerstvého mlieka SABI sme boli ešte úspešnejší a umiestnili sme sa na vynikajúcom 1. mieste !!! 

            • Do  kategórie E 2 – výtvor z výrobkov SABI sme sa tiež zapojili veľmi peknou prácou SABI robo, ktorá sa v silnej konkurencii určite nestratila, avšak umiestnenie nám uniklo.

            A teraz, ako sa hovorí, to najlepšie nakoniec. Určite všetci čakáte na mená víťazov – najusilovnejších zberačov. V tomto školskom roku  sú to títo žiaci:

            • najusilovnejším zberačom v zbere SABI viečok je Natália Hegedüsová zo 4.B
            • najusilovnejším zberačom  v zbere tetrapakov je Kamil Straka zo 6.B

                 Výhercom srdečne blahoželáme!

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa do zberu zapojili.

          • SÚŤAŽ! SÚŤAŽ! SÚŤAŽ! SÚŤAŽ! SÚŤAŽ! SÚŤAŽ!

          • Rozprávali Ti starí rodičia svoje zážitky zo života a nestihol si ich ešte nikomu vyrozprávať?

             Koordinátorka VMR v spolupráci s učiteľkami slovenského jazyka pri príležitosti Mesiaca úcty k starším vyhlasujú  pre žiakov 4. – 9. ročníka literárnu súťaž

            Čo mi rozprávali starí rodičia

            Čo je Tvojou úlohou?

                 Napíš príbeh vyrozprávaný Tvojimi starými rodičmi a podpísaný ho dones  svojej triednej pani učiteľke (4. roč.) alebo pani učiteľkám Slivkovej, Kallovej (2.stupeň). Desať najlepších prác postúpi do finálového školského kola, ktoré sa uskutoční 28.10.2020 v spoločenskej miestnosti.

                Keď pred porotou zaujímavo odprezentuješ svoj príbeh a usmeje sa na Teba šťastie, môžeš vyhrať zaujímavú cenu.

            PS: Každý žiak, ktorý odovzdá súťažnú prácu, dostane sladkú  odmenu. :)

            Prajeme Vám veľa dobrých príbehov!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje