• Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia, z dôvodu ročnej uzávierky a uzatvárania potravinového  účtu je nutné, aby ste stravné na mesiac január uhradili najneskôr do 20. decembra 2018. Po tomto termíne do konca roka stravné neuhrádzajte!  Ak to nestihnete do 20.12.2018, úhradu preveďte až v termíne od 1. do 8. januára 2019. Ďakujem za pochopenie, vedúca ŠJ

             

        • PYTAGORIÁDA
          • PYTAGORIÁDA

          •  

            Dňa 12. a 13. decembra 2018 sa uskutočnilo školské kolo matematickej Pytagoriády. Zúčastnili sa ho žiaci 3. - 8. ročníka. Riešili zaujímavo formulované matematické úlohy, ktoré chceli dobrý nápad, postreh, logiku a šikovnosť v počítaní. Najlepší z najlepších sú:

             

            3. A - Novický Filip (20b)

                     Olejníková Elizabeth (17b)

                     Bečaverová Jana (16b)

             

            3.B - Kruľáková Klaudia (19b)

                     Rabatinová Adela (16b)

             

            4.A - Bucko Filip (21b)

             

            4.B - Fecko Nicolas (13b)

                    Girašková Karolína (11b)

             

            5.ročník - Stajančová Ema (16b)

                           Prevužňáková Lenka (15b)

                           Pustay Matúš (15b)

                           Mizeráková Tatiana (14b)

             

            6. ročník - Merta Lukáš (15b)

                             Nalevanková Natália (14b)

                             Petrufová Katarína (13b)

                             Novický Timotej (10b)

             

            7.ročník - Mizeráková Terézia (12b)

             

            8. ročník - Prevužňáková Kriestína (16b)

                             Bečaverová Lívia (14b)

                             Nalevanková Patrícia (13b)

             

            Úspešným riešiteľom prajeme do budúcna veľa ďalších úspechov a bystrú myseľ.

            Srdečne blahoželáme.

          • Šaliansky Maťko

          • 14. december bol v našej škole dňom, kedy sa niektorí z nás preniesli do dávnych čias, v ktorých sa odohrávali tie najneskutočnejšie udalosti a príbehy; do čias, kedy ľudia odovzdávali do povestí odkazy pre ďalšie generácie. V tento deň sa uskutočnilo školské kolo recitátorskej súťaže Šaliansky Maťko. V troch kategóriách súťažilo 19 žiakov 2. – 7. ročníka. A tu je zoznam víťazov: 3. miesto získali A. Zubrická, V. Lipjancová a A. Straková, 2. miesto patrí E. Vargovčíkovi, E. Stajančovej a L. Balaščíkovej. Víťazmi školského kola, ktorí nás budú reprezentovať v okresnom kole súťaže, sa stali Mária Hendrichovská, Aneta Stajančová a Kornélia Trojanovičová. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a obdivujeme ich snahu a ochotu obetovať svoj čas učeniu sa textov, ktoré sa mnohým zdajú nemoderné, zastarané. Súťažiaci nám však prostredníctvom nich poodhalili kúsok našej minulosti.

          • Na ceste k dospelosti

          • Dňa 13.12.2018 sa žiačky 7. ročníkov v rámci Výchovy k manželstvu a rodičovstvu zúčastnili prednášky - Čas premien a jej témou bolo: „Dospievam, alebo život  plný zmien.“ Prednášku obohatili praktické rady a zaujímavá prezentácia, ktorú viedla lektorka Zuzana Šutá  z MPeducation s.r.o. Žiačky v závere prednášky  dostali od spoločnosti  hygienické balíčky  a o ich  obsahu  diskutovali s lektorkou.

          • Prvá úloha v rámci projektu eTwinning splnená!

          •                 Vianoce, ktoré sa blížia, a na ktoré sa všetci tešíme, neobišli ani náš projekt.  Prvou úlohou bolo vytvoriť vianočné pozdravy pre našich kamarátov. Pomáhali všetci. Nielen tí, ktorí aktívne na projekte pracujú, ale aj žiaci z iných tried. V rámci hodín výtvarnej výchovy a hodín techniky vyrobili niekoľko nádherných vianočných pozdravov, ktoré putovali do deviatich krajín zapojených do projektu „Spoznávajme Európu“. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Naši kamaráti z Chorvátska, Grécka, Nemecka, Talianska, Fínska, Litvy, Ukrajiny, Poľska ale aj z partnerskej školy v Košiciach sa určite potešili.

                            Okrem pozdravov náš projektový tím pracuje na úlohách, ktorými predstavujeme zvyky a tradície Vianoc na Slovenku. Taktiež sme spoločne so všetkými krajinami kreslili interaktívnu vianočnú pohľadnicu, do ktorej prispeli všetci svojím obrázkom. Práca nás veľmi baví, ale sme iba na začiatku. Počas polročného projektu sa určite dozvieme mnoho nového, budeme prezentovať aj naše Slovensko a náš región, a čo je najdôležitejšie, aktívne využívať cudzí jazyk, ktorý sa radi učíme.

          • Technická olympiáda

          • Dňa 29.11.2018 sa v  Sabinove konal 9. ročník Technickej olympiády. V kategórii A (žiaci  8. a 9. ročníka) našu školu reprezentovali dvaja žiaci - Jakub Džačovský (9.A) a Martin Peregrin (8.B), ktorí skončili ako úspešní riešitelia na 6. priečke a v kategórii B (žiaci 5., 6. ,7. ročníka)  sa Richard Baňas (6.B) umiestnil na 3. mieste. Chlapcom blahoželáme!

          • 20. november - Medzinárodný deň bez fajčenia

          •  

            Deti z ŠKD už vedia, že: Nefajčiť znamená dlhšie žiť!

            Túto pravdu o nefajčení a iné informácie o zdravom životnom štýle a škodlivosti fajčenia a cigariet sa deti dozvedeli v aktivite, ktorú pre ne pripravili pani vychovávateľky pri príležitosti pripomenutia Medzinárodného dňa bez fajčenia. Deti sa veľmi zaujímali o túto tému, pretože každé dieťa sa vo svojej rodine stretáva s týmto problémom. Svoje poznatky aj nakreslili a zapojili sa do výtvarnej súťaže Fajčenie a tvoje telo.

          • Obrovská radosť i veľký záväzok. Splnili sme náročné kritériá a sme VNÍMAVÁ ŠKOLA !

          • S radosťou Vám oznamujeme, že sa nám podarilo splniť náročné kritériá certifikácie - VNÍMAVÁ ŠKOLA. Je to pre nás obrovská radosť  i ocenenie našej práce, samozrejme aj záväzok do budúcnosti.

            Ale dnes sa tešíme, lebo nezávislí odborníci si všimli a ocenili našu prácu. 

            Ďakujeme kolegovia, žiaci, naši priaznivci, že sa držíme spolu. Ďakujeme Eduma, ďakujeme Janette Maziniová- Motlová, Zuzana Révészová... :)

          • Učíme pre prax, učíme prakticky

          • Naša škola zakúpila tkáčske krosná, na ktorých môžu pracovať všetci žiaci, ale hlavne žiaci špeciálnych tried, pre ktorých je nosným predmetom pracovné vyučovanie.

                  Vďaka tomuto pracovnému nástroju získajú zručnosti v oblasti jemnej a hrubej motoriky. Nadobudnú pracovné návyky, kladný vzťah k práci a ľudovým tradíciám. Naučia sa dôslednosti, trpezlivosti, presnosti a užitočne využijú odpadový textilný materiál. 

          • V škole po poslednom zvonení...

          • Dvere školy sa nezatvárajú ani po poslednom zvonení... Učitelia neodchádzajú domov, ale vymenia si úlohy a na chvíľu sa z nich stávajú žiaci. 

            Neveríte? 

            Tak nakuknite spolu s nami do triedy... Aktuálne ZŠ s MŠ Pečovská Nová Ves, 7.12. 2018, piatok popoludnie... A  skvelí, vzdelávaniachtiví učitelia. 

            Ďakujeme aj rodičom, ktorí sa rozhodli pripojiť. 

          • Tešíme sa z ďalšieho celoslovenského ocenenia učiteľov aj našej školy. Srdce na dlani 2018

          •  

            Bratislavské dobrovoľnícke centrum  každoročne organizuje slávnostné udeľovanie cien Srdce na dlani. V tomto roku za svoju činnosť v kategórii Dobrovoľníctvo v oblasti vzdelávania bola nominovaná aj komunita „učiteľov, ktorí menia svet“, v ktorej majú zastúpenie aj učitelia z našej školy. Slávnostne udeľovanie cien sa konalo pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov 4.12.2018 v Koncertnej sieni Dvorana VŠMU v Bratislave. Bratislavské dobrovoľnícke centrum v spolupráci s hlavným mestom SR Bratislava a Úradom splnomocnenctva vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti sa rozhodlo spomedzi mnohých nominácií oceniť práve prácu  komunity „učiteľov, ktorí menia svet“.

             

          • Tímový úspech našich zamestnancov !

          • Dnes sa uskutočnil 22.ročník Volejbalového turnaja zamestancov školstva. Blahoželáme nášmu tímu, ktorý nás výborné reprezentoval. Pred nami bol len jeden tím, za nami osem. STRIEBRO je naše. Super, kolegovia! 

          • Hodina kódu

          •  

            Po krátkej prestávke sa naša škola tento rok opäť zapojila do celosvetovej iniciatívy Hodina kódu (Hour of Code), ktorá u žiakov rozvíja algoritmické myslenie a pomáha im osvojiť si základy programovania pomocou obľúbených hier, rozprávok a filmov. Dňa 6.12.2018 sa do akcie zapojili vybraní žiaci 5. ročníka. Prvýkrát sa tak stretli s programovaním pomocou hry Hviezdne vojny. Všetkým z nich sa v priebehu 1 vyučovacej hodiny podarilo preprogramovať celou 1. úrovňou (naprogramovanie 15 levelov). Každý zapojený žiak získal certifikát.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje