• INFORMÁCIE pre rodičov k ZÁPISU do 1.ročníka

          • Zápis do 1. ročníka sa v ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves bude konať 3.4.2020. Začíname o 16:00 hod.

             

            • ak malo Vaše dieťa odklad povinnej školskej dochádzky v šk. roku 2019/2020, je žiakom našej školy a radi ho privítame na  zápise do 1. ročníka, ktorý sa v ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves bude konať 3.4.2020 so začiatkom o 16:00 hod. (elektronickú prihlášku už nie je potrebné vypĺňať),

            • ak chcete požiadať o odklad povinnej školskej dochádzky pre Vaše dieťa v šk. roku 2020/2021, je tiež potrebné zúčastniť sa zápisu do 1. ročníka, ktorý sa v ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves bude konať 3.4.2020 so začiatkom o 16:00 hod.

            -    potrebné je doniesť fotokópiu rodného listu dieťaťa a poplatok 22 €

            -    ďalšie informácie a tlačivá Vám poskytneme v deň zápisu

            - je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku do 1. ročníka na webovej stránke https://pecovska.edupage.org/register/

          • Naše talenty na ceste do FINÁLE!

          • Žiaci 5.-9. ročníka sa mohli opäť prihlásiť do súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš.

            6. ročník tejto súťaže vyhlásilo Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a mesto Prešov. Súťaž Talentov sa koná pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov. Netradičná súťaž preveruje logické myslenie, matematické schopnosti a verbálne myslenie.

            My talenty máme, tak sme sa prihlásili. 😊

            Dňa 25.2.2020 prebehlo na našej škole školské kolo, ktorého sa zúčastnili žiaci druhého stupňa. Do finálového kola postúpili Lucia Bittnerová 9.A, Lenka Prevužňáková 6.A a František Futej 7.B. Medzi najlepšími bola aj Kristína Prevužňáková 9.B, ktorá sa finálového kola nezúčastní, lebo sa pripravuje na krajské kolo matematickej olympiády. Tešíme sa, že Kristínka bola úspešná v oboch súťažiach a držíme jej palce na krajskom kole!

            Ostatní finalisti putujú do finálového kola, ktoré sa uskutoční 10.3.2020 na Mestskom úrade v Prešove.

            Držíme prsty našim talentom a prajeme im veľa šťastia!

             

          • Vesmír ako na dlani...

          • Koľkí z nás aspoň raz v živote nezatúžili vydať sa na dobrodružnú cestu vesmírom?                                    Koľkým z nás sa podarilo rozlúštiť aspoň malý hviezdny otáznik?                                          Koľkých z nás ešte stále  trápia nezodpovedané vesmírne tajomstvá?         

            Našim tretiakom a štvrtákom sa  13. februára 2020 sčasti splnili ich vesmírne priania. V Hvezdárni a planetáriu v Prešove sa v rámci exkurzie mali možnosť oboznámiť s farebnou vesmírnou mozaikou – bližšie  spoznávali planéty, hviezdy, Slnko, Mesiac, kométy i galaxie, prostredníctvom  telúria sledovali  pohyb našej Zeme okolo Slnka i okolo  osi. Nevšedný zážitok mali v miestnosti s pohodlnými kreslami a so sférickým stropom, na ktorý im bol premietaný obraz nočnej hviezdnatej oblohy  i rôzne súhvezdia, vďaka čomu si odniesli nevšedný zážitok – aspoň chvíľu mali vesmír ako na dlani.                                                                                         

            Ktovie, možno práve toto stretnutie s vesmírnymi tajomstvami  zažne v niektorom žiackom srdci túžbu po jeho bližšom spoznávaní...

          • 0. = skúšobný ročník žiackeho karnevalu – úspešný!!! 😊

          • 14. februára, v piatok, sa na našej škole konal karneval. Bolo tam veľa krásnych masiek. Vtipné masky mali aj naši milovaní učitelia. Bola tam super hudba, o ktorú sa nám staral náš spolužiak DJ Josso, ktorému aj touto cestou ďakujeme. Každý sa zabával, tancoval a zapájal sa do rôznych aktivít a súťaží, ktoré si pre nás pripravili naši spolužiaci. Na konci zábavného karnevalu sa vyhodnocovali masky. Cenu učiteľov za originálne masky získala trieda 7.Bcenu žiackej poroty trieda 9.B. Všetko bolo úžasné aj keď príprava bola naozaj náročná a my sme si vyskúšali, že to nie je len o zábave a tanci, ale za všetkých je kus práce, ktorú niekto musí urobiť.

            Na tento deň nikdy nezabudneme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

             

            Každá trieda prispela ku karnevalu vlastným dvojverším, z ktorých vznikla naša žiacka hymna:

            Bola tu raz jedna škola,
            všetko sa opakuje dookola.
            Škola naša super je,
            všetko dobre podporuje.
            Každého tu trafí šľak,
            ako v časopise fľak.
            Medzi nami rozdiel nie je,
            škola aj fľak zábavný je.
            Školu v Pečovskej tu každý pozná,
            každý ju vždy rozozná.
            Srandy, smiech tu zažívame,
            preto sa aj radi máme.
            Škola chodí po žiakov,
            žiaci učia školu.
            Učitelia stresy majú,
            lebo deti poslúchajú.
            V našej škole je vždy sranda,
            všetci sme tu jedna banda.
            Máme školu našu radi,
            dávajú nám skvelé rady.
            Naša milá škola k vzdelaniu sa v tebe učíme,
            aby sme sa neobjavili v budúcnosti pri nejakom nekalom čine.
            Všetci školu radi máme,
            učiteľom rady dáme.
            Naša škola vtipná je,
            každý sa hneď usmeje.
            Do školy radi chodievame,
            lebo sa všetci spolu zabávame.


             

          • TALENTY V ŠKD

          • O tom, že máme talentované a nadané deti hádam nik nepochybuje. Všetky deti sú niečím výnimočné, každé má nadanie na niečo iné, čomu sa venuje a čo ho napĺňa.  Preto sme v školskom klube detí pripravili súťaž TALENT ŠKD, aby deti mali možnosť predviesť svoje talenty a napredovať v ich rozvíjaní. Súťažili deti z obidvoch oddelení ŠKD a videli sme viac než 30 pekných vystúpení. Deti predviedli recitácie, tance a tanečné choreografie, ktoré si samé zostavili, kúzelnícke vystúpenie, hru na hudobný nástroj, spev ľudových aj moderných piesní, mažoretku so šikovnými prstami pri narábaní s paličkou a iné. Porota sa nakoniec zhodla na takomto vyhodnotení:

            1. miesto: Emka Slivková – spev a hra na klavír

                  2. miesto: Nelka Malíková - mažoretka

                  3. miesto: Dianka Záletová – moderný tanec a choreografia

                  Cena poroty: Agátka Sofia Michalíková – za originálny tanec a choreografiu

                  1.  miesto: Dominika Krajňáková, Elizabeth Olejníková – moderný tanec

                  2. miesto:  Monika Voľanská – ľudová pieseň

                  3. miesto: Alexandra Kuchárová, Sára Sofia Kurilová – moderný tanec

                  Cena poroty: Melánia Mišenčíková – za pútavý prednes básne

                  Cena za originalitu: Adela Rabatínová – za nápadité vystúpenie         

            Všetkým súťažiacim patrí veľké uznanie a poďakovanie za vystúpenia, ale aj odvahu prejaviť svoje nadanie, schopnosti a hlavne talent.

          • Športu zdar!

          • Dňa 7. februára 2020 sa naše šikovné žiačky 6.,7. a 9. ročníka zúčastnili basketbalového turnaja v Šarišských Dravciach. Prvý zápas s domácimi hrali veľmi odhodlane, no víťazstvo neprišlo. Poučené z chýb z prvého zápasu sa pustili do lepšieho výkonu v druhom zápase s Krivanmi. V tomto zápase bolo zo začiatku skóre v prospech Pečovskej Novej Vsi, ktorá vyhrávala, no potom sa to začalo lámať a od víťazstva ich delil jediný bod! Nevadí .....ideme ďalej....... Športu zdar!

             Tamara Girašková IX.B

          • Všetkovedko

          • Akú farbu má čučoriedkový sirup? Čo robí revízor? Žijú pri Jadranskom mori tučniaky? Kedy sa vynáša Morena? Čo sa dáva do herbára?
             


            Takéto a podobné otázky kladie deťom VŠETKOVEDKO, aby mohli ukázať, čo všetko už o svete vedia. A pritom sa ešte aj veľa nového naučia. Tohto roku sa o titul Všetkovedka úspešne popasovalo 12 žiakov 2. – 4. ročníka a 1 žiak sa zapojil do súťaže Expert geniality show. Benefitom tohto ročníka však bol pre našu školu úžasný úspech Erika Vargovčíka z 3.B, ktorý sa nielenže stal školským Všetkovedkom, ale v celoslovenskom hodnotení bol vo svojej kategórii z celkového počtu 7093 žiakov lepší ako 6974 jeho rovesníkov. Skrátka, tento náš supervedko dosiahol 3.miesto na Slovensku. Blahoželáme!

             

          • A máme 6 VÍŤAZIEK školského kola Hviezdoslavovho Kubína!

          • 31 recitátorov poézie i prózy v stredu, 12. 2. 2020, zabojovalo o postup na okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Porota mala čo robiť, aby spomedzi takéhoto množstva pekných prednesov vybrala to najlepšie. A veru sa jej to podarilo! Na okresnom kole budú našu školu reprezentovať v prednese poézie: Jana Bečaverová, Aneta Stajančová, Tamara Girašková a v prednese prózy: Sarah Varholíková, Alexandra Sabolíková a Kornélia Trojanovičová. Dievčatám ešte raz srdečne gratulujeme a držíme prsty, aby aj na okresnom kole ukázali, aký recitačný talent sa v nich skrýva.

          • Sme jeden tím, máme jeden cieľ

          • Veríme, že každý deň môžeme byť lepší a spoločne sa o to snažíme. Na našu školu sme pyšní a sme v nej šťastní. Ďakujeme spolupracovníčkam zo školskej jedálne.

            Uvariť každý deň viac ako 500 obedov, mať dobrú náladu, usmievať sa na stravníkov. Popritom vyzdobiť školskú jedáleň ako v trojhviezdičkovom hoteli, to už je iná "káva". Tak sa ani nečudujeme, že stále pribúda tých, ktorí odnášajú prázne taniere. To vďaka práci našich šikovných kuchárok, ktoré vykonávajú svoju prácu s láskou.

            Sú šikovné, kreatívne a na Valentína sme mali možnosť obedovať v príjemnom srdiečkovom prostredí. Veď posúďte sami.

            P.S.: Krásnu výzdobu aktuálne menia.

          • Opät sme ukázali, že patríme medzi najlepších. STRIEBRO z KRAJA je NAŠE!

          • Technická olympiáda (TO) je súťaž určená žiakom 5.-9. ročníka základných škôl a príslušných ročníkov osemročných gymnázií, ktorá svojím obsahom motivuje žiakov k tvorivej činnosti.

            Dňa  5. februára sa uskutočnil 10. ročník krajského kola Technickej olympiády v Prešove. Žiak našej školy Matej Michalík zo 7.B triedy  úspešne reprezentoval našu školu v kategórii B, keď vybojoval krásne 2. miesto spomedzi  zúčastnených žiakov ôsmich okresov. Po absolvovaní teoretickej časti Matej vyrobil drevenú poličku. I keď sa to zdá jednoduché, opak bol pravdou. Matejovi ďakujeme  za zodpovedný prístup v príprave na olympiádu, peknú reprezentáciu svojich vedomostí a praktických zručností, ale hlavne za jeho chcenie, ktoré stálo za to!

          • Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

          • Posledný januárový deň sa v našom školskom klube niesol v znamení karnevalu. Aj tentoraz si deti spolu s rodičmi dali záležať na príprave masiek, a tak sme okrem princezien, anjelikov, rytierov mohli vidieť aj práčku, husľový kľúč, bratranca It z Addamsovcov... Po úvodnej promenáde a predstavení masiek si deti veselo zatancovali. Každá maska bola odmenená sladkosťou. Tri najkrajšie a najoriginálnejšie kostýmy z jednotlivých oddelení ŠKD získali ešte aj diplom a malú pozornosť.

          • Na známosť sa všetkým dáva... :)

          • Na známosť sa všetkým dáva

            mimoriadna, vážna správa.

            Ako každý rok o tomto čase,

            fašiangy tu máme zase.


            Dňa 14.2.2020 (piatok) so začiatkom o 10:00 hod. sa v našej ZŠ uskutoční KARNEVAL pre II. stupeň (do školy môžete prísť rovno v maskách).

             

            Prvú a druhú hodinu sa poučíme,

            na ostatných sa zabavíme.

             

            TEŠÍME SA NA VÁS AJ NA VAŠE MASKY!!!

             

          • Krok sun krok, raz, dva, tri...

          • V piatok 31. januára sa z priestorov veľkej telocvične ozývala hudba a tanečný parket patril našim deviatakom, ktorí záverečným tanečným večierkom slávnostne, za prítomnosti rodičov i učiteľov, ukončili desať týždňov trvajúci kurz spoločenských tancov. Chlapci i dievčatá predviedli to, čo sa pod vedením tanečného majstra p. Dušana Frimera naučili. A veru – bolo sa na čo pozerať! Mladí tanečníci sa ukázali v plnej kráse a všetci sme boli hrdí na to, čo dokázali. Z večierka si odnášali nielen certifikáty o absolvovaní kurzu, korunky určené pre kráľa a kráľovnú tanca, ale predovšetkým množstvo spomienok na príjemne strávený večer.

          • Sčítanie vtáctva na zimných kŕmidlách

          • Žijú medzi nami, niektoré vidíme tak často, že  ich už ani nevnímame. Ak sa však na nich sústredíme, zistíme, že mnohé z nich prehliadame.

            V minulom týždni v dňoch 27.1. – 2.2.2020 prebiehala na našej škole celoslovenská akcia „Sčítanie vtáctva na zimných kŕmidlách.“  O spoluprácu nás  požiadala organizácia SOS/BirdLife Slovensko .

            Aj my spolu so žiakmi 6.C sme sa aktívne zapojili do tejto aktivity. Pozorovania prebiehali v dopoludňajších hodinách od pondelka do piatku. Pripravili sme a vystavili dve vtáčie kŕmidlá pred oknami školy.  Ako krmivo sme použili drobné slnečnicové semená.

            Vtákom trvalo dva dni kým objavili bohato prestretý stôl. A potom sa to rozbehlo... ku koncu týždňa bola okolo kŕmidla tlačenica a v čase obeda bolo treba doplniť ďalšiu „dávku“ pre hladných návštevníkov.

            Zaujímavé však boli aj naše pozorovania správania sa niektorých druhov vtákov.

            Keď priletel   glezg hrubozobý  - zavalitý „pánko“ oproti malým sýkorkám, všetkých z kŕmidla odháňal a sám sa sebecky „hostil“ niekoľko minút. Toto jeho správanie sa opakovalo vždy, keď tam bol a ostatné  vtáky pred jeho výpadmi unikali. Podobne arogantne a agresívne voči najčastejším návštevníkom  - sýkorkám,  sa správali aj  stehlíky pestré.

            Najrušivejším momentom pre kŕmiace sa vtáky bola mačka, ktorá navštívila kŕmidlo trikrát za účelom niektorého uloviť. Štvrtýkrát sa spokojne usadila vedľa a dlho striehla, takže kŕmidlo v tých chvíľach bolo prázdne, bez návštevníkov. Aj jastrab krahulec sa na svojej ceste na lov raz zastavil na neďalekom orechu a pozoroval okolie.

            Úspešne sme priamo na kŕmidle pozorovali tieto druhy vtákov :

            Najčastejším návštevníkom boli sýkorky v tomto poradí: sýkorka bielolíca (lat. Parus major), sýkorka uhliarka (lat. Parus ater) a sýkorka belasá (lat. Parus caeruleus). Zo stehlíkov to bol najmä stehlík pestrý (lat. Carduelis carduelis)  a stehlík zelený (lat. Carduelis chloris).  Menší počet kusov zastupoval glezg hrubozobý (lat. Coccothraustes coccothraustes), pinka lesná (lat. Fringilla coelebs), samček hýľa lesného (lat. Pyrrhula pyrrhula), brhlík lesný (lat. Sitta europaea), hrdlička záhradná (lat. Streptopelia decaocto) a samček drozda čierneho (lat. Turdus merula ).

            V blízkom okolí kŕmidla sme pozorovali tieto druhy vtákov : sojka škriekavá (lat. Garrulus glandarius), straka čiernozobá (lat. Pica pica), drozd čvíkotavý (lat. Turdus pilaris), jastrab krahulec (lat. Accipiter nisus), vrabec domový (lat.  Passer domesticus) a ďateľ veľký (lat. Dendrocopus major).

            Celkom sme priamo na kŕmidle pozorovali 11 druhov vtákov a v bezprostrednom okolí ďalších 6 druhov vtákov.

            Veríme, že aj toto krátkodobé pozorovanie  nám pomôže vnímať vtáky ako súčasť našej živej prírody, pretože sú užitočné a pomáhajú nám v boji proti škodcom v našich sadoch a záhradách.

          • Zaslúžený oddych po I. polroku :)

          • Milí naši žiaci,

            želáme Vám pokojné prežitie polročných prázdnin. Oddýchnite si a naberte čo najviac nových síl do II. polroka. 

            Tešíme sa na Vás opäť 4.2.2020 - v utorok. :)  

            Vaša ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
        • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
        • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
        • 36158097
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje