• Opäť sme uspeli na celoslovenskej úrovni - máme prvé miesto od Microsoftu

          • Pozvánka na celoslovenské finále súťaže KODU CUP  do Trstennej nás potešila a dávala čosi tušiť. Ani diaľka nás neodradila od účasti. A oplatilo sa! Dávid Kravec z 8.A, sa v svojej kategórií s hrou Simulátor pečenia stal celoslovenským víťazom (pozri videoalbum). Spolu s ním sa tešíme z hodnotnej ceny – XBOX, ale najmä z toho, že ocenenie pochádza od spoločnosti Microsoft, ktorá bola spoluorganizátorkou súťaže. Dávidovi za jeho čas strávený pri tvorbe vlastnej hry a reprezentáciu školy ďakujeme.

          • "Do tmy na svet prišlo k nám svetlo sveta."

          • Nech svetlo Vianoc zažína v každom srdci nádej, že svetlo vždy zvíťazí nad tmou a moc lásky prekoná lásku k moci.

            Nech do každého srdca i mysle vstúpi, že skutoční králi sa rodia v chudobe, tichu, pokore a láske.

            Nech je tento vianočný čas dôkazom, že skutočná veľkosť človeka spočíva v znížení sa k biednemu.

            Zo srdca Vám želáme, aby boli Vaše sviatočné i všedné dní naplnené pravými hodnotami, láskou, prajnosťou a pokojom.

                                                                                                                                    zamestnanci ZŠ s MŠ 

          • ALL STAR SCHOOL!!!

          • HLASOVANIE PRE NAŠU ŠKOLU - SPUSTENÉ

            HLASUJTE ZA NAŠU ŠKOLU A ZÍSKAJME ĎALŠÍCH HLASUJÚCICH „FANÚŠIKOV“ A SUPER IHRISKO!

            Súťaž dáva priestor všetkým školám Slovenska odprezentovať a spropagovať svoju športovú činnosť, úspechy a výsledky mladých športovcov, ako aj inovatívne postupy pedagógov pri zážitkovej forme práce s deťmi a mládežou v rámci pohybových aktivít. Veríme, že naša škola má čo ponúknuť, a športom žijeme počas celého školského roka, o čom svedčí aj toto video.

            Naša škola sa aj tento rok prihlásila do tejto súťaže o atraktívne ceny :

            1. miesto: Street workoutové ihrisko v hodnote 10 000€

            2. miesto Street workoutové ihrisko v hodnote 5 000€

            3. miesto: Street workoutové ihrisko v hodnote 2 500€

             

            Jediné, čo teraz chceme spoločne dokázať, je podporiť našu školu HLASOVANÍM a ZDIEĽANÍM!!!

            Za našu školu budeš môcť ty a široká verejnosť (vrátane žiakov a učiteľov, rodičov, kamarátov, susedov, atď.) hlasovať v rámci online hlasovania.

             

            Na stránke https://www.mozebyt.sk/all-star-school/  

            v sekcii Videá/hlasovanie https://www.mozebyt.sk/all-star-school/videa-hlasovanie/

             

             Naša škola má video s poradovým číslom 20. https://www.mozebyt.sk/all-star-school/videa-hlasovanie/zakladna-skola-s-materskou-skolou-skolska-459-12-pecovska-nova-ves/#article

            Preto šérujte a zdieľajte súťažné video cez sociálne siete a získajte tak ďalších hlasujúcich fanúšikov.

            Hlasovanie trvá do 28. 2. 2020!

             

          • Merry Christmas, Gluckliches Weihnachten, S raždestvom, Šťastné a veselé Vianoce!

          • Takýmto krásnym želaním končila naša Prehliadka v speve vianočných piesní v cudzom jazyku, v piatok 20.12.2019. Bolo to naozaj krásne predvianočné dopoludnie, ktoré pripravili vyučujúce ANJ, NJD a RUJ spolu so žiakmi 7., 8. a 9. ročníka pre ostatných žiakov našej školy.  Nálada bola príjemná, čarovná, umocnená vianočnými pesničkami, ktoré odzneli vo všetkých CJ v podaní našich žiakov. Veľkým  zážitkom pre všetkých prítomných bolo, že si na záver mohli všetci spolu zaspievať Tichú noc - najkrajšiu vianočnú pesničku aj po slovensky.

          • Škatuľa od topánok

          •             Čakali sme, čo v nej Timko má. Nikomu ju nechcel otvoriť. A keď sme sa to konečne dozvedeli, mnohí asi zostali prekvapení – boli v nej bežné a v podstate bezcenné veci. Pre nás áno. Pre Timka to bolo všetko, čo preňho malo cenu. Nebol to mobil ani tablet, dokonca ani značkové tenisky. Skrývala sa v nej túžba po láske, spomienky na všetko milé a pekné, jednoduchá a pre nás často bežná túžba byť s mamkou a ockom.

            Ďakujem všetkým, ktorí pomohli a svojimi schopnosťami a talentom prispeli do nášho vianočného programu – učiteľom ZŠ aj ich žiakom; chrámovému speváckemu zboru a ich dirigentke; vedeniu školy za povzbudivé slová a podporu; p. zvukárovi; p. farárovi za ochotu a ústretovosť; všetkým kolegom, ktorých ani nebolo vidieť, ale vďaka nim bol celý program takým, akým bol; a najmä mladým hercom, ktorých zanietenie nakazilo aj mňa.

            Prajem Vám požehnané dni naplnené pokojom a túžbou po tých podstatných a dôležitých daroch, snoch a túžbach.

            P.S.: Ak chcete poznať Timkov príbeh, prečítajte si knihu od Francine Riversovej – Škatuľa od topánok.

          • Takto sa sype sneh

          • Dnes (18.12.2019) sme boli na návšteve. A ukazovali nám tam, ako sa sype sneh, ako vznikajú blesky, hromy i krupobitie. Možno si myslíte, že sme boli na nejakej poučnej prednáške. No nie. Boli sme (žiaci 4. – 6. roč.) u Perinbaby! Zoznámili sme sa aj so strašidelnou Zubatou, precítili sme lásku Jakubka a Alžbetky. A počuli sme aj pamätnú vetu macochy a Dory – Čia je to smola?! No, smolu mali tí, ktorí tam s nami neboli. Všetkým hercom zo Spišského divadla ďakujeme za tento krásny predvianočný darček.

          • Ja ako sexuálna bytosť

          • Názov tejto aktivity vyvolal u žiakov 7. až  9. ročníka potmehúdske úsmevy. Naši žiaci sú už tínedžeri,  stoja na  prahu dospelosti, preto sa opäť koordinátori Výchovy k manželstvu a rodičovstvu s koordinátorkou Prevencie sociálno-patologických javov dohodli na spolupráci a spoločne diskutovali na tému HIV a AIDS. Poniektorí žiaci mali akú-takú predstavu o tomto nebezpečnom víruse, iní so záujmom počúvali, no ani jeden zo žiakov netušil, koľko ľudí už podľahlo syndrómu AIDS. Pochopili, ako sa vírus prenáša, ale hlavným cieľom bolo poučiť žiakov, ako sa pred ochorením chrániť a predchádzať mu. Reakcie  žiakov boli veľmi dobré, nemali problém otvorene o tejto téme hovoriť a pýtať sa.

            Čerešničkou na torte bol anonymný pracovný list „Môj muž snov“ a „Moja žena snov“. Aj nás prekvapili predstavy o budúcich partneroch našich tínedžerov, o ich vlastnostiach a koníčkoch, o tom čo by mali mať v hlave, čo by mali vedieť robiť, o čom sa s budúcimi partnermi chcú rozprávať; ale hlavne, ako by mali vyzerať.

            To sa môžete dozvedieť aj vy, ak si zakúpite budúce číslo PeNoVých čiar.

          • OZNAM VEDÚCEJ ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Prosím všetkých stravníkov ŠJ, aby  sa do 18.12.2019 ( streda) prihlásili alebo odhlásili  zo stravy do konca týždňa t.j. do 20.12. 2019 z dôvodu uzávierky za rok 2019.

            Od stredy už nebude možné odhlásiť sa alebo prihlásiť sa na obed.

            Za porozumenie ďakujeme.

          • 33 SKVELÝCH žiakov = 33 SKVELÝCH prednesov na školskom kole Šalianskeho Maťka! 😊

          • V piatok 13.12. sme sa presvedčili o tom, že čaro prednesu nie je ešte v dnešnom uponáhľanom svete stratené. 33 detí v 3 kategóriách dokázalo, že príprava, učenie sa textu, ale hlavne ich vlastné chcenie stojí za to! Výsledkom boli krásne prednesené povesti a my sa nebojíme povedať, že Jozef Cíger Hronský by sa veľmi tešil, ak by ich počul 😊 Vypočuli sme si povesti veselé i smutné, strašidelné i romantické, zbojnícke i také, v ktorých boli víly či vodníci.

            Všetkým 33 zúčastneným žiakom ĎAKUJEME! A nielen im, poďakovanie vyslovujeme aj pani učiteľkám a rodičom, ktorí sa so žiakmi pripravovali. Ak by bolo po našom, víťazom by bol každý jeden, avšak oceniť sme mohli v každej kategórii iba troch. Po ťažkom výbere sme sa rozhodli takto:

            1. kategória ( žiaci 2.-3.ročníka)
            1. Mária Hendrichovská, 3.B
            2. Ema Slivková, A
            3. Ondrej Filip, 2.B
            1. kategória ( žiaci 4.-5.ročníka)
            1. Aneta Stajančová, 5.B
            2. Vanesa Lipjancová, 5.A
            3. Alexandra Sabolíková, 5.B
            1. kategória ( žiaci 6.-7.ročníka)
            1. Aneta Straková, 7.B
            2. Natália Nalevanková, 7.B
            3. Kornélia Trojanovičová, 7.B

            Víťazi jednotlivých kategórií budú našu školu reprezentovať na okresnom kole Šalianskeho Maťka, ktoré ich čaká v januári. Držte im palce!

            My však už teraz vieme, že máme skvelých žiakov. 😊

            Za skvelé prednesy a dobrú atmosféru na školskom kole ďakujú členky poroty.

             

          • KODU CUP - školské kolo

          • 4.12.2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže KODU CUP. Pod týmto, pre mnohých neznámym názvom, sa skrýva súťaž v programovaní vlastných hier v programe Kodu Game Lab od spoločnosti Microsoft. O tom, že programovanie môže byť zábavou, nás presvedčil počet prihlásených žiakov. No vyhrať môže len jeden. A tak v prvej kategórií (1.-4. ročník) vyhrala Stella Janičová zo 4.A s hrou Futbal motorkárov, v druhej kategórií (5.-6. ročník) vyhral Nicolas Fecko z 5.B s hrou Mince; a v tretej kategórií (7.-9. ročník) prvenstvo získal Dávid Kravec z 8.A s hrou Simulátor pečenia. Všetci zúčastnení si pochutnali na sladkej odmene a výhercov čakala ďalšia práca. Do celoslovenského finále totiž okrem svojich hier museli odovzdať aj krátke video s popisom ich hry. Videa si môžete pozrieť kliknutím na priezviská autorov.

            Naším víťazom držíme prsty v celoslovenskom kole, veď na víťazov jednotlivých kategórií čaká hodnotná cena – XBOX.

          • Olympiáda aj z dejepisu...

          • Po ročnej prestávke sa opäť rozbiehame a máme už za sebou školské kolo Dejepisnej olympiády. Tešíme sa, že žiaci sú ochotní aj vo svojom voľnom čase zobrať do ruky knihu a naučiť sa niečo o našej minulosti. Olympiáda je totiž tento rok zameraná na život M. R. Štefánika. V okresom kole nás budú reprezentovať školskí víťazi, a to v kategórií E (7. ročník): Aneta Straková a Natália Nalevánková; a v kategórií  C (9. ročník) Lucia Bittnerová a Kristína Prevužňáková. Veríme, že aj tam predvedú svoj rozhľad a vedomosti z danej oblastí a učiva svojich ročníkov. Držíme im palce J 

             

          • Aj kódovanie môže byť zábavné

          • Aj v tomto roku sme sa zapojili do celosvetovej iniciatívy Hodina kódu (Hour of Code), ktorá je zameraná na zvyšovanie záujmu žiakov o programovanie. Rozvíja algoritmické myslenie a pomáha im osvojiť si základy programovania pomocou obľúbených hier, rozprávok a filmov. Naši piataci sa tak pomocou vytvárania kódov v prostredí Hviezdnych vojen, presvedčili, že kódovanie je zábavou. Všetci postúpili minimálne do polovičky prvej úrovne a získali certifikát.

             

          • Štvornohé terapeutky

          • Do galérie Štvornohé terapeutky boli pridané fotografie.

            Canisterapia – dlhé a ťažké slovo, no pre naše deti veľká radosť z akcie. Eliška a Happy nás dokázali aj bez slov  rozosmiať a otvoriť srdcia každého z nás. Aj fotografie sú svedkom toho, s akou láskou sa deti vedia oddať, uvoľniť a zblížiť so psíkom. Počas prednášky si žiaci mali možnosť zopakovať svoje zručnosti z matematiky, angličtiny  a rovnako aj svoju pohybovú zdatnosť. Kontakt so psíkmi nám všetkým výrazne zlepšil náladu.

             

          • Aj v technike sme najlepší - prvé miesto je naše :)

          •  28. novembra 2019 sa v Sabinove konalo okresné kolo technickej olympiády. O tom ste sa mohli dočítať aj na stránke našej školy. To, čo sme si veľmi želali, sa stalo skutočnosťou. Náš žiak, Matej Michalík, sa umiestnil v kategórii B na prvom mieste. Blahoželáme. Ani Branislav Mihok a jeho spolusúťažiaci nemusia byť nespokojní. Zaradili sa medzi úspešných riešiteľov a získali síce neobľúbené, ale vynikajúce štvrté miesto v kategórii A.

          • Burza hračiek v ŠKD

          • Burza hračiek v ŠKD

             

                        Každoročne v predvianočnom období si deti spoločne s pani vychovávateľkami pripravujú v ŠKD výmennú burzu hračiek. Takto to bolo aj tento rok. V školskom klube sa postupne zhromažďovali hračky, s ktorými sa deti doma už nehrali, alebo ktoré si chceli v burze vymeniť za iné. Výmenná burza hračiek sa konala 5. decembra. Do burzy pribudli aj hračky, ktoré deti vyhrali na zábavnom Mikulášskom dopoludní v Lipanoch. Ponuka bola teda pestrá, a hračky si preto našli svojich nových majiteľov, ktorí sa im veľmi potešili.

          • Mikulášske všeličo

          • V mesiaci december sa v priestoroch Mestskej haly v Lipanoch každoročne koná milé podujatie určené pre školské kluby detí -  „Mikulášske všeličo spojené s burzou hračiek“. Náš školský klub tento rok (4.12.) zastupovali  dve zmiešané 5 – členné družstvá. Mikulášske všeličo pozostáva z rôznych zábavno-športových disciplín, ako napr. strieľanie na bránku, hádanie názvu rozprávky, netradičné kreslenie so zatvorenými očami, číselná hlava a mnoho iných. Deťom sa súťaže páčili, no asi najviac sa tešili z veľkého vreca plného hračiek, ktoré si každé družstvo odnieslo za snahu a šikovnosť pri plnení úloh.

          • Vianočná burza

          • Vianočná burza

            Keď slnko zachodí a rýchlo príde k tma

            Keď sa dieťa narodí a zima začína

            Keď sychravo je v chotári a vonku zúri chlad

            A keď sa stromček rozžiari a každý má všetkých rád

            Keď pokoj v duši ostáva  a láska nie je gýč

            Keď  sa ti srdce otvára keď dáš všetko a nechceš nič

             

                               Znovu prichádza čas Vianoc, čas sviatkov lásky a pokoja, spojením a obdarúvaním svojich       

                            blízkych. Otvor aj ty svoje srdce a podaruj knihu, hračku, autíčko, bábiku alebo hru s ktorou sa

                         nehráš do našej vianočnej burzy. Tvoje darované veci budú za symbolickú cenu ponúknuté na predaj. Výťažok z predaja bude poukázaný  na charitatívne účely. Svojím darom takto urobíš    

                            radosť aj ľuďom , ktorí majú v živote možno trošku menej šťastia ako Ty. Veci ktoré chceš     

                            darovať môžeš odovzdať p.u. Mizerákovej L. a p.u. Piskurovej J.

             

                                          Vianočná burza sa uskutoční  dňa 17.12.2019 v spoločenskej miestnosti

                               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje