• Hovoria O NÁS v rádiu :) “Získala som obrovskú mieru pokory k tomu, čo robia, ako to robia a prečo to robia...“

          • V januári sme mali možnosť spolupracovať na koučingu s Helenou Rojkovičovou, expertnou dobrovoľníčkou organizácie LEAF, ktorej súčasťou sme aj my vďaka projektu Premena školy zvnútra. Táto šarmantná žena je skúsenou manažérkou so znalosťou personálneho manažmentu, kvalifikovaná v oblasti rozvoja ľudských zdrojov a zručná v partnerskom vedení tímov ľudí, a mnoho iného... (ešte aj pečie :)) Od začiatku sme vedeli, že táto žena je obrovskou kapacitou, avšak, že o nás hovorí v rozhlase je pre nás nesmiernym prekvapením. Hovorí o NÁS, našej práci, našom nadšení a motivácii v rozhlasovej relácii. Sme príjemne prekvapení, poctení a potešení. :) 

            Celú talkshow si môžete vypočuť tu (info o našej škole cca od 18:00): 

            Kliknite tu a vypočujte si slová, ktoré nás potešili.

            Helena s nami spolupracovala vďaka podpore vedenia školy pri pomoci rozvíjať a nastavovať osobné ciele učiteľov na našej škole. O tom, prečo si vybrala práve nás, čím sme ju fascinovali, čo sme ju naučili a ako sa jej páčilo v našej školskej jedálni porozprávala v Talkshow Hosť Andrey Poláčkovej, ktorú pripravil Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko. Podľa jej vlastných slov u nás strávila úžasné dva dni a bola fascinovaná tým, že sme šťastní, spokojní a že máme motiváciu učiť žiakov... 😊 V čom spočívala jej pomoc? Pomohla nám vnímať samých seba, nezabúdať na vlastné rozvíjanie a posúvanie dopredu, lebo presne to je cesta k tomu, aby sme boli lepšími. 😊 Touto cestou by sme sa jej chceli poďakovať za jej milé slová v relácii a v neposlednom rade za jej ľudský prístup a pomoc pri našom rozvoji a posúvaní dopredu! Ďakujeme, Hela! :)

          • *ODDYCHOVÁ ZÓNA PRE VŠETKÝCH* aj s podporou grantu Nadácie SPP! 😊

          • Spoločne, ako celok, sa stále snažíme posúvať dopredu a hľadať možnosti, ako zlepšiť, spríjemniť či skrášliť chvíle v škole pre žiakov i pre nás všetkých ostatných. Pred časom sme narazili na možnosť finančného grantu od nadácie SPP, ktorá sa rozhodla podporiť rôzne druhy projektov s cieľom skvalitniť život v obciach a v mestách. A tak sme neváhali a pustili sme sa do tvorenia projektu, ktorý by našej škole priniesol úžitok i pohodu. 

            Rozmýšľali sme, tvorili, zhmotnili myšlienky na papier, poslali a ... ZÍSKALI sme finančný príspevok na realizáciu nášho projektu vo výške 900€ od Nadácie SPP v programe Regióny. 😊

            Našim cieľom je, aj vďaka tomuto príspevku, vytvoriť zónu, kde budú môcť žiaci vypĺňať svoj voľný čas. A nielen oni, ale všetci... pod dozorom učiteľov si napríklad uvariť čaj, zahrať hry, urobiť domáce úlohy či zrelaxovať pri rozhovore s kamarátmi. 😊 Žiaci, ktorí čakajú na spoj domov nebudú musieť mrznúť alebo moknúť na zastávke, ale príjemne stráviť čas v budove školy. 😊

            Dúfame, že sa Vám v našej budúcej oddychovej zóne bude páčiť a už teraz sa tešíme na šálku čaju a rozhovor s Vami v nej. 😉
             

          • Korona nás nezastavila... OPÄŤ ÚSPECHY! :)

          • Naše dievčatá sa tento školský rok prvýkrát zúčastnili matematickej súťaže PIKOMAT. To už všetci dobre viete, keďže v rámci zimnej časti sme zaznamenali úspech a naše dievčatá zo 6.A, Emma Stajančová Táňa Mizeráková, sa zúčasnili sústredenia, kde podľa ich slov bolo supeeeeeer. :) (rozhovor s dievčatami o tomto sústredení si môžete prečítať v sekcii novinky :))

            PIKOMAT má však aj svoju letnú časť! :) A dievčatá sa po úspechu v zime rozhodli pokračovať aj ďalej, a nielen ony. :) Pridala sa k nim spolužiačka Lenka PrevužňákováKatka Petrufová zo 7.A. Sme hrdí, že môžeme povedať, že všetkým našim dievčatám sa darilo!  Všetky sú totiž úspešnými riešiteľkami letnej časti PIKOMAT-u, kde dosiahli výborné výsledky:

            Emma Stajančová,6.A - 4. miesto

            Lenka Prevužňáková ,6.A - 13. miesto

            Tatiana Mizeráková, 6.A – 15. miesto

            Katka Petrufová, 7.A – 7. miesto

            Smutnou správou je, že letné sústredenie sa tento rok, kvôli mimoriadnej situácii, nekoná. 

            Dievčatám ĎAKUJEME, chválime ich za ich prípravu, počítanie, chcenie ...a samozrejme nestrácame nádej! Veríme, že budú pokračovať a o rok budeme robiť rozhovor "Ako bolo na letnom sústredení PIKOMAT-u..." :)

             

          • (: ! Vyzývame Vás zúčastniť sa DOMÁCEJ OLYMPIÁDY ! :)

          • Milí družinári!

            27. mája nás čaká Medzinárodný športový vyzývací deň. V tento deň sa organizujú športové podujatia celoštátneho a medzinárodného rozsahu. Cieľom je vyzvať čo najväčší počet ľudí k pohybovej aktivite trvajúcej minimálne 15 minút a zároveň ich tým inšpirovať, aby každý deň boli fyzicky aktívni.

            Pod názvom Domáca olympiáda sme si pre Vás pri tejto príležitosti pripravili aktivity zamerané najmä na pohyb. Keďže pohybová aktivita podporuje aj veselú myseľ, je to ďalší dobrý dôvod pustiť sa do plnenia nasledujúcich aktivít. :)

            Všetky disciplíny domácej olympidády nájdete tu: aktivity__Domaca_olympiada.pdf

            V zdravom tele zdravý duch!

            Budeme sa tešiť na fotografie, na ktorých bude zachytené ako plníte jednotlivé výzvy.

            Vaše vychovávateľky

          • Naši žiaci POMOHLI v boji za právo a spravodlivosť... a získali CERTIFIKÁT :)!

          • Ako každý december, už 15 rokov, aj v decembri 2019, podporovatelia Amnesty International po celom svete písali milióny listov, petície a organizovali akcie na podporu tým, ktorých práva sú porušované. Naša škola nebola výnimkou a takisto svoju podporu vyjadrila pomocou listov, za čo si naši žiaci vyslúžili CERTIFIKÁT za úspešné usporiadanie Maratónu písania listov 2019 od tejto svetovo-známej organizácie.

            Slovami koordinátorky písania listov, Kristíny Zaťkovej: „Maratón písania listov dáva už 15 rokov ľuďom nádej v ich najtemnejších chvíľach. Predstavte si, že by ste boli chorý vo väzení a dostali by ste tisícky listov, v ktorých vám celkom cudzí ľudia vyjadrujú podporu. Alebo by ste sa dozvedeli, že ľudia z celého sveta stoja pri vás vo vašom boji za spravodlivosť pre zavraždeného člena rodiny.“

            V tomto roku, spolu za účasti listov od NAŠICH ŽIAKOV, bolo vyzbieraných 26 330 listov! 😊

            Ďakujeme žiakom, ktorí si našli čas a ukázali pochopenie a vnímavosť pre ľudí, ktorých práva boli porušené a aj takouto formou sa im snažia pomôcť.

            Veľká poklona za Váš rozum a srdce na pravom mieste. Aj touto cestou vedieme žiakov k chápaniu práva, ľudskej slobody a spravodlivosti.

          • TOTO ste určite ešte nevedeli! ;)

          • Milé naše šikovné deti!
            Každý týždeň pre Vás usilovne pripravujeme aktivity, ktorým sa môžete venovať vo svojom voľnom čase a ktoré sú zamerané k určitému sviatku, alebo významnému dňu v kalendári. Aké významné udalosti sú v kalendári tento týždeň, ktorým budú venované tohtotýždňové aktivity?
            Každoročne 18. mája je: MEDZINÁRODNÝ DEŇ MÚZEÍ
            a 23. mája: MEDZINÁRODNÝ DEŇ KORYTNAČIEK


            Ste už zvedaví, čo nás tento týždeň čaká?

            Aktivity_Den_muzei_Den_korytnaciek.pdf 

            Tak poďme na to!

            Nezabudnite sa však potom s nami podeliť o výsledky Vášho snaženia.


            Vaše vychovávateľky

             

          • Ďalšie OCENENIE pre našich žiakov! :)

          • Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými a astronomickými kabinetmi vyhlásili začiatkom tohto kalendárneho roka súťaž "Vesmír očami detí". Kedže na našej škole máme deti vnímavé a talentované, zapojili sa. :) Ich snaha neostala bez povšimnutia a žiakom prišlo do školy ocenenie za ich prínos do súťaže od Hvezdárne a planetária v Prešove. 

            Chceme sa žiakom poďakovať za ich snahu a ochotu zapájať sa do súťaží akéhokoľvek druhu. Veľmi nás teší, že si ich talent všímajú aj inde.

            Sme radi, že Vás máme. :)

          • Dobrých správ sa tu veľa zmestí...a my sme radi, že máme ďalšiu! 😊

          • Ešte začiatkom minulého školského roka mali naši žiaci možnosť zapojiť sa do projektu Maľovaná cyklomapa Dolný Šariš deťom. Túto šancu využili a oplatilo sa!

            Po niekoľkých mesiacoch príprav a tvorby cyklomáp na území Slovenska sa tím vydavateľstva CBS spol., s.r.o. rozhodol výtvory našich dvoch žiačok použiť do cyklomapy Dolného Šariša. Dievčatám prišiel do školy ďakovný list priamo od vydavateľstva, v ktorom im vyjadrujú vďaku za to, že sa stali súčasťou tímu, ktorý toto dielko vytvoril. Výtvarné práce Emmy Stajančovej, 6.A a Terézie Mizerákovej, 8.A sú teraz súčasťou tejto mapy a týmto spôsobom skvele reprezentujú nielen školu, ale aj svoje rodiská, za čo im veľmi ďakujeme. 

            Dúfame, že ich kreatívny duch neopustí a aj naďalej budú svojimi výtvormi tešiť oči všetkých ľudí. :) Teraz už aj v takejto publikovanej podobe! :) 

            Mapu s maľbami našich žiačok si môžete zakúpiť aj vy: https://www.cbs.sk/obchod/Ma%C4%BEovan%C3%A1-cyklomapa-Doln%C3%BD-%C5%A0ari%C5%A1-de%C5%A5om-p170426764

          • Dobré správy aj v týchto časoch ... :)

          • Na našej škole sme sa v súčasnej situácii korona krízy museli popasovať aj s otázkou vzdelávania žiakov, ktorým chýba internetové pripojenie, prípadne ich počítačové zručnosti sú nedostatočné a teda online vzdelávanie by nebolo efektívne.

            Kto chce hľadá spôsoby... My sme chceli a naši žiaci z marginalizovanej rómskej komunity dostávajú v pravidelných intervaloch pracovné listy. Svojim spolužiakom ich doručujú a vypracované listy zbierajú vybraní žiaci z komunity, čím zároveň deti učíme komunikovať, počúvať, efektívne si odovzdávať odkazy, spolupracovať s rodičmi i preberať zodpovednosť za život v komunite. Záleží nám na tom, aby sme prispievali k formovaniu osobnosti detí a pripravovali ich na reálny život.

            Našu snahu ocenila aj Karpatská nadácia a uvedené aktivity budeme realizovať aj s jej podporou. Veľmi sa tešíme a ďakujeme!

             

            Pomoc však potrebuje oveľa viac detí na východnom Slovensku. Pomôcť Karpatskej nadácií podporiť ďalších, a prispieť do ich krízového fondu môžete: https://karpatskanadacia.sk/skola-napriek-korone/

          • Chránime naše životné prostredie

          •     V apríli sme si so žiakmi na hodinách výtvarnej výchovy (na diaľku) pripomenuli Deň Zeme, 22. apríl, deň venovaný našej planéte. Tento deň nám už 50 rokov pripomína, aké dôležité je starať sa o čistotu nášho životného prostredia, predchádzať vzniku odpadu jeho separovaním, šetrením energiami, vodou a skvalitňovať ho výsadbou zelene. Bola to práca z domu, ale o to viac nás potešil pozitívny prístup našich žiakov k ochrane životného prostredia. Posúďte sami...

            Na fotke môžete vidieť prácu žiačky Alenky Kulbákovej (8.B) s témou ochrany životného prostredia.

            Aj takto pracujú naši žiaci z domu...

          • RODINA = životný základ :)

          • Milé deti!

            15. mája oslávime Medzinárodný deň rodiny, ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov v roku 1993. Rodina by mala byť v dnešnom svete oázou pokoja a šťastia. Hlavným zámerom tohto podujatia je poukázať na dôležitosť rodiny v spoločnosti. Inšpirácie na tohtotýždňové aktivity budú teda zamerané na naše rodiny.

            aktivity_Den_rodiny.pdf

            Veríme, že Vás naše námety na vyplnenie voľného času zaujmú a podelíte sa s nami prostredníctvom fotografii s výsledkom Vášho tvorenia.

            Vaše vychovávateľky: Helena Ivančíková a Daniela Polomová

          • 3.B zabojovala a..... VYHRALA!!!

          • Záhradka pre školy

            TOTO SME SI PREČÍTALI  NA OFICIÁLNEJ STRÁNKE, ale ešte sme neverili...

            "Ďakujeme všetkým triedam, žiakom, učiteľom, ktorí sa zúčastnili našej súťaže. Zaslali ste nám naozaj veľmi pekné, kreatívne rozprávky. Výhercom blahoželáme a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie."

            Výhercovia

                  Poradie, Výhra                        Škola,                                       Trieda

            1. miesto Elektronická tabuľa: ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves, 3. B

             

            ... A O PÁR DNÍ SME DOSTALI TAKÚTO SPRÁVU .... a to sme sa už VEEEEEĽMI TEŠILI!!!!

            "Milá trieda,

            ďakujeme Vám, že ste sa zapojili do našej súťaže: Moja malá záhradka a chceme Vám oznámiť, že váš príbeh získal prvé miesto. Gratulujeme Vám! Pre odovzdanie Vašej výhry, ktorou je interaktívna elektronická tabuľa Vás budeme kontaktovať telefonicky.

                                                Dúfame, že Vás poteší a užijete si ju v zdraví.  

                                                                                                                                 VÁŠ KAUFLAND"

            Krásnu výhru sme získali vďaka usilovnosti žiakov z 3.B, ktorí sa zapojili do súťaže MOJA MALÁ ZÁHRADKA. Tú v mesiacoch marec – apríl vyhlásila spoločnosť Kaufland pre žiakov 1.stupňa ZŠ, aby u detí aj takouto – súťaživou formou vzbudila záujem o rastlinky a ich pestovanie.  Do súťaže sa mohli prihlásiť triedy prvého stupňa všetkých základných škôl na území celej Slovenskej republiky. Vďaka registrácii sme sa aj my zaradili ku školám, ktoré mohli získať kompletný balík na pestovanie rastlín a vytvoriť si tak v triede malú záhradku. Okrem pestovania rastliniek sme však mali napísať aj rozprávku  – príbeh o pestovaných rastlinkách. No a keďže naši tretiaci majú bohatú fantáziu, chuť súťažiť ... a „spisovateľské črievko“ – výhra je NAŠA! 

          • Naše siedmačky medzi SLOVENSKOU ŠPIČKOU v programovaní !

          • Tri žiačky zo 7.B, Natália Nalevanková, Laura Štofaníková a Kornélia Trojanovičová, sa rozhodli spojiť svoje sily a porovnať si programátorské zručnosti s ostatnými žiačkami z celého Slovenska. Toto rozhodnutie sa im oplatilo a v týchto dňoch v súťaži Scratch Match so svojou hrou - Kvíz o slnečnej sústave - postúpili do celoslovenského finále. Blahoželáme a nedočkavo čakáme na výsledky z finále.

          • Práca našej žiačky do CELOSLOVENSKÉHO KOLA : )

          • Naša žiačka sa zapojila do výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže a „zabodovala“. Renáta Šarkanová z 8. C triedy získala krásne 2. miesto zo 145 prác Košického a Prešovského kraja.  Stvárnila bliblický príbeh z knihy Exodus, ako Boh hovorí k Mojžišovi z horiaceho kríka. Do súťaže, ktorú organizoval Diecézny katechetický úrad v Košiciach, sa zapojilo 28 základných škôl, vrátane  4 špeciálnych. Odborná porota posudzovala umeleckú a obsahovú stránku prác. Práca našej žiačky ich zaujala a postupuje do celoslovenského kola, ktorej realizátorom je Katolícke pedagogické a katechetické centrum, n. o. v Levoči. Veríme, že aj tam bude úspešne reprezentovať našu školu. Veľmi jej to želáme a spoločne sa tešíme z jej úspechu!

          • S láskou od nás pre naše MAMY <3

          • Milé deti!

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamičkám.

            Preto sa aj my tento týždeň budeme pripravovať na krásny sviatok, ktorý bude v nedeľu.

            Každé dieťa sa vtedy snaží potešiť tú svoju najlepšiu maminu na svete a vyrobiť jej nejaký pekný darček. Väčšinou deti nakreslia nejaký obrázok, vyrobia srdiečko, či natrhajú kytičku lúčnych kvietkov. Sú to všetko pre mamu tie najkrajšie darčeky na svete. Aj my sme pre vás pripravili zopár inšpirácií na darčeky pre mamičky. Možno sa vám nejaký nápad zapáči a pustite sa s láskou do práce.

            Mamičky sa majú veru na čo tešiť. :)

            Plán aktivít si stiahnete kliknutím tu: Aktivity_na_Den_matiek.pdf

            Vaše vychovávateľky: Daniela Polomová a Helena Ivančíková

          • Rodina je všetko ...

          • Čo všetko pre nás rodina znamená, to každý z nás prežíva vo svojej rodine v týchto „rúškových“ časoch. Sme za ňu vďační a uvedomujeme si jej dôležitosť.  Rodina je miestom, kde sa spolu tešíme, pomáhame si, dozrievame, učíme sa žiť. Rodina - to sú naše korene, naša opora, naša minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Takto ju výtvarne vystihli naše žiačky Laura Štofaníková zo 7. B a Tatiana Mizeráková zo 6. A. Tieto ich výtvarné dielka sme elektronicky zaslali do celoslovenskej výtvarnej súťaže Rodina a základné ľudské právo na život. Želáme im, aby ich úsilie prinieslo ovocie v podobe pekného umiestnenia.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje