• Nám to aj super maľuje :), preto je naše prvé miesto

          • Blahoželáme a ďakujeme. Laure Štofaníkovej za prvé miesto vo výtvarnej súťaži Okresného úradu Sabinov "Ochranárik...".  A pani učiteľke za systematickú prácu venovanú rozvoju talentov našich žiakov. Lebo ako hovorí Albert Einstein : „Genialita je 1 % talentu a 99 % tvrdej  práce.“

          • ZiBOBR-ovali sme si skvelé výsledky!

          • Žiaci našej školy sa každoročne úspešne zapájajú do on-line informatickej súťaže iBobor. Aj tento rok sme svoje kvality potvrdili a zo 72 súťažiacich až 43 získalo diplom, pričom traja žiaci dosiahli percentil 100 a ďalší 16-ti percentil nad 90. Blahoželáme!

          • Držte nám palce

          • Kým si pani Fecková s Laurou preberali ocenenie za výtvarnú súťaž, chlapci našej školy nás pod vedením p.učiteľky Mizerákovej reprezentovali na Technickej olympiáde. Výsledky ešte nie sú známe, ale tešíme sa, že aj v tomto predmete sa našli žiaci, ktorých zaujíma technika a sú aj manuálne zruční. Pozrite si fotogalériu. Všakže, sú šikovní? :)

          • BUBNUJEME, aby bolo deti lepšie počuť!

          • Pod týmto heslom sa aj tento rok niesla Bubnovačka. Ide o akciu, počas ktorej sa účastníci bubnovaním na rôzne nástroje snažia vytvoriť čo najväčší hluk, a tak získať pozornosť okolia, aby upozornili na dôležitosť detského hlasu a na ochranu deti pred násilím. Do akcie, ktorá je pripomenutím Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí (19.11), sa zo Sabinovského  a Prešovského okresu zapojilo 26 škôl. A nemohli sme chýbať ani my. Svoj hluk a upozornenie na to, že aj detí majú svoje práva, predviedli žiaci 5.A a 6.A.

          • Makáme na florbale a posúva nás to ďalej! Chceme sa zlepšovať! :)

          • Žiačky šiesteho, siedmeho a deviateho ročníka sa zúčastnili turnaja SK ligy vo florbale pod záštitou nadácie JOJ. Turnaj prebiehal dvojkolovo. Prvé kolo sme odohrali na palubovke ZŠ Hviezdoslavova v Lipanoch, no a za druhým kolom sme cestovali do novučičkej telocvične ZŠ Široké. Aj keď sme sa snažili zo všetkých síl a robili, čo mohli, chuť sladkého víťazstva sme neochutnali. Nevadí... Nie je predsa dôležite vyhrať, ale zúčastniť sa. Stálo to za to! Spoznali sme nových kamarátov a čo je najdôležitejšie, nazbierali sme veľa nových skúsenosti. Chceme poďakovať pani učiteľke Ivane Maľcovskej za jej ochotu a trpezlivosť pripravovať nás na tento turnaj. Už teraz sa tešíme na ďalšie športové zážitky. Športu zdar! (Tatiana Perháčová, 9.B)

          • Kto pracuje, ten zbiera celoslovenské úspechy :)

          • Dnes sa veľmi tešíme a oslavujeme. Opäť sme dokázali, že patríme medzi najlepších na Slovensku. Získali sme krásne 2.miesto v celoslovenskej súťaži. Blahoželáme našej žiačke a ďakujeme kolegom, že pracujú s nadanými žiakmi.

          • Dali sme to aj v angličtine!

          •             „Na svete je jedna reč, ktorej všetci rozumejú. Je to jazyk nadšenia, vecí urobených s láskou a chuťou, túžbou dosiahnuť to, o čom snívame alebo čomu veríme.“

                                                                                                Paulo Coelho, brazílsky textár a spisovateľ
             

                        Možno práve myšlienka tohto spisovateľa, túžba dosiahnuť to, o čom snívajú, nadšenie a láska k cudziemu jazyku,  viedla niekoľkých  našich žiakov zapojiť sa do školského kola olympiády v anglickom jazyku. Učiť sa ďalší jazyk neznamená len učiť sa inak pomenovať tie isté veci, znamená to aj naučiť sa o tých istých veciach premýšľať iným spôsobom. Jeden jazyk Vás nasmeruje na Vašu životnú cestu, dva jazyky Vám na tejto ceste otvoria všetky dvere a posunú hranice Vášho sveta.

                        Dňa 14.11.2019 sa na našej škole konala  každoročná jazyková súťaž - Olympiáda v anglickom jazyku 2019. Aj tentoraz sa do jej kôl zapojilo 20 najlepších angličtinárov, reprezentantov svojich tried z 8., 9. a 7. ročníka.

                        Najúspešnejšími tohtoročnými súťažiacimi sa stali v mladšej kategórii Natália Nalevanková, žiačka 7. B triedy a v staršej kategórii žiak 9. B triedy Dávid Kelemen. Na druhom mieste sa umiestnili v mladšej kategórii Zuzana Pigulová zo 7.B triedy a v staršej kategórii Jenčíková Kristína9.A triedy. Tretie miesta boli udelené dve, v prvej kategórii Alexovi KormošoviLukášovi Mertovi zo 7.B a v druhej kategórii Eme Ridillovej9.ABranislavovi Mihokovi8. A.

                        Víťazom Nátálii a Dávidovi, ktorí postupujú na okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v januári 2020, prajeme  veľa šťastia.

            Všetkým súťažiacim ešte raz ďakujeme za účasť, želáme im veľa úspechov a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácií pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka. :)

             

             


             


             

             

             

             

          • NAŠI kultivovaní, mladí ľudia - návšteva DIVADLA :)

          • Slovami Krístinky Jenčíkovej, 9.A: ​​​​​​​

            „Dňa 21.11.2019 si žiaci 7. 8. a 9.ročníka mohli užiť krásne divadelné predstavenie v Spišskej Novej Vsi. Zo Spišského divadla sme si odniesli umelecký zážitok, ale aj dobrú náladu. Mali sme možnosť vidieť slovenskú klasiku, a tou je, ako inak, Rysavá jalovica. Predstavenie bolo veľmi zaujímavé. Častokrát sme sa z chuti zasmiali, no niekedy sme aj čakali so zatajeným dychom, čo ďalej. Predstavenie nám otvorilo okienko do slovenskej tvorby a ukázalo nám detaily tejto poviedky od Martina Kukučína.“

            My už len dodávame POCHVALU pre našich žiakov, ktorí sa správali na úrovni a aj žiakom z ostatných škôl ukázali, že masa mladých ľudí sa vie kultúrne správať na veľmi vysokej úrovni.

            Kalap dolu“ za disciplínu, kultivovanosť, slušnú komunikáciu a bezproblémový priebeh celej akcie! 😊

            S vami kedykoľvek, kdekoľvek! 😉

            ĎAKUJEME!

            á

          • Žime zdravo, bez závislostí!

          • Žiaci špeciálnych tried našej školy strávili 22.11.2019 dve hodiny v duchu zdravého životného štýlu a prevencie užívania návykových látok. Postarali sa o to koordinátorka VMR a koordinátorka prevencie v spolupráci s triednymi učiteľmi, pretože spájaním síl sa k cieľu dá priblížiť ľahšie.              

            Žiaci 1. stupňa mali pripravené zaujímavé didaktické aktivity „Nenič svoje múdre telo“. Dozvedeli sa, že naše múdre telo riadi mozog, a spoznávali, ako fungujú jednotlivé orgány. Aby sa vedeli zdravo stravovať, správne rozdelili zdravé a nezdravé potraviny. Kamarátovi Hamčovi poradili, čo má zmeniť, aby bol ako jeho kamarát Športko. Na záver si všetci zacvičili a zaspievali spolu s Mirom Jarošom pesničku „Moje telo“.

            So žiakmi 2. stupňa sme sa zamerali na význam prevencie užívania návykových látok, pričom sme si vysvetlili, ako predchádzať vzniku problémov, čo robiť, aby z malého problému nebol postupne veľký. Vedomosti z oblasti fajčenia, alkoholu, drog a zdravia si žiaci overili, prípadne doplnili formou kvízu, ktorý u nich prebudil záujem poznať správne odpovede i snahu zvíťaziť. Víťazmi sa nakoniec stali žiaci 9.C. Blahoželáme! V ďalšej časti žiaci skupinovou prácou tvorili projekty o problematike návykových látok, predovšetkým o fajčení a energetických nápojoch, o ich zložení a negatívnych účinkoch na zdravie.

            Veríme, že takéto stretnutia majú zmysel, otvárajú našim žiakom oči a prispievajú k ich rozvoju a životu bez závislostí.

          • Fajčenie škodí zdraviu!

          • Všetci o tom vieme, no i tak cigaretám neodolá množstvo ľudí. Deti z ŠKD sa pri príležitosti medzinárodného dňa bez fajčenia veľa dozvedeli o škodlivosti fajčenia a vytvorili spoločne k tejto téme aj veľmi poučné plagátiky. Zostáva veriť, že to, čo sa dozvedeli, si zapamätajú až do dospelosti. Podporme ich v tom, aby bol nielen ich život zdravší a lepší!

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Vedenie ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves oznamuje, že dňa 20. novembra 2019 bude žiakom 6. - 9. ročníka udelené riaditeľské voľno, z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského TESTOVANIA 5 - 2019.

             

            Žiaci špeciálnych tried budú mať vyučovanie podľa rozvrhu hodín.

            Žiaci prvého stupňa ZŠ budú mať vyučovanie podľa rozvrhu hodín.

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň bude v prevádzke školská jedáleň (IBA pre žiakov, ktorí budú na vyučovaní) a školský klub detí.

        • Preventívne stretnutie žiakov a rodičov s odborníkmi
          • Preventívne stretnutie žiakov a rodičov s odborníkmi

          • 12.11.2019 sa na našej škole uskutočnilo preventívne stretnutie zamerané na pravidelnú školskú dochádzku a aktívnu účasť žiakov na vyučovaní, čo sú významné faktory zvládnutia obsahu vzdelávania.

            Kľúčový význam v prevencii sociálno-patologických javov a rizikového správania žiakov má rodina žiaka. Je potrebné zabezpečovať prepojenie školy a rodiny, aj preto sa na tejto preventívnej akcii stretli vybraní žiaci a rodičia s odborníkmi – pracovníčkami ÚPSVaR, pracovníčkou terénnej sociálnej práce, pedagogickými a odbornými zamestnancami školy. Pozvaní boli aj príslušníci policajného zboru obvodného oddelenia Sabinov, no pre pracovné vyťaženie sa akcia uskutočnila bez ich účasti.

            Odborná prednáška pracovníčky ÚPSVaR o probléme nedbalej školskej dochádzky, dôsledkoch záškoláctva a možnostiach riešenia bola spojená s diskusiou, kde sa k téme vyjadrili nielen jednotliví odborníci, ale aj rodičia. Nasledovali individuálne konzultácie pre vybraných rodičov, kde mali možnosť využiť odborné poradenstvo pri eliminácii aktuálnych problémov svojich detí.

            Veríme, že žiaci a rodičia pochopili nielen svoje povinnosti a zodpovednosť pri riadnom plnení školskej dochádzky, ale aspoň čiastočne vnímali aj význam vzdelania pre život.

          • Naši žiaci opäť vycestovali do Bratislavy

          • Integrácia je výnimočný projekt, ktorý spája zdanlivo nespojiteľné a vytvára priestor na prezentáciu detí s rôznym postihnutím spolu s intaktnými deťmi. V tomto roku už po jedenástykrát sa konal koncert Integrácia 12. novembra 2019 v našom hlavnom meste, Bratislave, v Incheba Expo Aréne, no prvýkrát mal nadnárodný charakter – bol to 1.ročník Európskej Integrácie. Koncert bol  obohatený  aj o účasť účinkujúcich a detí z krajín V4. Naši žiaci, ktorí sa zapojili do zberu SABI viečok a tetrapakov, boli odmenení za svoju usilovnosť, a mali teda možnosť zúčastniť sa Integrácie. Na koncert sa všetci veľmi tešili. Aj keď cesta do Bratislavy bola dlhá a únavná, stálo to zato, vidieť a počuť známych moderátorov, spevákov a športovcov. Programom sprevádzala moderátorka Katarína Brychtová. Nálada bola výborná. Na koncerte vystúpili Majk Spirit, Martin Chodúr, Tereza Mašková, Alex Dowis, Peter Cmorik Band, futbalisti zo Slovenska, Poľska, Česka a Maďarska a mnohé ďalšie osobnosti z krajín V4. Ako sa hovorí,  to najlepšie nakoniec, sa potvrdilo aj tam, keď raper EGO svojím vystúpením strhol všetky deti, ktoré spolu s ním zaspievali známy hit Žijeme len raz. Pre deti to bol krásny a nezabudnuteľný zážitok. Spojme svoje sily aj v tomto školskom roku, recyklujme, zbierajme a tešme sa na ďalší ročník Integrácie!

        • Majstrovstvá Oblastného futbalového zväzu Prešov
          • Majstrovstvá Oblastného futbalového zväzu Prešov

          • Dňa 16.11.2019 sa konali majstrovstvá Oblastného futbalového zväzu Prešov v kategórií žiakov U11 (do 11 rokov) v Prešove. Tohto turnaja sa zúčastnilo 12 družstiev (Pečovská Nová Ves, Brezovica, Demjata, Ruská Nová Ves, Ľubotice, Prešov A-B-C a akadémia, Široké, Trnkov, Nowy Sacz). Základnú skupinu naši futbalisti vyhrali po výsledkoch:

            PNV - Tatran Prešov WU12 - 6:0,

            PNV - 1.FC Tatran Prešov U10 - 8:1,

            PNV - Demjata - 9:1.

            S takýmto skóre sme postúpili do finále, kde sme sa stretli s víťazmi skupín, a to Tatran Prešov WU12 a CFT Prešov. Odohrali veľmi kvalitne zápasy, kde však chýbalo športové šťastie. V obidvoch zápasoch sme viedli, ale nezvládli sme záver zápasu a po prehrách:

            PNV - Tatran Prešov WU12 - 2:3 a PNV - CFT Prešov - 1:4, sme vo finále obsadili konečné 3. miesto, čím sme boli veľmi blízko k vytúženému prvému miestu.

            Ďakujem všetkým zúčastneným žiakom, rodičom, TJ Pečovská Nová Ves a vedeniu základnej školy.

          • Ďalší významný úspech a umiestnenie v celoslovenskej súťaží

          • Skvelý úspech a dôvod na úprimnú radosť

             

            Dovoľujeme si Vám oznámiť, že Vaša žiačka

             

            Veronika Krajňáková

            získala jedno z umiestnení

            vo výtvarnej súťaži Pohľadnica pre Červené stužky 2019.

             

                        Takúto úžasnú správu sme sa dozvedeli od organizátora súťaže. Do kampane Červené stužky sa každoročne zapája veľké množstvo škôl, naša žiačka Veronika sa v tejto obrovskej konkurencii vôbec nestratila, práve naopak. Cenné ocenenie si slávnostne prevezme 27.11.2019 na Mestskom úrade v Žiline.

             

                        Gratulujeme, veľmi sa tešíme a prajeme krásne chvíle v Žiline!

          • Uspeli sme v rámci celého Slovenska! :)

          • Dňa 7.11.2019 náš žiak Samuel Čekan, 8.A, cestoval so svojím otcom do Incheba Expo arény v Bratislave, kde si na veľtrhu Bibliotéky a Pedagogiky prevzal diplom a vecné ceny za 1. miesto vo svojej kategórii, žiakov II. stupňa z celého Slovenska, v literárnej súťaži Agentúry pre vzdelanie a vedu „Viem čím budem a prečo“. V rámci odovzdávania sa zúčastnil aj predstavenia „Kúzelná fyzika“. Predstavenie i samotné odovzdávanie si môžete pozrieť v našom videoalbume.

            Po veľmi príjemnom prekvapení v podobe výhry sme sa spolu s rodičmi zhodli, že zrejme aj u porotcov v Bratislave zvíťazila Samuelova úprimná výpoveď, ktorá nebola prikrášľovaná zbytočnými gýčovými výrazmi, ale jasne poukazovala na hodnotu a zmysel povolania hasič, ktorým je jeho otec a ktorým sa v budúcnosti chce stať aj Samo.

             

             

            Samovi gratulujeme a veríme, že ho tento úspech poženie k pracovitosti a snahe, pretože sa vypláca. 😉

            Jeho, ale aj práce ostatných výhercov si môžete pozrieť na stránke: http://www.avv.sk/nase-aktivity/sutaze/sutaz-viem-cim-budem-a-preco/vysledky-viem-cim-budem-a-preco-5-rocnik/ alebo prípadne v kategórii predmetu slovenský jazyk a literatúra. 😊

             

          • 1. miesto v Prešovskom kraji - BRLOH

          • Aj tento rok žiaci 2. stupňa vytvorili 4-členný tím, ktorý našu školu reprezentoval v Brněnskej logickej hre. Náš tím s menom lil_strawberry tvorený Tamarou Giraškovou (9.B), Braňom Mihokom (8.A), Martinom Peregrínom (9.B) a Kristínou Prevužňákovou (9.A) obsadil po 3 kolách v konkurencii 77 tímov zo slovenských ZŠ a gymnázií 13. miesto; spomedzi 373 slovenských a českých základných škôl skončil na 85. mieste a dokonca spomedzi 10 tímov z Prešovského kraja na 1. mieste. Je to zatiaľ naše najlepšie umiestnenie v tejto medzinárodnej súťaži, keď nás od postupu do malého finále delili len 3 body. Nášmu tímu za ich snahu a čas ďakujeme a k umiestneniu blahoželáme.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje